reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JELI KTO CI OBRAA LUB AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   

Pedofilia, inicjacja seksualna, seks, tabu
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Nastpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Off-topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
mjkl
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
Doczy: 26 Pa 2006
PostWysany: 12 Lis 2008, 15:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KO napisa:
Arina napisa:
KO Wiesz ja mysle ,iz nie chca ....

Ja też tak myślę.

a ja mysle, ze nie ma co o tym myslec, bo tak po prostu jest. a czy powiedzial to bog, kosmici, podwodne cywilizacje czy ktokolwiek inny nie ma znaczenia. woda jest mokra. bo jest mokra. mozna gdybac czy jest mokra ale na jej mokrosc to gdybanie raczej wplywu nie ma & pomimo faktu, ze coraz wieksza ilosc ludzi bedzie gdybac i z czasem stwierdzi, ze woda jest sucha, a namawiac innych bedzie na np suszenie prania w wodzie a samo pranie np w piasku... to woda i tak bedzie mokra... pranie tez... tylko nieco od piasku przybrudzone ;]
stalin
Go
PostWysany: 12 Lis 2008, 15:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mjkl napisa:
KO napisa:
Arina napisa:
KO Wiesz ja mysle ,iz nie chca ....

Ja też tak myślę.

a ja mysle, ze nie ma co o tym myslec, bo tak po prostu jest. a czy powiedzial to bog, kosmici, podwodne cywilizacje czy ktokolwiek inny nie ma znaczenia. woda jest mokra. bo jest mokra. mozna gdybac czy jest mokra ale na jej mokrosc to gdybanie raczej wplywu nie ma & pomimo faktu, ze coraz wieksza ilosc ludzi bedzie gdybac i z czasem stwierdzi, ze woda jest sucha, a namawiac innych bedzie na np suszenie prania w wodzie a samo pranie np w piasku... to woda i tak bedzie mokra... pranie tez... tylko nieco od piasku przybrudzone ;]
mjkl, nie pij tego wiecej co przed chwila Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Powrt do gry
maka-rena

Doczy: 27 Wrz 2008
PostWysany: 12 Lis 2008, 16:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
KO Wiesz ja mysle ,iz nie chca .

no...ale może kiedyś zechcą!!!...a może kiedyś sami dorosli będą ich to tego namawiać bo to miłe zdrowe będzie a i w szkole bedzie o"przysposobieniu do życia z pedofilem?!!! Kto wie.... Very Happy

Cytat:
Co najgorsze, to (powtórzę) dzisiejsza nienawiść do pedofilów zamieni się za 50-80 lat w jej ubóstwienie i nadtolerancję. Bo ludzie nie potrafią myśleć, są bezwolnymi wahadłami i każda moda wychyla ich raz w jedną raz w drugą stronę, a prawda jak to bywa jest po środku.
Tak samo było z homoseksualizmem i tak samo będzie z pedofilią.
Kiedyś czarownice wysyłano na stos, dziś dostają dofinansowanie jako przejaw kultury ludowej
Jak mawia mjkl: "życie"
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
mjkl
PostWysany: 12 Lis 2008, 16:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maka-rena napisa:
Cytat:
KO Wiesz ja mysle ,iz nie chca .

no...ale może kiedyś zechcą!!!...a może kiedyś sami dorosli będą ich to tego namawiać bo to miłe zdrowe będzie a i w szkole bedzie o"przysposobieniu do życia z pedofilem?!!! Kto wie.... Very Happy

Cytat:
Co najgorsze, to (powtórzę) dzisiejsza nienawiść do pedofilów zamieni się za 50-80 lat w jej ubóstwienie i nadtolerancję. Bo ludzie nie potrafią myśleć, są bezwolnymi wahadłami i każda moda wychyla ich raz w jedną raz w drugą stronę, a prawda jak to bywa jest po środku.
Tak samo było z homoseksualizmem i tak samo będzie z pedofilią.
Kiedyś czarownice wysyłano na stos, dziś dostają dofinansowanie jako przejaw kultury ludowej
Jak mawia mjkl: "życie"

oczywiscie. za 50-80 lat w szkolach beda uczyc, ze grawitacja to sciema, bo zacznie sie, na masowa skale, produkcja pojazdow pokonujacych grawitacje. i ludzie pokonywac grawitacje beda w latajacych samochodach, autobusach czy kombinezonach. ale grawitacja nadal chyba istniec bedzie, no nie? ;]
WielkiBialyKrolik

Doczy: 08 Cze 2008
Skd: Reykjavik
PostWysany: 12 Lis 2008, 21:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie, nie bedzie grawitacji!!! kto wie! hehehehehe heheheheh he rozpacz
maka-rena

Doczy: 27 Wrz 2008
PostWysany: 13 Lis 2008, 0:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
oczywiscie. za 50-80 lat w szkolach beda uczyc, ze grawitacja to sciema, bo zacznie sie, na masowa skale, produkcja pojazdow pokonujacych grawitacje. i ludzie pokonywac grawitacje beda w latajacych samochodach, autobusach czy kombinezonach. ale grawitacja nadal chyba istniec bedzie, no nie? ;]

... no właśnie...będzie grawitacja...ale już nikt nie będzie z tego robił problemu Very Happy !!!!
Powrt do gry
Arina

Doczy: 16 Sty 2007
Skd: Keflavik
PostWysany: 13 Lis 2008, 1:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maka-rena Moze , to ja bede zyla 100lat ...... moze . Wiec gdyby taka ewentualnosc mial by nastapic , musial by ludzki mozg ulec zmianie . Ale juz nas wtedy nie bedzie (za te 80 lat) wiec sie nie dowiemy Wink
O.E.
Opiekun Forum
Doczy: 03 Lut 2004
Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa
PostWysany: 13 Lis 2008, 8:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Arina napisa:
Chodzi mi o to ,iz Ty z gory zalozyles ,ze moje nastawienie to proces terapi pseudo specjalistow.
Ja nie zakładam złych specjalistów. Ja widzę efekty. A te są właśnie typowe dla liberalnego toku myślenia - i to nie ważne czy ten tok myślenia sączył się z gazet, poradników, czy nawet sama sobie tak tę sprawę ułożyłaś w głowie.
Mógłbym powiedzieć (ale się nie obraź), że sama dla siebie też byłaś kiepskim specjalistą (no bo w końcu specjalistą nie jesteś). A człowiek wybiera zawsze drogę na skróty. A ta zwykle wiedzie nie tam gdzie miała...

Cytat:
Nie lubie, jesli ktos probuje cos mi wmowic lub z gory zaklada ,ze tak jest.
Przperaszam jeśli tak mnie zrozumiałaś. Chodziło mi bardziej o efekty niż to kto i jak Cię leczył. Po prostu efekt nie jest dobry.

Cytat:
Dlaczego nie opisze szerzej ? Dlatego ,ze nie jest to latwe . Pisac o koszmarach ze szczegolami , wylozyc wnetrze , nie jestem gotowa. Wiedzac ,ze kazdy to przeczyta . Moze nawet ktos znajomy.
Możesz napisać do mnie na priva lub zamiast zdawać się na takiego pseudospecjaliste jak ja, spróbuj na jakichś forach katolickich (profesjonalnych), gdzie dyżurują katoliccy (nieliberalni) psychologowie.

Cytat:
Wiesz , nie chce litosci. Nie chce tez spotkac kogos ,kto poklepie mnie po ramieniu i powie ,ze mi wspolczuje.
Powiem coś co może Cię zaboli, ale co może pozwoli Ci inaczej spojrzeć na świat.
Mam kolegę, który w dziecińswie miał poważną chorobę. Jego rozwój fizyczny, kariera sporotwa legły w gruzach. Podczas leżenie w szpitalach przytył bardzo i gdy wrócił do szkoły był poprostu grubasem z którym nikt się nie chciał bawić.
Wcześniej był to dobrze wysportowany chłopak, który wodził rej w grupie rówieśników, a teraz został wykluczony.
Jednak to wykluczenie spowodowało, że zamiast sportem i rozrabianiem z bandą łobuziaków, skupił się bardziej na nauce, zaczął mieć lepsze stopnie, potem poszedł do liceum. Potem skończył studia, znalazł pracę, założył rodzinę i ma dzieci.
Może gdyby nie ta jego choroba, dziś siedziałby w więzieniu za włamania zeswoją grupą łobuzów?

Skąd wiesz, że to co nas spotkało złego czy wręcz tragicznego nie zmienia nas na lepszych, hartuje nas, pozwala spojrzeć na świat inaczej, dojrzalej, mądrzej.
Może z jakiejś tam perspektywy kiedyś zdołasz na ten swój koszmar spojrzeć tak by dostrzec w nim choć cień jakiegoś pozytywnego doświadczenia. To kim jesteś dzieś jest pochodną twego życia a więc i wszelkich nieszczęść. Nie da się ich cofnąć, trzeba je przyjąć jak każde inne zdarzenie. Jak chorobę, jak wypadek samochodowy, jak śmierć bliskiej osoby...

Cytat:
Bo mozliwe iz ten ktos nie wie , nie rozumie jakim to bylo dla mnie przezyciem.
Nikt nie wie oprócz Ciebie samej. Tylko Ty wiesz co czułaś, jak to odbierałaś. Czy czułaś tylko same negatywne uczucia, czy też one przyszły później jako rodzaj wstydu za to, że może wcześniej czułaś coś miłego... Czesto ludzie sami karzą siebie za to, że się poddali jakiemuś złu. Zgwalcona kobieta czuje, że może prowokowała gwałciciela, czuje się sama winna. Jeszcze gorzej się czuje tam głęboko w środku, bo może wcześniej w czasie seksu ze swym mężczyzną fantazjowała o gwałcie i to ją teraz boli bo czuje się tak jakby o to prosiła...
Ludzie najczęściej sami są własnymi katami...
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 13 Lis 2008, 8:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mjkl napisa:
a ja mysle, ze nie ma co o tym myslec, bo tak po prostu jest.
A może jednak nie. Po to jest ta dyskusja. Dla ludzi, którzy nei posługują się wyłącznie wiarą. Którzy chcą ten sam wynik osiągnąć na drodze rozumowej.

Cytat:
woda jest mokra. bo jest mokra.
Zgodnie z definicją i moją wiedzą z zakresu chemii i fizyki, woda nie jest mokra. Jest sucha (znajdź odpowiedni wątek, gdzie tego dowodze).
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 13 Lis 2008, 8:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na razie kilka kobiet plus paru mężczyzn autorytarnie powiedziało iż:
"dzieci nie chcą uprawiać seksu"

Ale ma się to nijak do faktu, że dzieci się masturbują.

Oczywiście, zgodzę się z Ariną, że dzieci w wieku przedszkolnym to raczje mało prawdopodobne by chciały seksu (ale ja nie mogę wykluczyć pojedynczych wyjątków); ale im starsze tym większa w nich świadomość i większy pociąg. A granica 15 lat jest sztuczna, bo ludzie są różni.

Będą 12-latki bardzo chętne i 28-letnie "stare" panny, które będą się tego bać...
Ale czy to znaczy, że wolno 28-letnią pannę zmanipulować by się oddała?
Czy to nie jest czyn identycznie zły co manipulowanie 12-latką?

A czy w takim wypadku seks z 12-latką, która chce tego i jest nad wiek rozwinięta i jest świadoma całej sprawy, czy taki seks jest zły? Bo tak ktoś z góry założył i koniec kropka?

Chyba, że powiemy, że w ogóle seks dla przyjemnności jest zły. Wtedy czaniemy rozsądniejszą dyskusję Smile
mjkl
PostWysany: 13 Lis 2008, 9:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O.E. napisa:
mjkl napisa:
a ja mysle, ze nie ma co o tym myslec, bo tak po prostu jest.
A może jednak nie. Po to jest ta dyskusja. Dla ludzi, którzy nei posługują się wyłącznie wiarą. Którzy chcą ten sam wynik osiągnąć na drodze rozumowej.

pewnych kwestii poki co nie da sie ogarnac.

O.E. napisa:
Cytat:
woda jest mokra. bo jest mokra.
Zgodnie z definicją i moją wiedzą z zakresu chemii i fizyki, woda nie jest mokra. Jest sucha (znajdź odpowiedni wątek, gdzie tego dowodze).

chodzilo o zwyczajowosc/codziennosc/zycie a nie wyklad z chemi/fizyki, ktorym zainteresowany moze byc .5% uzytkownikow wody. ;]
mrowka

Doczy: 09 Sie 2008
Skd: Reykjavik
PostWysany: 13 Lis 2008, 10:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chciałabym i ja tutaj "wrzucić" coś do tego tematu. Mogę trochę przynudzić...

Zacznę od histori pewnej dziewczynki.
9 mies. temu moja siostra wylądowała w szpitalu z dość poważną chorobą. Była w izolatce. Nikt z zewnątrz nie mógł jej odwiedzać oprócz mamy. Obok niej w izolatce była dziewczynka w jej wieku (15 lat).Jednak to nie ona leżała tylko jej mały dzidziuś co się niedawno urodził. Ta dziewczynka zaczęła przychodzić i rozmawiać z moją siostrą i mamą.Opowiedziała im swoją historię. Jej matka była alkoholiczką. Żyła w konkubinacie z mężczyzną, który również był alkoholikiem. Z ojcem nie wiem co się stało. Dziewczynka się żaliła, że odkąd jej matka poznała konkubenta przestała się nią interesować. Obydwoje byli non stop pijani. Opowiadała, że wiele razy patrzyła na nich jak leżą pijani i nadzy. Po jakimś czasie zaczęły się w domu awantury. On ją zaczął bić. Po jakimś czasie zaczął ją obmacywać. Później już nie tylko bił i obmacywał, ale i gwałcił. Opowiadała, że jak kończył z mamą i mama poszła spać on przychodził do niej albo jak jej mamy w domu nie było. Później już
zaczęła uciekać z domu. Przestała chodzić do szkoły. Zaczęła spożywać alkohol. Mówiła, że już jej na niczym nie zależało i w pewnym momencie chciała sobie odebrać życie. Jednak ocalił ja przed tym jakiś dorosły już chłopak. Zamieszkała u niego. Teraz ma z nim dziecko, a on jej nie chce znać i dziecka też. (dziecko jej zabrali, a z nią nie wiem co się dzieje)

Moim zdaniem współżycie dziecka z dorosłą osobą jest nie do przyjęcia. Uważam, że seks chciany i niechciany (tak to nazwę) itp. w młodym wieku mają ogromny wpływ na psychikę i dalsze życie dziecka. Tok myślenia i psychika tej dziewczynki (że tak powiem) jest już tak zryta, że ja nie wiem czy ona sobie poradzi z czymkolwiek w życiu i czy kiedykolwiek jeszcze komuś będzie w stanie zaufać. I dla mnie pedofile itd. to nie są ludzie z którymi można sobie pogadać, pośmiać się itd. To są "niszczyciele maleńkich, jeszcze dobrze nierozwiniętych małych umysłów, które jeszcze nie zdają sobie sprawy z wielu spraw i rzeczy.
Ja osobiście nienawidzę tych ludzi i tego typu ludźmi gardzę. I gardzę również osobami które się na takie coś zgadzają. (nawiązuję tutaj do faktów jakie miały miejsce niedawno w PL, że ojciec gwałcił swoją córkę, a matka w tym czasie oglądała tv. ponoć zastraszona była przez niego. Ludzie! ale tu chodzi o dziecko! o własne dziecko. dla mnie to niepojęte.)
I nie rozumiem jak można przyjąć za normalne współżycie dziecka z dorosłym już człowiekiem...
Niedawno urodziła się moja kruszynka i nie dopuszczam do siebie takiej myśli by za paręnaście lat jakiś dużo starszy od niej facet ... ajjj... nie jestem w stanie teraz napisać co by się z tym człowiekiem stało.
Trochę przykro, ale nie byłabym w stanie tak po prostu wybaczyć oprawcy mojego dziecka.

Na pewno znacie wiele podobnych przypadków do tych które tutaj opisałam. I co się w większości z takimi dziećmi dzieje?? Właśnie...

O.E. To nie są argumenty, które Cię mają przekonają i pewnie nie przekonują, ale to jet tylko i wyłącznie moje zdanie na ten temat, moja własna opinia dla tych właśnie ludzi...
Powrt do gry
KO

Doczy: 10 Maj 2006
Skd: z piekła
PostWysany: 13 Lis 2008, 10:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O.E. napisa:

Ma sie to mniej więcej tak jak chęć żywienia się kupą, do faktu, że dziecko zostawione sam na sam ze swoją zużyta pieluchą będzie ją pchac do buzi. Przejdź się do najbliższego oddziału laryngologii i obejżyj sobie wszystkie guziki, klocki i papierki które dzieci wkładają sobie w uszy, nosy i do gardła, czy to dowód, że możemy ich namawiać do włożenia sobie w buta w nos? Muszę się zgodzić z twoją wcześniejszą wypowiedzią "coś krucho z logiką". Jak już będziesz miał dziecko to zaproponuj mu zabawę włączoną piłą łańcuchową, na pewno nie odmówi.
O
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Odwied stron autora
mjkl
PostWysany: 13 Lis 2008, 10:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KO napisa:
Jak już będziesz miał dziecko to zaproponuj mu zabawę włączoną piłą łańcuchową, na pewno nie odmówi.

warto wczesniej zaaplikowac morfine. co by bylo humanitarniej. ;]
Arina

PostWysany: 13 Lis 2008, 16:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O.E.Moze i nie bylam sama dla siebie dobrym specjalista . Jednak nie podcielam sobie zyl , nie lykalam tabletek i nie robilam zadnych innych ,ani fizycznych , ani duchowych okaleczen . Po za tym nie zeszlam na zla droge , nie pracuje w domu publicznym itd. Zalozylam rodzine , jednak to nienastapilo tak szybko . Przez wiele lat poznawalam sama siebie , analizowalam swoje postepowanie , uczylam sie jak wyzbyc sie strachu , jak pokonac niesmialosc i jak pokonac wiele innych zeczy ktore byly dla mnie przeszkoda(wlasnych blokad) . Czasem a moze czesto , nic nie wskora nawet najswietniejszy specjalista, jesli dana osoba nie bedzie tego chciala . Jesli dana osoba bedzie "glucha " na rozne zabiegi i zamknie sie na caly swiat. Nic do takiej osoby nie dociera . Praca nad samym soba , poznanie siebie ,chec zmian ....... to zawsze mi dwieczalo w glowie . Zmierzenie sie ze zlem jakie mnie spotkalo i stawienie mu czola , bycie ponad tym , oderwanie sie od tego i wkoncu uwolnienie , daze do tego . Czy ide droga na skroty ? Nie powiedziala bym tego , aczkolwiek po rabku mej tajemnicy mozesz tak wnioskowac .

Jesli chodzi o efekty ? Prawda jest ,ze Cie tak odebralam , bo ciagle podkreslasz to w wielu swoich postach . Ale nie bede sie tego juz czepiac . Tylko, ze lepszy kiepski efekt niz jego brak . Tylko ,ze ja w swoim zyciu stosunkowo sie nie spiesze , jesli cos robie to powoli i dokladnie Smile wiec na ten efekt koncowy trzeba jeszcze poczekac . Dlaczego oceniac zbyt wczesnie ?

Rozumiem Twojego kolege . Poprostu piszac tak ,mialam na mysli iz nie chce uwywnetrzniac swojego bolu do tego stopnia . Nie wiem jaka mogla by byc reakcja otoczenia , krytyka , wspolczucie , zal ....... Czasem pocieszenie moze byc jak policzek w twarz . Ja ,nie jestem jeszcze gotowa .
Oczywiscie , dostrzegam w nim cien "pozytywny" . Zmobilizowalo mnie to do tego by byc innym czlowiekiem , by byc silna . Wychowywala mnie babcia i dziadek , widzac cieszka codzienna ich prace bardziej ich kochalam . Bardzo tez za nimi tesknie , a ich juz nie ma na tym swiecie .
Arina

PostWysany: 13 Lis 2008, 16:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, zgodzę się z Ariną, że dzieci w wieku przedszkolnym to raczje mało prawdopodobne by chciały seksu (ale ja nie mogę wykluczyć pojedynczych wyjątków)
Pojedyncze wyjatki zapewne sa , tylko wydaje mi sie iz to nie beda zdrowe dzieci , pod wzgledem aktywnosci mozgu . Na ten temat moglby sie wypowiedziec specjalista , ktory zajmoje sie badaniem ludzkiego mozgu . Jesli takiego znajde , moze i znajde ospowiedz na to zagadnienie .
mjkl
PostWysany: 13 Lis 2008, 16:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
(...)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwadratura_ko%C5%82a
Yazhubal

Doczy: 16 Sie 2006
Skd: Katmandu
PostWysany: 13 Lis 2008, 19:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O.E. napisa:

A czy w takim wypadku seks z 12-latką, która chce tego i jest nad wiek rozwinięta i jest świadoma całej sprawy, czy taki seks jest zły? Bo tak ktoś z góry założył i koniec kropka?

O.E.
Od ostatnich dwóch dekad zauważa się wzrost trendu sekularnego, akceleracji rozwoju człowieka przez co zauważa się przyśpieszenie etapów dojrzewania.
Determinują to czynniki społeczno ekonomiczne i tak dla przykładu dziewczęta w miastach dojrzewają o około 3-5 lat wcześniej niż rówieśniczki z wiosek.
Jednak zauważa się niebezpieczne dysproporcje pomiędzy dojrzewaniem biologicznym (cechy płciowe, pociąg seksualny) a rozwojem psychicznym.
Młode osoby dojrzewają płciowo o wiele wcześniej, ta i owszem masz racje mają ochotę na seks w wieku 12lat, tylko jest problem to czy mają ochotę czy nie mówi im ciało (hormony), a nie umysł rozumowanie, nie mają dojrzałości umysłowej!

Podniecone dzieci Neostrady. Zastanów się na ile 12stolatka jest świadoma tego czego chce...
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 15 Lis 2008, 8:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mrowka napisa:
Zacznę od histori pewnej dziewczynki.
9 mies. temu moja siostra wylądowała w szpitalu z dość poważną chorobą. Była w izolatce. Nikt z zewnątrz nie mógł jej odwiedzać oprócz mamy. Obok niej w izolatce była dziewczynka w jej wieku (15 lat).Jednak to nie ona leżała tylko jej mały dzidziuś co się niedawno urodził. Ta dziewczynka zaczęła przychodzić i rozmawiać z moją siostrą i mamą.Opowiedziała im swoją historię. Jej matka była alkoholiczką. Żyła w konkubinacie z mężczyzną, który również był alkoholikiem. Z ojcem nie wiem co się stało. Dziewczynka się żaliła, że odkąd jej matka poznała konkubenta przestała się nią interesować. Obydwoje byli non stop pijani. Opowiadała, że wiele razy patrzyła na nich jak leżą pijani i nadzy. Po jakimś czasie zaczęły się w domu awantury. On ją zaczął bić. Po jakimś czasie zaczął ją obmacywać. Później już nie tylko bił i obmacywał, ale i gwałcił. Opowiadała, że jak kończył z mamą i mama poszła spać on przychodził do niej albo jak jej mamy w domu nie było. Później już
zaczęła uciekać z domu. Przestała chodzić do szkoły. Zaczęła spożywać alkohol. Mówiła, że już jej na niczym nie zależało i w pewnym momencie chciała sobie odebrać życie. Jednak ocalił ja przed tym jakiś dorosły już chłopak. Zamieszkała u niego. Teraz ma z nim dziecko, a on jej nie chce znać i dziecka też. (dziecko jej zabrali, a z nią nie wiem co się dzieje)
Ale widzisz, to jest przykład zupełnie nieadekwatny, bo seks brał się z gwałtu, a każdy gwałt fizyczny na dziecku prowadzi do bólu i cierpienia. A te czynniki prowadzą do niszczenia psychiki.

Cytat:
Moim zdaniem współżycie dziecka z dorosłą osobą jest nie do przyjęcia. Uważam, że seks chciany i niechciany (tak to nazwę) itp. w młodym wieku mają ogromny wpływ na psychikę i dalsze życie dziecka.
Ale to już było mówione.
Wciąż czekamy na przykłady typu: "12-letnia dziewczynka zakochała się w nauczycielu, razem zaczęli się spotykac, uprawiać seks, a teraz ta dziewczyna ma 30 lat i jest alkoholiczką, narkomanką, złodziejką itd."
Oczywiście trzeba by to ubrac w statystykę, bo przecież narkomanami zostają też ludzie, którzy nie uprawiali seksu w młodości.
Trzeba znaleźć konkretny związek przyczynowy między uprawianiem seksu a zwyrodnieniem psychiki. Na takie coś czekam i się nie doczekam...

Cytat:
Ja osobiście nienawidzę tych ludzi i tego typu ludźmi gardzę.
Pogarda i nienawiść to są przyczyny a nie skutki gwałtów.
Brak szacunku do człowieka. Jeśli Ty dajesz sobie prawo do nienawiści i pogardy, to de facto zezwalasz na zło, jakie by ono nie było.

Cytat:
ojciec gwałcił swoją córkę
Rodzice na różne sposoby "gwałcą" dziecko. Gdy nie pozwalają mu wyjść na dwór, gdy nie pozwalają oglądać TV, czy pójść na dyskotekę. Ale to normy i stereotypy społeczne stopniują pojęcie urazu psychicznego.

Tak czy siak, gwałt seksualny jest najczęściej przejawem tylko zła lub słabości.

Cytat:
I nie rozumiem jak można przyjąć za normalne współżycie dziecka z dorosłym już człowiekiem...
Można o ile nikt nie dowiedzie, że to szkodliwe dla dziecka lub drugiej strony. Mówię oczywiście tylko o seksie za zgodą dziecka.

Cytat:
Niedawno urodziła się moja kruszynka i nie dopuszczam do siebie takiej myśli by za paręnaście lat jakiś dużo starszy od niej facet
Kochał ją?

Jej ojciec będzie dużo starszym facetem, który będzie ją kochał (twoją Kruszynkę). A skoro miłość rodzi seks, to cóż w tym złego (z punktu widzenia ludzi, którzy seks uważają za rozrywkę łączącą pary)?

Cytat:
Trochę przykro, ale nie byłabym w stanie tak po prostu wybaczyć oprawcy mojego dziecka.
Ale my nie mówimy o opracwach, tylko o seksie za zgodą.
Może nawet być tak, że Kruszynka pod wpływem swej Mamy, w której tak dużo jest miejsca na nienawiść i pogardę (biorą się one zwykle ze strachu), a więc ta Kruszynka będzie bardzo chciała być kochana i być dorosła i będzie uwodzić starszych facetów, a być może będzie nawet nimfomanką...
A może będzie materialistką? I będzie się oddawać za pieniądze?
Jak pisała tutaj jedna Mama, nie wiadomo kim będzie kiedyś dziecko (podawano przykład: lesbijka).
Może Kruszynka, gdy stanie się już dojrzalym Bochenkiem, będzie molestować chłopców w szkole jako ich nauczycielka?

Cytat:
O.E. To nie są argumenty, które Cię mają przekonają i pewnie nie przekonują, ale to jet tylko i wyłącznie moje zdanie na ten temat, moja własna opinia dla tych właśnie ludzi...
Bardzo Ci dziękuję, że bez sztucznego wymądrzania się napisałaś, iż to tylko twoja opinia. Takie wypowiedzi warto szanować, gdyż nie roszczą sobie prawa do bycia naukową argumentacją.
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 15 Lis 2008, 8:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KO napisa:
Ma sie to mniej więcej tak jak chęć żywienia się kupą, do faktu, że dziecko zostawione sam na sam ze swoją zużyta pieluchą będzie ją pchac do buzi.(...)czy to dowód, że możemy ich namawiać do włożenia sobie w buta w nos?
Zauważam ze smutkiem, że twoje próby argumentacji sa coraz gorszej jakości.

Przecież my NIE NAMAWIAMY DZIECI DO SEKSU!!

Ale jeśli twoje dziecko będzie koprofagiem, czyli będzie odczuwac przyjemność w spożywaniu swoich lub cudzych odchodów, to jeśli mimo informacji o groźbie choroby, będzie kontynuowacswoje zboczenie spożywcze, to nie możesz mu zabronić. To znaczy dziecku możesz próbować zabronić, ale i tak go nie upilnujesz, a przecież nie będziesz więził dziecka i zakładał mu na buzię kagańca.

Cytat:
Muszę się zgodzić z twoją wcześniejszą wypowiedzią "coś krucho z logiką". Jak już będziesz miał dziecko to zaproponuj mu zabawę włączoną piłą łańcuchową, na pewno nie odmówi.
Na pewno nie odmówi i się będzie nieźle bawić. Choć statystycznie jest większe ryzyko wypadku.
Jako młody chłopak np. 8-letni miałem marzenie by postrzelać z prawdziewgo karabinu lub by właśnie mieć taką piłę łańcuchową.
Jednak wystarczy dziecko zaznajomić z niebezpieczeństwem i jeśli dziecko jest inteligentne, to tylko niedoświadczenie lub brak wyczucia sprzętu może być przyczyną wypadku.

W przypadku seksu jest bezpieczniej... Nie można nic sobie uciąć Smile
Rozumiem, że była to zachęta, by dzieciom zamiast piły wykupić wizytę w domu publicznym - w ramach poznawanie różnych profesji (a ta ma ponoć najdłuższą tradycję).

Gdy dziecko osiągnie pewien wiek, to zaczyna byc autonomiczne i samo zaczyna troszczyć się o siebie. Takie dziecko, rodzice wysyłają samo do szkoły, z kluczem na szyi. Skoro potrafi przejść miejską dżunglę, to poradzi sobie z piłą (po małym instruktażu) i również z seksem, jeśli będzie miało na niego ochotę i sposobność.

Argument dotyczący masturbacji wypływa z faktu, że w czasie masturbacji podrażniane są narządy płaciowe (jak podczas seksu) oraz osiąga się orgazm "identyczny z naturalnym". A ja szukam różnic między seksem a masturbacją. Znajduję jedynie na plus dla seksu (obecność drugiego człowieka, miłość, wzajemne sprawianie sobie przyjemności, uczenie się, dbania o przyjemność drugiej osoby). Jeśli tylko na ma gwałtu, czy wymuszenia, to wydaje się, że nie powinno być żadnych problemów z psychiką...
Nada lczekam na argumenty i ścieżkę przyczynowo-skutkową, że "seks = niszczenie psychiki".
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Off-topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Nastpny
Strona 15 z 19

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiska, tajska, indyjska, japoska, wietnamska itd.