Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
|
Wysany: 14 Sie 2008, 22:38 Temat postu: ;)) |
|
|
julci3k napisa: | Zatrudnię zbrojeniarzy z doświadczeniem. Gwarantuje mieszkanie i wyżywienie. Wiadomość pod numerem 7706750 |
Dzięki wielkie za informacje Prosimy o więcej  
Czy jest jakaś bezpośrednia strona, gdzie można szukać ogłoszeń??
Pozdrawiam |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 14 Sie 2008, 22:41 Temat postu: |
|
|
darek 13 napisa: |
Jaja sobie robisz Q...wa kto pracuje za 900 koron!
Cieśli islandory szukają od zawsze ale ale
Cieśla to i w Polsce ma minimum po przeliczeniu 2 000 koron na godzinę.
Jak kto nie wierzy niech da ogłoszenie w polskim portalu że zapłaci cieśli 5 tys PLN, szczerze wątpie co by kto z papierami mu sie zgłosił. |
900-1000 koron to typowa stawka dla fizola bez przygotowania ze słabym językiem.... I niestety za tyle (czasami trochę więcej) większość Polaków na Islandii... Sprzątaczki, robole-fizole, kasjerki (a nawet kasjerzy - mam kolegę w tym fachu, hehe) w Bonusie, itp...
Ale gdybym był cieślą szalunkowym z papierami i jeszcze bym znal najnowsze systemy PERI to też bym się w twarz roześmiał 1200 koron = 10 euro brutto
Zresztą to generalnie jest żalosna stawka... Jak już tak Islandia chce się zrównać z Europą, jeśli chodzi o wynagrodzenia, to niech z automatu obniży podatki i ceny na wyspie....
Chyba, że ktoś jest masochistą ze skłonnością do żartów - czyli lubi się posmiać z siebie, pracując za grosze....
Nie wierzę, że jakikolwiek cieśla z prawdziwego zdarzenia się zgłosi na takie ogłoszenie... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| KOTEK 1982
| Doczy: 14 Sie 2008 | Posty: 9 | Skd: REYKJAVIK |
|
Wysany: 15 Sie 2008, 1:23 Temat postu: |
|
|
POSZUKUJE PRACY W PRZETWORNIACH RYBNYCH BADZ PRZY ROZBIORKACH ALBO PRACA ZWIAZANA Z PALENIEM CZY MA KTOS MOZE JAKIES OFERTY ZNAM TYLKO jezyk niemiecki MOJ KONTAKT TO KOTEK182 ONET.EU |
|
Powrt do gry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Doczy: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 15 Sie 2008, 1:26 Temat postu: |
|
|
z paleniem? _________________ "Najczęściej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet mają ćwokowate oblechy. " |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 15 Sie 2008, 1:49 Temat postu: |
|
|
julci3k napisa: | Zatrudnię zbrojeniarzy z doświadczeniem. Gwarantuje mieszkanie i wyżywienie. Wiadomość pod numerem 7706750 |
Julcik,
Ponieważ to była moja pierwsza praca na Skale, nie ma czegoś takiego jak zbrojeniarze....
Zbrojarzy - szukasz...
I napisz przy okazji - czy to mają być zbrojarze do prac zewnętrznych przy szalunkach czy zbrojarze do prefabrykacji?
To już zainteresowani będa wiedzieli co robić... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| matkowski
 | Doczy: 04 Pa 2007 | Posty: 37 | Skd: Reykjavik/Częstochowa |
|
Wysany: 15 Sie 2008, 9:19 Temat postu: |
|
|
SMFR Harnarfjordur - centrum szkoleniowe dla niepełnosprawnych poszukuje kucharki na pół etatu. Wymagania: wiek powyżej 25 lat, znajomość kuchni islandzkiej, znajomość angielskiego i podstaw islandzkiego.
Obowiązki: gotowanie dla ok. 15 osób, zakupy produktów, sprzątanie kuchni.
Szczegóły na priv. _________________ tam dom mój gdzie buty moje |
|
Powrt do gry |
|
 |
| darek 13 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| Doczy: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skd: Z nie nacka |
|
Wysany: 15 Sie 2008, 10:28 Temat postu: |
|
|
west napisa: | Jaja sobie robisz Q...wa kto pracuje za 900 koron!
Cieśli islandory szukają od zawsze ale ale
Cieśla to i w Polsce ma minimum po przeliczeniu 2 000 koron na godzinę.
Jak kto nie wierzy niech da ogłoszenie w polskim portalu że zapłaci cieśli 5 tys PLN, szczerze wątpie co by kto z papierami mu sie zgłosił. |
dawaj to 5tys. i juz pracuje u ciebie a swoja droga to ile ty zarabiasz jak 1200 to dla ciebie malo??[/quote]
http://www.wokolkariery.pl/oferta.xml?id=15521
To jest przykład wynagrodzenia dla cieśli, wyszukanie oferty zajęło mi 5 minut. Zamiast pisać korzystaj z google.
Serdeczne wyrazy współczucia dla tych którzy są zmuszeni do pracy za 900 ISK. Przy dzisiejszych kosztach utrzymania naprawdę ciężko życ z takiej stawki. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 15 Sie 2008, 10:40 Temat postu: |
|
|
Tak, byście się tylko pławili w luksusach.. Przecież nikt nie każe wam pracować!! (ani zmieniać pracy) to jest wątek dam prace i nie róbmy z tego śmietnika. Jak nie interesują was oferty pracy to nie wchodźcie tutaj  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| gabriel
| Doczy: 13 Lip 2008 | Posty: 2 | |
|
Wysany: 16 Sie 2008, 17:15 Temat postu: |
|
|
[quote="darek 13"] west napisa: | To jest przykład wynagrodzenia dla cieśli, wyszukanie oferty zajęło mi 5 minut. Zamiast pisać korzystaj z google.
Serdeczne wyrazy współczucia dla tych którzy są zmuszeni do pracy za 900 ISK. Przy dzisiejszych kosztach utrzymania naprawdę ciężko życ z takiej stawki. |
przykładowa stawka 141 NOK /T Brutto minus 30 %=98,7NOK/T/netto x37,5 t/tydzień=3701,25 NOK/Tydzień x 4,28 miesiąc =15841,35-NOK /miesiąc netto. x 15,113 ICE =239410,0 ICE /miesiąc : 160,5 /t =1491 ICE /tim netto na konto .
Tak faktycznie płacą w norwegi przez pośredników bespośrednia praca u Norga to kwota 170 Nok/T brutto.dla cieśli , to inaczej 2569 ICE /Tim .
Nic dodać nic ująć.
Ja jako pomocnik na budowie bez papierów mam 125 Nok /T =1889 ICE/t. brutto , na konto dostaję 87,5 Nok/t =1322.ICE/t. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| darek 13 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| Doczy: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skd: Z nie nacka |
|
Wysany: 17 Sie 2008, 9:54 Temat postu: |
|
|
Miesiąc równa się 171 godzin razy 141 NOK co daje 24 111 NOK brutto. Zgodnie z sugestią powyżej odejmuję 30% wychodzi 16877,1 NOK na rękę.
1 ISK = 15,113 zatem miesięcznie do wypłaty 255 072 ISK i to jest normalna Islandzka pensja jeśli do niej są dodatki. Dla cieśli to nie jest za wiele w sezonie w Polsce weźmie tak samo lub więcej
900 isk za godzinę porównałbym do zatrudniania Chińczyków w Polsce. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 17 Sie 2008, 20:53 Temat postu: |
|
|
darek 13 napisa: | miesięcznie do wypłaty 255 072 ISK i to jest normalna Islandzka pensja jeśli do niej są dodatki. |
A co powiesz na to?
14 zmian po 12 godzin - tak wygląda praca Islandczyka w hucie aluminium. Pozostałe 16 dni w miesiącu wolne.
350 tys. netto + raz na kwartał podobna kwota tytułem dodatków...
Pewnie islandzki cieśla też bierze podobne wynagrodzenie. Swoim się płaci, no nie? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| alice47
| Doczy: 06 Lip 2008 | Posty: 113 | Skd: Akranes |
|
Wysany: 17 Sie 2008, 22:29 Temat postu: |
|
|
Mr TIG napisa: | darek 13 napisa: | miesięcznie do wypłaty 255 072 ISK i to jest normalna Islandzka pensja jeśli do niej są dodatki. |
A co powiesz na to?
14 zmian po 12 godzin - tak wygląda praca Islandczyka w hucie aluminium. Pozostałe 16 dni w miesiącu wolne.
350 tys. netto + raz na kwartał podobna kwota tytułem dodatków...
Pewnie islandzki cieśla też bierze podobne wynagrodzenie. Swoim się płaci, no nie? |
Temat o płacy jest gdzie indziej. Ale Mr Tig uwielbia rozrabiać. I po co takie gadanie? Płaci nie płaci. Wszędzie jedni zarabiają więcej inni mniej. Kolega Tig najlepiej czułby się w komuniźmie chyba. O ile wie co to było, bo po jego postach można odnieść wrażenie, że nie ma więcej niż 21 lat. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 18 Sie 2008, 20:26 Temat postu: |
|
|
alice47 napisa: |
Temat o płacy jest gdzie indziej. Ale Mr Tig uwielbia rozrabiać. I po co takie gadanie? Płaci nie płaci. Wszędzie jedni zarabiają więcej inni mniej. Kolega Tig najlepiej czułby się w komuniźmie chyba. O ile wie co to było, bo po jego postach można odnieść wrażenie, że nie ma więcej niż 21 lat. |
Fakt, przepraszam, to nie miejsce na takie posty - to koledzy wyżej, mnie sprowokowali.
To się już więcej nie powtórzy - PRZEPRASZAM.
A Ty Alicjo, widzę że się bardzo mnie uczepiłaś ostatnio. Też przepraszam, że Ci w życiu nie wyszło - ani w Polsce, ani jak widzę na Islandii.
Mylisz się po raz któryś - najpierw chciałaś mnie zrobić spawaczem TIG (o to bym się wcale nie obraził) a teraz próbujesz znacząco mnie odmłodzić...
Oby Ci się wiodło jak najlepiej i to bez pomocy ogólno-islandzkiej sieci sklepów budowlanych VINBUD
Proszę odwiedzić Eures - od tygodnia jest kilka ciekawych ofert ostatnio dla spawaczy, mechaników, elektryków i operatorów maszyn - wypadałoby tylko znać angielski, żeby skontaktować się z pracodawcą - znam te firmy i polecam  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| alice47
| Doczy: 06 Lip 2008 | Posty: 113 | Skd: Akranes |
|
Wysany: 18 Sie 2008, 23:06 Temat postu: |
|
|
Mr TIG napisa: | A Ty Alicjo, widzę że się bardzo mnie uczepiłaś ostatnio. Też przepraszam, że Ci w życiu nie wyszło - ani w Polsce, ani jak widzę na Islandii. |
Mój drogi, nie uczepiła, nie uczepiła. To z lubienia wszystko...
Nie wiem, dlaczego myślisz, że w życiu mi nie wyszło? Czyżby czuć było gorycz porażki w moich postach? Mój Ty mały psychologu...
Mr TIG napisa: | Oby Ci się wiodło jak najlepiej i to bez pomocy ogólno-islandzkiej sieci sklepów budowlanych VINBUD
|
Nie narzekam na wiedzenie, a pije, bo lubię. Jeśli mi zazdrościsz, to zapraszam  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| ola87gda
| Doczy: 18 Lip 2008 | Posty: 5 | Skd: Gdansk / Keflavik |
|
Wysany: 19 Sie 2008, 16:07 Temat postu: |
|
|
Slyszalam, ze Konsul szuka 3 dziewczyn do pracy w nowobudowanym konsulacie w Rejkjaviku. Wymagany jezyk islandzki.
Pozdrawiam |
|
Powrt do gry |
|
 |
| kobieta77
| Doczy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wysany: 19 Sie 2008, 16:25 Temat postu: |
|
|
witam
szukam pracy dla mojej matki, może to być sprzatanie lub opieka nad dzieckiem, jeśli cokolwieg będziecie wiedzieć proszę dajcie znać
z góry dziękuję i pozdrawiam |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 19 Sie 2008, 17:19 Temat postu: |
|
|
alice47 napisa: |
Mr TIG napisa: | Oby Ci się wiodło jak najlepiej i to bez pomocy ogólno-islandzkiej sieci sklepów budowlanych VINBUD
|
Nie narzekam na wiedzenie, a pije, bo lubię. Jeśli mi zazdrościsz, to zapraszam  |
Skończ juz bo jak Cie czytam to przypomina mi sie taka jedna co tu była, którą taki jeden wyzwał i dostął bana, ale dobrze suce powiedzial.
Alicjo z krainy czarymary, nie "na wiedzenie" tylko na "powodzenie" jak cos.
wieźć to Ty mozesz ale na motorze, Dwóch chłopów na chałupę co by zorać ostro xxxxę  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| maggie
| Doczy: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 19 Sie 2008, 17:46 Temat postu: |
|
|
Mlody mezczyzna bez znajomosci jezykow islandzkiego i angielskiego poszukuje od zaraz pracy w Reykjaviku lub okolicach. Wszelkie informacje prosze wysylac na email: chrzescijanka@yahoo.pl |
|
Powrt do gry |
|
 |
| bozena
| Doczy: 24 Cze 2007 | Posty: 40 | |
|
Wysany: 19 Sie 2008, 19:31 Temat postu: |
|
|
Autor Wiadomość
maggie
PostWysłany: 19 Sie 2008, 18:46 Temat postu:
Mlody mezczyzna bez znajomosci jezykow islandzkiego i angielskiego poszukuje od zaraz pracy w Reykjaviku lub okolicach. Wszelkie informacje prosze wysylac na email: chrzescijanka@yahoo.pl
To nie ten wątek |
|
Powrt do gry |
|
 |
| maggie
| Doczy: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 19 Sie 2008, 19:51 Temat postu: |
|
|
bozena napisa: | Autor Wiadomość
maggie
PostWysłany: 19 Sie 2008, 18:46 Temat postu:
Mlody mezczyzna bez znajomosci jezykow islandzkiego i angielskiego poszukuje od zaraz pracy w Reykjaviku lub okolicach. Wszelkie informacje prosze wysylac na email: chrzescijanka@yahoo.pl
To nie ten wątek |
Przepraszam, nie doczytalam dokladnie tematu przed umieszczeniem ogloszenia. Juz przenosze moj post. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|