reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COÅš NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JE¦LI KTO¦ CIÊ OBRA¯A LUB £AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIÊ SPROWOKOWAÆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   

Edukacja polskich dzieci w Reykjaviku......
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> Edukacja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
slawekl

Do³±czy³: 12 Mar 2009
Sk±d: Rock'Ya'Vík
PostWys³any: 13 Wrz 2009, 21:37    Temat postu: Kółko matematyczne dla dzieci i mÅ‚odzieży Odpowiedz z cytatem

Przypominam wszystkim zainteresowanym, że we wtorek o godzinie 19:00 odbędzie się spotkanie "Kółka matematycznego"
Serdecznie zapraszamy dzieci i młodzież.
Spotkanie odbędzie się w klasach Szkoły Polskiej (piętro wyżej niż Konsulat).
Blue

Do³±czy³: 11 Wrz 2009
PostWys³any: 17 Sie 2011, 18:26    Temat postu: podreczniki do 4 kl.szk.podst. Odpowiedz z cytatem

Zestaw podreczników na komputer z zakresu 4 klasy polskiej szkoly podstawowej,Edu-Rom,idelana pomoc,jelsi ktos ma na uwadze edukacje swoejgo dziecka.tanio.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
SzkołaPolska.is

Do³±czy³: 29 Sty 2010
Sk±d: iceland
PostWys³any: 7 Lip 2012, 0:30    Temat postu: Zapisy do SzkoÅ‚y Polskiej 2012/2013 Odpowiedz z cytatem

Informujemy, iż podania o przyjęcie dziecka do szkoły na rok 2012/2013 można wysyłać na adres biura
(Skúlatúni 2-h. 6, 105 Reykjavík) do 15 sierpnia 2012.

W związku z rosnącym zainteresowaniem rodziców dzieci 5-letniech, ogłaszamy nabór do oddziału przedszkolnego dla rocznika 2007. Zajęcia odbywałyby się w co drugą sobotę do południa (począwszy od października), trwały 3 godziny lekcyjne, koszt ok. 3000 ISK miesięcznie. Chętnych prosimy o zgłaszanie się na adres szkola@islandia.org.pl .
Powrót do góry
SzkołaPolska.is

PostWys³any: 7 Lip 2012, 11:16    Temat postu: Re: Zapisy do SzkoÅ‚y Polskiej 2012/2013 Odpowiedz z cytatem

SzkoÅ‚aPolska.is napisa³:
Informujemy, iż podania o przyjęcie dziecka do szkoły na rok 2012/2013 można wysyłać na adres biura
(Skúlatúni 2-h. 6, 105 Reykjavík) do 15 sierpnia 2012.

W związku z rosnącym zainteresowaniem rodziców dzieci 5-letniech, ogłaszamy nabór do oddziału przedszkolnego dla rocznika 2007. Zajęcia odbywałyby się w co drugą sobotę do południa (począwszy od października), trwały 3 godziny lekcyjne, koszt ok. 3000 ISK miesięcznie. Chętnych prosimy o zgłaszanie się na adres szkola@islandia.org.pl .

Podania do pobrania na stronie szkoły: http://www.polskaszkola.is/index.php?option=com_content&view=article&id=22&Itemid=17
Powrót do góry
mucha09

Do³±czy³: 02 Wrz 2009
Sk±d: Rekjavik
PostWys³any: 29 Maj 2013, 11:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda zakończenie roku szkolnego w islandzkiej szkole w pierwszej klasie, bo wydaje mi się że kwiatów nie daje się islandzkim nauczycielom.Więc jak to wygląda , czy jest jakiś apel, itp.
Powrót do góry
Hanka79

Do³±czy³: 14 Lip 2008
Sk±d: Kopavogur
PostWys³any: 29 Maj 2013, 13:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mucha09 napisa³:
Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda zakończenie roku szkolnego w islandzkiej szkole w pierwszej klasie, bo wydaje mi się że kwiatów nie daje się islandzkim nauczycielom.Więc jak to wygląda , czy jest jakiś apel, itp.

Witam, u mojego syna w szkole każda klasa ma zakończenie o ustalonej przez szkołę godzinie. Spotykamy się wszyscy w klasie, rodzice i dzieci, oglądamy prace wykonane przez dzieci podczas roku szkolnego, zadania i przede wszystkim świadectwa. Mój syn zawsze ma kwiaty dla wychowawczyni, jako jedyny co prawda bo Islandczycy nie mają tego w zwyczaju. Za to rodzice mają zwyczaj składać się na koniec roku szkolnego i kupować coś dla wychowawcy klasy. Pamiętam, że jak mój syn pierwszy raz przyszedł z kwiatami na zakończenie roku to pani była mile zaskoczona, inni rodzice również, więc musiałam wyjaśnić że w Polsce jest taki zwyczaj. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że to bardzo miły zwyczaj ale od paru lat wciąż tylko moje dziecko przynosi kwiaty Smile tym bardziej że sam chce Very Happy więc kontynuujemy polską tradycję.
SzkołaPolska.is

PostWys³any: 7 Wrz 2013, 21:22    Temat postu: SzkoÅ‚a Polska w Reykjaviku zatrudni... Odpowiedz z cytatem

Szkoła Polska w Reykjaviku zatrudni

NAUCZYCIELA uprawnionego do nauczania w klasach 1-3

oraz LOGOPEDĘ.

Zgłoszenia prosimy przesyłać do dyrekcji

(Monika Sienkiewicz, monikas.spspr@gmail.com,

Marta Wieczorek martaw.spspr@gmail.com)
Powrót do góry
olanie

Do³±czy³: 27 Pa¼ 2015
PostWys³any: 27 Pa¼ 2015, 1:37    Temat postu: z trójkÄ… dzieci Odpowiedz z cytatem

Witam,
poważnie rozważam wyjazd na Islandię z dziećmi w przyszłym roku. Będą mieć 3, prawie 5 i prawie 7 lat. Chciałabym się dowiedzieć czy ta przyjazna "polska" międzynarodowa szkoła, która tu była wspominana wciąż ma się dobrze?
Czy ktoś mógłby mi opowiedzieć jak wygląda dzień w przedszkolu?
Dzień w takiej szkole?
Z jakim wyprzedzeniem trzeba zapisać dzieci do placówek?
Czy w młodszych klasach dzieci są oceniane? Mają tam jakieś systemy motywacyjne w postaci gwiazdek/chmurek/naklejek/pieczątek/... czy raczej nauczyciele starają się inaczej zachęcać dzieci do współpracy?
Powrót do góry
Corodian

Do³±czy³: 27 Pa¼ 2015
PostWys³any: 27 Pa¼ 2015, 20:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@olanie: skontaktuj się bezpośrednio z placówką, tam uzyskasz informacje z pierwszej ręki.
Powrót do góry
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> Edukacja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiñska, tajska, indyjska, japoñska, wietnamska itd.