Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| qwiatuszek
| Dołączył: 01 Lut 2008 | Posty: 82 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 19 Mar 2012, 10:48 Temat postu: kaszel |
|
|
Witam drogie mamy. Jestem w 9 mies ciazy i meczy mnie straszny kaszel i ogolne przeziebienie. Domowe sposoby niestety nie pomagaja, wrecz mam wrazenie ze jest coraz gorzej, ciagle przyplatuje sie cos nowego, a od tego kaszlu boli mnie juz brzuch. Czy moze ktoras z mam byla u lekarza w takim stanie i dostala cos konkretnego? Kaszel pod koniec ciazy jest dosyc niebezpieczny, a tutejsi lekarze to sami wiecie... zimna woda z kranu lekarstwem na wszystko... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
| Dołączył: 17 Kwi 2010 | Posty: 57 | |
|
Wysłany: 19 Mar 2012, 22:38 Temat postu: |
|
|
czeĹÄ dziewczyny czy ktoĹ moze mi napisaÄ gdzie na smaralindzie wywoĹuje sie zdjÄcia?dzieki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 20 Mar 2012, 0:21 Temat postu: |
|
|
qwiatuszku wspolczuje Ci calym sercem!!!! Ja rodzilam chora, meczyl mnie ten koszmarny suchy kaszel, na szczescie porod byl w miare szybki bo przez ta chorobe bylam strasznie zestresowana, lozyska to nie wyparlam a wykaslalam. 2 dni przed porodem bylam u lekarza to powiedzial ze nic mi nie moze przepisac bo wszystko moze zaszkodzic dziecku, poprosilam wiec by wypisal cos co bede mogla brac jak urodze ( mialam ustalony termin porodu) stwierdzil ze nic nie bede mogla brac bo bede karmila dziecko. Noc przed porodem spalam 2 godz, po porodzie na 3 doby przespalam moze 5 godz bo ten cholerny kaszel mnie dusil. Ledwo na nogach sie trzymalam i pojechalam do tego osrodka na smaratorgu, tam lekarka przepisala mi antybiotyk o nazwie amoxycilin i juz po 2 dawkach spokojnie spalam, powiedziala tez ze jest bezpieczny dla dziecka a jak zapytalam czy w ciazy tez mozna go przyjmowac, odpowiedziala, ze tak. Jedz wiec do lekarza i upieraj sie zeby Ci antybiotyk przepisal i szybko wracaj do zdrowia[/quote] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| herka
| Dołączył: 11 Wrz 2010 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 21 Mar 2012, 21:14 Temat postu: witam wsztyskie mamusie |
|
|
Dziewczyny mam pytanie wiecie moĹźe gdzie kupie na Islandi inhalator dla dziecka pozdrawiam serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 22 Mar 2012, 22:37 Temat postu: Re: witam wsztyskie mamusie |
|
|
herka napisał: | Dziewczyny mam pytanie wiecie moĹźe gdzie kupie na Islandi inhalator dla dziecka pozdrawiam serdecznie  | w aptece |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 23 Mar 2012, 20:21 Temat postu: |
|
|
hej mamusie, szukam dziewczyn ktore rodzily cc i mogly bi mi to troche opisac. Czy mocno boli, jak dlugo itd...
moze byc na priv  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| milucha
| Dołączył: 13 Lut 2011 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 31 Mar 2012, 21:32 Temat postu: Witamina K i D |
|
|
Witam,
mam 2 tygodniowego maluszka, nic mi nie powiedzieli w szpitalu na temat podawania witaminy K i D. Czy wiecie od jakiego momentu podawaÄ te witaminy? _________________ milucha |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 31 Mar 2012, 22:10 Temat postu: Re: Witamina K i D |
|
|
milucha napisał: | Witam,
mam 2 tygodniowego maluszka, nic mi nie powiedzieli w szpitalu na temat podawania witaminy K i D. Czy wiecie od jakiego momentu podawaÄ te witaminy? |
Witaminy K nie podajesz dziecku, po porodzie napewno dostal zastrzyk z witamina K, co do witaminy D , podaje sie ja jak dziecko ma miesiac, chyba ze lekarz powie ze masz podawac ja wczesniej, twoje dziecko ma 2 tyg i napewno co tydzien bedzie chodzic do ciebie pielegniarka wiec bedziesz mogla soe jej zapytac osobiscie od kiedy masz zaczac podawac witamine D. _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| milucha
|
Wysłany: 31 Mar 2012, 23:00 Temat postu: Re: Witamina K i D |
|
|
czita napisał: | milucha napisał: | Witam,
mam 2 tygodniowego maluszka, nic mi nie powiedzieli w szpitalu na temat podawania witaminy K i D. Czy wiecie od jakiego momentu podawaÄ te witaminy? |
Witaminy K nie podajesz dziecku, po porodzie napewno dostal zastrzyk z witamina K, co do witaminy D , podaje sie ja jak dziecko ma miesiac, chyba ze lekarz powie ze masz podawac ja wczesniej, twoje dziecko ma 2 tyg i napewno co tydzien bedzie chodzic do ciebie pielegniarka wiec bedziesz mogla soe jej zapytac osobiscie od kiedy masz zaczac podawac witamine D. |
Super dziÄki za pomoc. _________________ milucha |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Kwi 2012, 20:33 Temat postu: rentgen w ciazy |
|
|
mam takie pytanie czy ktoras z Was miala rentgena w 36 tyg ciazy w celu okreslenia czy bedzie cesarka czy sama ma rodzic? ja ma wlasnie skierowanie na to i troche sie obawiam czy to nie zaszkodzi dziecku i czy wogole ma jakis sens |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Kwi 2012, 20:36 Temat postu: rtg w ciazy |
|
|
Czesc wszystkim jeest tu mozae ktos kto mial lub bedzie mila rentgena w 36 tyg ciazy, ja mam miec we wtortk i sie obawiam czy nie zaszkodzi dzidziusiowi i jaki ma w ogole sens. Mialam pierwsza cesarke i teraz chca ocenic niby czy tez ma byc cesarka , ale na podstawie rtg? prosze napiszcie bo strasznie sie boje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 3 Kwi 2012, 7:54 Temat postu: |
|
|
Witam!
Potrzebuje nr do alergologa w Smaralindzie.Nie mogÄ znaleĹşÄ w necie.Z gĂłry dziÄkujÄ za info.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| milucha
|
Wysłany: 3 Kwi 2012, 14:58 Temat postu: woreczki do mroĹźenia pokarmu |
|
|
Witam,
dziewczyny poszukujÄ woreczkĂłw do mroĹźenia pokarmu. Czy wiecie jakiej tu moĹźna dostaÄ firmy i gdzie je moĹźna zakupiÄ na Islandii? Czy orientujecie siÄ czy majÄ
jakÄ
Ĺ tu aptekÄ internetowa?
Pozdrawiam. _________________ milucha |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 8 Kwi 2012, 1:47 Temat postu: |
|
|
Wesolych ,rodzinnych swiat,Mokrego Dyngusa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Kwi 2012, 13:15 Temat postu: |
|
|
dzien dobry. Dziewczyny mozecie mi poradzic co jest dobre dla dziecka na wymioty i biegunke? maly od czwartku zmaga sie z tym cholerstwem. bylismy z szpitalu to kazali go nawadniac i podawac energydrinka. ale ile mozna. smecta z polski nie dziala. maly co zje to za chwile biegunka i czasami wymioty.a oni twierdza ze to normalne i trzeba czekawc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| nikita333
| Dołączył: 23 Sty 2010 | Posty: 86 | Skąd: NJARDVIK |
|
Wysłany: 9 Kwi 2012, 19:52 Temat postu: ... |
|
|
mstefa napisał: | dzien dobry. Dziewczyny mozecie mi poradzic co jest dobre dla dziecka na wymioty i biegunke? maly od czwartku zmaga sie z tym cholerstwem. bylismy z szpitalu to kazali go nawadniac i podawac energydrinka. ale ile mozna. smecta z polski nie dziala. maly co zje to za chwile biegunka i czasami wymioty.a oni twierdza ze to normalne i trzeba czekawc. |
CzeĹÄ
My niedawno przechodziliĹmy to samo.W przypadku wirusa to fakt -Ĺźadne leki nie dziaĹajÄ
.SprĂłbuj dawaÄ lody wodne i do picia po troszku herbatkÄ z cukrem ale zimnÄ
.Wszystkie napoje powinny byÄ zimnie wtedy jest maĹe prawdopodobieĹstwo wymiotĂłw.Energydrink ma wiele mineraĹĂłw ,ktĂłre sÄ
potrzebne Ĺźeby dizecko nie odwodniĹo siÄ.Do jedzenia moĹźesz podawaÄ to co dziecko lubi najbardziej tylko w malutkich iloĹciach.No i czekoladÄ najlepiej gorzkÄ
dawaj.Pozdrawiam i ĹźyczÄ powrotu do zdrowia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Kwi 2012, 11:05 Temat postu: |
|
|
Na uzupelnienie elektrolitow mozna tez podac Resorb sa w roznych smakach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Kwi 2012, 17:19 Temat postu: |
|
|
uffff u nas juz po...ale 5dni to masakra.najgorsze pierwsze 2dni,pozniej mogl juz jesc malutko. czego to ja mu nie dawalam, stosowalam wszystko co wyczytalam.
Dziekuje kochane za wszystkie rady!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| frania2323
| Dołączył: 19 Mar 2010 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 11 Kwi 2012, 18:03 Temat postu: witam |
|
|
Witam wszystkie mamy..
Mam pytanie gdzie mozna kupic pokrowiec na wozek przeciwko wiatru?i ile kosztuje? pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 11 Kwi 2012, 23:09 Temat postu: |
|
|
hej ja kupilam z tego sklepu...nie mam pojecia czy znajdziesz go w stolicy czy tylko wysylkowo poniewaz ja jestem z akureyri i mi wysylali.jestem zadowolona.polecam:) http://dorukot.is/ _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|