reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JELI KTO CI OBRAA LUB AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   

DAM PRACĘ - OGŁOSZENIA PRACODAWCÓW NA ISLANDII
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 23, 24, 25  Nastpny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Jak wygląda praca na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
adasjon
Go
PostWysany: 14 Sie 2008, 22:38    Temat postu: ;)) Odpowiedz z cytatem

julci3k napisa:
Zatrudnię zbrojeniarzy z doświadczeniem. Gwarantuje mieszkanie i wyżywienie. Wiadomość pod numerem 7706750

Dzięki wielkie za informacje Wink Prosimy o więcej SmileSmileSmile
Czy jest jakaś bezpośrednia strona, gdzie można szukać ogłoszeń??

Pozdrawiam
Powrt do gry
Mr TIG
Go
PostWysany: 14 Sie 2008, 22:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

darek 13 napisa:

Jaja sobie robisz Q...wa kto pracuje za 900 koron!

Cieśli islandory szukają od zawsze ale ale
Cieśla to i w Polsce ma minimum po przeliczeniu 2 000 koron na godzinę.
Jak kto nie wierzy niech da ogłoszenie w polskim portalu że zapłaci cieśli 5 tys PLN, szczerze wątpie co by kto z papierami mu sie zgłosił.

900-1000 koron to typowa stawka dla fizola bez przygotowania ze słabym językiem.... I niestety za tyle (czasami trochę więcej) większość Polaków na Islandii... Sprzątaczki, robole-fizole, kasjerki (a nawet kasjerzy - mam kolegę w tym fachu, hehe) w Bonusie, itp...

Ale gdybym był cieślą szalunkowym z papierami i jeszcze bym znal najnowsze systemy PERI to też bym się w twarz roześmiał Smile 1200 koron = 10 euro brutto Smile

Zresztą to generalnie jest żalosna stawka... Jak już tak Islandia chce się zrównać z Europą, jeśli chodzi o wynagrodzenia, to niech z automatu obniży podatki i ceny na wyspie....

Chyba, że ktoś jest masochistą ze skłonnością do żartów - czyli lubi się posmiać z siebie, pracując za grosze....

Nie wierzę, że jakikolwiek cieśla z prawdziwego zdarzenia się zgłosi na takie ogłoszenie...
Powrt do gry
KOTEK 1982

Doczy: 14 Sie 2008
Skd: REYKJAVIK
PostWysany: 15 Sie 2008, 1:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

POSZUKUJE PRACY W PRZETWORNIACH RYBNYCH BADZ PRZY ROZBIORKACH ALBO PRACA ZWIAZANA Z PALENIEM CZY MA KTOS MOZE JAKIES OFERTY ZNAM TYLKO jezyk niemiecki MOJ KONTAKT TO KOTEK182 ONET.EU
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email
WielkiBialyKrolik

Doczy: 08 Cze 2008
Skd: Reykjavik
PostWysany: 15 Sie 2008, 1:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z paleniem?
Mr TIG
Go
PostWysany: 15 Sie 2008, 1:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

julci3k napisa:
Zatrudnię zbrojeniarzy z doświadczeniem. Gwarantuje mieszkanie i wyżywienie. Wiadomość pod numerem 7706750

Julcik,

Ponieważ to była moja pierwsza praca na Skale, nie ma czegoś takiego jak zbrojeniarze....

Zbrojarzy - szukasz...

I napisz przy okazji - czy to mają być zbrojarze do prac zewnętrznych przy szalunkach czy zbrojarze do prefabrykacji?

To już zainteresowani będa wiedzieli co robić...
Powrt do gry
matkowski

Doczy: 04 Pa 2007
Skd: Reykjavik/Częstochowa
PostWysany: 15 Sie 2008, 9:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SMFR Harnarfjordur - centrum szkoleniowe dla niepełnosprawnych poszukuje kucharki na pół etatu. Wymagania: wiek powyżej 25 lat, znajomość kuchni islandzkiej, znajomość angielskiego i podstaw islandzkiego.
Obowiązki: gotowanie dla ok. 15 osób, zakupy produktów, sprzątanie kuchni.
Szczegóły na priv.
darek 13
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
Doczy: 10 Kwi 2008
Skd: Z nie nacka
PostWysany: 15 Sie 2008, 10:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

west napisa:
Jaja sobie robisz Q...wa kto pracuje za 900 koron!

Cieśli islandory szukają od zawsze ale ale
Cieśla to i w Polsce ma minimum po przeliczeniu 2 000 koron na godzinę.
Jak kto nie wierzy niech da ogłoszenie w polskim portalu że zapłaci cieśli 5 tys PLN, szczerze wątpie co by kto z papierami mu sie zgłosił.

dawaj to 5tys. i juz pracuje u ciebie lol a swoja droga to ile ty zarabiasz jak 1200 to dla ciebie malo??[/quote]

http://www.wokolkariery.pl/oferta.xml?id=15521

To jest przykład wynagrodzenia dla cieśli, wyszukanie oferty zajęło mi 5 minut. Zamiast pisać korzystaj z google.
Serdeczne wyrazy współczucia dla tych którzy są zmuszeni do pracy za 900 ISK. Przy dzisiejszych kosztach utrzymania naprawdę ciężko życ z takiej stawki.
Powrt do gry
julci3k
Go
PostWysany: 15 Sie 2008, 10:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, byście się tylko pławili w luksusach.. Przecież nikt nie każe wam pracować!! (ani zmieniać pracy) to jest wątek dam prace i nie róbmy z tego śmietnika. Jak nie interesują was oferty pracy to nie wchodźcie tutaj Evil or Very Mad
Powrt do gry
gabriel

Doczy: 13 Lip 2008
PostWysany: 16 Sie 2008, 17:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="darek 13"]
west napisa:
To jest przykład wynagrodzenia dla cieśli, wyszukanie oferty zajęło mi 5 minut. Zamiast pisać korzystaj z google.
Serdeczne wyrazy współczucia dla tych którzy są zmuszeni do pracy za 900 ISK. Przy dzisiejszych kosztach utrzymania naprawdę ciężko życ z takiej stawki.

przykładowa stawka 141 NOK /T Brutto minus 30 %=98,7NOK/T/netto x37,5 t/tydzień=3701,25 NOK/Tydzień x 4,28 miesiąc =15841,35-NOK /miesiąc netto. x 15,113 ICE =239410,0 ICE /miesiąc : 160,5 /t =1491 ICE /tim netto na konto .
Tak faktycznie płacą w norwegi przez pośredników bespośrednia praca u Norga to kwota 170 Nok/T brutto.dla cieśli , to inaczej 2569 ICE /Tim .
Nic dodać nic ująć.

Ja jako pomocnik na budowie bez papierów mam 125 Nok /T =1889 ICE/t. brutto , na konto dostaję 87,5 Nok/t =1322.ICE/t.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
darek 13
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
Doczy: 10 Kwi 2008
Skd: Z nie nacka
PostWysany: 17 Sie 2008, 9:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miesiąc równa się 171 godzin razy 141 NOK co daje 24 111 NOK brutto. Zgodnie z sugestią powyżej odejmuję 30% wychodzi 16877,1 NOK na rękę.

1 ISK = 15,113 zatem miesięcznie do wypłaty 255 072 ISK i to jest normalna Islandzka pensja jeśli do niej są dodatki. Dla cieśli to nie jest za wiele w sezonie w Polsce weźmie tak samo lub więcej Smile
900 isk za godzinę porównałbym do zatrudniania Chińczyków w Polsce.
Powrt do gry
Mr TIG
Go
PostWysany: 17 Sie 2008, 20:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

darek 13 napisa:
miesięcznie do wypłaty 255 072 ISK i to jest normalna Islandzka pensja jeśli do niej są dodatki.

A co powiesz na to?

14 zmian po 12 godzin - tak wygląda praca Islandczyka w hucie aluminium. Pozostałe 16 dni w miesiącu wolne.

350 tys. netto + raz na kwartał podobna kwota tytułem dodatków...

Pewnie islandzki cieśla też bierze podobne wynagrodzenie. Swoim się płaci, no nie?
Powrt do gry
alice47

Doczy: 06 Lip 2008
Skd: Akranes
PostWysany: 17 Sie 2008, 22:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mr TIG napisa:
darek 13 napisa:
miesięcznie do wypłaty 255 072 ISK i to jest normalna Islandzka pensja jeśli do niej są dodatki.

A co powiesz na to?

14 zmian po 12 godzin - tak wygląda praca Islandczyka w hucie aluminium. Pozostałe 16 dni w miesiącu wolne.

350 tys. netto + raz na kwartał podobna kwota tytułem dodatków...

Pewnie islandzki cieśla też bierze podobne wynagrodzenie. Swoim się płaci, no nie?

Temat o płacy jest gdzie indziej. Ale Mr Tig uwielbia rozrabiać. I po co takie gadanie? Płaci nie płaci. Wszędzie jedni zarabiają więcej inni mniej. Kolega Tig najlepiej czułby się w komuniźmie chyba. O ile wie co to było, bo po jego postach można odnieść wrażenie, że nie ma więcej niż 21 lat.
Powrt do gry
Mr TIG
Go
PostWysany: 18 Sie 2008, 20:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alice47 napisa:

Temat o płacy jest gdzie indziej. Ale Mr Tig uwielbia rozrabiać. I po co takie gadanie? Płaci nie płaci. Wszędzie jedni zarabiają więcej inni mniej. Kolega Tig najlepiej czułby się w komuniźmie chyba. O ile wie co to było, bo po jego postach można odnieść wrażenie, że nie ma więcej niż 21 lat.

Fakt, przepraszam, to nie miejsce na takie posty - to koledzy wyżej, mnie sprowokowali.

To się już więcej nie powtórzy - PRZEPRASZAM.

A Ty Alicjo, widzę że się bardzo mnie uczepiłaś ostatnio. Też przepraszam, że Ci w życiu nie wyszło - ani w Polsce, ani jak widzę na Islandii.

Mylisz się po raz któryś - najpierw chciałaś mnie zrobić spawaczem TIG (o to bym się wcale nie obraził) a teraz próbujesz znacząco mnie odmłodzić...

Oby Ci się wiodło jak najlepiej i to bez pomocy ogólno-islandzkiej sieci sklepów budowlanych VINBUD Smile

Proszę odwiedzić Eures - od tygodnia jest kilka ciekawych ofert ostatnio dla spawaczy, mechaników, elektryków i operatorów maszyn - wypadałoby tylko znać angielski, żeby skontaktować się z pracodawcą - znam te firmy i polecam Smile
Powrt do gry
alice47

Doczy: 06 Lip 2008
Skd: Akranes
PostWysany: 18 Sie 2008, 23:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mr TIG napisa:
A Ty Alicjo, widzę że się bardzo mnie uczepiłaś ostatnio. Też przepraszam, że Ci w życiu nie wyszło - ani w Polsce, ani jak widzę na Islandii.

Mój drogi, nie uczepiła, nie uczepiła. To z lubienia wszystko...

Nie wiem, dlaczego myślisz, że w życiu mi nie wyszło? Czyżby czuć było gorycz porażki w moich postach? Mój Ty mały psychologu... Rolling Eyes

Mr TIG napisa:
Oby Ci się wiodło jak najlepiej i to bez pomocy ogólno-islandzkiej sieci sklepów budowlanych VINBUD Smile

Nie narzekam na wiedzenie, a pije, bo lubię. Jeśli mi zazdrościsz, to zapraszam Cool
Powrt do gry
ola87gda

Doczy: 18 Lip 2008
Skd: Gdansk / Keflavik
PostWysany: 19 Sie 2008, 16:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Slyszalam, ze Konsul szuka 3 dziewczyn do pracy w nowobudowanym konsulacie w Rejkjaviku. Wymagany jezyk islandzki.
Pozdrawiam
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email Numer GG
kobieta77

Doczy: 05 Maj 2008
PostWysany: 19 Sie 2008, 16:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam

szukam pracy dla mojej matki, może to być sprzatanie lub opieka nad dzieckiem, jeśli cokolwieg będziecie wiedzieć proszę dajcie znać
z góry dziękuję i pozdrawiam
Powrt do gry
unk
Go
PostWysany: 19 Sie 2008, 17:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alice47 napisa:

Mr TIG napisa:

Nie narzekam na wiedzenie, a pije, bo lubię. Jeśli mi zazdrościsz, to zapraszam Cool

Skończ juz bo jak Cie czytam to przypomina mi sie taka jedna co tu była, którą taki jeden wyzwał i dostął bana, ale dobrze suce powiedzial.

Alicjo z krainy czarymary, nie "na wiedzenie" tylko na "powodzenie" jak cos.
wieźć to Ty mozesz ale na motorze, Dwóch chłopów na chałupę co by zorać ostro xxxxę Smile
Powrt do gry
maggie

Doczy: 19 Sie 2008
PostWysany: 19 Sie 2008, 17:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mlody mezczyzna bez znajomosci jezykow islandzkiego i angielskiego poszukuje od zaraz pracy w Reykjaviku lub okolicach. Wszelkie informacje prosze wysylac na email: chrzescijanka@yahoo.pl
Powrt do gry
bozena

Doczy: 24 Cze 2007
PostWysany: 19 Sie 2008, 19:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Autor Wiadomość
maggie
PostWysłany: 19 Sie 2008, 18:46 Temat postu:
Mlody mezczyzna bez znajomosci jezykow islandzkiego i angielskiego poszukuje od zaraz pracy w Reykjaviku lub okolicach. Wszelkie informacje prosze wysylac na email: chrzescijanka@yahoo.pl

To nie ten wątek
Powrt do gry
maggie

Doczy: 19 Sie 2008
PostWysany: 19 Sie 2008, 19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bozena napisa:
Autor Wiadomość
maggie
PostWysłany: 19 Sie 2008, 18:46 Temat postu:

To nie ten wątek

Przepraszam, nie doczytalam dokladnie tematu przed umieszczeniem ogloszenia. Juz przenosze moj post.
Powrt do gry
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Jak wygląda praca na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 23, 24, 25  Nastpny
Strona 18 z 25

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiska, tajska, indyjska, japoska, wietnamska itd.