Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| zatroskany ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 09 Paź 2008 | Posty: 1220 | |
|
Wysłany: 5 Gru 2008, 12:52 Temat postu: |
|
|
Arina napisał: | Ja tez bym chciala , lovisa by wszystko wrocilo do normy . Moze wtedy znikna te wszystkie okropnie czarne wiadomosci z gazet DV itd. Denerwuje mnie najbardziej fakt kradziezy , i to przez mlodocianych (tutejszych ,plec nie gra roli) . Siec myjni , gdzie pracuje moj facet okradziono juz 4 razy , nawet kamery ostatnio odcieto i zabrano (nowo zalozone ) . Bezczelnosc nie zna granic . Mlodzi ( nie mowie iz wszyscy ) kradna najwiecej , nie posiadajac pracy jakos kombinuja . Niech tylko nikt nie mowi ,ze oni tego nie umieja blebleble . Taka sytuacja kraju zmusza do zwierzecego zachowania , bo czlowiek ktory jest przyzwyczajony do pewnego standartu zycia , inaczej zyc nie umie . Wiec moze posunac sie za daleko (a szczegolnie mlodzi ) , bo z wygody jest cieszko zrezygnowac . |
Marzenia i rzeczywistosc. Lekcja z tego jest taka ze ludzie wszedzie sa tacy sami, czy to dajmy na to w Polsce czy w Islandii a na zachowanie najwiekszy wplyw ma zawartosc portfela. Niestety jesli brak kasy bedzie sie powiekszal (co jest bardzo prawdopodobne) to podobnie jak to bylo w Polsce pojawia sie dresy i karki dajace bezplatnie w ryj bez powodu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 5 Gru 2008, 13:20 Temat postu: |
|
|
Tak a mlody Islandczyk to wredny islandczyk, wiem juz cos o tym..
Jak moja mama rezygnowala z mieszkania to jej gnojek kaucji nie chcial oddac a jaki bezczelny byl i jak sie darl to az nagralam. Szantazowal mnie nawet ze mi cos zrobi, ze wykopie z isladnii, wogole szurniety koles. A to dlatego ze rodzina ma tu bary, farmy lososi, a on jakims tam kierownikiem w bardze byl i gosciowi palma odwalila na maxa. On dopiero 21 latek ma.
Rodzicei nei ucza Islandczykow szacunku do pieniedzy a tym bardziej co robic jak ich zabraknie, to jest rzecz nabyta i raz sie ja ma a raz nie...
Nie sa dostosowani do zycia uwazam osobiscie. Tez mieszkalam z Islandczykiem i wiem co mowie, czasem glupota nie zna granic...
Moj byly np mieszka u ojca za darmo, stoluje sie za darmo,
Pracuje za conajmniej 3 krotnie wyzsza stawke jak my i nie ma pieniedzy!!
Co smieszne to on nic nie posiada, jedynie stare auto...
To jest dopiero rozpieszczenie rodzicow co? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Gru 2008, 14:22 Temat postu: |
|
|
a Jak czytam takie Newsy to sie zastanawaim jak oni chca cala gospodarke odbudowac skoro sami maja takie rzeczy do wyjasnienia??
To banda zlodzieji ktora nie liczy sie z ludzmi, samoluby i egoisci zreszta to ich cecha narodowa...
Po takim NEwsie nie sadze ze Islandia stanie na nogi kiedykolwiek, dlatego ze zawsze znajdzie sie menda ktora nas okradnie...
Tak samo dlaczego Oddson nie chce odejsc jesli ponad 90% narodu go nie chce. Widac ze za malo sie nachapal..
Nie wieze dzis juz w ten kraj..
Islandia to jakas porazka...
To w Polsce jak kradna to chociaz jawnie, no i w szkle kontaktoym wieczorkiem mozna sie posmiac...
http://www.dv.is/wiadomosci/2008/12/4/przewodniczacy-zwiazkow-zawodowych-i-ich-pobory/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Gru 2008, 18:00 Temat postu: dv |
|
|
Znowu dzisiaj piszÄ
o jakims pedofilu na dv. Ostatnio co tydzien pisza o tych szczurach, chyba popularna pedofilia na islandii. Jak czytam takie rzeczy to mnie krew zalewa. W polsce jak by trafiĹ do puszki taki to juz na starcie miaĹby przejebana a tu?... chyba wakacje. Takich powinno odrazu sie dawc do piachu. Takie jest moje zdanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Gru 2008, 3:45 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Znowu dzisiaj piszÄ
o jakims pedofilu na dv. Ostatnio co tydzien pisza o tych szczurach, chyba popularna pedofilia na islandii. Jak czytam takie rzeczy to mnie krew zalewa. W polsce jak by trafiĹ do puszki taki to juz na starcie miaĹby przejebana a tu?... chyba wakacje. Takich powinno odrazu sie dawc do piachu. Takie jest moje zdanie. |
Nie wiem jak jest w wiÄzieniu ale tutaj imiÄ i nazwisko oraz zdjÄcie jest podawane do wiadomoĹci publicznej, w Polsce pewnie jacyĹ obroĹcy by siÄ znaleĹşli Ĺźe to choroba i trzeba takich ludzi chroniÄ. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Gru 2008, 13:48 Temat postu: dv |
|
|
Ich nie mozna leczyc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Rafaul
| Dołączył: 07 Lis 2008 | Posty: 44 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| zatroskany ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 09 Paź 2008 | Posty: 1220 | |
|
Wysłany: 7 Gru 2008, 10:47 Temat postu: |
|
|
lovisa napisał: |
To banda zlodzieji ktora nie liczy sie z ludzmi, samoluby i egoisci zreszta to ich cecha narodowa...
Po takim NEwsie nie sadze ze Islandia stanie na nogi kiedykolwiek, dlatego ze zawsze znajdzie sie menda ktora nas okradnie...
Tak samo dlaczego Oddson nie chce odejsc jesli ponad 90% narodu go nie chce. Widac ze za malo sie nachapal..
Nie wieze dzis juz w ten kraj..
Islandia to jakas porazka...
To w Polsce jak kradna to chociaz jawnie, no i w szkle kontaktoym wieczorkiem mozna sie posmiac...
|
A to jest ciekawa wypowiedz bo do zludzenia przypomina to co mowia berety w Polsce, istna kopia . Poza tym fajnie kontrastuje z tym co mowiono o islandorach jeszcze np. rok temu. Wtedy to sie mowilo o ludziach w Polsce tak jak wyzej a islandory to bylo miodzio w miodzie pitnym.
Realnie to tak nie jest. Wszedzie i zawsze jest tak ze ludzie co maja malo kasy i proste umysly maja latwe wytlumaczenie ze brak kasy wynika z tego ze ich ktos ("wladza") okrada. A jak jest kryzys to sa pewni ze to skutek okradania i ze kasy jest pelno tylko gdzies schowana. Wystarczy odebrac i rozdac a kazdy bedzie mial na wodke i zakaske.
Z polskiego doswiadczenia wiadomo ze jest to pole do robienia ludziom wody z mozgu przez roznych Janosikow, solidaruchow i radyja, teraz ciekawe jak to bedzie w islandzkim wydaniu.
Prawdziwa prawda jest natomiast o wiele bardziej gorzka: ukrytej kasy nie ma i zamiast zlorzeczyc kazdy powinien sie wysilic jak wykombinowac swoja kase. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Gru 2008, 11:31 Temat postu: |
|
|
Normalnie nie wierze ale znow sie zgadzam z zatroskanym  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Gru 2008, 22:35 Temat postu: |
|
|
http://www.dv.is/wiadomosci/2008/12/8/nikt-nie-wiedzial-przez-wiele-tygodni-ze-nie-zyje/
A u mnie w bloku w Polsce to:
Zmarl sasiad na 7 pietrze i lezal ok 3 - 4 tygodni na przelomie lipca i sierpnia...
Edzia dlugo sie wspominalo i czulo...
Na szczescie ja na 3cim mieszkalam to szybciej przestalo capic.
Ciekawe teraz kto kupi tam mieszkanie? Bo napewno predno tam nikt nie sprzeda.
Czy ubezpieczalnia pokrywa kosz fetoru na klatce?
Wspolczuje tym ludziom ktorzy tam musza mieszkac..
U nas jak Edzia znosili na dol bo winda nie mozna bylo to smrod przez iles dni sie rozchodzil... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Gru 2008, 22:35 Temat postu: |
|
|
http://www.dv.is/wiadomosci/2008/12/8/nikt-nie-wiedzial-przez-wiele-tygodni-ze-nie-zyje/
A u mnie w bloku w Polsce to:
Zmarl sasiad na 7 pietrze i lezal ok 3 - 4 tygodni na przelomie lipca i sierpnia...
Edzia dlugo sie wspominalo i czulo...
Na szczescie ja na 3cim mieszkalam to szybciej przestalo capic.
Ciekawe teraz kto kupi tam mieszkanie? Bo napewno pewno tam nikt nie sprzeda.
Czy ubezpieczalnia pokrywa kosz fetoru na klatce?
Wspolczuje tym ludziom ktorzy tam musza mieszkac..
U nas jak Edzia znosili na dol bo winda nie mozna bylo to smrod przez iles dni sie rozchodzil... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Gru 2008, 0:02 Temat postu: |
|
|
wow, to ciekawe kto od koogo sciagnal  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 22 Gru 2008, 3:34 Temat postu: |
|
|
A czy takie sciaganie jest legalne? Wkoncu to reklama . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 22 Gru 2008, 15:02 Temat postu: |
|
|
I wszystko jasne nie mam wiecej pytan , po za tym ..... mjkl , Ty z tego korzystasz ? _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 22 Gru 2008, 20:25 Temat postu: |
|
|
Arina napisał: | I wszystko jasne nie mam wiecej pytan , po za tym ..... mjkl , Ty z tego korzystasz ? |
z tych najczesciej:
istockphoto.com
corbis.com
veer.com _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzia
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 32 | |
|
Wysłany: 19 Lut 2009, 22:20 Temat postu: |
|
|
S K A N D A L !!! I jeszcze raz skandal!!! Po co te SZCZEGĂĹY w opisie przestÄpstw na tle seksualnym i do tego jakimi sĹowami opisane!!! NO LUDZIE... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| SebastianZ2
| Dołączył: 06 Sie 2008 | Posty: 89 | Skąd: warszawa/reykjavik |
|
Wysłany: 20 Lut 2009, 0:58 Temat postu: |
|
|
madzia napisał: | S K A N D A L !!! I jeszcze raz skandal!!! Po co te SZCZEGĂĹY w opisie przestÄpstw na tle seksualnym i do tego jakimi sĹowami opisane!!! NO LUDZIE... |
nie zrozumialem lub przeoczylem jakis news na DV _________________ 2 good 2 be U |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|