Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 7 Mar 2008, 19:43 Temat postu: |
|
|
Mo偶na i ca艂y rok nie pracowa膰 dla kobiety, ale wtedy to s膮 ma艂e pieni膮dze miesi臋cznie _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| malwina86
| Do潮czy: 07 Pa 2007 | Posty: 189 | Sk眃: Pozna艅-Keflavik |
|
Wys砤ny: 8 Mar 2008, 12:06 Temat postu: |
|
|
ja np nie pracowalam wogole na is i przyznali mi co prawda nie macierzynski ale ta najnizsza zapomogo na 6 mies _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| malwina86
|
Wys砤ny: 16 Mar 2008, 10:57 Temat postu: |
|
|
witam mamusie!!! czy ktoras z was sie orientuje czy w polsce przysluguje mi becikowe jezeli urodzilam w islandi??? _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| FilipR79 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wys砤ny: 16 Mar 2008, 11:04 Temat postu: |
|
|
malwina86 napisa: | witam mamusie!!! czy ktoras z was sie orientuje czy w polsce przysluguje mi becikowe jezeli urodzilam w islandi??? |
Malwiniko, Milosci Moja Niespelniona, tak czytam te Twoje posty i musze stwierdzic, ze Ty jestes jeszcze wiekszy pazosyt spoleczny niz ja. Szacunek! _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KA呕DY KILOGRAM OBYWATELA Z WY呕SZYM WYKSZTA艁CENIEM SZCZEG脫LNYM DOBREM NARODU |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Asica26
| Do潮czy: 21 Maj 2007 | Posty: 44 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 16 Mar 2008, 11:25 Temat postu: |
|
|
hej malwina 86,raczrj Ci si臋 nie nale偶y.Ja przylecia艂am do Polski w 6 miesi膮cu ci膮偶y i tu urodzi艂am i nam nie dali becikowego.Bo m膮偶 za granic膮 i musia艂abym mieszka膰 przez rok przed urodzeniem dziecka w Polsce.Teraz s膮 jakie艣 nowe przepisy
A niby wszystkim si臋 nale偶y.
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| malwina86
|
Wys砤ny: 17 Mar 2008, 8:58 Temat postu: |
|
|
Asica dzieki bede musiala niestety latac po urzedach w czerwcu a ty filip wez sie odczep wkoncy sam jestes pasozyt i odemnie sie odczep poprostu kozystam z wszystkich mozliwych zrodel a do pasozyta to mi jeszcze bardzo bardzo daleko _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lipcowka
| Do潮czy: 12 Cze 2007 | Posty: 74 | Sk眃: REYKJAVIK |
|
Wys砤ny: 19 Mar 2008, 18:42 Temat postu: |
|
|
Hej mamusie jak tam dzieciaczki, napiszcie cos !!!
Moj maly skonczyl 8 miesiecy, ma 2 zeby, wazy 9,8 kg i 72 cm. Jeszcze sam nie siada, ale turla sie po calym domu i jak tylko jest podtrzymywany to staje sztywno, duzo mowi i jest szalenie ciekawy. No i w koncu je 1, 2 razy w nocy, a nie co 1 godz- sukces  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| elza74
| Do潮czy: 22 Sty 2006 | Posty: 293 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 19 Mar 2008, 19:23 Temat postu: |
|
|
hej hej
m贸j ju偶 sam siedzi,raczkuje,zasypia o 20 i budzi si臋 o 7-8 rano i nie je w nocy.jak trzymam mojego synka za raczki to chodzi ale sam nie chodzi ,no chyba ze przy czym艣.tydzie艅 po 艣wi臋tach b臋dzie mie膰 roczek.kiedy to zlecia艂o?  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aniapl Og艂oszeniodawca zweryfikowany
 | Do潮czy: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Sk眃: by艂 Reykjavik - teraz Polska |
|
Wys砤ny: 20 Mar 2008, 0:18 Temat postu: |
|
|
Hej Weronika ma 7,5 miesi膮ca, te偶 ma dwa z臋by, wa偶y co艣 ko艂o 10 kilo i ma pewnie ponad 70 cm. Sama siedzi od jaki艣 2 tyg, jeszcze nie raczkuje ale widz臋, 偶e pr贸buje zw艂aszcza na 艂贸偶ku. W nocy jeszcze wstaje kilka razy, ale karmi臋 piersi膮 to prawie tego nie odczuwam, bo bior臋 j膮 do siebie i 艣pi臋 dalej Chyba nam id膮 kolejne z膮bki, bo jest strasznie marudna i ostatnia noc by艂a przep艂akana. Z gadania to na razie jest tata, dada, blabla, lala itp. Jest bardzo 偶ywa i sekundy nie usiedzi cicho.
Starsza chyba przesz艂a jaki艣 etap buntu dzieci臋cego, bo by艂a niezno艣na, ale na szcz臋艣cie ju偶 jej mija i wraca moje kochane dziecko
A oto one:
Oliwia
Weronika
Poka偶cie swoje dzieciaczki.
Pozdrawiamy |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| esmerka31
| Do潮czy: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wys砤ny: 20 Mar 2008, 1:06 Temat postu: hej |
|
|
slodkie dziewuszki, ja mam dwoch chlopakow:) pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 20 Mar 2008, 1:13 Temat postu: |
|
|
Fotki prosz臋  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Marta Luiza
| Do潮czy: 05 Lis 2004 | Posty: 310 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 20 Mar 2008, 11:22 Temat postu: |
|
|
M贸j Ma艂y sko艅czy艂 8 mcy w niedziel臋 i te偶 wa偶y prawie 10 kg i ma dwa z臋by. Siedzi ale jeszcze nie raczkuje, pr贸buje podnie艣膰 pup臋 do g贸ry ale Newton na razie wygrywa, i dobrze , to pewnie ostatnie tygodnie gdy znajd臋 go w tym samym miejscu w kt贸rym go zostawi艂am. Na razie pozabezpiecza艂am gniazdka elektryczne i wyrzuci艂am ma艂e przedmioty , kt贸re artystycznie poniewira艂y si臋 tu i 贸wdzie po ca艂ym mieszkaniu, a teraz wyda艂y mi si臋 bardzo odpowiednie do po艂kni臋cia. Ach k艂ania si臋 Alicja w Krainie Czar贸w, Zawsze mnie zastanawia艂 jej p臋d to pr贸bowania wszystkiego ale dzieci tak maj膮, "co w 艂apie to w papie" Jak macie jakie艣 sprawdzone zabezpieczenie lub pomys艂y i wiedz臋 co usun膮膰 z drogi ma艂ego ch艂opaka, czekam na propozycj臋. I Weso艂ego Zaj膮czka, mnie ju偶 odbi艂o bo kupi艂am Ma艂emu a偶 trzy zabawki, podobne edukacyjne ech  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 23 Mar 2008, 11:42 Temat postu: |
|
|
hej mamusie w lipcu spodziewam si臋 dzidzi i mam pytanie co do obywatelstwa , bo s艂ysza艂am kilka wersji i nie wiem w kt贸r膮 mam wierzy膰. Pierwsza to to 偶e dziecko nabywa obywatelstwo po matce, druga to 偶e mog臋 wybra膰 albo polskie albo islandzkie, a trzecia to 偶e dziecko mo偶e mie膰 podw贸jne obywatelstwo. Jesli kt贸ra艣 z was wie co艣 wiecej na ten temat prosz臋 o info  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| FilipR79 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wys砤ny: 23 Mar 2008, 12:04 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisa: | hej mamusie w lipcu spodziewam si臋 dzidzi i mam pytanie co do obywatelstwa , bo s艂ysza艂am kilka wersji i nie wiem w kt贸r膮 mam wierzy膰. Pierwsza to to 偶e dziecko nabywa obywatelstwo po matce, druga to 偶e mog臋 wybra膰 albo polskie albo islandzkie, a trzecia to 偶e dziecko mo偶e mie膰 podw贸jne obywatelstwo. Jesli kt贸ra艣 z was wie co艣 wiecej na ten temat prosz臋 o info  |
Miejsce urodzenia nie ma zadnego znaczenia co do obywatelstwa. Dziecko nabywa obywatelstwo z reguly po matce. Chyba ze ojciec dziecka to Islandczyk wtedy moze miec obywatelstwo islandzkie. _________________ Filip broni
Filip radzi
Filip nigdy Cie nie zdradzi
KA呕DY KILOGRAM OBYWATELA Z WY呕SZYM WYKSZTA艁CENIEM SZCZEG脫LNYM DOBREM NARODU |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| malwina86
|
Wys砤ny: 23 Mar 2008, 12:13 Temat postu: |
|
|
no po raz pierwszy moge w 100% zgodzic z filipem  _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 24 Mar 2008, 18:51 Temat postu: |
|
|
ok dzi臋ki za info, ale mam jeszcze pytanie odnosnie paszportu dla maluszka. Czy s膮 z tym jakie艣 k艂opoty i jak d艂ugo trwa wyrobienie paszportu dla dziecka????? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Asica26
| Do潮czy: 21 Maj 2007 | Posty: 44 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 24 Mar 2008, 20:38 Temat postu: |
|
|
W Polsce 3 tygodnie max  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 25 Mar 2008, 19:59 Temat postu: |
|
|
tak ale nie chodzi mi o paszport w Polsce tylko tutaj! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 25 Mar 2008, 22:52 Temat postu: |
|
|
Je艣li wyrabiasz paszport tymczasowy przez konsula to trwa to ok. 3 tyg.
Je艣li sta艂y, to chyba ok. p贸艂 roku. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 26 Mar 2008, 18:33 Temat postu: |
|
|
ok a ile czasu jest wa偶ny paszport tymczasowy? |