reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 292, 293, 294 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
dzena24

Do潮czy: 05 Kwi 2011
PostWys砤ny: 16 Kwi 2012, 17:03    Temat postu: Re: :) zaswiadczenie od poloznej Odpowiedz z cytatem

milucha napisa:
dzena24 napisa:
Witam wszystkie mamusie i te przyszle:)

Kochane mam pytanie czy ktoras z Pan brala moze zawiadczenie od poloznej ktore potrzebujemy do polski starajac sie o becikowe z tego co slyszalam,ze przed 10tyg ciazy bylysmy u lekarza?

ja dzisiaj pytalam sie swojej poloznej to powiedziala mi ze dziewczyny taki dokument drukuja a ona tylko podpisuje i swoja pieczatke daje.

a sk膮d mo偶na 艣ci膮gn膮膰 ten dokument?

Poszukalam troszke na stronie : http://www.becikowe.com/?sr=wzorypism.html jest napisane zaswiadczenie lekarskie
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
myszka3150

Do潮czy: 19 Pa 2011
PostWys砤ny: 26 Maj 2012, 1:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Drogie Mamy, czy orientujecie sie czy bedac na macierzynskim trzeba robic potwierdzenie pracy na www.vinnumalastofnun.is?
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
MARCINIS1

Do潮czy: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 26 Maj 2012, 12:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

myszka3150 napisa:
Drogie Mamy, czy orientujecie sie czy bedac na macierzynskim trzeba robic potwierdzenie pracy na www.vinnumalastofnun.is?
Nie bo jeste艣 na urlopie macierzy艅skim a nie bezrobotna
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
Alladynz

Do潮czy: 25 Lis 2008
PostWys砤ny: 3 Cze 2012, 20:29    Temat postu: Po艂o偶na Odpowiedz z cytatem

Witam
Szukam kontaktu do polskiej po艂o偶nej.Je艣li kto艣 zna lub posiada jakie艣 namiary lub numer telefonu bardzo prosz臋 o pomoc.
Info na priv lub numer 8417907
Z g贸ry dzi臋kuj臋.
Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Kasia89

Do潮czy: 29 Gru 2011
PostWys砤ny: 2 Lip 2012, 17:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, szukam Mamusi, ktore maja termin porodu na koneic lipca- poczatek sierpnia i beda rodzic w Reykjaviku.. Mam termin na 29 lipca i troche sie boje, jak bedzie nas wiecej to zawsze jakos.. no wiecie, w kupie razniej ;-) Jest taka ?
Powr髏 do g髍y
czita
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Mar 2009
PostWys砤ny: 2 Lip 2012, 18:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Ksiu, ja wprawdzie nie mam terminu na koniec lipca iani poczatek sierpnia ale na 21 sierpnia, to bedzie moje 3 dziecko, wczesniej tez rodizlam w Rysykjaviku, pierwszy porod trafilam ze odbierala mi polozna Patrycja a drugi islandka. Na polowe sierpnia chyba niema tu nikogo. Pozdrawiam
turboneta

Do潮czy: 15 Lip 2008
Sk眃: Gda艅sk
PostWys砤ny: 2 Lip 2012, 19:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasia89 napisa:
Dziewczyny, szukam Mamusi, ktore maja termin porodu na koneic lipca- poczatek sierpnia i beda rodzic w Reykjaviku.. Mam termin na 29 lipca i troche sie boje, jak bedzie nas wiecej to zawsze jakos.. no wiecie, w kupie razniej ;-) Jest taka ?

Nie masz si臋 czego obawia膰. Po艂o偶ne tutaj s膮 niezwykle ciep艂e i uprzejme. Robi膮 wszystko co mog膮 aby przysz艂a mama czu艂a si臋 bezpiecznie i komfortowo.
Powr髏 do g髍y
Mika26

Do潮czy: 14 Pa 2009
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 2 Lip 2012, 22:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej!Ja mam termin na 28 lipca. Nie ma si臋 co stresowa膰- opieka jest tu 艣wietna. Nawet kiepsko znaj膮c j臋zyk mo偶na si臋 dogada膰. Pierwsze dziecko rodzi艂am tutaj trzy lata temu i teraz jestem spokojniejsza- pzrynajmniej o t臋 cz臋艣膰 medyczn膮 ;)
Powr髏 do g髍y
Kasia89

PostWys砤ny: 3 Lip 2012, 14:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki za odpowiedz i uspokojenie dziewczyny, nie chodzi o jezyk, dogadam sie bez problemu, ja mam opanowany angielski i bedzie mi towarzyszyl partner, ktory swietnie mowi po islandzku.. Natomiast nie mieszkam w Reykajviku na stale i po prostu chcialam sie dowiedziec, jak to jest , bo wybralam Reykjavik na miejsce urodzenia, a to moje pierwsze dziecko. W szpitalu na Vestmannaeyjar, gdzie mieszkam, daja wszystko,a Reykajviku wiem, ze trzeba brac wszytsko ze soba.. - podklady, ciuszki dla siebie i dziecka..Ale tez na Islandii nie jest tak jakw Polsce, ze lezy sie w szpitalu do 5 dni po porodzie, tylko wypisuja prawie od razu, wiec nie wiem- pakowac duza torbe, czy tylko najpotrzebniejsze rzeczy ?!
Mika, a co bedzie ? Chlopczyk czy dziewczynka ?
Powr髏 do g髍y
Mika26

Do潮czy: 14 Pa 2009
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 3 Lip 2012, 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

B臋dzie dziewczynka :D Cieszymy si臋 bo pierwszy by艂 ch艂opak.
Wczoraj wyci膮gn臋艂am torb臋, 偶eby zacz膮膰 si臋 pakowa膰 i te偶 mam dylemat co i w jakich ilo艣ciach spakowa膰? Trzy lata temu mia艂am cesark臋 i le偶a艂am 3 dni. Teraz licz臋 na to, 偶e szybko wr贸c臋 do domu. no i wtedy wszystko by艂o-pieluchy, podk艂ady, ubranka itp. Wiem, 偶e ubranka s膮 w szpitalu ale na wszelki wypadek lepiej mie膰 ze sob膮. Ja mam lepsz膮 sytuacj臋, bo m膮偶 zawsze mo偶e po co艣 skoczy膰 do domu. No a u Ciebie gorzej.
Z pierwszym dzieckiem u偶ywa艂am rzeczy szpitalnych i dzi臋ki temu nie musia艂am po powrocie ze szpitala pra膰 rzeczy ma艂ego i swoich...
No i nadal nie wiem co mam spakowa膰???
Powr髏 do g髍y
Kasia89

PostWys砤ny: 3 Lip 2012, 17:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No wlasnie, rozmawialam wczoraj z moja "tutejsza" polozna, i ona teiwrdzila, ze w Reykjaviku nic nie ma, nawet trzeba miec swoje podklady i podpaski. Stwierdzila, ze oczywiscie gdyby czegos zabraklo, to oni tam maja i uzyczaja, ale wszystkie kobiety proszone sa o zabieranie swoich wlasnych rzeczy. A ze to moj pierwszy raz to jestem kompletnie zielona. Na stronie landspitali jest filmik o tym, co ze soba zabrac do szpitala, ale w sumie jest to bardzo ogolnie powiedziane.
A u mnie wlasnie chlopak ma byc, i to ponoc duzy, jesli urodze w terminie to bedzie ponad 4 kilo, tak mi wyliczyli Smile
Powr髏 do g髍y
ciaociao

Do潮czy: 27 Wrz 2011
PostWys砤ny: 3 Lip 2012, 18:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie przyszle mamusie! mam do sprzedania mega pake poporodowa. napisze tak mniej wiece co w niej jest, chetnym napisze szczegolowo na priv: podklady poporodowe, duze podpaski, majtki poporodowe, wkladki laktacyjne, koszula do karmienia, 2 staniki do karmienia, poduszka poporodowa z gorczyca w srodku, rozne herbatki w tym laktacyjna i z lisci malin na szybszy porod, cala mase masci i kremow do biustu, nog itp.. tantum rosa plyn do irygacji, oklady zelowe na piersi, gazety "bede mama" i kserowki od polskiej poloznej... moja cena za wszystko to 5.000. jest am wszystko co potrzebne po porodzie. chetnych zapraszam na priv. pozdrawiam!
Powr髏 do g髍y
visca el barca

Do潮czy: 21 Lis 2010
PostWys砤ny: 8 Lip 2012, 20:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasia89 napisa:
HEJ JA MAM TERMIN NA 30 LIPCA
Powr髏 do g髍y
e_miilka

Do潮czy: 21 Kwi 2008
Sk眃: B.
PostWys砤ny: 8 Sie 2012, 22:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witajcie Very Happy a mo偶e jest juz jakas przyszla mamusia z terminem na koniec grudnia?
Kasia89

PostWys砤ny: 9 Sie 2012, 11:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny mam do oddania opakowanie tabletek do rozpuszczania w wodzie do irygacji Tantum Rosa, kupione w aptece w Polsce w maju tego roku , nieotwarte, osobisciie nie uzywalam z braku czasu, wystarczyla woda i neutralny plyn, a zagoilo sie bardzo szybko i juz raczej nie bede miala okazji skorzystac.. Jezeli ktoras by chciala to mozna sobie wziasc - 109 Rvk, tel. 7760285, poprosze o smsy bo mojego maluszka wszystko wyrywa ze snu, nawet wibracje telefonu .
Powr髏 do g髍y
agatka

Do潮czy: 18 Gru 2006
PostWys砤ny: 15 Sie 2012, 10:46    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Do wszystkich "ciezarowek" ...

Jest swietna gimastyka dla ciezarnych w World Class Kringlunni. Obcenie kurs sie zaczal ale pod koniec sierpnia zainteresujce sie tematem bo maja byc kolejne az do konca grudnia.

Kurs trwa 3 tygodnie, spotkania 2 razy w tygodniu, koszt 12.900 ISK (jezeli nalezycie do zwiazkow zawodowych i nie wykorzystalyscie dofinansowania na zajecia sportowe to mozecie to wykorzystac teraz).

Zajecia trwaja godzine od 17:30 do 18:30.

http://www.worldclass.is/heilsuraekt/namskeid/medgonguleikfimi/

Polecam !!!
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
agga

Do潮czy: 06 Pa 2008
Sk眃: RVK
PostWys砤ny: 31 Sie 2012, 18:46    Temat postu: .. Odpowiedz z cytatem

http://www.worldclass.is/heilsuraekt/namskeid/medgonguleikfimi/

informcaja o rozpoczynajacych sie zajeciach od 3. wrzesnia
Powr髏 do g髍y
madzia240890

Do潮czy: 30 Lip 2009
Sk眃: polska
PostWys砤ny: 7 Wrz 2012, 11:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasia89 napisa:
No wlasnie, rozmawialam wczoraj z moja "tutejsza" polozna, i ona teiwrdzila, ze w Reykjaviku nic nie ma, nawet trzeba miec swoje podklady i podpaski. Stwierdzila, ze oczywiscie gdyby czegos zabraklo, to oni tam maja i uzyczaja, ale wszystkie kobiety proszone sa o zabieranie swoich wlasnych rzeczy. A ze to moj pierwszy raz to jestem kompletnie zielona. Na stronie landspitali jest filmik o tym, co ze soba zabrac do szpitala, ale w sumie jest to bardzo ogolnie powiedziane.
A u mnie wlasnie chlopak ma byc, i to ponoc duzy, jesli urodze w terminie to bedzie ponad 4 kilo, tak mi wyliczyli Smile

Ja rodzi艂am w lipcu i nie musia艂am brac podpasek i majtek bo wszystko by艂o w szpitalu tylko wiadomo na wyj艣cie ze szpitala potrzeba majtki i normaln膮 podpask臋 bo w takim pampersie nie da rade chodzi膰 Smile))
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 17 Wrz 2012, 13:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam mauski! Chcialabym sie Was zapytac jak to jest ze zwolnieniem lekarskim a bardziej redukcja etatu. Nigdy z tego nie korzystalam wiec nie mam pojecia jak to sie odbywa. Jestem w 31tc i dostalam dzis zwolnienie na od 40 do 60% do uzgodnienia z szefem i interesuje mnie kto doplaca mi ta pozostala czesc tzn czy zaklad pracy czy eflingi.
Powr髏 do g髍y
keseni

Do潮czy: 07 Cze 2010
PostWys砤ny: 17 Wrz 2012, 23:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja by艂am na zwolnieniu lekarskim, pracowa艂am na 50 % i moje zwi膮zki nie dop艂aca艂y mi zadnych pieni臋dzy, dowiadywa艂am sie.... ci膮偶a to nie choroba, chyba 偶e s膮 wskazania lekarskie,,,, wtedy mo偶na cosik tam k膮binowac.....
Wiecie co chyba wam troszk臋 zazdroszcz臋, m贸j kochany skarbek ma prawie roczek, jest cudna i zdrowa i taka kochana, ale wspomnieniami wracam do tego co by艂o.... por贸d swoj膮 drog膮... ja mam mi艂e wspomnienia. Ale to wszystko po nim, te nowe sytuacje i te maciupcie paluszki...
powodzenia dla wszystkich przysz艂ych mam.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 292, 293, 294 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 293 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.