Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| narsiltm
 | Dołączył: 15 Gru 2006 | Posty: 186 | Skąd: SkÄ
dinÄ
d. |
|
Wysłany: 27 Mar 2007, 19:26 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Dostaniesz za poprzednie miesiÄ
ce... |
Vikingu czytajac Twoja odpowiedz mam wrazenie, ze uwazasz moje pytanie za niewlasciwe i kierowane chciwoscia(?)... Myslisz, ze powinienem zrzec sie tych pieniedzy?
Tak, czy inaczej- dzieki za odpowiedz. _________________ Wczoraj(04.08.07), w godzinach wieczornych, para znanych bandziorĂłw,
niejaki Samo Zycie i jego dziwka GĹÄbsza Refleksja, po prostu - zabili mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Mar 2007, 19:52 Temat postu: |
|
|
przecieĹź dostaĹeĹ kompletnÄ
odpowiedĹş ! , czego oczekujesz wiÄcej?
wĹaĹnie takie powinny byÄ odpowiedzi - proste i na temat
pozdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| narsiltm
 | Dołączył: 15 Gru 2006 | Posty: 186 | Skąd: SkÄ
dinÄ
d. |
|
Wysłany: 27 Mar 2007, 21:27 Temat postu: |
|
|
Moze jestem przeczulony... Elo! _________________ Wczoraj(04.08.07), w godzinach wieczornych, para znanych bandziorĂłw,
niejaki Samo Zycie i jego dziwka GĹÄbsza Refleksja, po prostu - zabili mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 2 Kwi 2007, 18:31 Temat postu: |
|
|
W 2006 pracowalem w Polsce a takze tutaj. Potrzebuje (chyba) jakis papierek z Islandii do rozliczenia w Polsce, moze ktos wie dokladnie co powinienem zrobic? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Kwi 2007, 6:46 Temat postu: |
|
|
Czy jest tu ktos taki ktoremu ta sztuka sie udala? Bo jak widze ze trzeba przeliczyc korony na zlotowki z kursu aktualnego w dniu wypĹaty - dla kazdego miesiaca osobno - to mnie krew zalewa. Bede zobowiazany za pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 11 Kwi 2007, 9:17 Temat postu: podatek |
|
|
Nie wiem po co rozliczasz sie w polsce. Chyba tu pracowales i tu sie musisz rozliczyc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 11 Kwi 2007, 11:24 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisał: | Czy jest tu ktos taki ktoremu ta sztuka sie udala? Bo jak widze ze trzeba przeliczyc korony na zlotowki z kursu aktualnego w dniu wypĹaty - dla kazdego miesiaca osobno - to mnie krew zalewa. Bede zobowiazany za pomoc. |
wychyl sie a zobaczysz  _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Kwi 2007, 17:07 Temat postu: Re: podatek |
|
|
esmerka31 napisał: | Nie wiem po co rozliczasz sie w polsce. Chyba tu pracowales i tu sie musisz rozliczyc. |
W jednym ze swoich postĂłw pisalas ze rozliczasz podatki a jak widac o podatkach nie masz zielonego pojÄcia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 11 Kwi 2007, 20:26 Temat postu: podatek |
|
|
Jakos rozliczam juz tyle lat i jakos pojecie mam, a z takimi tekstami zapraszam na priv. Wiec plac i w polsce ..powodzenia:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 11 Kwi 2007, 21:31 Temat postu: |
|
|
Jesli niedlugo bedzie tak jak w Anglii
http://wiadomosci.onet.pl/1236132,2677,kioskart.html
to trzeba sie rozliczac i w Polsce.A ze fiskusik u nas w Polsce lapczywy pewnie niedlugo tez dostana listy pracujacyh tu.Chyba ze ktos przeniosl sobie osrodek zyciowy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Lauraana Alpha Team
 | Dołączył: 16 Kwi 2004 | Posty: 136 | Skąd: Gdansk/101 Reykjavik |
|
Wysłany: 12 Kwi 2007, 14:43 Temat postu: |
|
|
ja juz ktorys rok z rzedu rozliczam sie i w Polsce, i w Islandii.
nie marudzic, placic! skoro trzeba ;) _________________ og ef þĂş vilt þĂĄ skal ĂŠg ljĂşga að þĂŠr... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 12 Kwi 2007, 16:13 Temat postu: podatek |
|
|
A wlasnie nie trzeba jesli umie sie to obejsc...a ja nigdy podatku w polsce nie placilam odkat tu jestem:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Lauraana Alpha Team
 | Dołączył: 16 Kwi 2004 | Posty: 136 | Skąd: Gdansk/101 Reykjavik |
|
Wysłany: 12 Kwi 2007, 16:50 Temat postu: |
|
|
coz... ja zostalam wychowana ze nalezy zyc zgodnie z prawem, wiec nie obchodze niczego i place, bo wiem, ze powinnam. _________________ og ef þĂş vilt þĂĄ skal ĂŠg ljĂşga að þĂŠr... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Basia
 | Dołączył: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 12 Kwi 2007, 17:23 Temat postu: |
|
|
Niektorzy musza rozliczac sie w PL, niektorzy nie musza. To juz bylo na forum.
Jesli ktos pisze, ze NIKT nie musi - to po prostu wprowadza ludzi w blad. I tyle. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Kwi 2007, 17:28 Temat postu: |
|
|
esmerka31 napisał: | A wlasnie nie trzeba jesli umie sie to obejsc...a ja nigdy podatku w polsce nie placilam odkat tu jestem:) |
Wstyd mi za Ciebie. Taka z Ciebie wielka Pani KsiÄgowa ze kompromitujesz siebie wypisujÄ
c takie bzdury. Nikt tutaj nie wspomina o pĹaceniu podatku w Polsce tylko o rozliczeniu siÄ w Polsce. No ale dla tak wielkiej ekonomistki jak Ty to nie ma Ĺźadnej róşnicy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 13 Kwi 2007, 8:41 Temat postu: podatek |
|
|
Zostawie to bez komentarza... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| caveman
| Dołączył: 14 Lut 2007 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 20 Kwi 2007, 17:42 Temat postu: |
|
|
Witam wlasnie przysluchiwalem sie waszej dyskusji na temat zwrotu podatku jak tez placenia podatku. Tak sie sklada ze w czerwcu wylatuje do pracy w okolice Reykjahlid (do hotelu) i chciaĹem siÄ dowiedzieÄ co potrzebuje aby ubiegac sie o zwrot podatku. Tak siÄ rĂłwnieĹź sklada Ĺźe pracodowaca powiadomiĹ mnie ze po moim przybyciu na wyspe pomoze mi w ubieganiu sie o Icelandic social security number. W kazdym razie moglbym z kims na privie o tym pogadac ?? Dzieki za kazda pomoc
pozdrawiam michal |
|
Powrót do góry |
|
 |
| irek30
| Dołączył: 22 Sty 2007 | Posty: 8 | Skąd: wrocĹaw.. jeszcze polska |
|
Wysłany: 18 Cze 2007, 11:52 Temat postu: podatki w polsce |
|
|
jeli macie jakies pytania w zw.z rozliczeniem siÄ przed polskim US to piszcie do mnie na priv. postaram siÄ odpowiedziec. _________________ szukam swojego miejsca...........
......i juĹź mam maĹo czasu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| irek30
|
Wysłany: 18 Cze 2007, 11:53 Temat postu: podatki w polsce |
|
|
jeĹli macie jakies pytania w zw.z rozliczeniem siÄ przed polskim US to piszcie do mnie na priv. postaram siÄ odpowiedziec. _________________ szukam swojego miejsca...........
|
Powrót do góry |
|
 |
| irek30
|
Wysłany: 18 Cze 2007, 12:10 Temat postu: co wy na to |
|
|
co ey na to , temat rzeka
"Osoby pracujÄ
ce obecnie za granicÄ
nie mogÄ
liczyÄ, Ĺźe do polskiego urzÄdu nie dotrÄ
informacje o ich dochodach osiÄ
ganych za granicÄ
.
"Polskie organy podatkowe na mocy umĂłw w sprawie zapobieĹźenia podwĂłjnemu opodatkowaniu mogÄ
ĹźÄ
daÄ od administracji innych paĹstw podania informacji potrzebnych dla naleĹźytego wymiaru podatku" - zauwaĹźa JarosĹaw Ostrowski. W jego ocenie w niedĹugim czasie naleĹźy oczekiwaÄ wzmoĹźonych kontroli podatnikĂłw w tym zakresie. TakĹźe Maciej Pniewski uwaĹźa, Ĺźe nawet po 2–3 latach od powrotu z zagranicy podatnik moĹźe spodziewaÄ siÄ kontroli organĂłw skarbowych. : _________________ szukam swojego miejsca...........
|
Powrót do góry |
|
 |
|