reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COÅš NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JE¦LI KTO¦ CIÊ OBRA¯A LUB £AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIÊ SPROWOKOWAÆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   

Pisownia po Islandzku

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> JÄ™zyk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
Pau_25

Do³±czy³: 18 Lip 2014
Sk±d: KrK
PostWys³any: 18 Lip 2014, 21:14    Temat postu: Pisownia po Islandzku Odpowiedz z cytatem

cześć !
Jestem tu nowa więc grzecznie sie witam i milo poznać Smile Mam nadzieję ze zawitam na dłużej Smile

A tymczasem pisze z małym zapytaniem. W innych tematach tego nie znalazłam.
Jak piszecie w edytorach tekstu np Wordzie po islandzku?
Jak przełączam klawiature systemowa w komputerze na islandzkÄ… to zmieniajÄ… mi sie - [ ; / na odpowiednio ö ð æ þ ale..! co z literami z mocnym akcentem? a, e u i y? przy jakiej kombinacji klawiszy je tworzy majac włączonÄ… klawiature systemowa islandzka a w wordzie polski? a moze w wordzie jakos sie to przełącza?
Dzięki z góry za pomoc.

Dopiero zaczynam swoja przygode z językiem. Bardzo mi sie on podoba i narazie ucze sie sama więc zyczcie wytrwałości Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
stef_an
Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
Do³±czy³: 04 Wrz 2009
Sk±d: Ã�SLAND
PostWys³any: 14 Sie 2014, 21:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć, spróbuj na klawiaturze "islandzkiej" przed literą : o,e y u, a, użyć klawisza ze znakiem apostrfu po prawej stronie klawiatury, środkowa część... Nie wiem, który to będzie u Ciebie. Popróbuj: najpierw któryś z prawej strony a potem litera. Powodzenia, działa. Np: ú, á, ý...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> JÄ™zyk Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiñska, tajska, indyjska, japoñska, wietnamska itd.