reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 72, 73, 74 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 24 Wrz 2008, 17:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Magda77 to bardzo dziwne 偶e po艂o偶na nie odwiedza ci臋 w domu, powinna od dnia kiedy wr贸cicie do domu.W moim przypadku bylo tak 偶e wyszli艣my ze szpitala o 16 a o 20 po艂o偶na by艂a u nas. A piel臋gniarka z przychodni odwiedzi was dopiero po偶niej jak po艂o偶na zakonczy wizyty i bedzie was odwiedzac raz w tygodniu na pomiar i wa偶enie dzidziusia Wink
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
julci3k
Go舵
PostWys砤ny: 24 Wrz 2008, 17:50    Temat postu: Re: KUBU艢 18.09.08 3630 i 52 cm Odpowiedz z cytatem

Magda77 napisa:

Ja te偶 mam ju偶 za sob膮 por贸d

dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance

Cytat:
jak ka偶da mama mam milion pyta艅 i w膮tpliwo艣ci

wal smialo Very Happy
Powr髏 do g髍y
Magda77

Do潮czy: 10 Lip 2008
PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 1:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zuzula ja te偶 tego nie kumam, byli艣my w przychodni 2 razy, pani wype艂ni艂a nawet papiery z danymi ma艂ego ale w rezultacie zadzwoni艂a do nas tylko nasza po艂o偶na Sad
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
zuzula666

PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 8:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to wydaje mi si臋 偶e jest ok, bo tak jak wcze艣niej pisa艂am pielegniarka z przychodni odwiedzi Cie dos艂ownie raz w tygodniu tak do 6 tygodnia zycia maluszka. A 偶e polozna do Ciebie nie przychodzi to bardzo dziwne i nie rozumiem czemu ze szpitala 偶adna nie przychodzi. Mieszkasz w Reykjaviku??
Powr髏 do g髍y
Basia

Do潮czy: 24 Lis 2004
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 10:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nas pielegniarka tez zaczela odwiedzac dopiero jak skonczyly sie wizyty poloznej i przychodzi raz na 2 tyg.
Powr髏 do g髍y
Magda77

PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 15:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny a czy te wizyty nie s膮 uwarunkowane tym, jak d艂ugo by艂y艣my w szpitalu? Ja by艂am 3 dni i mo偶e dlatego nie przys艂uguje mi piel臋gniarka?
Mieszkam w Reykjaviku Zuzula wi臋c pewnie jak wi臋kszo艣膰 z Was a Ty Basia, jak d艂ugo le偶a艂a艣 w szpitalu???
Powr髏 do g髍y
julci3k
Go舵
PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 15:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam kobietki. Mam do Was pytanko. Od czasu do czasu (zazwyczaj wieczorem albo w nocy tak ze az sie budze) "kreci" mnie noga. Mam juz tak od niepamietnych czasow ale myslalam ze juz mi przeszlo bo mialam chwile spokoju. W Polsce zazwyczaj lykalam garsc tabletek przeciwbolowych (chociaz i tak nie dzialaly) smarowalam sie roznymi masciami spirytusami itp. Przestekalam pol nocy a z rana zawsze juz jest w porzadku. Kiedys mama powiedziala mi ze to przez zmiane pogody. Mozliwe ze tak jest, ale nie wiem, tu pogoda sami wiecie jaka jest raz jest ladnie a za 5 minut leje potem pada grad i tak w kolko. Wiem ze wiele osob ma takie dolegliwosci wiec pytam drogie Panie jak Wy sobie z tym radzicie? Pozdrawiam Wink
Powr髏 do g髍y
mrowka

Do潮czy: 09 Sie 2008
PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

julci3k hehe si臋 mi przypomnia艂o jak mnie takie co艣 艂apa艂o, ale to dawno temu i jak to moja babcia mi kiedy艣 powiedzia艂a; "na to nie cza nic bra膰 cza to rozchodzi膰 i rozmasowa膰 i przestanie bole膰" hehe

teoretycznie 艂adnie brzmi haha ale w praktyce r贸偶nie bywa艂o =)

PS nie mam zielonego poj臋cia ci Ci mo偶e pom贸c, ale z pewno艣ci膮 inne Panie mo偶e b臋d膮 wiedzie膰.
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 16:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Magda77 musisz odro偶ni膰 r贸偶nic臋 pomi臋dzy piel臋gniark膮 a po艂ozn膮, bo ci膮gle piszesz o piel臋gniarce a mi wydaje si臋 偶e Ci potrzeba po艂o偶nej Wink
Powr髏 do g髍y
mrowka

Do潮czy: 09 Sie 2008
PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 16:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja napisz臋 jeszcze z innej beczki... Ta kiedy艣 pisa艂am, 偶e mam zgag臋... 呕e tak powiem "wyczai艂am" od czego i co mi przynosi ulg臋 Smile
Dopada mnie zgaga po; zimnym mleku, bananach, mandarynkach, po czym艣 mi臋towym, a przechodzi po czekoladzie hehe dziwne troche... Kt贸ra艣 z Pa艅 pisa艂a o arbuzie, 偶e jej przechodzi艂o. Spr贸bowa艂am, ale nie dzia艂a, wr臋cz przeciwnie. heh
A tak poza tym to baaaaaaaaardzo du偶o przyty艂am.... i boj臋 si臋, 偶e mog臋 nie wr贸ci膰 do swojej cudownej poprzedniej wagi Rolling Eyes
Powr髏 do g髍y
yasminum
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 11 Pa 2006
PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 16:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po porodzie do domu najpierw przychodzi polozna - w moim przypadku byla pierwszy raz w dniu powrotu do domu, a kiedy skoncza sie wizyty poloznej przychodzi pielegniarka.
Polozna uczy dawac piers, kapac, pokazuje jak nalezy zajmowac sie pepkiem itp. itd. Czyli tak zwana "instrukcja obslugi malenstwa" - choc nei za ladnie to brzmi. Ponadto egzaminuje Ciebei czy macica kurczy sie odpowiednio i czy nei ma powiklan. Polozna ma 10 wizyt - lub mniej jesli uznacie ze juz nei potrzebujecie jej wiedzy.
Pielegniarka, ktora przychodzi juz po wizytach poloznej, "egzaminuje" dziecko - jego rozwoj, przyrost masy, sprawdza odruchy oraz czy wszystko inne idzie ok. Mozesz jej rowniez zadac pytania dotyczace opieki, ale jej glownym zadaniem jest ocena rozwoju dziecka i ewentualnie szybkie wylapanie jakichs nieprawidlowosci.
Powr髏 do g髍y
julci3k
Go舵
PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 17:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mrowka napisa:
A ja napisz臋 jeszcze z innej beczki... Ta kiedy艣 pisa艂am, 偶e mam zgag臋... 呕e tak powiem "wyczai艂am" od czego i co mi przynosi ulg臋 Smile
Dopada mnie zgaga po; zimnym mleku, bananach, mandarynkach, po czym艣 mi臋towym, a przechodzi po czekoladzie hehe dziwne troche... Kt贸ra艣 z Pa艅 pisa艂a o arbuzie, 偶e jej przechodzi艂o. Spr贸bowa艂am, ale nie dzia艂a, wr臋cz przeciwnie. heh
A tak poza tym to baaaaaaaaardzo du偶o przyty艂am.... i boj臋 si臋, 偶e mog臋 nie wr贸ci膰 do swojej cudownej poprzedniej wagi Rolling Eyes

co to jest zgaga
przez cale zycie wszyscy mi mowia mam zgage jeju zgaga mnie dopadla a ja do nich wez renigast na pewno ci przejdzie no ale co z tego jak ja dalej nie wiem co to jest nie chodzi mi o takie googlowe wytlumaczenie tylko opisanie jej na swoim przykladzie hhee
Powr髏 do g髍y
yasminum
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 11 Pa 2006
PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 18:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Popros kogos by bezposrednio do gardla zaaplikowal ci sok z papryki chili, albo moze byc proszek - bez roznicy. To co bedziesz czula w gardle odda efekt zgagi.

Pisze ze bezposrednio do gardla bo chodzi o pominiecie kubkow smakowych na jezyku - w przeciwnym wypadku tak wypali Ci jezyk, ze wszelkie inne doznania zostana niezauwazone.
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 15 Wrz 2008
Sk眃: Hafnariorður
PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 18:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny a mnie meczy tak zgaga ze tragedia jestem w ciazy w 8 miesiacu i juz nie moge wytrzymac kiedys mi mmleko pomagalo a teraz juz nic ,polozna dala mi recepte na jakies mleczko ale nic nie pomaga,znacie moze jakies inne pomysly???????????
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
zuzula666

PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 18:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny mam pytanie bardzo wa偶ne. Moja bratowa podejrzewa 偶e jest w ci膮zy i chcia艂aby 偶eby j膮 przebada艂 lekarz i potwierdzi艂 jej podejrzenia. Nie wiem jak mamy to zrobi膰 bo ona jest tu od 4 miesi臋cy wi臋c jeszcze nie ma ubezpieczenia. Napiszcie gdzie mamy poj艣膰 do lekarza i jakie s膮 koszty wizyty prywatnej?? Mysla艂am o Domus Medica ale ja tam nigdy nie by艂am i nie wiem co i jak. Prosz臋 o podpowiedz
Powr髏 do g髍y
elza74

Do潮czy: 22 Sty 2006
PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 18:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zuzula666dzwonisz do Domus Medica i mowisz ze chcesz zamowic wizyte u lekarza gin.
http://www.domusmedica.is/index.php?option=com_akostaff&Itemid=28

tu jest numer do recepcji gina domus medica 5631061.
mam nadzieje ze pomoglam.wiem ze za peirwsza wizyte placilam okolo 8 tys a tez by艂am okolo 4-mcy tutaj.
Powr髏 do g髍y
kathyn

Do潮czy: 06 Mar 2006
Sk眃: Mosfellsbaer
PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 18:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja te偶 si臋 pochwal臋 ..dzisiaj wr贸ci艂ysmy z Kornelci膮 do domku ... 3.470 i 51 cm..po艣pieszy艂a si臋 bo termin mia艂am na 7 pa藕dziernika.. Smile powodzonka dla innych mamusiek oczekuj膮cych na swoje pociechy.
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 18:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kathyn serdeczne gratulacje dla Ciebie i c贸rci dance dance dance
Powr髏 do g髍y
Magda77

PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 18:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zuzula w sumie to masz racj臋- sama si臋 pogubi艂am ale dlatego pisz臋 o piel臋gniarce bo po艂o偶na przychodzi do nas jutro, a przez ten tydzie艅 nie by艂o nikogo. Do mnie ma przyj艣膰 po艂o偶na, kt贸ra prowadzi艂a moj膮 ci膮偶臋 i ona chyba b臋dzie w艂a艣nie bada膰 i wa偶y膰 Maluszka

A je艣li chodzi o Domus Medica to ja tam by艂am u gina, 偶eby potwierdzi艂 ci膮偶臋- nie s膮dz臋 偶e tam s膮 jakie艣 zni偶ki z tyt ubezp (ja p艂aci艂am co艣 ko艂o 4000 za wizyt臋 je艣li dobrze pami臋tam)
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 25 Wrz 2008, 19:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OK to juz wszystko wiem tylko jeszcze mi powiedzcie czy te偶 lekarz w gabinecie robi usg czy wysyla do szpitala na Usg??
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 72, 73, 74 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 73 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.