Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 17 Lis 2008, 10:19 Temat postu: |
|
|
dziewczyny jak to w ko艅cu jest z tym zasi艂kiem na dziecko urodzone w Islandii, trezba sk艂ada膰 jakie艣 papierki i gdzie?
prosz臋 o odpowied藕
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aadrianna
| Do潮czy: 29 Lip 2008 | Posty: 30 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 17 Lis 2008, 15:12 Temat postu: |
|
|
Witam Drogie Mamusie!
Czy podejmowa艂y艣cie ju偶 tutaj rozmow臋 na temat depresji poporodowej?
Czy kt贸ra艣 z Was mia艂a chwilowe za艂amanie po porodzie? Je偶eli tak to jak sobie z tym poradzi艂y艣cie? Jak si臋 to zacz臋艂o objawia膰? itd.
Bardzo ch臋tnie bym podyskutowa艂a na ten temat jako, 偶e nie jest on przyjemny. (ale rozmowa pomaga .
Pozdrawiam gor膮co! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kula
| Do潮czy: 23 Pa 2008 | Posty: 42 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 17 Lis 2008, 15:30 Temat postu: |
|
|
megi! Gratuluj臋 c贸reczki!!!!!!  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 17 Lis 2008, 19:23 Temat postu: |
|
|
Je偶eli kt贸rakolwiek z Was cierpi na depresj臋 poporodow膮, to powinna jak najszyciej skontaktowac si臋 z lekarzem. W takich sytuacjach bardzo wa偶ne jest wsparcie rodziny. Prawid艂owo leczona szybko mija i nie pozostawia 偶adnych zmian. Ja to si臋 boj臋 bardziej depresji zimowej. Dobrze tym co jad膮 na 艣wi臋ta do Polski. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| marczelitto85
| Do潮czy: 16 Wrz 2008 | Posty: 23 | |
|
Wys砤ny: 17 Lis 2008, 21:58 Temat postu: |
|
|
Cze艣膰!wiem 偶e to nie tu mo偶e by膰 tu poruszone ale pr贸bowa艂am za艂o偶y膰 nowy w膮tek i jaki艣 komunikat mi wyskoczy艂 mo偶e kt贸ra艣 z was mo偶e mi powiedzie膰 co艣 na temat 艣lubu w konsulacie i gdzie mog艂abym kupi膰 w Reykjaviku obr膮czki.ile to zazwyczaj trwa??? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kula
|
Wys砤ny: 18 Lis 2008, 0:22 Temat postu: |
|
|
musisz skontaktowac sie z konsulem, z艂ozyc akty urodzenia i w ksero paszport贸w i podpisac w obecnosci konsula papierek
I juz po miesiacu mozecie wzia艣膰 艣lub. Wyglada tak samo jak 艣lub cywilny w Polsce |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kula
|
Wys砤ny: 18 Lis 2008, 0:24 Temat postu: |
|
|
aha, jezeli chodzi o obraczki to kupisz je w kazdym sklepie z bizuteria np.w Kringlanie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
| Do潮czy: 28 Mar 2008 | Posty: 82 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 18 Lis 2008, 0:39 Temat postu: |
|
|
Ze 艣lubem to tak jak napisa艂a Kula My w艂a艣nie bierzemy 艣lub 12 grudnia. Potrzebne s膮 wasze akty urodzenia z Polski. Musicie oboje uda膰 sie do konsulatu z dowodami to偶samo艣ci swoimi jak r贸wnie偶 艣wiadk贸w. Musz膮 to by膰 obywatele Polski. Sk艂adacie wniosek u pani w okienku, p艂acicie 22.096 isk w got贸wce (!!!). Dat臋 艣lubu ustalicie na miejscu. Najwcze艣niej po 30 dniach od z艂o偶enia wniosku. Trzeba mie膰 ze sob膮 obr膮czki i mo偶na zabra膰 szampana, bo jak to powiedzia艂a pani z okienka: "Mog膮 udost臋pni膰 kieliszki" je艣li chodzi o obr膮czki, to mo偶na kupi膰 w ka偶dym jubilerze, np. na Laugavegur. Najta艅sze jakie my widzieli艣my kosztowa艂y 40.000 isk, niestety nie nale偶a艂y do naj艂adniejszych. S膮 oczywi艣cie te偶 za 220.000 z brylantami My wybrali艣my za 80.000 plus grawerka wewn膮trz gratis Powodzenia w poszukiwaniach! _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
I still believe in love at first sight
Nothing's impossible (DM) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| marczelitto85
| Do潮czy: 16 Wrz 2008 | Posty: 23 | |
|
Wys砤ny: 18 Lis 2008, 0:46 Temat postu: |
|
|
Dzi臋kuje za odpowiedzi!no a Tobie Paula gratulejszyn:))pozdrawiam wszystkich |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
| Do潮czy: 28 Mar 2008 | Posty: 82 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 18 Lis 2008, 14:02 Temat postu: |
|
|
dzi臋ki  _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
I still believe in love at first sight
Nothing's impossible (DM) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| megi19855
| Do潮czy: 19 Cze 2008 | Posty: 31 | Sk眃: borlakshofn |
|
Wys砤ny: 19 Lis 2008, 15:45 Temat postu: |
|
|
D ziewczyny czy mozecie mi powiedziec jak sie skontaktowac z konsulem i gdzie sie udac na spotkanie z nim. dziekuje. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| elza74
| Do潮czy: 22 Sty 2006 | Posty: 293 | Sk眃: Reykjavik |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 19 Lis 2008, 17:55 Temat postu: |
|
|
Opiekunka na weekend
Witam!
Bardzo chetnie przyjme pod opieke Maluszka.
Jestem dyspozycyjna w kazdy weekend jak i "od czasu do czasu".
Posiadam 3-letnie doswiadczenie w opiece weekend'owej dwojki maluszkow, praktycznie od dnia narodzin do wyjazdu na Islandie.
Zainteresowanych zapraszam na gg 9482599
POZDRAWIAM |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Magda77
| Do潮czy: 10 Lip 2008 | Posty: 67 | |
|
Wys砤ny: 19 Lis 2008, 20:51 Temat postu: |
|
|
Witam!! Czy dobrze ostatnio wyczyta艂am na stronie "Wyborczej", 偶e konsulat wydaje od wrze艣nia polskie akty (urodzenia, 艣lubu...) w j臋z polskim???
M贸j m膮偶 by艂 dzisiaj w konsulacie i kobietka kaza艂a mu zap艂aci膰 ale chcia艂am si臋 upewni膰, czy kt贸ra艣 z Was pr贸bowa艂a ju偶 t艂umaczy膰 u konsula jakie艣 akty?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
| Do潮czy: 24 Cze 2007 | Posty: 117 | Sk眃: ... |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2008, 1:22 Temat postu: |
|
|
Witam. Mam pytanie mo偶e orientuje si臋 kt贸ra艣 z Was czy kobieta w ci膮偶y mo偶e zosta膰 zwolniona? Zmieni艂m prace i jestem tam od miesi膮ca a wlasnie okaza艂o si臋, 偶e jestem w 7 tygodniu ci膮偶y . W pracy jeszcze nic nie wiedz膮, mam zamiar powiedzie膰 im w przysz艂ym tygodniu. Prosz臋 o odpowied藕.
Pozdrawiam Wszystkie mamy i przysz艂e mamy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2008, 8:47 Temat postu: |
|
|
Z tego co pami臋tam kobieta jest chroniona od 12 tygodnia ci膮偶y. Nie wiem czy sie nie myl臋, mo偶e wystarczy pokaza膰 za艣wiadczenie lekarskie pracodawcy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2008, 12:10 Temat postu: |
|
|
Nie wiem jak jest z praca ale od strony medycznej ciaza jest prowadzona od 12 tyg. jezeli cos by zaczelo sie dziac niepokojacego z malenstwem nic nie zrobia. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
|
Wys砤ny: 20 Lis 2008, 15:02 Temat postu: |
|
|
mikolaj napisa: | Nie wiem jak jest z praca ale od strony medycznej ciaza jest prowadzona od 12 tyg. jezeli cos by zaczelo sie dziac niepokojacego z malenstwem nic nie zrobia. |
Przepraszam ale chyba nie rozumiem . Jak to nic nie zrobi膮? Poza tym w przysz艂ym tygodniu mam wizyte u po艂o偶nej wi臋c ci膮偶a b臋dzie prowadzona od 8-9 tygodnia. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2008, 15:10 Temat postu: |
|
|
No ja te偶 s艂ysza艂am 偶e oni tu nie ingeruj膮 w ci膮偶臋 do 12 tyg. J臋艣li do tego czasu p艂ud prze偶yje zanaczy 偶e jest ok i wy艣l膮 ci臋 na usg aby to potwierdzi膰. Przed raczej nie masz co liczyc na jakies badania. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
|
Wys砤ny: 20 Lis 2008, 15:16 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisa: | No ja te偶 s艂ysza艂am 偶e oni tu nie ingeruj膮 w ci膮偶臋 do 12 tyg. J臋艣li do tego czasu p艂ud prze偶yje zanaczy 偶e jest ok i wy艣l膮 ci臋 na usg aby to potwierdzi膰. Przed raczej nie masz co liczyc na jakies badania. |
Bardzo dziwne poniewa偶 by艂am u ginekologa w domus medica i mia艂am zrobione usg. Dosta艂am ju偶 skierowanie na badania prenatalne czy jak to si臋 nazywa w 12 tygodniu ci膮zy. Jak dzwoni艂am do po艂o偶nej to m贸wi艂a 偶eby ju偶 przyj艣膰 a pyta艂a si臋, kt贸ry to tydzie艅. Tak wi臋c bardzo dziwne to wszystko ale c贸藕 uroki Islandii...
Mo偶e wie kto艣 co艣 na temat zwolnienia z pracy kobiety w ci膮偶y?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|