reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO� CI� OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI� SPROWOKOWA�, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo禼iZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id� do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 294, 295, 296 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
pinki

Do潮czy�: 12 Gru 2008
PostWys砤ny: 31 Pa� 2012, 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podpisuj膮c umow臋 w kt贸rej jest wszystko jasno napisane zgodzi艂a si臋 na obowi膮zkowe nadgodziny, w zwi膮zkach do kt贸rych nale偶y pracuje lub z nimi wsp贸艂pracuje (nie wiem jak to okre艣li膰 ) szefowa, w艂a艣cicielka fabryki,, wi臋c skarga do tych zwi膮zk贸w nic nie daje, niestety. Pisz臋 tak bo doskonale znam t臋 fabryk臋 i sytuacj臋 kt贸ra tam panuje. Wed艂ug mnie tylko wizyta u lekarza i jego ocena stanu zdrowia kt贸ra okre艣li jak d艂ugo i w jakich warunkach mo偶esz pracowa膰.
Ewcia

Do潮czy�: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 31 Pa� 2012, 23:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pierwsze slysze zeby nadgodziny byly obowiazkowe, ale proponuje zwrocic sie pisemnie do zwiazkow i co one wtedy na to??? A najprostsze rozwiazanie to chodzic co chwilke do poloznej i nazekac na co sie tylko da - wtedy napewno lekarz szybko da zwolnienie.
Ja akurat nie mialam problemu ze zwolnieniem ale ja mialam cukrzyce ciazowa i tylko odemnie zalezalo kiedy bede chciala przestac pracowac lub ograniczyc prace Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn� wiadomo舵
Poziom

Do潮czy�: 09 Gru 2011
PostWys砤ny: 1 Lis 2012, 16:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dogada艂am si臋 ju偶 z szefow膮 i nie musz臋 pracowa膰 nadgodzin je艣li nie chce powiedzia艂a ze to tylko ode mnie zale偶y i jak si臋 czuje
Powr髏 do g髍y
Kasia89

Do潮czy�: 29 Gru 2011
PostWys砤ny: 5 Lis 2012, 15:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy w okolicach 109 mieszkaja moze jakies mamuski z lata 2012 na macierzynskim i chcialyby potaworzyszyc mnie i mojemu 3miesiecznemu synkowi w spacerach ? synek urodzil sie 22.07.
Powr髏 do g髍y
madzia240890

Do潮czy�: 30 Lip 2009
Sk眃: polska
PostWys砤ny: 8 Lis 2012, 11:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasia89 napisa�:
Czy w okolicach 109 mieszkaja moze jakies mamuski z lata 2012 na macierzynskim i chcialyby potaworzyszyc mnie i mojemu 3miesiecznemu synkowi w spacerach ? synek urodzil sie 22.07.

a mi coreczka 09.07.2012:)tylko ja na 108
Kasia89

Do潮czy�: 29 Gru 2011
PostWys砤ny: 8 Lis 2012, 14:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Madzia, napisalam na priv Wink
Powr髏 do g髍y
OLIWIA23

Do潮czy�: 17 Sie 2011
PostWys砤ny: 13 Lis 2012, 12:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam pytanie czy mo偶e kt贸ra艣 z was wie gdzie w Reykjaviku jest sklep z ubraniami dla kobiet w ci膮偶y Wink
Powr髏 do g髍y
agatka

Do潮czy�: 18 Gru 2006
PostWys砤ny: 13 Lis 2012, 13:25    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Zajrzyj tu:

http://tvolif.is/

http://www.mkm.is/

http://www.glingur.is/category.php?id_category=5
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn� wiadomo舵 Wy秎ij email
Zebereczka

Do潮czy�: 19 Sty 2012
PostWys砤ny: 13 Lis 2012, 16:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, w Kringlanie jest sklep Next- znajdziesz tam linie ubran dla kobiet ciezarnych ( po wejsciu do sklepu po lewej stronie).
Powr髏 do g髍y
czita
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy�: 24 Mar 2009
PostWys砤ny: 13 Lis 2012, 23:49    Temat postu: ciazowe ciuszki Odpowiedz z cytatem

Witam, Widze ze , poszukujesz ubran ciazowych, mam spodnie ciazowe, bardzo wygodne i fajne, malo nosilam tylko jak gdziesz wychodzilam, wiec naprawde sa w idealnym stanie, jesli chodzi o roz. to nie pamietam dokladnie, na metce nie widac ale w biodrach cos ok 106-110 cm , guma jest tez bardzo elastyczna i na wysokosci pepka w 39 tyg mialam 114 cm i zakladalam je bez problemu.Mam tez bardzo ladna tunike na szer.ramiaczkach ( bombka) , za spodnie chce 4000 kr. a za tynike 1000 kr. gratis dam bluze z rekawami 3/4, tez dobra na ciaze Jesli bys chciala to mozesz przyjechac i przymierzyc, Jak chcesz to moge wyslac fotki.
Pozdrawiam
megii797

Do潮czy�: 30 Pa� 2012
PostWys砤ny: 8 Gru 2012, 15:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
szukam kontaktu do polskiej po艂o偶nej. je艣li kto艣 posiada numer telefonu prosz臋 o pomoc.

Dzi臋kuje i pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
milucha

Do潮czy�: 13 Lut 2011
PostWys砤ny: 24 Sty 2013, 22:36    Temat postu: por贸d w Neskausptadur Odpowiedz z cytatem

Witam,

dziewczyny czy kt贸ra艣 z Was rodzi艂a ostatnio w Neskaupstadur? Czy mo偶ecie mi powiedzie膰 jak wygl膮da opieka ci臋偶arnej, por贸d rodzinny, etc? Pozdr
milucha

Do潮czy�: 13 Lut 2011
PostWys砤ny: 24 Sty 2013, 22:39    Temat postu: poszukiwana Odpowiedz z cytatem

Szukam numeru telefonu do po艂o偶nej z Landspitali Gudrun Fema (odwiedza matki i noworodki po wyj艣ciu ze szpitala), szczup艂a blondyneczka, przesympatyczna. Dzi臋ki za pomoc
LUCYNA86
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy�: 15 Wrz 2008
Sk眃: Hafnariorður
PostWys砤ny: 29 Sty 2013, 21:03    Temat postu: j Odpowiedz z cytatem

moze to nie w tym watku ale czy ktos mi moze powiedziec czy jak pracuje w pracy teraz juz 6 miesiecy i podpisalam umowe na czas staly .. i chodzi mi z tym macierzynskim po jakim czasie przepracowania moge dostac od nich macierzysnkiego no i slyszalam ze cos sie zmienilo ze wydluzyli ten macierzynski ???? to prawda??? i od jakiego czasu beda naliczac wtedy do tylu moj maciuerzyski
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn� wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
e_miilka

Do潮czy�: 21 Kwi 2008
Sk眃: B.
PostWys砤ny: 29 Sty 2013, 23:15    Temat postu: Re: j Odpowiedz z cytatem

LUCYNA86 napisa�:
moze to nie w tym watku ale czy ktos mi moze powiedziec czy jak pracuje w pracy teraz juz 6 miesiecy i podpisalam umowe na czas staly .. i chodzi mi z tym macierzynskim po jakim czasie przepracowania moge dostac od nich macierzysnkiego no i slyszalam ze cos sie zmienilo ze wydluzyli ten macierzynski ???? to prawda??? i od jakiego czasu beda naliczac wtedy do tylu moj maciuerzyski

No wi臋c wype艂niasz wniosek (mozesz go odebrac w vinnumalastofie albo wydrukowac z ich strony) Jeden jest dla ciebie jeden dla twojego pracodawcy. Jesli pracowalas tylko 6 ostatnich miesiecy to to tam uwzgledniasz jesli masz wiecej miesiecy przepracowane ale w innym miejscu to dobrze jakbys miala swiadectwo pracy (vottord vinnuveitanda) od poprzedniego pracodawcy. (Tak bylo w moim przypadku poprzednie lata pracy tak przedstawilam)
Oddajesz wnioski z dwoma ostatnimi paskami wyplaty do vinnumalastofy i czekasz.
e_miilka

PostWys砤ny: 29 Sty 2013, 23:16    Temat postu: Re: j Odpowiedz z cytatem

e_miilka napisa�:
LUCYNA86 napisa�:

No wi臋c wype艂niasz wniosek (mozesz go odebrac w vinnumalastofie albo wydrukowac z ich strony) Jeden jest dla ciebie jeden dla twojego pracodawcy. Jesli pracowalas tylko 6 ostatnich miesiecy to to tam uwzgledniasz jesli masz wiecej miesiecy przepracowane ale w innym miejscu to dobrze jakbys miala swiadectwo pracy (vottord vinnuveitenda) od poprzedniego pracodawcy. (Tak bylo w moim przypadku poprzednie lata pracy tak przedstawilam)

e_miilka

PostWys砤ny: 29 Sty 2013, 23:18    Temat postu: Re: j Odpowiedz z cytatem

e_miilka napisa�:
e_miilka napisa�:
LUCYNA86 napisa�:

No wi臋c wype艂niasz wniosek (mozesz go odebrac w vinnumalastofie albo wydrukowac z ich strony) Jeden jest dla ciebie jeden dla twojego pracodawcy. Jesli pracowalas tylko 6 ostatnich miesiecy to to tam uwzgledniasz jesli masz wiecej miesiecy przepracowane ale w innym miejscu to dobrze jakbys miala swiadectwo pracy (vottord vinnuveitenda) od poprzedniego pracodawcy. (Tak bylo w moim przypadku poprzednie lata pracy tak przedstawilam)

czemu to sie nie da edytowac, bez sensu. zrobilam blad w nazwie vottord vinnuveitenda - bez islandzkich znak贸w Smile Pozdrawiam!
zuzula666

Do潮czy�: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 30 Sty 2013, 10:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A naliczaja w ten spos贸b- licz膮 od 3 miesiaca ci膮偶y wstecz 12 miesiecy. 艁atwo sobie mo偶esz obliczyc mniej wiecej kwote jaka sie mozesz spodziewac. Zsumuj te 12 miesiecy, oblicz srednia, 80% z tego co wyjdzie bedzie mniej wiecej kwot膮 macierzynskiego.
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy�: 15 Wrz 2008
Sk眃: Hafnariorður
PostWys砤ny: 31 Sty 2013, 22:38    Temat postu: j Odpowiedz z cytatem

DZIEKUJE ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI A CZY MOZE WIECIE DZIEWCZYNY ILE JEST TERAZ MACIERZYNSKIEGO CHODZI MI O MIESIACE Smile BO SLYSZALAM W TELEWIZJI ZE NAJMNIEJSZY CO BYL 6 MIESIECY BEDZIE 9 MIESIECY ALE OD KIEDY GO NALICZAJA TO NIE WIEM I KIEDY DZIECKO MUSI SIE URODZIC ???
Powr髏 do g髍y
sylwia 205

Do潮czy�: 20 Cze 2010
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 31 Sty 2013, 23:56    Temat postu: Re: j Odpowiedz z cytatem

jak ja bylam w ciazy i skladalam papiery o macierzynski to wybierasz sobie ile czasu chcesz korzystac z macierzynskiego albo 6 miesiecy albo 9..chodzi o to ze jezeli wezmiesz te 6 miesiecy Twoj maz moze wykorzystac 3 miesiace a jezeli wezmiesz 9 Twojemu mezowi sie juz nie nalezy urlop...ja wzielam 6 miesiecy i moj maz 3 w te wakacje bylismy w Polsce na 2 miesiace wiec maz wykorzystal z tych 3 aby 2 kolejny miesiac wezmie sobie za rok na nastepne wakacje..z tego co mi powiedziala pani z vinnumalastofnum nie musisz brac od razu tych 3 miesiecy tzn Twoj maz.moze go wykorzystac do 2 lat...
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id� do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 294, 295, 296 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 295 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa� nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada� w tematach
Nie mo縠sz zmienia� swoich post體
Nie mo縠sz usuwa� swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa� w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.