reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Mieszkanie w bloku
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Pozostałe tematy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lovisa
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 5 Sty 2009, 0:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lovisa napisał:

Jutro zadzwonie do firmy ktora zajmuje si enaszym blokiem bo sasiadka oskarzyla mnie o zdemolowanie jej skrzynki na listy i bezczelnei gada ze widziala jak moi koledzy wysiedli z samochodu weszli do klatki polamali skrzynke i odjechali.

Zapomnialam napisac. Ona jest wybrana ze 3 tyg temu na osobe reprezentujaca blok... smichu warte.. Ostatnie jej chwile....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
viking
User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
PostWysłany: 5 Sty 2009, 3:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lovisa masz wyjątkowy dar komplikowania sobie życia.
Jesteś chyba jedynym użytkownikiem na tym forum mający tyle problemów w swoim życiu. Co to będzie jak Ty kiedyś zaczniesz pracować i wśród ludzi się obracać? Co to będzie....................
Arina

PostWysłany: 5 Sty 2009, 6:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tez mieszkalam w bloku , mialam jedze pietro wyzej . Robila rozne dziwne zeczy . Jednak my to olewlismy , po co sobie komplikowac zycie ? Mniej problemow , czlowiek spokojniej spi . Jedyne co to wysilalismy sie do "dzien doby " i usmiech . Mielismy do niej zal o wiele zeczy ,ale doszlismy do wniosku iz to mieszkanie w bloku jest przejsciowe i gdy kupimy inne to przecierz sie wyprowadzimy . W zyciu bywa roznie . Gdy poszlam zlozyc papiery o bezrobocie ,okazalo sie ,iz ona tam pracuje . Okazala sie bardzo pomocna i nawet rozmowa sie kleila. Nie myslalam o niej , jako o swoim wrogu , tylkoo o kobiecie ktora tam pracuje. Czasem dume trzeba gleboko schowac , wyrzucic urazy . Kontakty z ludzmi sa plunniejsze Smile
lovisa
PostWysłany: 5 Sty 2009, 10:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dume schowac a siniaki na wierzch. Jade zaraz na policje i jej sprawe zakladam.

Ona tak denerwuje moja mame ze ta z astma nie moze oddychac i sie w szpitalu skonczylo ostatnio.

Nie mowcie wiec ze wydaje mi sie albo olac, olewalam przez rok.

Dlatego tak mamy ciezko jako Polacy bo olewamy za duzo!

Trzeba pokazac ze nei jestesmy gorsi!!

Niech sie ona boi bo dzis znowu sie przeszla z cala peta...

Tyle razy ile bedzie na tych drewniakach lazic tyle razy ja bedde dzwonic na policje.. Juz rozmawialam i nr to zalozyc jej sprawe.

No to lece!
Powrót do góry
Lukas-3000GT
Gość
PostWysłany: 5 Sty 2009, 13:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie zla jazda. Shocked
Powrót do góry
viking
User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
PostWysłany: 5 Sty 2009, 14:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Dlatego tak mamy ciezko jako Polacy bo olewamy za duzo!

Ale Lovisa mĂłw za siebie.
To że nie pracujesz i masz pod górkę to nie znaczy że wszyscy tak mają.
kasiajablonska

PostWysłany: 5 Sty 2009, 15:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hehehe...fajnie sie to czyta.tez mieszkam w bloku w Akureyri nigdy nie mialam problemow z islandczykami,owszem w zyciu trafia sie dziwni ludzie.....bo na calym swiecie tak jest.z czegos musialo to wyjsc ze sie popsztykalyscie......za darmo sie nie dostaje Very Happy
Lukas-3000GT
Gość
PostWysłany: 5 Sty 2009, 17:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja tez problemow nie mialem..

a jak tak czytalem te cale posty Lovis'y to az mi sie Polska przypomniala lol lol
Powrót do góry
lovisa
PostWysłany: 5 Sty 2009, 19:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasiajablonska napisał:
hehehe...fajnie sie to czyta.tez mieszkam w bloku w Akureyri nigdy nie mialam problemow z islandczykami,owszem w zyciu trafia sie dziwni ludzie.....bo na calym swiecie tak jest.z czegos musialo to wyjsc ze sie popsztykalyscie......za darmo sie nie dostaje Very Happy

Ja mieszkalam w wieku miejscach i takiej debilki jak ona to nigdzie nie bylo...

Zawsze sie dogryza temu kto jest innej sytuacji.. Nie znacie problemu od podszewki to czemu odwracacie kota ogonem??'

A Vikingu to ze ja nie pracuje to nie znaczy ze mam pod gore. Wlasnie kupilam sobie auto i sie ciesze... To chyba nie tak zle, co?

Mam sasiadke gdzies ale pokaze jej ze nie bedzie mnie szarpac... Mogla dostac w ryja wczoraj i spasc ze schodow ale lepiej czasem dac sie uderzyc jak pobic kogos,,,
Powrót do góry
VIP
Gość
PostWysłany: 5 Sty 2009, 20:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ogladalas ``Kevina Samego W Domu`` , albo ``Kevin Sam w Nowym Jorku?``

Jak jego ktos zdenerwowal, to popatrz co potrafil zrobic w jednym pomieszczeniu, zainwestuj w jego taktyke a przy okazji troche sie posmiej Wink
Powrót do góry
Arina

PostWysłany: 5 Sty 2009, 22:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A znacie takie powiedzenie Wink Trafil swoj na swego? Mysle iz lovisa i ta pani maja podobne charaktery i zadna z nich nie da za wygrana:)
Mnie nigdy nikt w Islandii nie pobil , i szczerze mowie nie sprowokowal bym takiej sytuacji , mam swoj honor . Po co komplikowac sobie zycie?
Viking ma racje lovisa , piszac zebys wypowiadala sie za siebie . Nie jest prawda iz mamy cieszko z powodu samego olewania sytuacji ,czy mamy pod gorke bo ktor zalaz nam za skorke Wink ? Sadze ,ze wielu z nas nie dopuszcza do takich sytuacji w jakiej sie Ty znalazlas . Nawet jesli maja takich debili (czy debilki) w swoim bloku . Moze dlatego ,ze dana osoba nie dziala na nich jak plachta na byka . Szczerze to Ci wspolczuje , bo twoj twmperament i wybuchowosc jeszcze nie raz skomplikuje Ci zycie .
lovisa
PostWysłany: 6 Sty 2009, 0:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz Arina nie zgadzam sie ... Ja by twoja mama prawie sie udusila bo ma astme na tle nerwowym to bys tez poszla poprosic grzecznie o troche ciszy. A jak by z nienacka cie babsko zaatakowalo to chyba nie usmiechnela bys sie jej lekko w twarz i prosila by okladala cie dalej..

Ja mam cala reke w siniakach, plecy i klatke piersiowa...

Glupie to co piszesz po prostu. Nie mowie tez ze ja madrze zawsze pisze ale postaw sie w sytuacji osoby chorej na serce z astma ktora spi w nocy i jest nagle wybudzona bo ktos sobie nie moze filcow podkleic pod krzeslem lub musi w nocy na obcasach zapierdalac...

Poszlam kulturalnie rozmawiac wiec nie mow o moim temperamencie bo my sie nie znamy osobiscie i nie wiesz jaka jestem a to sie pisze na forum...

To chyba kazdy wie... napisac a zrobic to pewna roznica...
Powrót do góry
Rafaul

PostWysłany: 6 Sty 2009, 1:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lovisa Tobie chlopa trza
Powrót do góry
dariuszr

PostWysłany: 6 Sty 2009, 9:43    Temat postu: Re: Odpowiedz z cytatem

Rafaul napisał:
lovisa Tobie chlopa trza

ja też tak myśle ze to jednak brak chłopa i zajęcia , bo wtedy głupoty do głowy przychodzą dance
forlorn

PostWysłany: 6 Sty 2009, 16:17    Temat postu: Re: Odpowiedz z cytatem

dariuszr napisał:
Rafaul napisał:
lovisa Tobie chlopa trza

ja też tak myśle ze to jednak brak chłopa i zajęcia , bo wtedy głupoty do głowy przychodzą dance

zdecydowanie się zgadzam lol
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kocur
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 6 Sty 2009, 17:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

He he he he he !!!

A ja współczuję..

Kiedyś w Polsce miałem taką sąsiadkę. Mieszkała piętro wyżej.. No przysięgam masakra! Fakt że kilka imprez było i nawet jakis talerzyk i szklanka poleciały przez okno, ale nic wielkiego się nie stało bo to parter był. ..ale babsko miało coś z psychiką nie tak.. Raz siedziałem spokojnie w domu, a ta zaczęła się dobijać do moich drzwi! Gwałtownie otworzyłem, bo wkurzyłem się, ze ktoś tak nawala.. A ta stoi z młotkiem w jednej ręce i z jakąś deską w drugiej.. Przestraszyła się chyba sama tego że tak wyskoczyłem i zwiała po schodach.. Później na konfrontacji z właścicielem mieszkania okazało się, że od dwóch miesięcy prowadzi zeszyt w którym zapisuje każde stuknięcie jakie słyszy.. Niedługo po tym zmieniłem mieszkanie.. przysięgam koszmar! Ale wydaje mi się, że ta kobieta poprostu chora była i jakieś omamy akustyczne miała.. No cóż sąsiadów się nie wybiera..
Na szczęście tutaj oprócz tego że dwóch z nich jest policjantami Smile czasem to i dobrze.. to jest super spoko - na 3 pietrze mieszkam.
Powrót do góry
Lukas-3000GT
Gość
PostWysłany: 6 Sty 2009, 17:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Takiego chlopa jakby miala to wszyscy sasiedzi by chodzili jak zegareczki Twisted Evil
Powrót do góry
lovisa
PostWysłany: 6 Sty 2009, 20:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no wlasnie Lukas taki chlop to cos! Pytanie czy madry?

A to czy mi trzeba chloopa czy nie to nikogo sprawa i nie o tym tu temat.

Od dzis mam 14 dni na wniesienie sprawy o pobicie i chce to zrobic.

Jesli ktos zna adwokata ktory sie takimi sprawami zajmuje to moze mi polecic.

Bede walczyc o odszkodowanie ktore w calosci zostanie przekazane na Szpital dla dzieci chorych na raka.
Ja tylko chce spokoju a kasa tego nie zapewnia. Dzieciom moze za to pomoc!!

A tym wszstkim ktorzy sie smieja powiem tylko tak:

Raz na wozie a raz pod..

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Kocur
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 6 Sty 2009, 22:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lovisa napisał:

Raz na wozie a raz pod..

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

69... ?!? lol Twisted Evil lol
Powrót do góry
madziołek=)

PostWysłany: 6 Sty 2009, 23:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kocur napisał:
lovisa napisał:

Raz na wozie a raz pod..

69... ?!? lol Twisted Evil lol

haha Very Happy ale sobie jaja robicie z cudzego nieszczescia... ^^
ja tam jak narazie nie mam problemu z sasiadami ... tzn. pode mna takie matoly mieszkaja.. sie potrafia do 3 w nocy tluc ... ;/ ale to szczegol.. wszedzie jakis matol sie znajdzie.. za sciana mam milego starszego Pana rozwodnika... Wink
z drugiej strony malzestwo z dzieciaczkiem malutkim .. zyc nie umierac.. język
Lovisko ... Tobie wspolczuje .. ale tez badz mniej zawzieta... Wink wiesz ze z nimi cudem wygrasz ? jak to swoj ze swoim bedzie trzymal ...

po czesci chlopcy maja racje ze Ci chlopa brak .. ale nei o to tu chodzi.. tez zrzedze bo brak faceta.. ;p ( pisze tak bo wiem ze tatus przeczyta.. Very Happy ) noo.. takze.. probuj jak chcesz, ale watpie zebys cokolwiek wskurala...
dziekuje za wyczerpujaca wypowiedz pozdrawiam Madzia Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Pozostałe tematy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 2 z 6

Skocz do: