Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| unregistered
| Dołączył: 18 Mar 2005 | Posty: 228 | |
|
Wysłany: 28 Lut 2007, 0:32 Temat postu: |
|
|
jesli dowiadywales sie w swoim zwiazku i powiedzieli Ci ze wszystko jest ok to nie powinienes sie przejmowac. na szczescie zwiazki nie rozrozniaja narodowosci i zajmuja sie wszystkimi zwiazkowcami tak samo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| konrath
 | Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 127 | Skąd: Kopavogi |
|
Wysłany: 27 Mar 2007, 6:51 Temat postu: |
|
|
dostaĹem propozycjÄ pracy jako kierowca dostarczajÄ
cy jedzenie w maĹej firmie restauracyjno-cateringowej.
Firma proponuje zarobki 800ISK/h brutto.
Wiem, Ĺźe to jest maĹo, ale pytanie brzmi - jak bardzo?
wie ktoĹ moĹźe jak mniej wiÄcej ksztaĹtujÄ
siÄ zarobki na takim stanowisku? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Kwi 2007, 18:12 Temat postu: |
|
|
Na IS nie mozna zarobic mniej niz 125 tys isk za 173,3 h pracy w miesiacu(zwykle godziny, bez ot i innych bonusow) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek_krk
| Dołączył: 02 Lis 2006 | Posty: 176 | Skąd: KrakĂłw |
|
Wysłany: 15 Cze 2007, 0:19 Temat postu: |
|
|
w mojej pracy (pomocnik kucharza w hotelu) wychodzi za 180 godzin okolo 200 tys koron (mniej wiecej).
w innej pracy mam 1290 koron za godzine. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 15 Cze 2007, 9:16 Temat postu: |
|
|
Cytat: | w mojej pracy (pomocnik kucharza w hotelu) wychodzi za 180 godzin okolo 200 tys koron (mniej wiecej). |
Nic rewelacyjnego...
Chyba Ĺźe siÄ Ĺźalisz... _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| BOĹťENA/MAGDALENA
| Dołączył: 07 Cze 2007 | Posty: 31 | Skąd: POLSKA/HAFNARFJORDOUR |
|
Wysłany: 15 Cze 2007, 9:23 Temat postu: jakie sÄ
zarobki /pĹace/ na Islandi |
|
|
witam Tomek
jak ktoĹ ci daje 1200 isk/ h to powinieneĹ byc zadowolony, a co powiesz
900 isk brutto na pracÄ przy zbrojeniach, nie zaplacone na czas za wszystkie nadgodziny i brak wypĹaty skattkort za 5 m-cy. a od przerobu drutu ,, to wszystkim siÄ nie naleĹźy,, sĹowa islandzkiego brygadzisty.samochĂłd z firmy to stary grat ktĂłry pali jak smok a sam musi tankowaÄ aĹźeby dojechaÄ do pracy. i co ty na to?acha zero bonusĂłw typu dopĹat do mieszkania ani posiĹkĂłw nie wszyscy islandczycy sÄ
uczciwi i sÄ
dobrymi pracodawcami.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek_krk
| Dołączył: 02 Lis 2006 | Posty: 176 | Skąd: KrakĂłw |
|
Wysłany: 16 Cze 2007, 0:55 Temat postu: |
|
|
Viking, mowisz ze 200 tys na miesiac to nic rewelacyjnego. Wiec ile Ty zarabiasz i na jakim stanowisku? Mi tyle zaproponowali na poczatek, ale i tak dzis rzucilem ta prace bo nie podoba mi sie. Jutro ide szukac czegos innego. Popytam nawet na kutrach, pracowalem wczesniej jako pomoc rybaka 2 tyg na morzu wiec nie bedzie to nic nowego. Na jakie zarobki jednak moge liczyc? Bo kazdy mowi co innego.
Bozena, ja sie nie zale, po prostu odpowiedzialem na pytanie ktore ktos wczesniej zadal. A Twoja sytuacja faktycznie jest nieciekawa. Powinnas zrobic to co ja, jak cos sie nie podoba znalesc cos innego/lepszego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 16 Cze 2007, 12:41 Temat postu: |
|
|
miejmy nadzieje ze chociaz poinformowales pracodawce ze rzuciles ta prace.
inni sie nie fatyguja, tylko sie poprostu nie pojawiaja, nieprawda?
a osoby ktore im pomogly ta prace zdobyc swieca oczami.
zycie uczy: wiecej nikomu nie pomoge. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 16 Cze 2007, 13:51 Temat postu: |
|
|
ja tyram za 850 ISK za normal godzine, zeby nie zarcie i chata ze free to $&/%#/&%# te robote _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| yasminum OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 11 Paź 2006 | Posty: 322 | |
|
Wysłany: 19 Cze 2007, 21:41 Temat postu: |
|
|
Z ciekawoĹci jakie sÄ
stawki pĹacowe dla kierowcĂłw? Nie pytam o pĹacÄ w konkretniej firmie, tylko o jakiĹ ogĂłlnie przyjÄty przedziaĹ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Cze 2007, 22:27 Temat postu: |
|
|
panowie wybieram sie wĹasnie i ciekawy jestem jakie sa szanse na prace dla kierowcy kategoria A.B.C+E lub stolarz co bysle polecali i ile moĹźna zarobic pytam orientacyjnie - dzieki za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 21 Cze 2007, 17:14 Temat postu: |
|
|
yasminum napisał: | Z ciekawoĹci jakie sÄ
stawki pĹacowe dla kierowcĂłw? Nie pytam o pĹacÄ w konkretniej firmie, tylko o jakiĹ ogĂłlnie przyjÄty przedziaĹ. |
wczoraj mielismy grupe turystow a ich kierowca byl Polak, mowil ze ma 1000ISK brutto, zapewne za h pracy , a mowil ze za nadgodzine ma 1600ISK . _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Cze 2007, 17:34 Temat postu: |
|
|
tak przy okazji dopisze ze cienko u mnie z angielskim i tak myĹlÄ gdzie szybciej moge znalesc prawe za kierownicÄ
czy jako stolarz ? czy nie ma reguĹy ?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 21 Cze 2007, 20:25 Temat postu: |
|
|
ja tam mam 6610 ISK brutto za dzien - ale nie narzekam dobrze mnie traktuja i szanuja i nikt sie nie przyczepi czy pracuje 7 godzin zamiast 8 robie przerwy kiedy chce, aby bylo zrobione i jest zrobione  _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Cze 2007, 20:55 Temat postu: |
|
|
to znaczy Ĺźe jako pracodawcy sÄ
ok ! a przy czym robisz ? jesli moĹźna |
|
Powrót do góry |
|
 |
| tand
| Dołączył: 07 Lip 2007 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 7 Lip 2007, 13:48 Temat postu: pĹaca |
|
|
Witam wszystkich. Mam pytanie, ktĂłre jest dla mnie bardzo istotne. OtrzymaĹem propozycjÄ pracy za 200tys. brutto ISK w tym pracodawca pĹaci za wynajem mieszkania, oraz za mĂłj przylot praca od 8 do 17. Nie orientuje siÄ w ogĂłle jakie sÄ
ceny na Islandii i ile kosztuje Ĺźycie. Nie wiem czy to jest dobra propozycja.
ProszÄ o odpowiedĹş. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 7 Lip 2007, 14:43 Temat postu: Re: pĹaca |
|
|
tand napisał: | Witam wszystkich. Mam pytanie, ktĂłre jest dla mnie bardzo istotne. OtrzymaĹem propozycjÄ pracy za 200tys. brutto ISK w tym pracodawca pĹaci za wynajem mieszkania, oraz za mĂłj przylot praca od 8 do 17. Nie orientuje siÄ w ogĂłle jakie sÄ
ceny na Islandii i ile kosztuje Ĺźycie. Nie wiem czy to jest dobra propozycja.
ProszÄ o odpowiedĹş. |
W miare dobra ale nic nadzwyczajnego, a mieszkanie jakie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 7 Lip 2007, 18:48 Temat postu: |
|
|
jak dla mnie byloby super zarobilem teraz niecale 200 000 brutto i place za mieszkanko _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
 | Dołączył: 20 Kwi 2005 | Posty: 277 | Skąd: nibylandia |
|
Wysłany: 8 Lip 2007, 3:20 Temat postu: |
|
|
to bardzo dobra propozycja.. o ile praca spoko.. ale kaski napewno Ci nie braknie!! wrecz przciwnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 9 Lip 2007, 18:45 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Witam wszystkich. Mam pytanie, ktĂłre jest dla mnie bardzo istotne. OtrzymaĹem propozycjÄ pracy za 200tys. brutto ISK w tym pracodawca pĹaci za wynajem mieszkania, oraz za mĂłj przylot praca od 8 do 17. Nie orientuje siÄ w ogĂłle jakie sÄ
ceny na Islandii i ile kosztuje Ĺźycie. Nie wiem czy to jest dobra propozycja. |
Jakie mieszkanie by to nie byĹo, jest to dobra oferta. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|