Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 13 Paź 2007, 12:36 Temat postu: |
|
|
no to jak widze mam do wyboru
1. SIMINN
2. VODAFONE
3. HIVE
cos sie wymysli  _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kubdat
| Dołączył: 07 Paź 2007 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 14 Paź 2007, 8:39 Temat postu: hotspoty |
|
|
tu znajdziecie lokalizacje hotspotĂłw. moĹźe sie komuĹ przyda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kubdat
| Dołączył: 07 Paź 2007 | Posty: 2 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 14 Paź 2007, 12:37 Temat postu: |
|
|
KrzynioPL napisał: |
a jak kto moze niech mi powie ile przy przepustwosci lacza 8 mb/s sciaga sie plik wielkosci 700 mb  |
Na sĹabiutkim BT NET 4Mb, plik 700MB sciÄ
gam w max. 30minut z rapidshare. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KrzynioPL
| Dołączył: 14 Kwi 2007 | Posty: 104 | |
|
Wysłany: 14 Paź 2007, 17:22 Temat postu: |
|
|
a ile sie czeka na zalozenie neciku ?? _________________ dajcie mi czĹowieka a znajdÄ na niego paragraf  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| matkowski
 | Dołączył: 04 Paź 2007 | Posty: 37 | Skąd: Reykjavik/CzÄstochowa |
|
Wysłany: 15 Paź 2007, 0:27 Temat postu: |
|
|
ja moĹźe tak trochÄ off-topic ale nie chcÄ
c zakĹadaÄ nowego wÄ
tku zapytam czy znacie moĹźe jakieĹ darmowe/tanie domeny/serwery islandzkie?
z gĂłry dziÄki _________________ tam dom mĂłj gdzie buty moje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 15 Paź 2007, 8:02 Temat postu: hej |
|
|
Moze odbiegne troche od tematu ale jak wyjac plyte z laptopa ktora nie chce wyjsc.Chyba za mocno przycisnelam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bolo75
| Dołączył: 12 Wrz 2007 | Posty: 8 | |
|
Wysłany: 27 Paź 2007, 22:55 Temat postu: jak podlaczyc |
|
|
moze lepiej napiszcie jak to ustrojstwo podlaczyc
bylem w siminie z moim slabym angielskim chyba bede placil za internet i tel ale pytalem ile mnie to wsumie wyniesie , to w pierwszym miesiacu musze zaplacic za rolter jakies 10 000 kr , potem co miesiac jakies 6000 za 2 mega i limit 6 giga
teraz pytanie dali mi tylko router czy to wystarczy zeby chodzil net czy musze miec telefon |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
 | Dołączył: 20 Kwi 2005 | Posty: 277 | Skąd: nibylandia |
|
Wysłany: 29 Paź 2007, 22:52 Temat postu: |
|
|
2 MEGA I LIMIT 6 GIGA ??
ojej byle bys w dwa dni limitu nie wykorzystaĹ..
ja mam simina i mam lekkie problemy z transferem.. jest bardzo maĹy w sieciach torrent.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 18 Lut 2008, 21:24 Temat postu: |
|
|
Hej witam, Mam internet z Siminu i zaskoczylo mnie islandzkie podejscie do reszty swiata :9
tzn mam lacze 12mb zasuwa swietnie tylko jest male ale
Wedlug oferty jest to lacze 12mb bez limitu!!!
A w zeczywistosci wyglada to tak ze mamy do dyspozycji 20gb na tydzien jesli chcemy sciagac z innych miejsc niz islandia.
Pierwszy raz spotkalem sie z takim czyms zeby miec najdrosza oferte i jeszcze miec jakies ograniczenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 19 Lut 2008, 10:05 Temat postu: |
|
|
klema napisał: | Hej witam, Mam internet z Siminu i zaskoczylo mnie islandzkie podejscie do reszty swiata :9
tzn mam lacze 12mb zasuwa swietnie tylko jest male ale
Wedlug oferty jest to lacze 12mb bez limitu!!!
A w zeczywistosci wyglada to tak ze mamy do dyspozycji 20gb na tydzien jesli chcemy sciagac z innych miejsc niz islandia.
Pierwszy raz spotkalem sie z takim czyms zeby miec najdrosza oferte i jeszcze miec jakies ograniczenia  |
???????????? ??????????????????
czy to prawda? powiedzcie ze nie..
czy mozesz Klema powiedziec gdzie jest ta informacja? ja nie znajduje, a to bylaby bardzo smutna wiesc dla mnie..
no a co po przekroczeniu 20gb/tydzien?
nie downoaduje czy doplacamy?
(potwierdzam ze zasuwa..) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dorcia_4
| Dołączył: 24 Cze 2007 | Posty: 117 | Skąd: ... |
|
Wysłany: 19 Lut 2008, 11:23 Temat postu: |
|
|
U mnie jest podobnie. Mam na spolke internet z wlascicielem, ktory mieszka w domku obok. Kilka dni temu powiedzial mi , ze szybkosc troszke spadla bo przekroczylismy 20 Gb w tygodniu. Zdziwilo mnie to troszke bo nigdy o tym nie slyszalam. Ale rzeczywiscie przez kilka dni szybkosc byla nizsza ale teraz jest w normie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 19 Lut 2008, 13:06 Temat postu: |
|
|
Nie ma to jak Hive.
Rozmowy po Islandii na stacjonarne za darmo, zagranice koszt w granicach 4 kr/min. Ja sobie chwalÄ.
A korzystaĹem zarĂłwno z Siminn jak i Vodafone i Hive Ĺmiga najlepiej. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| malwina86
| Dołączył: 07 Paź 2007 | Posty: 189 | Skąd: PoznaĹ-Keflavik |
|
Wysłany: 19 Lut 2008, 15:49 Temat postu: |
|
|
no ja jestem bardzo zaskoczona.mam internet 8mb i bardzo duzo sciagam z internetu nie liczas rozmow na skejpie i co miesiac place ta sama sume i z szybkoscie tez jestem zadowolona  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
|
Wysłany: 19 Lut 2008, 17:10 Temat postu: |
|
|
malwina86 napisał: | no ja jestem bardzo zaskoczona.mam internet 8mb i bardzo duzo sciagam z internetu nie liczas rozmow na skejpie i co miesiac place ta sama sume i z szybkoscie tez jestem zadowolona  |
ja sie chyba nie znam:
co maja do limitu downloadu rozmowy na Skype? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| malwina86
| Dołączył: 07 Paź 2007 | Posty: 189 | Skąd: PoznaĹ-Keflavik |
|
Wysłany: 19 Lut 2008, 17:54 Temat postu: |
|
|
no ja ogolnie myslalam ze nic ale ktos mi powiedzial ze to tez sie liczy do limitu choc sa rozne opienie na ten temat i sama juz niewiem czy to prawda czy nie _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Lut 2008, 22:13 Temat postu: |
|
|
A ja dostaĹem z simina e-mail z takÄ
informacjÄ
- Kod: | Ă sĂðustu sjĂś dĂśgum fĂłr erlent niðurhal ĂĄ ADSL tengingunni þinni nĂĄlægt 20 gĂgabætum. Fari notkun umfram þessi mĂśrk ĂĄ sjĂś daga tĂmabili telst hĂşn ĂłhĂłfleg samkvæmt skilmĂĄlum InternetþjĂłnustu SĂmans og hefur ĂĄhrif ĂĄ þjĂłnustu annarra viðskiptavina. Undir þeim kringumstæðum er bandvĂdd þĂn til Ăştlanda takmĂśrkuð. SjĂś daga niðurhal er tekið saman daglega og bandvĂdd færist sjĂĄlfkrafa Ă fyrra horf þegar erlent niðurhal er aftur innan hĂłflegra marka. Athugaðu að þetta er aðeins viðvĂśrun. MĂśrkunum er ekki nĂĄð, en við biðjum þig vinsamlegast að fylgjast með niðurhalinu svo ekki þurfi að koma til takmĂśrkunar. Hægt er að fylgjast með notkun ĂĄ þjĂłnustuvef ĂĄ siminn.is |
WiÄc chyba prawda. Trzeba sie przenieĹc chyba... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
 | Dołączył: 10 Maj 2006 | Posty: 492 | Skąd: z piekĹa |
|
Wysłany: 19 Lut 2008, 23:45 Temat postu: |
|
|
Froskur napisał: |
ja sie chyba nie znam:
co maja do limitu downloadu rozmowy na Skype?
|
MajÄ
to samo co filmy i muzyka na twoim "liczniku" rejstruje siÄ ruch "z" i "do" twojego komputera, nie waĹźne co to jest, kiedy gadasz z kimĹ przez skajpa to komputer twojego rozmĂłwcy przetwarza gĹos na "bity", ktĂłre wysyĹa przez internet do Ciebie, twĂłj komputer musi te dane "zciÄ
gnÄ
Ä" z internetu Ĺźeby przetworzyÄ je spowrotem na "gĹos", to sÄ
caĹkiem spore iloĹci danych, a szczegĂłlnie jeĹźeli w parze z dzwiÄkiem idzie obraz z kamerki. To samo tyczy siÄ grania online, czy czegokolwiek dosĹownie co robisz w internecie. Sama strona gĹĂłwna iceland.pl waĹźy 32761 bajtĂłw, wiÄc odĹwieĹźajÄ
c tÄ
stronÄ ok 660 tysiÄcy razy stuknie Ci 20 giga
Pozaym ja mam tÄ
dwunastkÄ z simina i jak dla mnie to kaszana totalna. Jeszcze download czasami w miarÄ, ale upload kiszka po caĹoĹci, jak mi siÄ skoĹczy umowa sprĂłbujÄ wodnego fona zobaczymy co u nich dajÄ
.
Pzdr _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
|
Wysłany: 20 Lut 2008, 0:30 Temat postu: |
|
|
KO napisał: | Froskur napisał: |
ja sie chyba nie znam:
co maja do limitu downloadu rozmowy na Skype?
|
MajÄ
to samo co filmy i muzyka na twoim "liczniku" rejstruje siÄ ruch "z" i "do" twojego komputera, nie waĹźne co to jest, kiedy gadasz z kimĹ przez skajpa to komputer twojego rozmĂłwcy przetwarza gĹos na "bity", ktĂłre wysyĹa przez internet do Ciebie, twĂłj komputer musi te dane "zciÄ
gnÄ
Ä" z internetu Ĺźeby przetworzyÄ je spowrotem na "gĹos", to sÄ
caĹkiem spore iloĹci danych, a szczegĂłlnie jeĹźeli w parze z dzwiÄkiem idzie obraz z kamerki. To samo tyczy siÄ grania online, czy czegokolwiek dosĹownie co robisz w internecie. Sama strona gĹĂłwna iceland.pl waĹźy 32761 bajtĂłw, wiÄc odĹwieĹźajÄ
c tÄ
stronÄ ok 660 tysiÄcy razy stuknie Ci 20 giga
Pozaym ja mam tÄ
dwunastkÄ z simina i jak dla mnie to kaszana totalna. Jeszcze download czasami w miarÄ, ale upload kiszka po caĹoĹci, jak mi siÄ skoĹczy umowa sprĂłbujÄ wodnego fona zobaczymy co u nich dajÄ
.
Pzdr |
no dzieki za wyjasnienie. smutne. smuuuutne bardzoo..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|