reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JELI KTO CI OBRAA LUB AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   

Pedofilia, inicjacja seksualna, seks, tabu
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19  Nastpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Off-topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
O.E.
Opiekun Forum
Doczy: 03 Lut 2004
Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa
PostWysany: 15 Lis 2008, 8:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Yazhubal napisa:
Młode osoby dojrzewają płciowo o wiele wcześniej, ta i owszem masz racje mają ochotę na seks w wieku 12lat, tylko jest problem to czy mają ochotę czy nie mówi im ciało (hormony), a nie umysł rozumowanie, nie mają dojrzałości umysłowej!
A jeśli mają??

Cytat:
Podniecone dzieci Neostrady. Zastanów się na ile 12stolatka jest świadoma tego czego chce...
To zależy która.

Poza tym, skoro dziecko coś chce i ma 12 lat, to sobie to bierze/kupuje.
W tym wieku dzieci mają własne pieniądze. Mogą kupić prezerwatywę i legalnie uprawiać seks z równieśnikami (wtedy prawo właściwie nie ingeruje). Mogą (choć już nielegalnie) nabyć nakrotyki, papierosy, alkohol.
Mogą kupić dużo czekolady, albo obżerać się w fast-foodzie.

Niektóre te rzeczy jako przejaw konsumpcjonizmu, źle wpływają na psychikę (no chyba, że jesteśmy zwolennikami liberalizmu i konsumpcjonizmu).
Natomiast seks z powodu "wielkiej miłości" jest jak najbardziej naturalny dla ludzi.
Co ma seks takiego w sobie, że trzeba być na niego jakoś inaczej dojrzałym? Jakąś magię?
Czym się różni dojrzałość chlopca, który na swoją prośbę otrzymuje plastikowy karabin (narzędzie mordu i wojny) od dojrzałości dziewczynki, która zakochuje się w pedofilu (a pedofil w niej) i razem na spokojnie postanawiają wkroczyć w fazę seksu?
To tylko nasz zmysł estetyczny nie jest w stanie znieść takiego wyobrażenia.
Chłopiec z karabinem-zabawką, mieści się w naszym stereotypie, choć może ten karabin ma dużo gorszy wpływ na psychikę, natomiast pedofil nam się nie podoba, więc czy to szkodzi psychice dziecka, czy też nie, to i tak nam się to nie podoba.
Nawet, gdyby największe instytuty psychologiczne obwieściły, że wczesny seks jest dorby dla psychiki dziecka, to i tak nie będzie nam się to podobać (nam w sensie naszego pokolenia). Ale nastepne pokolenia będą to uznawać za normę.

Warto jeszcze dodać, że ludzie dorośli często zachowują się identycznie do mitu inkwizycji. Dopóki jesteśmy dziećmi, to sobie przysięgamy, że będziemy inni w zyciu. Ale gdy dorośniemy i zmieniają nam się priorytety, to mimo sprzeciwu dzieci próbujemy je zmieniać pod te priorytety na siłę, bo wierzymy, że to nasza wiedza jest ważniejsza niż wola naszych dzieci. Więc nawracamy dzieci na naszą "wiarę" siłą.
Bo siła jest wygodna, szybka i skuteczna.
Zakazy i nakazy, to norma w wychowaniu.
Gdy zapalaliśmy pierwszego papierosa, bojąc się reakcji rodziców, przysięgaliśmy sobie, że naszym dzieciom nie będziemy nic zabraniać.
Ale gdy po 30 latach palenia mamy raka płuc, to jak nasz syn spróbuje sięgnąć po papierosa, to dostaje tęgie lanie (o ile perswazja nie wystarcza). Czynimy tak, bo mamy nadzieję, że siłą doprowadzimy do sytuacji, gdy za kilka lat ten syn nam podziękuje.

Tak więc, gdy my byliśmy młodzi, czuliśmy się zawsze odpowiednio dojrzali by podjąć decyzję np. o seksie. Ale po wielu latach, teraz nie dajemy tego prawa swoim dzieciom, bo zwykle postrzegamy je jeszcze przez pryzmat tego, że kojarzą nam się ciągle z niemowalakami.
Rodzice zwykle traktują swe dzieci mnie poważnie, bo rodzice nie widzą powolnego procesu dojrzewania, ciągle traktują te dzieci jakby miały parę lat mniej...
Yazhubal

Doczy: 16 Sie 2006
Skd: Katmandu
PostWysany: 15 Lis 2008, 14:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Poza tym, skoro dziecko coś chce i ma 12 lat, to sobie to bierze/kupuje.
W tym wieku dzieci mają własne pieniądze. Mogą kupić prezerwatywę i legalnie uprawiać seks z równieśnikami (wtedy prawo właściwie nie ingeruje). Mogą (choć już nielegalnie) nabyć nakrotyki, papierosy, alkohol.

Moga bo takie zachowania kreują media, świadomość młodego pokolenia rysują nie rodzice lecz otoczenie.
Nastolatki w Anglii chodzą z bronią w ręku bo im wolno, sprzedają się za parę funtów by mieć na pizzę bo im wolno.
Jak sprawdzisz stan rozwoju psychicznego u nastolatki nasyconej wiadomościami z MTV czy Bravo?

Cytat:
Niektóre te rzeczy jako przejaw konsumpcjonizmu, źle wpływają na psychikę (no chyba, że jesteśmy zwolennikami liberalizmu i konsumpcjonizmu).

Dokładnie tu masz racje, konsumpcjonizm wyznacza kierunek rozwoju młodych ludzi. Wszystko dąży do zysku.

Cytat:
Nawet, gdyby największe instytuty psychologiczne obwieściły, że wczesny seks jest dorby dla psychiki dziecka,

Możesz podać źródła,bo wiedzę czerpiemy chyba z innych.
Cytat:

Ale następne pokolenia będą to uznawać za normę.

Zapewniam Ciebie iż pedofilia nie będzie nigdy akceptowana.
polecam lekturę materiału: "O pozytywnej pedofilii"
KO

Doczy: 10 Maj 2006
Skd: z piekła
PostWysany: 15 Lis 2008, 16:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O.E. napisa:
Zauważam ze smutkiem, że twoje próby argumentacji sa coraz gorszej jakości.

:-)
Cytat:

Przecież my NIE NAMAWIAMY DZIECI DO SEKSU!!

Nie, absolutnie, same przychodzą i się proszą. Tysiącami.

Co oznacza "my"? Możesz się jakoś bliżej określić skoro już wypowiadasz się w imieniu jakiejś grupy?

Cytat:

Ale jeśli twoje dziecko będzie koprofagiem, czyli będzie odczuwac przyjemność w spożywaniu swoich lub cudzych odchodów....

Nie mówimy o nikim takim jeżeli nie zauważyłeś. Pozwól, że Ci przypomnę. Uważasz, że dowodem na to, że dzieci chca uprawiać seks z dorosłymi jest masturbowanie się, takim samym dowodem na chęć żywienia się kupą jest wkładanie zużytej pieluchy do buzi.
Powiedz mi z której części wyciągnąłeś wniosek, że ktokolwiek tutaj jest koprofagiem?

Cytat:
Jako młody chłopak np. 8-letni miałem marzenie by postrzelać z prawdziewgo karabinu lub by właśnie mieć taką piłę łańcuchową.

To istny dowód na to, że dzieci powinny mieć prawo do zakupu broni!
Cytat:

Jednak wystarczy dziecko zaznajomić z niebezpieczeństwem i jeśli dziecko jest inteligentne, to tylko niedoświadczenie lub brak wyczucia sprzętu może być przyczyną wypadku.

A jeżeli dziecko nie jest zbyt inteligentne? To znaczy, że może się pochlastać piłą, albo można go wykorzystać seksualnie? Gratuluję wizji lepszego świata.
Cytat:

Argument dotyczący masturbacji wypływa z faktu, że w czasie masturbacji podrażniane są narządy płaciowe (jak podczas seksu) oraz osiąga się orgazm "identyczny z naturalnym". A ja szukam różnic między seksem a masturbacją. Znajduję jedynie na plus dla seksu (obecność drugiego człowieka, miłość, wzajemne sprawianie sobie przyjemności, uczenie się, dbania o przyjemność drugiej osoby).

Więc pedofile to są ci którzy dbają o dzieci, nie myślą o sobie broń boże, myślą o dzieciach. Brawo.
Cytat:

Jeśli tylko na ma gwałtu, czy wymuszenia, to wydaje się, że nie powinno być żadnych problemów z psychiką...

Tylko, że to jest wymuszenie. Dzieci są łatwowierne a dorosły manipulując dzieckiem dopuszcza się właśnie wymuszenia. Dzieci są w stanie uwieżyć w prawie wszystko co mówi im dorosły.
O
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Odwied stron autora
WielkiBialyKrolik

Doczy: 08 Cze 2008
Skd: Reykjavik
PostWysany: 15 Lis 2008, 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widze, ze nikt nie odpuszcza. czasami ostatni, który zostaje na polu walki, bywa przegranym
KO

PostWysany: 15 Lis 2008, 17:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WielkiBialyKrolik napisa:
widze, ze nikt nie odpuszcza. czasami ostatni, który zostaje na polu walki, bywa przegranym

Mądrze prawicie króliku.
Ja już dawno zauważyłem, że nie ta rozmowa nie ma sensu. OE przkonany o swej wszechwiedzy, zabija swoich rozmówców gigantycznym potokiem bzdur nie do przeczytania. "Przeciwnik" rezygunuje a on utwierdza się w swoim przekonaniu o swej bystrości :-).
W tym wątku postanowiłem nie oddać mu tego tak łatwo, nie liczę, że cokolwiek ogarnie, w końcu kierują nim chore żądze, nie logika.

Pozdro
O
Powrt do gry
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 15 Lis 2008, 23:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Yazhubal napisa:
Moga bo takie zachowania kreują media, świadomość młodego pokolenia rysują nie rodzice lecz otoczenie.
Nastolatki w Anglii chodzą z bronią w ręku bo im wolno, sprzedają się za parę funtów by mieć na pizzę bo im wolno.
Jak sprawdzisz stan rozwoju psychicznego u nastolatki nasyconej wiadomościami z MTV czy Bravo?
Szkoda, że nie czytasz ze zrozumieniem tego co piszę.

Ja twerdzę, że seks jest takim samym przejawem konsumpcjonizmu jak lalka barbie.

[quote]
Cytat:
Nawet, gdyby największe instytuty psychologiczne obwieściły, że wczesny seks jest dorby dla psychiki dziecka,

Możesz podać źródła,bo wiedzę czerpiemy chyba z innych.
Cytat:
Czytaj uważnie i zauważ słowko "GDYBY".

Cytat:
Zapewniam Ciebie iż pedofilia nie będzie nigdy akceptowana.
Mylisz się. Ja Cię zapewniam, że będzie. Wystarczy znać historię (chyba nie czytałeś całego wątku). Homoseksualizm był również zakazany i karany więzieniem... A to również zboczenie... Kiedyś dzieciom nie wolno było chodzić wieczorami po mieście i wykonywac pewnych czynności. Dziś tamte zakazy zostały zniesione a dzieci korzystają z dóbr tak jak dorośli.

Cytat:
polecam lekturę materiału: "O pozytywnej pedofilii"
Bardzo irytujące są polemiki z tzw. Misiaczkiem oparte o aprioryczne stwierdzenie, iż "Po pierwsze trzeba podkreślić, że pedofilia zawsze krzywdzi dzieci i nie można wpro-wadzać terminu „pozytywna pedofilia”, tak jak nie można stwierdzić, że jakaś krzywda była dobra."

NIKT NIGDZIE nie wykazał, że to zdanie jest prawdziwe. A jeśli już to dotyczyło to zachowań będących gwałtem lub manipulacją-oszustwem.
Podaj link, gdzie ktoś pisze o związku przyczynowo-skutkowym między seksem dzieci a ich krzywdą psychiczną (większą niż sprawia zwykły konsumpcjonizm, który też niszczy psychikę, choć nie według zwolenników konsupcji i liberalizmu).
Jeśli seks jest szkodliwy to i inne formy konsumpcjonizmu również, a więc także powinny być zabronione.
Co ciekawe, to to, że argumenty Misiaczka są sesnowne, bo on podaje przykłady, które mają możliwość zaistnienia. Nie trudno sobie wyobrazić, że dziecko chce być kochane, a jeśli jeszcze odczuwa potrzebę seksu, to taki konsumpcjonizm łączący dwoje ludzi, jest lepszy niż samotne jedzenie hamburgera.

Większość danych o jakiejś większej szkodliwości seksu brane jest z tradycji lub z przykładów gwałtów na dzieciach.
Gdy ja zadaję proste pytanie "dlacego", to nikt nie potrafi podać sensownego argumentu.
Niektórzy dwoją się i troją, budują jakieś niespójne przykłady o pile, które nie przystają do naszej sytuacji. A mądrych argumentów wciąż brak. Czyżby więc Misiaczek miał rację?
Szanuję tych, którzy uczciwie mówią, że nie mają argumentów, a posługują się tylko emocjami, tradycją, intuicją czy normami społecznymi.
Ale irytujący są ci, którzy udają znawców i próbują swoje popedy usprawiedliwiać naukowo.
Nie ma usprawiedliwienia dla popędów.
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 15 Lis 2008, 23:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KO napisa:
Wystarczy, że przyjdzie do Ciebie jedno dziecko i będzie chciało seksu. Jeśli kochasz to dziecko i też będziesz miał ochote, to na bazie tego co tu ustaliliśmy, twój czyn nie będzie naganny (choć wstrzymaj się jeszcze, bo czekamy na mądre argumenty).

Cytat:
Co oznacza "my"? Możesz się jakoś bliżej określić skoro już wypowiadasz się w imieniu jakiejś grupy?
My znaczy się: to forum i tutaj w tym wątku dyskutujący. Bo zdaje się, że nikt tu nie zachęca dzieci do seksu. A może się mylę? Czyżbyś Ty zachęcał?
Nie zachęcamy nikogo do seksu, ale gdy już ktoś ma ten popęd, to zastanawiamy się MY wszyscy, czy to jest dobre czy złe.
A jeśli złe to dlaczego.

Cytat:
Nie mówimy o nikim takim jeżeli nie zauważyłeś.
Widzisz, budujesz przykład, gdzie dziecko dotyka swych odchodów, więc podaję Ci jak ten przykład jest nieadekwatny.
Bo czym innym są przypadkowe ruchy niemowlaka, a czym innym zainteresowanie nastolatka.

Cytat:
Pozwól, że Ci przypomnę. Uważasz, że dowodem na to, że dzieci chca uprawiać seks z dorosłymi jest masturbowanie się
Tak, to jest dowód, ale nie na chęć uprawiania seksu z dorosłym, tylko na chęć ogólnego uprawiania seksu. Niektórzy chcą ze swymi rówieśnikami, a innym marzą się starsi...

Cytat:
takim samym dowodem na chęć żywienia się kupą jest wkładanie zużytej pieluchy do buzi.
Jeśli normalne dziecko weźmie kupę do buzi, to wypluje ją z niesmakiem. Nie odróżniasz pewnych prób i przypadków, od celowego działania. Masturbacja to celowe podrażnianie swych narządów w celu wywołania zadowolenia SEKSUALNEGO.
Tylko dzieci, które potem mogą okazać się koprofagami, lubią jeść swe odchody. I w takiej sytuacji będziemy mieli rzeczywisty dowód: jeśli dziecko je swe odchody to prawdopodobnie lubi ich smak. Masz wtedy prawo podawać temu dziecku jakieś potrawy o smaku zbliżonym do odchodów.

Cytat:
Powiedz mi z której części wyciągnąłeś wniosek, że ktokolwiek tutaj jest koprofagiem?
Nie wyciągałem takiego wniosku, ale jeśli zgłaszasz się na ochotnika, to możemy dla naszych rozważań założyć, że to jesteś Ty. W końcu to nie zbrodnia. Przynajmniej Cię nie posadzą Very Happy

[quote]To istny dowód na to, że dzieci powinny mieć prawo do zakupu broni![quote]Tak, to jest może nie dowód, ale poszlaka. Dodam jeszcze, że wcale nie chciałem strzelać do ludzi, więc nie zachodziło wielkiie niebezpieczeństwo, że kogoś zabiję. Procą też można komuś zrobić krzywdę, a mimo to wielu rodziców toleruje to narzedzie "zbrodni".

[quote]A jeżeli dziecko nie jest zbyt inteligentne? To znaczy, że może się pochlastać piłą, albo można go wykorzystać seksualnie? Gratuluję wizji lepszego świata.[quote]Jeśli dziecko nie jest inteligentne, to nie będzie chciało mieć piły łańcuchowej. Brak inteligencji będzie wpływał na postępowanie osób, które opiekują się tym dzieckiem lub je kochają.
Wydaje się także, że pedofil raczej nie zakocha się w takim dziecku. Bo dziecko nieinteligentne nie jest ciekawym obiektem do miłości.
Ale nawet jeśli ktoś pokocha takie głupie dziecko, to tqa miłość sprawi, że poczeka z seksem na świadomą decyzję tego dziecka.
Bo o tym tutaj mówimy: o świadomym wyborze dziecka. Tak jak dokonuje on świadomego wyboru kupując coś w sklepie.

Cytat:
Więc pedofile to są ci którzy dbają o dzieci, nie myślą o sobie broń boże, myślą o dzieciach. Brawo.
No jeśli doszedłeś do takiego wniosku, to rzeczywiście "brawo".

Cytat:
Tylko, że to jest wymuszenie. Dzieci są łatwowierne a dorosły manipulując dzieckiem dopuszcza się właśnie wymuszenia. Dzieci są w stanie uwieżyć w prawie wszystko co mówi im dorosły.
No bez przesady, po co od razu wrzucać wszystkie dzieci do jednego worka.
Rozumiem, że tak chcesz postrzegać dzieci: jako tępą masę debili, którym można wszystko wmówić.
Ja w podstawówce (5-6 klasa) miałem poglądy polityczne (surowe i nieokrzesane, ale jednak), więc choć z pewnością człowiek uczy się i dojrzewa przez całe życie, to jednak dałbym sobie 9-10-latniemu prawo do pewnych decyzji. A poza tym, by odkryć czy dziecko jest zmanipulowane, czy też nie, wystarczy z nim porozmawiać.
Jeśli nastolatek będzie miał obszerną wiedzę i będzie w stanie opisać swoje uczucia, to można dojść do wniosku, że jest bardziej dojrzły niz głupie blondynki, które dają się uwieść za byle drinka...

Z twojej przemowy wypływa również teza, że należy karać nie tylko pedofilów, ale każdego mężczyznę, który manipuluje inną osobą, by osiągnąć korzyść seksualną? I z tym się zgadzam jak najbardziej!
KO

PostWysany: 15 Lis 2008, 23:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O.E. napisa:

Ale irytujący są ci, którzy udają znawców i próbują swoje popedy usprawiedliwiać naukowo.
Nie ma usprawiedliwienia dla popędów.

Jakie to uczucie kiedy irytuje Cię własna osoba?
O
Powrt do gry
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 15 Lis 2008, 23:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KO napisa:
Ja już dawno zauważyłem, że nie ta rozmowa nie ma sensu.
Oczywiście, że nie ma, bo w dyskusji (rozmowie) należy podawać argumenty, dowody, dane statystyczne, związki przyczynowo-skutkowe.

Cytat:
OE przkonany o swej wszechwiedzy, zabija swoich rozmówców gigantycznym potokiem bzdur nie do przeczytania.
Pisząc takie słowa obrażasz mnie i naruszasz moje dobra osobiste.

Cytat:
"Przeciwnik" rezygunuje a on utwierdza się w swoim przekonaniu o swej bystrości.
Nie. Ja nie mam poczucia wielkiej swej bystrości.
Co najwyżej postrzegam wielką tępotę tych, którzy nie potrafią sklecić porządnego argumentu lub przykładu, a kreują się na mądrali.

Cytat:
W tym wątku postanowiłem nie oddać mu tego tak łatwo, nie liczę, że cokolwiek ogarnie
Nie możesz liczyć, gdyż nie potrafisz zbudować poprawnej i logicznej wypowiedzi.

Cytat:
w końcu kierują nim chore żądze, nie logika.
Za tę wypowiedź najprawdopodobniej pociągnę Cię do odpowiedzialności. Bo jest to szkalowanie mej osoby, a co gorsza publiczne i bez żadnych dowodów. Zagalopowałeś się. Publicznie żądam przeprosin oraz wpłacenia 50 zł na Caritas (skan dowodu wpłaty prześlij mi na e-mail redakcji).

Takimi wybrykami pokazujesz, że bliżej Ci mentalnie do tych co gwałcą dzieci (nie umieją powstrzymać zwych złych emocji) niż do ludzi kulturalnych i mądrych.

Wiele osób ma tutaj zdanie odmienne od mojego, wiele osób nie zgadza się z moimi logicznymi argumentami.
Ale oni mają dość kultury, by spokojnie i miło rozmawiać. Jeśli nie potrafią znaleźc logicznych kontrargumentów to się do tego przyznają.
Widać Tobie KO brak śmiałości, a niedostatki wiedzy obracasz w agresję.
Śmiejesz się, gdy ktoś mądrzejszy od Ciebie powie Ci, że 2+2=11, wyśmiewasz się z takiej osoby, bo posługujesz się swą wiedzą w podstawówki. Tymczasem nie dostrzegasz przepaści intelektualnej do swego "przeciwnika", który będąc np. matematykiem z łatwością udowodni Ci prawdziwość tego równania.

P.S. uwaga do tych co narzekają w chamski sposób na długość mych wypowiedzi:
1) jeśli ktoś twierdzi, że są za długie, niech na PW prześle argumentację i przykłady możliwej kompresji informacji zawartych w wybranych postach (nie jestem idealny, więc z pewnością posty mogłyby być nieco krótsze, ale i tak nie każdy potrafi je zrozumieć, stąd takie wykładanie kawy na łąwę)
2) jeśli komuś nie chce się czytać, nikt mu nie każe
3) jeśli komuś się nudzi niech czyta żywoty świętych
4) jeśli ktoś jednak musi odezwać się w chamski sposób, to niech liczy się z banicją (nie za krytykę długości postów, ale za chamstwo) - w takich sprawach skorzystam z rady osoby obiektywnej
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 15 Lis 2008, 23:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KO napisa:
Jakie to uczucie kiedy irytuje Cię własna osoba?
Owszem irytuję się czasem na siebie, ale nie dlatego, że udaję znawcę. Nie jestem znawcą. jestem tylko logikiem. Myślę logicznie, natomiast na argumenty czekam właśnie od znawców. A odzywają się zwykle osobnicy o niskim IQ.
Poza tym ja nie usprawiedliwiam własnych popędów, więc przynajmniej to mnie nie irytuje.

Irytuje mnie osoba, która nie potrafi wyplątać swego rozumu z plątaniny emocji. A Ty KO właśnie pokazujesz jak to wygląda w praktyce.
Takim osobom potrzebna jest pomoc, ale one tego nei wiedzą, bo czują się mądre, bystre i dojrzałe... A takie nie są.
Ja takiego nie udaję, a jeśli komuś się tak wydaje, że to znaczy, że ma kompleksy...
KO

PostWysany: 16 Lis 2008, 0:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O.E. napisa:
KO napisa:
Wystarczy, że przyjdzie do Ciebie jedno dziecko i będzie chciało seksu. Jeśli kochasz to dziecko i też będziesz miał ochote, to na bazie tego co tu ustaliliśmy, twój czyn nie będzie naganny (choć wstrzymaj się jeszcze, bo czekamy na mądre argumenty).

Po pierwsze: oprócz Ciebie nikt tutaj tego nie ustalił, i 99% uważa to za naganne. Po drugie żałosne sa twoje próby manipulacji.

Cytat:

Cytat:
My znaczy się: to forum i tutaj w tym wątku dyskutujący. Bo zdaje się, że nikt tu nie zachęca dzieci do seksu. A może się mylę? Czyżbyś Ty zachęcał?

Tak się składa, że ze swoimi opiniami, i teoriami o "miłych pedofilach" jesteś bardzo osamotniony, więc raczej nie masz prawa mówić czegokolwiek w imieniu reszty. I jak na razie to Ty popierasz i usprawiedliwiasz zachęcających, a ja jestem za Zakazem.

Cytat:

Bo czym innym są przypadkowe ruchy niemowlaka, a czym innym zainteresowanie nastolatka.

Zaraz zaraz, na jakiej podstawie tak mówisz? Masz na to jakieś dowody, czy to tylko tradycja i zabobony?

Cytat:

Cytat:
A jeżeli dziecko nie jest zbyt inteligentne? To znaczy, że może się pochlastać piłą, albo można go wykorzystać seksualnie? Gratuluję wizji lepszego świata.
Jeśli dziecko nie jest inteligentne, to nie będzie chciało mieć piły łańcuchowej. Brak inteligencji będzie wpływał na postępowanie osób, które opiekują się tym dzieckiem lub je kochają.
Wydaje się także, że pedofil raczej nie zakocha się w takim dziecku. Bo dziecko nieinteligentne nie jest ciekawym obiektem do miłości.
Skąd wiesz?

Cytat:

Cytat:
No jeśli doszedłeś do takiego wniosku, to rzeczywiście "brawo".
To była ironia, panie high IQ.

Cytat:
No bez przesady, po co od razu wrzucać wszystkie dzieci do jednego worka.
Rozumiem, że tak chcesz postrzegać dzieci: jako tępą masę debili, którym można wszystko wmówić.

Postrzegam dzieci jako niedoświadczone życiem istoty, którym mozna wszystko wmówić, i dlatego powinny być chornione przed osobami chcącymi je zmanipulować.

Cytat:

Z twojej przemowy wypływa również teza, że należy karać nie tylko pedofilów, ale każdego mężczyznę, który manipuluje inną osobą, by osiągnąć korzyść seksualną? I z tym się zgadzam jak najbardziej!

Teraz przerosłeś samego siebie, mówisz, że pedofilia nie powinna być karana, ale karany powinien być seks dorosłych.

z mojej strony EOT, tym razem definitywnie
O
Powrt do gry
KO

PostWysany: 16 Lis 2008, 0:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O.E. napisa:
Pisząc takie słowa obrażasz mnie i naruszasz moje dobra osobiste.
Nie da się obrazić "O.E" podpisz sie imieniem i nazwiskiem to porozmaiwamy o Twoich dobrach i przeprosinach.

Cytat:

Śmiejesz się, gdy ktoś mądrzejszy od Ciebie powie Ci, że 2+2=11, wyśmiewasz się z takiej osoby, bo posługujesz się swą wiedzą w podstawówki.
Nawet nie wiesz jak się teraz ośmieszasz.

No i oczywiście teraz pownieneś mnie "zniknąć" Smile
O
Powrt do gry
stalin
Go
PostWysany: 16 Lis 2008, 0:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i nikt nam nie powie ze biale jest biale a czarne jest czarne Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Powrt do gry
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 16 Lis 2008, 4:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="KO"]Po pierwsze: oprócz Ciebie nikt tutaj tego nie ustalił, i 99% uważa to za naganne. Po drugie żałosne sa twoje próby manipulacji./quote]Ty również ustaliłeś. Swoją ignorancją, złością, brakiem kultury.
W każdym jednym poście, Ty KO wspierasz tych, co myślą, że seks z dziećmi jest OK.
Bo dajesz w tej dyskusji tylko złe emocje a zero argumentów. ZERO.

Cytat:
Tak się składa, że ze swoimi opiniami, i teoriami o "miłych pedofilach" jesteś bardzo osamotniony, więc raczej nie masz prawa mówić czegokolwiek w imieniu reszty.
Czyli uważasz, że należy namawiać dzieci do seksu? Czy też znów nieuważnie czytasz to co komentujesz?

Cytat:
I jak na razie to Ty popierasz i usprawiedliwiasz zachęcających, a ja jestem za Zakazem.
Widzisz. Możesz sobie być za zakazem. Wiele osób jest.
Ale żadna do tej pory nie umiała podać przyczyny dla której taki zakaz należy wprowadzać, przy założeniu, że inne dobra konsupmcyjne są dla dzieci dozwolone. Więc dyskusja kręci się w kółko.
Chamstwo atakuje mnie personalnie, a ja wciąż proszę o fakty, dane, statystyki, wiedzę psychologiczną, związek przyczynowo-skutkowy.

Cytat:
Zaraz zaraz, na jakiej podstawie tak mówisz? Masz na to jakieś dowody, czy to tylko tradycja i zabobony?
Mówię na podstawie swej wiedzy. Jeśli jest niepełna lub wadliwa, to mnie oświeć. Zamiast obrażać lub wyśmiewać bez podania przyczyny.
Jeśli chcesz mnie wyśmiać, to chociaż udowodnij swą rację - wtedy i ja się będę śmiał ze swej głupoty.

Cytat:
Skąd wiesz?
Tak przypuszczam. Zwykle miłość między ludźmi rodzi się z zaciekawienia wyjątkowością drugiego człowieka. A ktoś totalnie głupi, choć przez to wyjątkowy, to jednak bardziej wzbudza litość niż miłość...

Cytat:
To była ironia, panie high IQ.
A ja nie mam wysokiego IQ. Współczynnik IQ nie jest jedynym miernikiem inteligencji, wspomniałem gdzieś tu o nim w formie synonimu niż rzeczywistej wartości tego parametru. IQ to raczej miernik szybkości przetwarzania informacji, niż samej możliwości tego przetwarzania.
A co do ironii, to owszem wyczułem, ale ponieważ oprócz niej nic nie było, to mogłem tylko odbić piłeczkę.
Ironia to narzędzie wspomagające a nie samo w sobie sedno przekazu.

Cytat:
Postrzegam dzieci jako niedoświadczone życiem istoty, którym mozna wszystko wmówić, i dlatego powinny być chornione przed osobami chcącymi je zmanipulować.
I znów powtarzam (chyba po raz trzeci): a co z rodzicami, którzy chcą zmanipulowac dzieci, by realizowały ich scenariusz życia? Ich też karać za manipulację?
I czy 15-letnie dzieci już można manipulować? A 20-letnie dzieci?

Cytat:
Teraz przerosłeś samego siebie, mówisz, że pedofilia nie powinna być karana, ale karany powinien być seks dorosłych.
Albo krótko spałeś, albo dużo pracowałeś, bo jesteś chyba zmęczony i nie rozsumiesz tekstu. Przeczytaj raz jeszcze, bo szkoda mi odpowiadać.
Za chwilę napiszesz, że zabraniam seksu ludziom o nazwiskach na literę N.

Ja napisałem natomiast o tym, że jeśli zabraniać to manipulacji W OGÓLE! A to oznacza, że dotyczyć ona będzie zarówno pedofilów jak i tzw. dorosłych.

Mam nadzieję, że to twój EOT, bo nic nowego nie wprowadzasz do dyskusji. Zamilknij i poczekajmy na kogoś świeżego z rzetelną wiedzą, kto oświeci zarówno mnie jak i Ciebie.
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 16 Lis 2008, 4:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KO napisa:
Nie da się obrazić "O.E" podpisz sie imieniem i nazwiskiem to porozmaiwamy o Twoich dobrach i przeprosinach.
Większość ciekawskich i inteligentnych ludzi wie jak się nazywam. Jako admin nie jestem tak anonimowy jak Ty.
A po drugie, moje żądanie jest jak najbardziej uzasadnione czy obrażasz kogoś kto używa pseudonimu czy swego prawdziwego nazwiska.

Ewentualnie, jeśli tak wolisz, to może sąd rozsądzi, kto ma rację.

Cytat:
Cytat:
Śmiejesz się, gdy ktoś mądrzejszy od Ciebie powie Ci, że 2+2=11, wyśmiewasz się z takiej osoby, bo posługujesz się swą wiedzą w podstawówki.
Nawet nie wiesz jak się teraz ośmieszasz.
Czym się ośmieszam? Równaniem, które jak sądzisz prawdopodobnie jest błędne? Czy błędem (literówką) w mym poście (zamiast "w" powinno być oczywiście "z")?
Rozumiem, że to prowokacja, by Ci udowodnił prawdziwość tego równania? Smile
Chętnie to zrobię, ale dopiero wtedy, gdy wpłacisz 50 zł na Caritas.

Cytat:
No i oczywiście teraz pownieneś mnie "zniknąć" Smile
Oczywiście, że powinienem. Ludzie, którym dałem poczytać twoje jadowite posty, od dawna twierdzą, że nie ma się co patyczkować. Ja tam jednak chowam nerwy do kieszeni. Nie chcę nadużywać władzy.
Zawsze jest szansa, że się opanujesz. Bo tu nie chodzi o twoje poglądy - są jakie są, ale formę postów. Popraw się. Bądź kulturalny. Nie daj się sprowokować swemu gniewowi, który chce Cię obronić, gdy nie masz rozsądnych argumentów. Bądź miły i rozmawiaj. Jeśli naprawdę leży Ci na sercu dobro dzieci, to staraj się kulturą i wiedzą coś zdziałać.
Bo czego twoje posty uczą dzieci? Tego że nienawiść służy do pokonywania niewygodnych argumentów i teorii? Jaki przykład dajesz?
maka-rena

Doczy: 27 Wrz 2008
PostWysany: 16 Lis 2008, 6:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

schowany
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
maka-rena

Doczy: 27 Wrz 2008
PostWysany: 16 Lis 2008, 7:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Efektywna terapia antystresowa powinna nas zbliżać do obiektywnej rzeczywistości i pozwolić nam ją lepiej zrozumieć - poprzez pozbycie się własnych ograniczeń psychicznych i zdobycie wiedzy do zarządzania sobą w sytuacjach stresowych.

Poznaj 13 rad na bezstresowe życie. To one pomogą Ci mieć pełną kontrolę nad stresem:

Very Happy Postaraj się rozładowywać nagromadzone emocje. Pomocny jest w tym spacer, jazda na rowerze, biegi, gimnastyka, pływanie. Udowodniono, iż wszelkie ćwiczenia fizyczne są skuteczną metodą radzenia sobie ze stresem. Jest to zarówno metoda doraźnego rozładowania stresu, jak i profilaktyka. Ćwiczenia fizyczne wzmacniają układ nerwowy, odpornościowy, hormonalny, wszystkie elementy organizmu, które odpowiadają za sprawność psychofizyczną.
Very Happy Jak najczęściej się śmiej. Przecież, jak wiadomo, śmiech poprawia samopoczucie i "śmiech to zdrowie". To on odpręża, rozluźnia, burzy napięcie, przywraca obiektywne myślenie i dlatego należy śmiać się jak najczęściej. Gdy człowiek jest wesoły, elektryczna aktywność prawej i lewej półkuli mózgowej jest lepiej skoordynowana. Neurofizjolodzy twierdzą, że brak takiej koordynacji prowadzi do depresji.
Very Happy Jak najwięcej odpoczywaj. Jednak czasu wolnego nie mieszaj z innymi zajęciami. Aby odpoczynek był efektywny i rzeczywiście pozwolił nam wypocząć, powinniśmy czas wolny spędzać na zupełnie innych aktywnościach niż w ciągu tygodnia. Poślij dzieci do babci, męża na ryby, przecież należy Ci się wolna sobota na relaks.
Very Happy Rób to, co sprawia Ci przyjemność. Aktywność, której się poświęcamy, powinna nam przynosić przyjemność. Możesz czytać pogodną książkę, uprawiać ogród, pojechać na ryby, pójść z przyjaciółką na zakupy, tańczyć, słuchać muzyki. Odpoczynek, który wywołuje u nas uczucie przyjemności, sprawia, że wydzielają się hormony szczęścia, zwiększa się poziom serotoniny, a ciało uwalnia się od nagromadzonych stresów.
Very Happy Dbaj o zdrowy styl życia. Regularnie i zdrowo się odżywiaj, a także odpowiednio długo się wysypiaj. Zadziwiająco dużo stresu generują produkty, które spożywamy w ciągu całego dnia. Dlatego też warto zwrócić uwagę na to, co jemy i ograniczyć spożycie produktów, które negatywnie wpływają na nasze zdrowie. Są to: alkohol, kofeina, nikotyna, węglowodany.
Very Happy Naucz się medytacji. Istnieją proste techniki medytacyjne, które z powodzeniem możesz stosować w domu. To one pomogą Ci wyciszyć umysł i nauczą odstresowania. Celem medytacji jest uspokojenie emocji i samodoskonalenie.
Very Happy Uprawiaj seks. Skutecznie pomaga on uporać się ze stresem. Namiętne igraszki to najprzyjemniejszy i najprostszy sposób rozładowania napięć. Seks łatwo przywraca wywołaną stresem, zaburzoną równowagę hormonalną. Czułość partnera koi nerwy, a po miłosnych uniesieniach na pewno poczujesz rozluźnienie, odprężenie i zrelaksowanie.
Very Happy Myśl pozytywnie i oczekuj najlepszego. Bardzo często stres jest wywołany przez negatywne myślenie. Przecież pozytywne myśli w sposób naturalny przyciągają pozytywne doświadczenia. Negatywne, nieprzychylne nastawienie wobec innych, sprzyja napięciom, stresom i irytacji. Dzięki przyjaznej postawie wobec świata i ludzi, człowiek potrafi czerpać radość oraz zadowolenie z każdej sytuacji, umie eliminować napięcie czy stres. I nawet jeżeli spotka Cię rozczarowanie, czas przed nim przeżyjesz bezstresowo.
Very Happy Nie obarczaj się wieloma sprawami naraz. Lepiej zrób mniej, ale bez stresu i efektywniej. Postaw sobie realistyczne cele, które chcesz osiągnąć i ustal, w jakim czasie ma się to stać. Stwórz plan działań, według którego będziesz postępować.
Very Happy Bądź asertywna/y, naucz się stanowczo mówić "nie". Dzięki asertywności żyjemy w większej zgodzie ze sobą, umiemy komunikować się z innymi bez popadania w konflikty. Natomiast osoby żyjące w konflikcie wewnętrznym, poprzez godzenie się na rzeczy, których nie akceptują, popadają w frustracje, nerwice, depresje.
Very Happy Unikaj hałasu. Hałas powoduje stres i wyzwala agresję. Jako dźwięk szkodliwy dla zdrowia człowieka uznany jest za zanieczyszczenie środowiska. Powoduje bezsenność i przemęczenie organizmu, drażliwość, bóle głowy, spowolniony rozwój umysłowy, negatywnie wpływa na wydajność nauki oraz pracy. Natomiast stres wywołany hałasem podwyższa ciśnienie krwi i poziom cholesterolu.
Very Happy Zaakceptuj siebie taką/im, jaka/im jesteś i kochaj siebie taką/im, jaka/i jesteś. Zaakceptuj swoje życie z jego błędami i słabościami. Zaakceptuj swoją inteligencję z jej ograniczeniami. Zaakceptuj siebie wraz ze wszystkimi zaletami i wadami. Pamiętaj, że nikt nie jest przecież idealny! Ponadto, zawsze możesz się doskonalić.
Very Happy Obserwuj swój stres. Naucz się oceniać jego poziom i kontrolować go. Ważne, abyś umiała rozpoznawać czynniki wywołujące u Ciebie stres, bo póki się tego nie nauczysz, nie będziesz umiała sobie z nim radzić. Sprawowanie kontroli nad własnym życiem i umiejętność kontroli poziomu stresu zapobiegają jego narastaniu. Jeżeli natomiast wszelkie zdarzenia toczą się poza Twoją kontrolą, masz poczucie lęku i nawarstwiającego się napięcia. Nie możesz również zapobiec narastaniu stresu.

Barbara Gawryluk
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
hraun
Go
PostWysany: 16 Lis 2008, 7:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skutki pedofilii są gorsze niż gwałtu, bo jest to gwałt permanentny. Pedofilia jest najbardziej okrutnym doświadczeniem człowieka. Zdradza samą istotę dzieciństwa: niewinność. Pedofilia to wyrwa w życiu emocjonalnym dzieci, której nie można zasypać często przez całe życie. Osoby wykorzystywane seksualnie w dzieciństwie cierpią na depresję nerwice, seksualne obsesje, mają trudności z znalezieniem życiowego partnera. Konsekwencją pedofilii bywa "osobowość wielokrotna", objawiająca się m. in. ogromnymi wahaniami nastrojów. Dzieci zmuszane do seksu przeżywają stany lękowe, mają skłonności samobójcze. Nie czują radości życia, często płaczą, nie wychodzą z domu, boja się ciemności i nie potrafią nikomu zaufać. W dorosłym życiu konsekwencją wykorzystywania jest anorgazmia, dystans wobec własnego ciała i skłonności do poniżających praktyk seksualnych. Ofiary stają się emocjonalnymi kalekami, nastawionymi raczej na to, by przetrać, a nie realizować własne potrzeby.
Powrt do gry
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 16 Lis 2008, 7:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maka-rena napisa:
Jak najwięcej odpoczywaj. Jednak czasu wolnego nie mieszaj z innymi zajęciami. Aby odpoczynek był efektywny i rzeczywiście pozwolił nam wypocząć, powinniśmy czas wolny spędzać na zupełnie innych aktywnościach niż w ciągu tygodnia. Poślij dzieci do babci, męża na ryby, przecież należy Ci się wolna sobota na relaks.
Very Happy Rób to, co sprawia Ci przyjemność. Aktywność, której się poświęcamy, powinna nam przynosić przyjemność. Możesz czytać pogodną książkę, uprawiać ogród, pojechać na ryby, pójść z przyjaciółką na zakupy, tańczyć, słuchać muzyki. Odpoczynek, który wywołuje u nas uczucie przyjemności, sprawia, że wydzielają się hormony szczęścia, zwiększa się poziom serotoniny, a ciało uwalnia się od nagromadzonych stresów.
To jakiś konsumpcjonistyczny sposób na rozładowanie nerwów.
Może zamiast odpoczynku zaordynować robienie karmików dla ptaków, pracę społeczną w hospicjum lub pomalowanie bloku, w którym się mieszka?

Cytat:
Very Happy Naucz się medytacji. Istnieją proste techniki medytacyjne, które z powodzeniem możesz stosować w domu. To one pomogą Ci wyciszyć umysł i nauczą odstresowania. Celem medytacji jest uspokojenie emocji i samodoskonalenie.
Z tym się zgodzę.

Cytat:
Very Happy Uprawiaj seks. Skutecznie pomaga on uporać się ze stresem. Namiętne igraszki to najprzyjemniejszy i najprostszy sposób rozładowania napięć. Seks łatwo przywraca wywołaną stresem, zaburzoną równowagę hormonalną. Czułość partnera koi nerwy, a po miłosnych uniesieniach na pewno poczujesz rozluźnienie, odprężenie i zrelaksowanie.
W odniesieniu do tematu tej dyskusji brzmi to bardzo prowokacyjnie. Bo rozumiem, że dzieci też mogą skorzystać z tej rady? Smile

A tak serio, to znów pobrzmiewają w tym nuty pseudoliberalizmu. Zamiast rozładowywania każdego napięcia jakie serwuje nam zwierzęca część naszej natury, lepiej pokonac to napięcie, np. poprzez pracę i samodoskonalenie się. Dlatego między innymi przymusza się księży do celibatu.
O.E.
Opiekun Forum
PostWysany: 16 Lis 2008, 7:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hraun napisa:
Skutki pedofilii są gorsze niż gwałtu, bo jest to gwałt permanentny. Pedofilia jest najbardziej okrutnym doświadczeniem człowieka. Zdradza samą istotę dzieciństwa: niewinność. Pedofilia to wyrwa w życiu emocjonalnym dzieci, której nie można zasypać często przez całe życie. Osoby wykorzystywane seksualnie w dzieciństwie cierpią na depresję nerwice, seksualne obsesje, mają trudności z znalezieniem życiowego partnera. Konsekwencją pedofilii bywa "osobowość wielokrotna", objawiająca się m. in. ogromnymi wahaniami nastrojów. Dzieci zmuszane do seksu przeżywają stany lękowe, mają skłonności samobójcze. Nie czują radości życia, często płaczą, nie wychodzą z domu, boja się ciemności i nie potrafią nikomu zaufać. W dorosłym życiu konsekwencją wykorzystywania jest anorgazmia, dystans wobec własnego ciała i skłonności do poniżających praktyk seksualnych. Ofiary stają się emocjonalnymi kalekami, nastawionymi raczej na to, by przetrać, a nie realizować własne potrzeby.
Zdaje się, że to co mówisz dotyczy pedofilii typu A lub typu A/B (seks jako wynik manipulacji i oszustwa).

Natomiast nie pokazujesz związku przyczynowo-skutkowego między pożyciem seksualnym a problemami z psychiką. To o czym mówisz to tylko pokazanie (straszenie) pewnymi skutkami.
Ale przydałyby się chociaż statystyki, a tych brak.
Czy ktoś zna jakąś książkę lub artykuł naukowy, gdzie ktoś zbadał dzieci lub dorosłych, którzy jako dzieci uprawiali z chęcią seks z dorosłym i oceniają to pozytywnie lub negatywnie? I nie chodzi tu o manipulację typu "pokaż Irenko co tam masz w majteczkach" tylko o seks z pełną świadomością, gdzie dziewczyna (lub chłopak) wiedzą co to seks i co on oznacza (kiedyś zwykle oznaczał bliskość dwojga zakochanych osób, dziś już właściwie tylko dawanie sobie przyjemności).

Dodam jeszcze, bo to chyba nie do wszystkich dociera.
Nie promujemy tutaj pedofilii. Mało tego, nie promujemy seksu w ogóle!!
Zachęcamy do celibatu, wstrzemięźliwości, umiaru w konsumpcji a za to zachęcamy do pracy, do miłości, do opieki nad innymi.

To o czym tu rozmawiamy to dyskusja oceniająca coś a nie nawołująca do jakichś działań.
Przyjmuję tutaj inżynierskie podejście KK, że dopóki nie mamy pewności, że seks jest czymś dobrym, to lepiej uprawiać go tylko w celu w jakim został ludziom dany: do płodzenia potomstwa, czyli do budowania rodziny i społeczeństwa.
Ponieważ tylko specjaliści są w stanie ustalić szkodliwość pewnych zachowań, więc nie będziemy się pchali przed karawanę.
Na razie w medialnym i powszechnym stereotypie znalazłem pewne luki i nieścisłości. Nie daje to podstawy do rozpoczęcia seksu z kimkolwiek (nawet z dorosłym).
Daje to podstawy do rozmyślań, medytacji, konsultacji z ekspertami, do czytania książek, artykułów naukowych itd.
Dopóki eksperci się nie wypowiedzą, nadal należy uważać potencjalnie pedofilię za szkodliwą. Choć istnieje podejrzenie (na razie całkiem logiczne), że to tylko mit.
Tak więc, jeśli czyta nas jakiś pedofil, który bał się, że skrzywdzi dziecko swą miłością, to niech się wstrzyma, niech nie pędzi uprawiać seksu. Zawsze przecież można poczekać. Najlepiej jak mawia KK: do ślubu Smile

Z drugiej strony, nie będę tu promedialny i nie będę krzyczał "pedofile na stos". Bo daleko mi do poprawności politycznej. Za nic mam złe konwenanse. Czasem trzeba stwierdzić z powagą, że król jest nagi. Nie należy tego krzyczeć, nie należy prawdy nadużywać. Czyli nie należy popadać w skrajności.

Na koniec dodam, że o ile seks jest kwestią sporną, to sama miłość jest jak najbardziej wskazana i tutaj nie ma już limitów wiekowych.
Dlatego wolno zakochiwać się w każdym człowieku (najlepiej we wszystkich naraz).
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Off-topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19  Nastpny
Strona 16 z 19

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiska, tajska, indyjska, japoska, wietnamska itd.