reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Jakie są zarobki (płaca) na Islandii?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 29, 30, 31  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Jak wygląda praca na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szczur4x4

PostWysłany: 28 Sty 2008, 20:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przyjechałem z zamiarem podjęcia pracy w tym zawodzie i to osiągnąłem inaczej wróciłbym do Ełku, tam mam duży dom i pracę ale nie tak dobrze płatną jak tu (żona jest na bezpłatnym), co do nadgodzin to mogę robić ile wlezie ale to nie dla mnie chcę żyć tu normalnie i to robię, kiedyś w Holandii pracowałem po 14 godzin i już nie będę... nawet bez nadgodzin jest nie żle (180 tysi) ,życie ucieka między palcami,dziękuję Bogu za to co mam-więcej nie chcę, trzeba cieszyć się tym co mamy , są ludzie chorzy lub niepełnosprawni to jest problem a nie że tamten ma więcej o 300 koron/godz niż ja
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
leszek16064
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 28 Sty 2008, 20:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie to miałem na myśli, pisząc że się z Tobą zgadzam, na pewno nie bez znaczenia również jest znajomość języka i wykształcenie.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leszek16064
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 28 Sty 2008, 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

owieczkowo napisał:
\ teraz przeprowadzilam sie do stolicy szukam nowej i jestem bardzo w temacie jesli chodzi o wymagania pracodawcow, stawki itp.. i niestety musze stwierdzic ze sytuacja nie jest zaciekawa..ale o tym tez juz pisalam..

Nie tak dawno moja znajoma znalazła pracę w Hagkaup-Kringla,zapytała się czy nie potrzebują do pracy,okazało się że przyjeli ją od "zaraz" bez znajomości jakiegokolwiek języka na kasę(z tym że od razu została wysłana na kurs Islandzkiego) nigdy bym w to nie uwierzył ale przy okazji zakupów widziałem ją na kasie,CUDA SIĘ ZDARZAJĄ. Very Happy
Pozdrawiam.
Powrót do góry
szczur4x4

PostWysłany: 28 Sty 2008, 20:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zyzak co tak przycichłeś ??????? lol
widze że co raz będę musiał Was uspokajać , po części każdy z Was ma rację tylko zbyt nerwowo reagujecie, luzik......
Powrót do góry
zyzak
Gość
PostWysłany: 28 Sty 2008, 20:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="leszek16064"]
owieczkowo napisał:
\ CUDA SIĘ ZDARZAJĄ. Very Happy
Pozdrawiam.

są firmy ktore na takich "cudach" trzepia kasiore.
Powrót do góry
HARRY75

PostWysłany: 28 Sty 2008, 20:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No proszę . Moja firma zarabia na cudeńkach i też nieźle daje zarobić . Nie wiedziałem że cuda na wyspie są takie częste . pozrdo600
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
owieczkowo

PostWysłany: 28 Sty 2008, 21:00    Temat postu: jakie cUDA? Odpowiedz z cytatem

nie napisalm : CUDA SIE ZDAZAJA
to nie moje slowa..nie wiem skad sie wziol ten rzekomy cytat..
jakies czary mary i hokus pokus sie tu dzieja
szczur4x4

PostWysłany: 28 Sty 2008, 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TAK CZY INACZEJ ROZBIEŻNOŚĆ W ZAROBKACH JEST DUŻA, CI CO PRZYJECHALI WCZEŚNIEJ I MAJĄ PRACĘ ZAKLEPANĄ TO SIĘ CIESZĄ, ALE CI KTÓRZY CHCĄ PRZYLECIEĆ ....TO NIE MAM POJĘCIA, NIE WYOBRAŻAM SOBIE PRZYLOTU TU W CIEMNO TO JUŻ GŁUPOTA, A I Z POLSKI CIĘŻKO COKOLWIEK ZAŁATWIĆ CHYBA ŻE NA JAKIEŚ KONTRAKTY ? NALEŻY TEŻ UWAŻAĆ NA OSZUSTÓW ,
-INFO DLA PRZYLATUJĄCYCH : wiele ludzi już stad odleciało bez kasy, przykład : moi znajomi z Ełku zostali tu ściągnięci pod pozorem ogromnych zarobków, trafili do Husaviku dostali 800isk/godz minus podatek wrócili już do polski i takich było wielu, najlepiej przylecieć na gotowe ale to też już problem...
Powrót do góry
szczur4x4

PostWysłany: 28 Sty 2008, 21:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tu nie Niemcy że gdy się nie powiedzie można wsiąść w TIRa i jechac do polski, skończy się kasa i koniec, w kartonie mieszkać tu się nie da...zwieje do oceanu razem z kartonem....
Powrót do góry
zyzak
Gość
PostWysłany: 28 Sty 2008, 22:06    Temat postu: Re: jakie cUDA? Odpowiedz z cytatem

owieczkowo napisał:
nie napisalm : CUDA SIE ZDAZAJA
to nie moje slowa..nie wiem skad sie wziol ten rzekomy cytat..
jakies czary mary i hokus pokus sie tu dzieja

o kurde Shocked zamotalem sie, faktycznie to nie Twoj cytat. Przepraszam
o cudach pisal Leszek i go chicalem zacytaowac.
Powrót do góry
Grazyna

PostWysłany: 29 Sty 2008, 8:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ktoś tu napisał,że żona dostaje wypłatę na rękę 160 tyś w przedszkolu. Dla mnie to niestety bajka, tyle nawet islandki na rękę nie dostają. Chyba że chodzi o płacę brutto to się zgadzam wtedy. A może zrobili ją odrazu dyrektorką w przedszkolu, a wszystkie dzieciaki tam rozmawiają po angielsku. No cóż może to i prawda wtedy. Nie dyskutuję ile ten człowiek sam zarabia, bo z tym naprawdę bywa różnie. A przedszkola nie podlegają ministerstwu oświaty tylko szkoły, to jak islandzkie ministerstwo oświaty jej pracę w przedszkolu załatwiło? No nie lubię jak ktoś wciska wałki ludziom!!!!
Shoemaker
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 29 Sty 2008, 11:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="szczur4x4"] jeden dostaje więcej inny mniej bo akurat lepiej trafił,

nom lepiej trafic niemogl Shocked lol
Powrót do góry
Grazyna

PostWysłany: 29 Sty 2008, 15:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Akurat, Moje znajome islandki pracuja w roznych przedszkolach panstwowych. A moja przyjaciolka z Francji , nauczycielka duzo sie musiala bujac ,zeby jej papiery uznali i musiala wykazac sie najpierw ,ze dobrze posluguje sie islandzkim. Wiec bajki to dzieciom na dobranoc. Chyba ,ze jest nauczycielka w prywatnym przedszkolu. Nauczyciele w szkolach tez nie maja kokosow, wiem to bardzo dobrze. Wiec trudno mi uwierzyc ,az w takie szczescie tej kobiety. Tak samo jak wynajecie mieszkanie za 45 tys. Gdzie jestem ciekawa. Nie uwierze ,ze w Reykiaviku. Poza stolica to moze uwierze. Ja naprzyklafd tez nie narzekam tutaj na warunki, ale po co przedobrzac.
Grazyna

PostWysłany: 29 Sty 2008, 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wlasnie opowiedzialam to dla mojej kolezanki islandki , ktora jest nauczycielka z duzym stazem. Usmiala sie do rozpuchu.
dorcia_4

PostWysłany: 29 Sty 2008, 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grazynko a jednak takie zarobki sa mozliwe. Moja kolezanka jest z Kosowa i zna dobrze islandzki, dostala prace w przedszkolu bez wiekszego problemu i ma kolo 150 tys na reke. Bardzo czesto mozna znalezc prace na kuchni lub przy sprzataniu w przedszkolu (sama mialam taka propozycje) i zarobki sa rzedu 140 tys. Tak wiec mozna zarobic Smile
Powrót do góry
Basia

PostWysłany: 29 Sty 2008, 18:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jak to jest z przedszkolankami, ale na przyklad w biurze projektow zarobki zaleza od wyksztalcenia i lat pracy. Nieznajomosc jezyka nie wplywa na zarobki! Oczywiscie firma moze podjac decyzje, ze nie zatrudnia kogos, bo nie zna jezyka, ale jesli podejmie decyzje, ze zatrudnia czlowieka MIMO nieznajomosci jezyka to musi placic tyle ile nalezy mu sie ze wzgledu na wyksztalcenie/doswiadczenie.
Podejrzewam, ze podobnie moze byc z przedszkolankami. Czyli, teoretycznie, dziewczyna z Polski z odpowiednimi studiami i doswiadczeniem tuz po przyjezdzie moze zarabiac wiecej niz Islandka, ktora jest tylko po szkole sredniej...
Powrót do góry
Basia

PostWysłany: 29 Sty 2008, 18:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A moze po prostu Szczur nam powie dlaczego jego zona zarabia tak duzo? Very Happy
Powrót do góry
ansswis

PostWysłany: 29 Sty 2008, 21:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powaznie mowicie ze w przedszkolu nie ma szans na 160k na reke?? Bo myslalem zeby zaczac cala procedure uznawania tu dyplomu ale widze ze nie ma to w takim ukladzie sensu.
A i ile w tym prawdy ze szukaja duzo osob do przedszkoli??
Powrót do góry
Grazyna

PostWysłany: 29 Sty 2008, 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W tamtym roku było 154 000 brutto. A znajomośc jezyka akurat w przedszkolach i szkołach jest wymagana jeśli komuś zależy ,aby zarabial wedle wykształcenia. Wtedy zgoda. Dla mnie to oczywiste. Na początku jesieni było dużo miejsc wolnych teraz jest już problem. Ale można próbować oczywiście.
KO

PostWysłany: 29 Sty 2008, 21:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nom, na:
http://job.is/atvinnutorg/overview.asp?id=11

jeszcze jest sporo ogłoszeń na przedszkolanki ale faktycznie ze dwa czy trzy miechy temu to było tego jakieś cztery razy tyle.
O
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Jak wygląda praca na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 29, 30, 31  Następny
Strona 14 z 31

Skocz do: