Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 25 Lip 2008, 7:59 Temat postu: hej |
|
|
dobrze
chociaz przewaznie rodzinne placa w listopadzie.
i ostatniego lipca sa juz pieniazki na koncie
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kobieta77
| Dołączył: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wysłany: 25 Lip 2008, 10:55 Temat postu: |
|
|
witam
czy orientujecie siÄ jak to jest z malĹźeĹstwem, kazdy siÄ tu rozlicza oddzielnie, ja w tamtym roku zaczelam prace i na poczÄ
tku moje zarobki nie byly bardzo wysokie ale kupiĹam samochod, przywiozĹam tu moja cĂłrkÄ(czyli mialam dziecko na utrzymaniu) ale moj mÄ
z bardzo dobrze zarabia jestem bardzo ciekawa czy bedzie zwrot czy bedziemy doplacaÄ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ĺukasz
| Dołączył: 27 Lis 2007 | Posty: 46 | Skąd: PoznaĹ Hfj |
|
Wysłany: 25 Lip 2008, 19:34 Temat postu: |
|
|
widzisz ja mam na utrzymaniu cala moja rodzine tzn dziewczyne i synka naszego ale szczerze nie licze na zaden zwrot bo w zeszlym roku nawet musialem doplacic 22 tys kr ale jeszcze wtedy bylem sam.kto wie moze tak moze nie takie zycie co ma byc to bedzie  _________________ West Coast |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 30 Lip 2008, 19:43 Temat postu: |
|
|
Witam,mam papierek z RSK w formie PDF. Moze ktos wie w jakiej rubryce znajde kwote do zaplaty lub do zwrotu?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 30 Lip 2008, 19:52 Temat postu: podatek |
|
|
otworzyles swoja strone_?
napisze ci priv jak sprawdzic |
|
Powrót do góry |
|
 |
| grybel1982
| Dołączył: 21 Cze 2008 | Posty: 95 | Skąd: Hafnarfjordur 221 Vellir |
|
Wysłany: 31 Lip 2008, 18:17 Temat postu: |
|
|
czy ktoĹ wie gdzie na tym rozliczeniu z rsk pisze ile trzeba zapĹaciÄ lub ile jest zwrotu?mam kwoty rozbite na raty gdzie pĹatnoĹÄ przypada na jutro i nie wiem czy to ja pĹace czy oni? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 31 Lip 2008, 19:18 Temat postu: podatek |
|
|
jesli kwota jest bez minusa to ty placisz, coraz czesciej jest tak ze od razu wysylaja powiadomienie do pracy i przy wyplacie ksiegowa od razu odciaga |
|
Powrót do góry |
|
 |
| grybel1982
| Dołączył: 21 Cze 2008 | Posty: 95 | Skąd: Hafnarfjordur 221 Vellir |
|
Wysłany: 31 Lip 2008, 20:27 Temat postu: |
|
|
dziÄkuje za informacje. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 31 Lip 2008, 21:27 Temat postu: |
|
|
Rekordzista w tym roku musi zapĹaciÄ ponad 400mln. kr podatku. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
 | Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 31 Lip 2008, 22:37 Temat postu: |
|
|
jak to jest jesli firma X potracila z wyplaty w 2007 roku za jeden miesiac mi z wyplaty, ale nie wplacila tego do urzedu? no i przyszlo ze to ja mam zaplacic, przeciez mi juz potracono to, wiec wyjdzie ze drugi raz bede musial placic? a firma zostala rozwiazana i nie ma z nia kontaktu |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 31 Lip 2008, 23:26 Temat postu: podatek |
|
|
musisz isc do urzedu i sie odwolac, albo zwyczajnie isc z kwitkami z wyplaty i pokazac o co chodzi, czasem bywa tak ze zdaje sie ze jest wszystko ok a nie jest, urzad skarbowy potrafi czasem zaskakiwac, ale warto sprobowac |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Sie 2008, 2:16 Temat postu: ... |
|
|
ja mam 140 tys do wplaty  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Eliszeba
| Dołączył: 29 Mar 2005 | Posty: 128 | Skąd: BiaĹystok/Akranes |
|
Wysłany: 2 Sie 2008, 13:02 Temat postu: |
|
|
Rozliczenie podatku moje,mÄĹźa i syna zleciliĹmy dla islandzkiego biura podatkowego poleconego nam przez znajomych. Pani ksiÄgowa wyliczyĹa nam wszystko piÄknie. Tyle tylko, Ĺźe 1 sieprnia dostaliĹmy kompletnie inne informacje z urzÄdu skarbowego. ZgadzaĹo siÄ tylko u syna. ZadzwoniĹam do pani, a ona mi na to, Ĺźe te wyliczenia byĹy tylko szacunkowe. Ja rozumiem, ale rĂłznica w wyliczeniach siÄga ok.100 tys koron. Przy czym byĹam pewna, Ĺźe jak rozlicza mi to biuro to jest to juĹź wyliczone na 100%. Esmerka 31 moĹźe Ty mi to jakoĹ sensownie wytĹumaczysz, bo przyznam, Ĺźe ja nie ogarniam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 2 Sie 2008, 14:31 Temat postu: podatek |
|
|
To jest tak niestety szancunkowe wyliczenie i to sie zgadza.W momencie kiedy rozliczamy kogos mamy tylko to co widzimy w systemie lub mamy na papierze.Niestety nic nie wiemy o jakis nie zaplaconych rachunkach badz jakis niezgodnosciach.System nie wie czy wszsytko jest uregulowane, wiec wylicza to co widzi.U mnie tez pare razy u klijentow tak sie zgarzylo, ze nie bylo zaplaconego podatku drgowego lub pracodawca zle naliczal podatek, badz w trakcie kupowania mieszkania byly jakis nieprawiodolowsci.
Poza tym pani ksiegowa rozliczyla was z podatku dobrze, bo gdyby bylo zle przyszla by informacja z urzedu skarbowego.
Pod wyliczeniem ktore dala wam ksiegowa napewno pisze ze to jest wyliczenie przypuszczalne i moze ulec zmianie.
Takze jakiekolwiek pretensje do ksiegowej sa nieuzasadnione, ewentualnie mozna sie odwolac do urzedu skarbowego.
W rozliczeniu ktore dostaliscie napewno widnieje za co byly te potracenia.
pozdrawiam serdecznie.
I jeszcze jedna sugestia, trzeba sie przyzwyczaic ze nie zawsze sa zwroty, czasami trzeba doplacic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Sie 2008, 14:41 Temat postu: ;) |
|
|
czesc mam pytanko, moj chlopak ma zwrot podatku, w czasie skladania zeznania podatkowego podal nr konta ale nie dostal zadnych pieniedzy, przyszedl natomiast listem jakis czek-tak mi sie wydaje ze to czek....Gdzie mozna go zrealizowac???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| leszek16064 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 19 Lis 2005 | Posty: 224 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 2 Sie 2008, 15:06 Temat postu: Re: ;) |
|
|
anka napisał: | czesc mam pytanko, moj chlopak ma zwrot podatku, w czasie skladania zeznania podatkowego podal nr konta ale nie dostal zadnych pieniedzy, przyszedl natomiast listem jakis czek-tak mi sie wydaje ze to czek....Gdzie mozna go zrealizowac???? |
np: w banku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Sie 2008, 15:17 Temat postu: :) |
|
|
ok dzieki za podpowiedz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Eliszeba
| Dołączył: 29 Mar 2005 | Posty: 128 | Skąd: BiaĹystok/Akranes |
|
Wysłany: 2 Sie 2008, 15:23 Temat postu: |
|
|
Nie mam Ĺźadnych pretensji. Po prostu o tym nie wiedziaĹam i jestem zdziwiona, Ĺźe róşnica jest aĹź tak duĹźa. W Polsce wypeĹniajÄ
c PIT masz odrazu wszystko czarno na biaĹym. Tu czeka siÄ na ten 1 sierpieĹ jak na wyrok:) Przynajmniej ja tak to widzÄ. Nie lubiÄ byÄ tak zaskakiwana. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
|
Wysłany: 2 Sie 2008, 16:20 Temat postu: podatek |
|
|
jesli nie ma zadnych zaleglosci, to w wiekszosci przypadkow wyliczenie pierwsze pozostaje bez zmian,przykro mi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 2 Sie 2008, 16:23 Temat postu: |
|
|
Czy ktos orientuje sie na jakiej zasadzie urzad skarbowy wszystko to oblicza??Z tego co obserwuje to im mniej czlowiek zarabia tym musi wiecej doplacic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|