Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 17:11 Temat postu: ? |
|
|
ja mam termin na 19 listopada i jakos 1 miesiac temu tez trafilam do szpitala bo mnialam straszne bole od krzyza myslalam ze normalnie urodze i lekarze nie wiedzieli co jest wszystie badania pozytywne i jak im bym nie powiedziala ze mam kamienie to by nic nie znalezli ,wiec nie sadze ze az tacy dobrzy lekarze sa tutaj,zobaczymy jak bedziez porodem |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
| Do潮czy: 28 Mar 2008 | Posty: 82 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 18:20 Temat postu: |
|
|
Zgadzam si臋 z Lucyn膮86. Lekarze nie s膮 tu najlepsi. Ostatnio, do艣膰 czesto bywa艂am w Landspitali. Mam przedwczesne skurcze i trafi艂am na tutejsz膮 patologi臋 ci膮偶y. Zastanawiam si臋 czy chocia偶 raz przyj臋艂a mnie pe艂noletnia lekarka obie wygl膮da艂y na licealistki. hehe Te偶 si臋 troch臋 obawiam porodu, ale na szcz臋艣cie por贸d odbieraj膮 po艂o偶ne, kt贸re s膮 czasem lepiej zorientowane ni偶 te lekarki.
A tak przy okazji, to w Tvo Lif jest wyprzeda偶 Spodnie ci膮偶owe s膮 ju偶 za 1000 isk. _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
I still believe in love at first sight
Nothing's impossible (DM) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 18:33 Temat postu: |
|
|
Paula gdzie jest ten sklep o kt贸rym piszesz?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 29 Pa 2008, 18:48 Temat postu: |
|
|
Ko艂o Smaralinda. Ulica Hlidasmari albo kt贸ra艣 obok Hlidasmari. _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Arina
 | Do潮czy: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 16:06 Temat postu: |
|
|
Lucyna86 Nie mozna powiedziec iz lekarze sa kiepscy , nie wszyscy . Partacz sie zawsze znajdzie i wszedzie . W Polsce to co mamy samych super , super lekarzy ? Zrobiono Ci badania pod katem ciazy , z uwaga na dziecko . Skurcze , bice serca dziecka , kiedy i jak czesto kopie , mocz , krew itd. jesli bylo konieczne . Mysle ,ze wypytano ogolnie o Twoj stan zdrowia , co robilas , o sex , o prace (jesli pracujesz) . Moze wlasnie te kamienie powinny byc wczesniej uwzglednione w karcie , prowadzonej przez polozna . Polozna sie pyta o chorobach jakie sie ma , wrodzone lub nabyte . Przy pierwszym kontakcie . Nie win lekarzy ,ze sie laskawie nie domyslili , mozliwe ,ze by doszli do tego pozniej . Jesli jestes krotko na Islandii to Twoja karta jest pewnie pusta , bo do lekarza chodzi sie z koniecznosci . Szczegolnie jesli jest bariera jezykowa , to z wizyt korzysta sie w Polsce.
Paula Musze Cie rozczarowac . Gdy moja przyjacolka rodzila rok temu , bylam przy porodzie . Wlasnie w Reykiaviku . Moja przyjacolka miala naciecie krocza . Porod odbierala polozna z pielegniarka , lekarz kobieta przyszla na koniec . Zszyla , obejrzala czy nic nie zostalo , dala do pochwowe lekarstwo . Wydawala mi sie za mloda , jak dziewczynka z liceum wiec zapytalam jak dlugo pracuje w tym zawodzie i ile ma lat . Staz pracy 9 letni a miala lat 38 . Wiec to co widzimy nie jest zawsze tymm co jest . Powiedziala iz nie dziwi sie pytaniom bo juz sie przyzwyczaila do nic . Nastempnym razem zapytaj a moze sie rozwieja przypuszczenia . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 16:06 Temat postu: ? |
|
|
hej dziewczyny zapytam tutaj bo juz sie oglaszalam na forum-kupie. MACIE MOZE POSCIEL DO SPRZEDANIA DO LOZECZKA DLA DZIEWCZYNKI??? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 16:13 Temat postu: |
|
|
Lucyna posciel mo偶esz kupi膰 bardzo tanio w Ikei. Ja tam kupowa艂am i koszt wynius艂 ok 1 tys, wiec nie wiem czy ci sie oplaca kupi膰 u偶ywan膮  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 16:19 Temat postu: ? |
|
|
ale mi chodzi taka ladna dla nieworodka ja widzialam tam w ikei,ja chcem taka z baldachimem no taka fajna  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 17:18 Temat postu: |
|
|
Arina, z tym wiekiem to rzeczywi艣cie masz racje. Islandczycy wygl膮daj膮 niekiedy bardzo m艂odo. Kiedy艣 pracowa艂am u babki, kt贸ra mia艂a 80 lat- a wygl膮da艂a na 50. Sorry, za pytanie, ale czy to ci臋cie krocza by艂o z przyczyn medycznych, czy tak sobie? Bo s艂ysza艂am, 偶e tu nie nacinaj膮 tak jak w Polsce dla zasady. Bardzo chcia艂a zrobi膰 wszystko, 偶eby tego unikn膮膰. Ju偶 zacz臋艂am 膰wiczenia i masa偶e  _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 17:47 Temat postu: ? |
|
|
PAULA z tego co ja slyszalam to nacinaja tylko jesli jest taka potrzeba.a na kiedy masz termin bo ja na 19 listopada |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 17:55 Temat postu: |
|
|
ja na 14 lutego Twoja dzidzia ju偶 b臋dzie powoli siada膰, zanim moja wyskoczy  _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 18:02 Temat postu: . |
|
|
fajna data 14 lutego no bedzie siadac powoli ale ja juz tak sie mecze ze tragedia nie wiedzialm ze bycie w ciazy w moim przypadku bedzie takie trudne,cala ciaze zle znosze  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 19:25 Temat postu: |
|
|
Bidulka! Ale ju偶 z g贸rki! Dasz rad臋! My艣l o Dzidzi! Ja za to mia艂am idealn膮 ci膮偶臋. Super si臋 czu艂am od samego pocz膮tku. Do teraz, kiedy mam te przedwczesne skurcze. Ale ju偶 jest ich mniej Ciekawe czy nasza Kr贸lewna zechce wyskoczy膰 w tym walentynkowym terminie?  _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 19:39 Temat postu: |
|
|
Paula mo偶e spotkasz sie z moj膮 bratow膮, bo ona ma termin na 16 lutego  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
| Do潮czy: 29 Cze 2008 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 19:57 Temat postu: |
|
|
czes mam pytanie czy wiecie moze gdzie sie robi zdjecia do paszportu dla Noworodkow?? prosze o dokladny adres |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 20:06 Temat postu: |
|
|
Mi si臋 wydaje, 偶e moja c贸rcia szybciej si臋 pojawi na 艣wiecie Tak jak mama i tatu艣- przed terminem oby nie za wcze艣nie.. Jakby co to b臋dziemy si臋 wspiera膰 w parciu  _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 20:21 Temat postu: . |
|
|
zdjecia do paszportow robia u fotografa normalnie albo na hlemurze |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 21:20 Temat postu: |
|
|
My robilismy naszej niuni zdj臋cia do paszportu na Hlemurze i za 6 ma艂ych zdj臋膰 4 tys i jedno du偶e da艂 gratis a do tego reszt臋 fotek przesy艂a na maila  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kula
| Do潮czy: 23 Pa 2008 | Posty: 42 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2008, 22:03 Temat postu: |
|
|
czesc dziewczyny! ja mia艂am nacinane krocze, ale z tego wzgledu ze nie mog艂am wyprze膰 mojej male艅kiej. Nacieli mnie i wyciagali j膮 za g艂贸wke tak膮 przyssawk膮 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 31 Pa 2008, 12:30 Temat postu: . |
|
|
hej dziewczyny od wczoraj mam dziwne skurcze sa one takie jak przed miesiaczka silne i mam je mocniejsze jak chodze ale nie wiem czy to takie regularne bo mam je caly czas i dziecko tak kopie mocno mnie ze te bole przy tych kopnieciach malej nasilaja sie,termin porodu ma na 19 listopada i zastanawiam sie czy moze mala wyskoczy niedlugo?,bole sa bardzo bolesne ja jzu nie wiem jak mam sie tak meczyc jeszzcze 3 tyg to chyba umre?????????? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|