reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

ZASIŁEK DLA BEZROBOTNYCH
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 20, 21, 22  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
BASAJEW

PostWysłany: 3 Lut 2009, 4:14    Temat postu: Re: ... Odpowiedz z cytatem

lotoma napisał:
BASAJEW napisał:
lotoma napisał:
poza tym to definitywny koniec dla polskich oszustów wyciągających zasiłek bedonc w kraju PL podobno powstała baza danych monitorująca wylatujących polaków na lotnisku w keflawiku

brzmi groĹşnie ale ile tym prawdy nie wiem moĹźe to BLEF

[/b]lotoma z calym szacunkiem jezeli - jak sam piszesz - nie wiesz ile w tym prawdy to po jaki ..uj zamieszczasz taka informacje. Nikomu w ten sposob nie pomozesz ani nikogo nie wystraszysz. Wprowadzisz tylko zamieszanie. Przespij sie lepiej. Pozdrawiami i dobranoc. Wink

a ty popracuj nad ortografia !!!

??? jezeli chodzi o "bedonc" to chcialem zauwazyc ze to twojego autorstwa heh. Poliglota sie znalazl.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
moniamin

PostWysłany: 3 Lut 2009, 4:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale co prawda to prawda...po woli ale skutecznie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
moniamin

PostWysłany: 3 Lut 2009, 4:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mojego???to ja zauważyłam...
Powrót do góry
BASAJEW

PostWysłany: 3 Lut 2009, 4:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moniamin , piszemy w tym samym czasie posty.
Powrót do góry
moniamin

PostWysłany: 3 Lut 2009, 4:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ekki moniapinn lol acha to spoko,ogólnie to fajnie zrobić troche zamiesznia i przepraszam jeśli kogoś uraziłam Confused
Powrót do góry
BASAJEW

PostWysłany: 3 Lut 2009, 4:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moniamin napisał:
ekki moniapinn lol acha to spoko,ogólnie to fajnie zrobić troche zamiesznia i przepraszam jeśli kogoś uraziłam Confused

Spox .
A tak z czystej ciekawosci - czy podawanie sie za pracownika urzedu pracy, to tak zeby podbudowac swoje ego ,czy to raczej masochistyczne podejscie? język
Powrót do góry
yourbrotherthebeer

PostWysłany: 3 Lut 2009, 10:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i co, byl sie juz ktos dowiadywac, bo kumpel czeka na info
Powrót do góry
wielkopolanka

PostWysłany: 3 Lut 2009, 11:09    Temat postu: zasilek Odpowiedz z cytatem

moniamin napisał:
mkwr45 napisał:
wszyscy krecimy sie wokol prawdy,tylko jakos nikt niechce jej dotkanac...dzis rano bylem obuzony, teraz wyglada to na zwykly trik majacy na celu 'zaoszczedzenie' na niewiedzy obcokrajowcow. zastanowmy sie dlaczego nie zostalismy poinformowani, byc moze ktos nie chcial abysmy byli...wazne ze ktos tam w tym urzedzie pracuje i ktos za to jest odpowiedzialny...ciekawe czy za to beknie.

jasne,że bekniecie w nie dłógo,zasiłek ma być wycofany od maja dla obcokrajowców będących mniej niż 3 lata

skad to wiesz? to ze niby jak nie jestem tuasj 3 lat to odbiara mi zasilek??
wlasnie sie ubieram i wychodze do urzedu pracy, dam znac czego sie dowiedzialam jak wroce Wink
pozdrawiam
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 3 Lut 2009, 11:10    Temat postu: Re: przykre Odpowiedz z cytatem

moniamin napisał:
BASAJEW napisał:
mstefa napisał:
jacek123456 napisał:
zastanawiam sie tylko czy nie mozna bylo uniknac tego calego zamieszania w prosty sposob, skoro wszystko tu jest skomputeryzowane i wszyscy maja komorki albo maile ktore zreszta byly wpisywane w formularz rejestracyjny w urzedzie pracy przy rejestracji, jednym kliknieciem taka OSOBA ODPOWIEDZIALNA, mogla poinformowac bardzo duza grupe ludzi a dalej poszloby juz poczta pantoflowa, albo moze NIELEZALO KOMUS na tym zeby ci ludzie zostali poinformowani i jestem niemal tego pewny, przykre zwlaszcza ze wszyscy przybyli tu wlozyli duzy wklad w rozwoj tego kraju....

powiem ci e tez mysle o tym ze to celowo nie bylo podane do wiadomosci.wyslali malutka czesc kazdemu na konto,a te osoby ktore zmyly sie do kraju nie wiedza nic,bo kto ma je poinformowac.skoro wystarczylo raz na miesiac kliknac! ja tez jak zalogowalam mojego chlopaka,to w moment byly pieniadze!! czy to nie dziwne!

Swiadczenia z tytulu bezrobocia w coraz bardziej znaczacy sposob zaczynaja uszczuplac islandzki budzet, trzeba byc wiec czujnym bardziej niz do tej pory.
Pozorne zaniedbania, niedoinformowanie, problemy techniczne, niedokladnosci tlumaczenia, bledy interpretacji przepisow - to w 80 %
zamierzone dzialania w celu wygenerowania dodatkowych oszczednosci.
Na takim zabiegu jaki mial miejsce dzisiaj mozna bez trudu wygenerowac oszczednosc rzedu 7-15 % wydatkow z tytulu naleznych swiadczen, a dodatkowe 10 % przesunac w czasie. Nie musze chyba nikomu mowic ze w gre wchodza grube miliony. Ludzie ponarzekaja, pofatyguja sie do urzedu, popyskuja, generalnie atmosfera sie popsuje, ale pieniazki w kasie zostana Smile
Na miejscu naszych polskich pracownikow Vinnumalastofnun wzialbym na jutrzejszy dzien veikur, bo to oni beda musieli sie jutro z nami zmierzyc bez wzgledu na to ile faktycznie ich winy w tym wszystkim.

owszem my się jutro z wami zmierzymy ale za te chamstwo...to na szczęście ustawa zarządziła...
ooo widze ze na forum mamy kreta lol uwaga uzytkownicy kroras z pan pracujacych w vinnummala...bedzie jutro przygotowana, poenie to ta mlodsza pyskata taka...ja pozdrawiam Ciebie za twoj optymizm hehe
adek85

PostWysłany: 3 Lut 2009, 11:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy ktoś juz był w urzędzie???
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 3 Lut 2009, 11:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adek85 napisał:
czy ktoś juz był w urzędzie???
hej adek85 przeciez sam miales sie pofatygowac Question hehe zaraz ja wychodze
danielo

PostWysłany: 3 Lut 2009, 11:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widzę że dużo osób czeka na wieści z urzędu, podobnie jak ja lol , trzeba będzie ruszyć 4litery i samemu iść!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mkwr45

PostWysłany: 3 Lut 2009, 11:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jasne "trzeba samemu dbac o swoje interesy"jak moniamin pisala...pozdrawiam
moniamin

PostWysłany: 3 Lut 2009, 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BASAJEW napisał:
moniamin napisał:

Spox .
A tak z czystej ciekawosci - czy podawanie sie za pracownika urzedu pracy, to tak zeby podbudowac swoje ego ,czy to raczej masochistyczne podejscie? język

jak bym miała się podawać za pracownika urzędu to raczej bym obniżała swoje ego w tej sytuacji...i tak się nikt niczego sęsownego nie dowie w urzędzie,narazie mówią,że będą wyłapywane losowe osoby na indywidualne spotkania,a reszta jest tajna,żeby nie zrobić zamieszania.
Powrót do góry
adek85

PostWysłany: 3 Lut 2009, 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hejka dopiero po 12tej sie wybiore.Tak tylko z ciekawości pytałam.Liste pytań trzeba by przygotować he he
Powrót do góry
adek85

PostWysłany: 3 Lut 2009, 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak bym miała się podawać za pracownika urzędu to raczej bym obniżała swoje ego w tej sytuacji...i tak się nikt niczego sęsownego nie dowie w urzędzie,narazie mówią,że będą wyłapywane losowe osoby na indywidualne spotkania,a reszta jest tajna,żeby nie zrobić zamieszania.[/quote]

Zamieszanie to chcąc nie chcąc już chyba jest! I jest coś tajnego??? chyba z zamieszania zrobi sie burza!!!
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 3 Lut 2009, 12:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moniamin napisał:
BASAJEW napisał:
moniamin napisał:

Spox .

jak bym miała się podawać za pracownika urzędu to raczej bym obniżała swoje ego w tej sytuacji...i tak się nikt niczego sęsownego nie dowie w urzędzie,narazie mówią,że będą wyłapywane losowe osoby na indywidualne spotkania,a reszta jest tajna,żeby nie zrobić zamieszania.
uuu ze niby pracownice tegoz urzedu maja wysokie mniemanie o sobie??to ciekawa teoria...bo chyba tylko one
ale drazac temat to moniamin moze wiesz jak te spotkania maja wygladac co??
adek85

PostWysłany: 3 Lut 2009, 12:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moniamin napisał:
BASAJEW napisał:
moniamin napisał:

Spox .

he he i łapanke na nas szykuja strach sie bać
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 3 Lut 2009, 12:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najgorzej ze wielu rodakow faktycznie wyjechalo z kraju na zasilku...to nie beda juz tylko przypuszczenia, beda mieli na to dowody i zaufanie do polakow i tak juz bardzo niskie spadnie jeszcze bardziej Twisted Evil ale mamy przeciez troszczace sie o nas piekne Panie w urzedzie,wiec nie bedzie tak zle Question
moniamin

PostWysłany: 3 Lut 2009, 12:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja już nie żartuje,żeby robić zamieszanie,piszę poważnie,a ktoś kto będzie w urzędzie to potwierdzi,że losowe osoby będą wzywane na spotkania,kto się nie zgłosi to normalne,że mu wstrzymają zasiłek,kto przeniósł zasiłek do polski może wrócić i brać go dalej tu tylko jak się wymeldował będzie miał problem z przywruceniem meldunku,kto wyjechał za granice nie powiadamiając o niczym to tylko myślał,że jest cfańszy od wszystkich,napewno komuś się uda ale nie wszystkim,życzę jak najlepiej!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 20, 21, 22  Następny
Strona 4 z 22

Skocz do: