Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Nelson
| Dołączył: 18 Maj 2007 | Posty: 6 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 24 Maj 2007, 20:00 Temat postu: |
|
|
Trzeci tydzieĹ to niedĹugo. Czasami jest tak, Ĺźe na poczÄ
tku jest fajnie, a po jakimĹ czasie wychodzÄ
wszystkie brudy. OczywiĹcie prawdopodobieĹstwo tego, Ĺźe coĹ bedzie nie tak z TwojÄ
pracÄ
jest mniejsze, ale lepiej BÄDĹš CZUJNY! |
|
Powrót do góry |
|
|
| narsiltm
| Dołączył: 15 Gru 2006 | Posty: 186 | Skąd: SkÄ
dinÄ
d. |
|
Wysłany: 31 Maj 2007, 19:22 Temat postu: |
|
|
Mam wujka pracujacego na farmie Alfholar kilka kilometrow za Hvolsvollur w strone Vik. Jesli chodzi o zarobki szalu jak na Islandie nie ma ale warunki ma naprawde super. Jest tutaj juz 5mies i bardzo sobie chwali pracodawcow-wlascicielka bardzo uprzejma, jedzenia jest az za duzo, samochod dostepny, a pieniadze w terminie. _________________ Wczoraj(04.08.07), w godzinach wieczornych, para znanych bandziorĂłw,
niejaki Samo Zycie i jego dziwka GĹÄbsza Refleksja, po prostu - zabili mnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 1 Cze 2007, 19:24 Temat postu: |
|
|
ja tam nie narzekam poki co jest spoko, wiadomo z czasem zawsze wyjda jakeis brudy, ostatnio jechalem ciagnikiem i drzwi rozwalilem niechcacy wlasciciel powiedzial ze spoko nic sie nie stalo i machnol na to reka
dzis jest 1 czerwca - nie mielismy ustalonego teminu wyplaty za maj, sami do mnie przyszli i dali pieniadze, naprawde bardzo mili ludzie, no i poza tym zarobilem wiecej niz moglem przypuszczac, poza tym po zakonczeniu kontraktu oplacaja moj powrot do domu
ale poki co wydaje mi sie ze szybko tu wroce, gdzie ja znajde taka 2 prace no i powiedzieli ze moja dziewczyna moze do mnie przyjechac _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf |
|
Powrót do góry |
|
|
| Old Star
| Dołączył: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Skąd: Down Town czyli z Miasta DaunĂłw |
|
Wysłany: 1 Cze 2007, 21:53 Temat postu: |
|
|
narsiltm napisał: | Mam wujka pracujacego na farmie Alfholar kilka kilometrow za Hvolsvollur w strone Vik. Jesli chodzi o zarobki szalu jak na Islandie nie ma ale warunki ma naprawde super. Jest tutaj juz 5mies i bardzo sobie chwali pracodawcow-wlascicielka bardzo uprzejma, jedzenia jest az za duzo, samochod dostepny, a pieniadze w terminie. |
No tak,
ale jaki sens siedzieÄ na Islandii, skoro zarobki to nie szaĹ?
OczywiĹcie uwzglÄdniam fakt, Ĺźe sÄ
osoby, ktĂłre przyjechaĹy na IslandiÄ dla samego faktu znalezienia siÄ tutaj - wiÄc tego tematu nie uwzglÄdniam....
Ja wziÄ
Ĺem za ten miesiÄ
c 290 tysiÄcy netto i jeszczo mi maĹo, hehe
OS _________________ Kto pisze prawdÄ, ten nie jest kochany..... |
|
Powrót do góry |
|
|
| wredna_mimi
| Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 3 Cze 2007, 11:45 Temat postu: |
|
|
Old Star napisał: | narsiltm napisał: | Mam wujka pracujacego na farmie Alfholar kilka kilometrow za Hvolsvollur w strone Vik. Jesli chodzi o zarobki szalu jak na Islandie nie ma ale warunki ma naprawde super. Jest tutaj juz 5mies i bardzo sobie chwali pracodawcow-wlascicielka bardzo uprzejma, jedzenia jest az za duzo, samochod dostepny, a pieniadze w terminie. |
No tak,
osoby, ktĂłre przyjechaĹy na IslandiÄ dla samego faktu znalezienia siÄ tutaj - wiÄc tego tematu nie uwzglÄdniam....
Ja wziÄ
Ĺem za ten miesiÄ
c 290 tysiÄcy netto i jeszczo mi maĹo, hehe
OS |
pla pla plaa... ten miesiac dopiero sie zaczÄ
Ĺ.
Masz placone ryczaĹtem ? _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
|
| leszek16064 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 19 Lis 2005 | Posty: 224 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 3 Cze 2007, 12:27 Temat postu: |
|
|
Zapewne chodziĹo o miesiÄ
c maj.
no to niezĹe poborki, ale czĹowiek zawsze chcÄ wiÄcej, wiem to po sobie |
|
Powrót do góry |
|
|
| wredna_mimi
| Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 3 Cze 2007, 12:47 Temat postu: |
|
|
leszek16064 napisał: | Zapewne chodziĹo o miesiÄ
c maj.
no to niezĹe poborki, ale czĹowiek zawsze chcÄ wiÄcej, wiem to po sobie |
zapewne....
jest takie przyslowie " apetyt rosnie w miarÄ jedzenia "
BTW stara gwiazdo, zdradĹş nam czym sie zajmujesz tutaj ? _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
|
| KrzynioPL
|
Wysłany: 10 Cze 2007, 17:28 Temat postu: |
|
|
ja zdolalem zaoszczedzic okolo 5 tysiecy na polskie po przepracowanym miesiacu, wyszlo mi lepiej niz zalozylem i jestem bardzo zadowolony _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf |
|
Powrót do góry |
|
|
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 10 Cze 2007, 20:19 Temat postu: |
|
|
Bardzo siÄ cieszÄ. Trzymam za Ciebie kciuki. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
|
| KrzynioPL
|
Wysłany: 11 Cze 2007, 19:26 Temat postu: |
|
|
dziekuje i nawzajem ... poza tym mam w kontrakcie ze jak skoncze prace mam oplacony powrotny bilet ... ale raczej kontrakt przedluze _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf |
|
Powrót do góry |
|
|
| narsiltm
| Dołączył: 15 Gru 2006 | Posty: 186 | Skąd: SkÄ
dinÄ
d. |
|
Wysłany: 12 Cze 2007, 0:20 Temat postu: |
|
|
Cytat: | No tak,
Ja wziÄ
Ĺem za ten miesiÄ
c 290 tysiÄcy netto i jeszczo mi maĹo, hehe Smile
OS |
Old Star, wzioles tylko 290 tysiecy?:/ Nie dziwne, ze zastanawiasz sie nad sensem pobytu na Islandii... Ale to piekny kraj, posiedz jeszcze;)
NarsilTM _________________ Wczoraj(04.08.07), w godzinach wieczornych, para znanych bandziorĂłw,
niejaki Samo Zycie i jego dziwka GĹÄbsza Refleksja, po prostu - zabili mnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
| KrzynioPL
|
Wysłany: 13 Cze 2007, 20:31 Temat postu: |
|
|
no to ja mam znacznie mniej i posiedze tu tak dlugo jak moge wlasnie dostalem od wlascicieli za darmo DVD zebym mogl sobie filmy ogladac _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf |
|
Powrót do góry |
|
|
| darole
| Dołączył: 10 Mar 2006 | Posty: 20 | |
|
Wysłany: 14 Cze 2007, 12:28 Temat postu: :) |
|
|
I tak trzymaj Krzuchu! |
|
Powrót do góry |
|
|
| KrzynioPL
|
Wysłany: 23 Cze 2007, 20:16 Temat postu: |
|
|
tak wlasnie 3 mam a ze niedlugo przyleci moja dziewczyna i bedzie mogla ze mna zamieszkac to promienieje ze szczescia jak bedzie dobrze to za kilka miesiecy jak bedzie mniej pracy wezme 2 tygodnie wolnego i polece do egiptu 3 ba spelniac swe marzenia troche ciepla niegsy nie zaszkodzi _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf |
|
Powrót do góry |
|
|
| abi11
| Dołączył: 15 Cze 2007 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 24 Cze 2007, 12:39 Temat postu: |
|
|
a skÄ
d Ty sobie wziÄ
ĹeĹ takÄ
fajnÄ
pracÄ Krzyniu? AĹź miĹo siÄ czyta Twoje posty, taki zadowolony jesteĹ. DĹugo zamierzasz tam zostac? |
|
Powrót do góry |
|
|
| KrzynioPL
|
Wysłany: 24 Cze 2007, 18:44 Temat postu: |
|
|
szczerze mowiac z ogloszenia - kolega szukal pracy za granica i nie wiedzial gdzie zaczac to pokazalem mu EURES europejski portal pracy, bylo mnostwo ogloszen ale dla specjalistow (mechanicy, inzynierowie itd z wieloletnim doswiadczeniem wiadomo) i bylo kilka ofert pracy na farmach Szwecja, Norwegia i Islandia ... wiec wyslalem kilka swych CV do adresow z tych ogloszen i odpowiedzieli
a jak dlugo zamierzam zostac ... do pazdziernika na pewno, a jak sie da to dluzej , znacznie dluzej pieniadze nie sa wazne (czesciowo) po prostu super tu jest _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf |
|
Powrót do góry |
|
|
| Zla_kobieta ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 05 Cze 2007 | Posty: 96 | Skąd: KaszĂŤbĂŤ/GdaĹsk/od 28.06.07 Reykjavik |
|
Wysłany: 24 Cze 2007, 19:01 Temat postu: |
|
|
Moja praca nie bÄdzie super ale ogĹoszenie teĹź miaĹam z EURES.
Zna ktoĹ inne dobre miejsce takich ogĹoszeĹ (pisanych po angielsku)? _________________ Have you ever been mellow? |
|
Powrót do góry |
|
|
| Basia
| Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Cze 2007, 14:45 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
No tak,
Ja wziÄ
Ĺem za ten miesiÄ
c 290 tysiÄcy netto i jeszczo mi maĹo, hehe |
Kurcze, apetyt zawsze rosnie w miare jedzenia. Pytanie tylko - gdzie lezy granica. Sa Polacy na wyspie zarabiajacy i 700 tys miesiecznie na reke. I im tez jest malo. Chca wyjechac;-) |
|
Powrót do góry |
|
|
| KrzynioPL
|
Wysłany: 27 Cze 2007, 19:32 Temat postu: |
|
|
hehe dokladnie _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf |
|
Powrót do góry |
|
|
| kali
| Dołączył: 03 Lip 2007 | Posty: 2 | Skąd: krakĂłw |
|
Wysłany: 3 Lip 2007, 23:46 Temat postu: |
|
|
czy jest jeszcze sens szukania jakiejĹ pracy sezonowej w islandii? miaĹem niby pewnÄ
robotÄ u zachodnich sÄ
siadĂłw ale okazaĹo siÄ, Ĺźe juĹź nie jest pewna i myĹlÄ czy aby za pozno nie jest Ĺźeby szukaÄ czegoĹ innego tylko, Ĺźe wyjazd interesowaĹ by mnie na najwyĹźej 2 miesiÄ
ce a z tego co patrzyĹem to biorÄ
minimum na 3.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|