reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 83, 84, 85 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
Paula

Do潮czy: 28 Mar 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 23 Pa 2008, 16:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zuzula, ja te偶 ju偶 sama nie wiem.. Mo偶e nich kto艣 z rodziny zadzwoni i si臋 zapyta. Bo moja mieszkaj膮ca w polsce siostra dosta艂a po 3 miesi膮cach,ale mo偶e z艂o偶y艂a wniosek wcze艣niej.
Kubus, ja te偶 w polskim sklepie widzia艂am te herbatki. Ja si臋 te偶 kiedy艣 pyta艂am w aptece o herbatki dla kobiet w ci膮偶y i mieli tylko dla dzieci. wi臋c mo偶e w "lyfji" b臋dzie.
Nothing's impossible (DM)
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 23 Pa 2008, 20:44    Temat postu: Re: :) Odpowiedz z cytatem

KuBuS napisa:
hej dziewczyny wiem ze to nie miejsce na takie pytania ale wiem ze w艂asnie w tym temacie mi najszybciej odpiszecie Smile powiedzcie mi gdzie w Reyjkaviku w sklepie mozna kupic herbatke taka granulowana do picia jak sa w Polsce?
pozdrawiam Magda:)

Herbatki do picia dla kobiet w ciazy, kobiet karmiacych i dla dzieci maja w sklepach HEILSUHUSID najlepiej tam zajsc i zapytac polecam sklep w kringlanie i na smaratorg pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
megi19855

Do潮czy: 19 Cze 2008
Sk眃: borlakshofn
PostWys砤ny: 24 Pa 2008, 12:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziekuje LUCYNA za odpowiedz my tez oczekujey dziewczynki ale czasami takie gadanie wyprowadza z rownowagi zwlaszcza mnie moj chlopak widzi jak sie we mnie gotuje jak ktos tak mowi. najwazniejsze jest zdrowie dzidziusia ja rodze 31 pazdziernika zycze ci LUCYNA powodzenia szybkiego porodu pozdrawiam Very Happy
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 24 Pa 2008, 13:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megi nie przejmuj si臋 co m贸wi膮 inni. Skoro Usg pokaza艂o 偶e dziewczynka to bedzie dziewczynka. S膮 r贸偶ni ludzie. Ja mam kole偶ank臋,kt贸ra jest obecnie w ci膮偶yi zaje si臋 m艂oda dziewczyna, a ma tak nawsadzanych durnot do g艂owy(chodzi mi o zabobony) ona twierdzi 偶e napewno b臋dzie to dziewczynka bo si臋 藕le czuje.Kiedy艣 mnie odwiedzi艂a razem ze swoj膮 mam膮 i mama ka偶a艂a jej nosi膰 moj膮 niunie i sie na nia patrze膰 to i ona b臋dzie mia艂a dziewczynke. A co mnie zabi艂o z tej ca艂ej durnoty to to 偶e jesli dziecko jest nie ochrzczone nie mo偶e widzie膰 swojego odbicia w lustrze bo widzi diab艂a. Bo偶e gorszego idiotyzmu nie s艂ysza艂am.
Powr髏 do g髍y
MalgosiaK

Do潮czy: 29 Wrz 2008
PostWys砤ny: 24 Pa 2008, 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Wszystkie Mamusie.
Mam pytanie. Ot贸偶 mo偶e wiecie gdzie mo偶na kupi膰 jaki艣 dobry krem na te paskudne rozst臋py pojawiaj膮ce si臋 gdy nam dzidzia w brzusiu ro艣nie??Wink I jeszcze poprosi艂abym o nazwe takiego kremu.
Pozdrawiam:)
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 15 Wrz 2008
Sk眃: Hafnariorður
PostWys砤ny: 24 Pa 2008, 21:35    Temat postu: krem Odpowiedz z cytatem

mam bardzo dobry moja polozna mi polecila rowniez nazywa sie on BIOTHERM- biovergetures w bialym opakowaniu z takim niebieskim slaczkiem Smile nie jest tani ja placilam ok 3500 ale naprwde jest dobry mi sluzy ja smaruje codziennie prawie ale oprucz tego mozesz tez uzywac oliwki tez dobra jest
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
Paula

PostWys砤ny: 25 Pa 2008, 0:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ma艂gosiaK ja u偶ywam krem, kt贸ry sobie przywioz艂am z Polski. Ale z braku laku mo偶na stosowa膰 oliwk臋 dla niemowl膮t. G艂贸wnie chodzi o nat艂uszczenie rozci膮gaj膮cej si臋 sk贸ry. Po angielsku taki krem na rozst臋py nazywa si臋 stretch marks preventing cream, mo偶e jak zapytasz w "lyfji" to Ci poradz膮 jaki艣. Powodzenia
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 25 Pa 2008, 10:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja sie smaroalam oliwka i nawioz艂am jak g艂upia tych r贸偶nych krem贸w na rozst臋py i wszystko by艂o super do 35 tygodnia ci膮zy. P贸藕niej widzia艂am jak dos艂ownie z godziny na godzin臋 wyskakiwa艂y te obrzydliwe rozst臋py. Ale przecie偶 nie ka偶da musi je mie膰 Wink to tez genetycznie jest uzale偶nione, zapytaj si臋 mamy.
Powr髏 do g髍y
megi19855

PostWys砤ny: 25 Pa 2008, 12:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja nie mialam rozstepow do 6 miesiaca ciazy cieszylam sie i nie potzrebnie bo po 6 miesiacu wyskoczyly mi niemal z dnia na dzien okropne rozstepy z polski wyslali mi kremy i uzywam olivki i nic rozstepy sa coraz wieksze mam tylko nadzieje ze po urodzeniu dziecka znikna mam nadzieje
Powr髏 do g髍y
megi19855

PostWys砤ny: 25 Pa 2008, 12:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewzyny slyszalyscie o tym ze w niektorych zwiazkach po urodzeniu dziecka daja 60 tysiecy koron jedno razowo nazywa sie to FAEDINGASTYRKUR
Powr髏 do g髍y
Paula

PostWys砤ny: 25 Pa 2008, 12:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mojej siostrze w ci膮偶y bli藕niaczej rozst臋py wyskoczy艂y tu偶 przed porodem, pami臋tam jak si臋 wtedy w艣ciek艂a. Ju偶 my艣la艂a, 偶e nie b臋dzie mia艂a, bo z pierwszym dzieckiem nie mia艂a. Chyba jednak wart si臋 smarowa膰, bo nigdy nic nie wiadomo.
Je艣li chodzi o zwi膮zki zawodowe to w Eflingu od jakiego艣 roku czy dw贸ch ju偶 nie wyp艂acaj膮 wrr Mad - pyta艂am osobi艣cie..
Powr髏 do g髍y
yasminum
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 11 Pa 2006
PostWys砤ny: 25 Pa 2008, 13:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja kupilam w aptece cos co nazywa sie Havandeskapsolja z firmy WELEDA.
Ale stosowalam to tak nieregularnie ze trudno powiedziec czy rozstepow nei mam dzieki temu preparatowi, czy poprostu mialam nie miec (moja mama po dwoch ciazach tez nie ma).
Za to wyskoczyly mi dwa male na piersi z okazji ktoregos zastoju, kiedy polozna badajac piers scisnela ja...
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 25 Pa 2008, 14:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny
Mam takie pytanie. Czy wy w ci膮偶y odczuwa艂y艣cie b贸le brzucha takie jak przy bardzo bol膮cym okresie?
Od ok 2 tyg. mam takie b贸le a jestem w 20 tyg. ci膮偶y. Gdy wspomnia艂am o tym po艂o偶nej m贸wi 偶e to normalne? Czy rzeczywi艣cie...te偶 tak mia艂y艣cie? Sad
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 25 Pa 2008, 15:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lew ja mia艂am raz takie b贸le w 28 tc i by艂y bardzo bolesne. Pojecha艂am do po艂o偶nej i ta powiedzia艂a,偶e zakaz pracy i najlepiej by by艂o jakbym ci膮gle le偶a艂a. By艂y to przedwczene skurcze, by膰 mo偶e wywo艂ane przem臋czeniem. Odpocze艂am w domu dwa dni i wszystko wr贸ci艂o do normy.
Powr髏 do g髍y
Paula

PostWys砤ny: 25 Pa 2008, 15:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aha.. Lew, zapomnia艂am Ci napisa膰 na privie, 偶e mo偶na zmieni膰 przychodni臋. Zuzula, dzi臋ki za te informacj臋!! Cz艂owiek od razu czuje si臋 lepiej z my艣l膮, 偶e nie b臋dzie musia艂 ogl膮da膰 tej wrednej po艂o偶nej Wink
Powr髏 do g髍y
khvila

Do潮czy: 03 Kwi 2007
PostWys砤ny: 27 Pa 2008, 12:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie mamusie:) Mam pytanko, mo偶e kt贸ra艣 z was mi pomo偶e. Za miesi膮c mam termin porodu, jestem na zwolnieniu lekarskim a dzisiaj dosta艂am wypowiedzenie z pracy...to nie jest chyba normalne Czy kobiety w ci膮偶y nie s膮 pod tak jakby ochron膮??
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 15 Wrz 2008
Sk眃: Hafnariorður
PostWys砤ny: 27 Pa 2008, 13:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NIE MOZNA ZWOLNIC KOBIETY W CIAZY NAWET JESLI JEST ONA NA ZWOLNIENIU LEKARSKIM PRZEZ 9 MIESIECY NIE MA PRACODAWCA ZWOLNIC!!!!,I JESLI JESTES NA TYM MACIERZYNSKIM TEZ NIE MOZE CIE ZWOLNIC ,JEZELI SKONCZY CI SIE MACIERZYNSKIE I FIRMA JUZ NIE CHCE CIE DO PRACY TO MUSI DAC WYPOWIEDZENIE 1 MIESIAC RZED. NIC NIE PODPISUJ I NA NIC SIE NIE ZGADZAJ TERAZ IDZ POPROSTU DO ZWIAZKOW ZAWODOWYCH I ONI CI POMOGA
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
kata

Do潮czy: 16 Lis 2007
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 27 Pa 2008, 16:21    Temat postu: ciaza chronianoa Odpowiedz z cytatem

Dokladnie smigaj do zwiazkow zawodowych. Z tego co wiem, to ciaza jest chroniona od 12 tygodnia. jesli wczesniej Cie nie zwolnili przed 12 tyg. to podlegasz ochronie:))
Tak wiec nie zwolnia Cie:))))
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG WP Kontakt
yasminum
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 11 Pa 2006
PostWys砤ny: 27 Pa 2008, 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciaza jest chroniona od momentu w ktorym pokazesz pracodawcy zaswiadczenie ze jestes w ciazy
khvila

Do潮czy: 03 Kwi 2007
PostWys砤ny: 27 Pa 2008, 17:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z tego co sie dowiedzialam to moga mnie zwolnic, dlatego ze zwolnienie jest masowe ,a aj ide tak ide na urlop. A po za tym dla mnie to chyba nawet lepiej bo pozniej bede mogla sobie spokojnie isc na bezrobotne, a tak jakbym miala wracac po 6 miesiacach do pracy to nie mialabym co zrobic z dzieckiem.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 83, 84, 85 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 84 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.