reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

ZASIŁEK DLA BEZROBOTNYCH
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 20, 21, 22  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stan

PostWysłany: 4 Lut 2009, 1:16    Temat postu: Re: ... Odpowiedz z cytatem

KO napisał:

Tak naprawdę to taka baza jest już daaaaawno(są tam wszyscy latający, nie tylko polacy, ale jest też obywatelstwo więc wyłapać konkretną narodowośc to nie problem). Jedyne co by musiało powstać to pozwolenie dla urzędu na grzebanie w takiej bazie - i myślę, że wcale nie tak trudno by im było to załatwić.

Pzdr

potwierdzam, od czasu zamachow w 2001 policja kazdego kraju zadbala o poprawienie systemu kontroli podroznych, i informacje o tym ze masz zamiar leciec samolotem policja juz moze zobaczyc w momencie zakupu biletu. kwestia tylko czy bedzie udostepniac te dane komus innemu niz interpolowi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kacper

PostWysłany: 4 Lut 2009, 7:21    Temat postu: tel do księgowości :))) Odpowiedz z cytatem

podaję telefon do księgowości który dostałem od hmmm.. Natalki Smile)) 582-4900 powodzenia Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
misiek023
Gość
PostWysłany: 4 Lut 2009, 11:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja rowniez mam numer do ksiegowosci troszke inny ale dziala, najlepiej dzwonic okolo 9 rano albo w porze lunch'u wtedy maja otwarta linie. Przynajmniej mi sie zawsze udawalo...numer to :582 49 05,pozdrawiam i powodzenia
Powrót do góry
lol
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 4 Lut 2009, 12:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy jest ktos kto jeszcze nie dostal pieniedzy? :\
Powrót do góry
esmerka31

PostWysłany: 4 Lut 2009, 14:14    Temat postu: zasilek Odpowiedz z cytatem

do jutra powinni wszystko wyplacic:)
Powrót do góry
janik

PostWysłany: 4 Lut 2009, 14:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DmX81 napisał:
widze ze powstal swiezy watek o zasilku... mialem to samo co wyzej, ze na raty dostalem, pierwsza czesc (mniejsza) po godz 13... druga czesc po godz 17... nie logowalem sie nigdzie dodatkowo, poprostu doszlo samo... mam pytanie,
ile powinno sie dostac do reki tego zasilku? bo slyszalem, ze mieli podniesc nieco ( chodzi mi o podstawowy zasilek minus podatek....i co jesli komus 70% wyplaty wychodzi ponizej podstawowego, czy dostanie podstawowy czy te 70%)

Nie wiem skąd mój szef ma tą informację ale dzisiaj akurat mówił mi o tym że z powodu braków w kasie państwowej wypłacają narazie 70 % zasiłku. Jak długo to potrwa tego nie wiem.
Powrót do góry
Kocur
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 4 Lut 2009, 14:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

janik napisał:
DmX81 napisał:
widze ze powstal swiezy watek o zasilku... mialem to samo co wyzej, ze na raty dostalem, pierwsza czesc (mniejsza) po godz 13... druga czesc po godz 17... nie logowalem sie nigdzie dodatkowo, poprostu doszlo samo... mam pytanie,
ile powinno sie dostac do reki tego zasilku? bo slyszalem, ze mieli podniesc nieco ( chodzi mi o podstawowy zasilek minus podatek....i co jesli komus 70% wyplaty wychodzi ponizej podstawowego, czy dostanie podstawowy czy te 70%)

Nie wiem skąd mój szef ma tą informację ale dzisiaj akurat mówił mi o tym że z powodu braków w kasie państwowej wypłacają narazie 70 % zasiłku. Jak długo to potrwa tego nie wiem.

Co do pytania DmX81 - jeśli przepracowałeś min 12 miesięcy na pełnym etacie nie możesz otrzymać mniej niż 149.523 ISK brutto - należy odjąć podatek i ewentualnie składke na zwiazki jeśli się na to zgodziłeś/aś (nie wiem ile to jest ale mało..)

Janik - coś mi się zdaje, że twoja informacja jest zwykłą nieprawdziwą plotką - po pierwsze pieniądze na zasiłki wypłacane są nie bezpośrednio z kasy państwowej, a z funduszu który jest utworzony na zasilki (nie pamietam jego nazwy). Po drugie ten fundusz ma środki na wypłacanie zasiłków jeszcze przez następne kilka miesięcy - w prasie podali, że do jesieni - dopiero wtedy pieniadze na zasiłki będą pobierane z budżetu państwa. Oczywiście prasa może kłamać - więc 100% też nie mam..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
janik

PostWysłany: 4 Lut 2009, 15:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie jestem w stanie Ci powiedzieć na ile to jest prawdziwe, prawdopodobnie była mowa o tym w telewizji, co do kasy mozliwe że chodziło o fundusz urzędu pracy, nazwał to po islandzku teraz pamiętam że to było na literę L Very Happy Ale mozliwe że masz rację, poprostu zdawało mi się że to wyjaśnia te 70 %, jeśli wprowadziłem zamieszanie to przepraszam. Very Happy
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 4 Lut 2009, 16:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jaka jest kwota zasilku podstawowego, tego wyplacanego po 3 mc?? Question [/b]
rangurmadur
Gość
PostWysłany: 4 Lut 2009, 20:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kocur napisał:
janik napisał:
DmX81 napisał:

Co do pytania DmX81 - jeśli przepracowałeś min 12 miesięcy na pełnym etacie nie możesz otrzymać mniej niż 149.523 ISK brutto - należy odjąć podatek i ewentualnie składke na zwiazki jeśli się na to zgodziłeś/aś (nie wiem ile to jest ale mało..)

Janik - coś mi się zdaje, że twoja informacja jest zwykłą nieprawdziwą plotką - po pierwsze pieniądze na zasiłki wypłacane są nie bezpośrednio z kasy państwowej, a z funduszu który jest utworzony na zasilki (nie pamietam jego nazwy). Po drugie ten fundusz ma środki na wypłacanie zasiłków jeszcze przez następne kilka miesięcy - w prasie podali, że do jesieni - dopiero wtedy pieniadze na zasiłki będą pobierane z budżetu państwa. Oczywiście prasa może kłamać - więc 100% też nie mam..

Nie chce nikogo denerwowac, wystarczajaco przykre jest to ze zasilki sa wyplacane na raty, ale... " prasa podala ze kasy na zasilki starczy do jesieni" , ale ta sama prasa podala tez ze na " dzien dzisiejszy" w kasie ogolnopanstwowej brakuje ... ok 10 mld euro po obecnym kursie. Jedno jest pewne - kto wierzy ze w ciagu nastepnych miesiecy bedzie " wreszcie lepiej" a nie gorzej , jest naiwny...
Powrót do góry
lol
PostWysłany: 5 Lut 2009, 15:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy wszystkim juz powysylano pieniadze? ja nadal czekam i nic, az jutro bede musiala chyba zadz do ksiegowosci:\
Powrót do góry
arron
Gość
PostWysłany: 5 Lut 2009, 16:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lol napisał:
czy wszystkim juz powysylano pieniadze? ja nadal czekam i nic, az jutro bede musiala chyba zadz do ksiegowosci:\

ci co nie zalogowali się miedzy 20 a 25 zalogowali sie do 3 lutego czekają dłużej na wypłatę lub druga ratę zasiłku, jeśli nie zrobili tego do 3 nie dostana w ogóle
Powrót do góry
lol
PostWysłany: 5 Lut 2009, 16:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak wiem o tych co nie zalogowali sie do 25 mieli czas do 3 lutego, ale wlasnie sek w tym ze ja zalogowalam sie 20 stycznia. :\
Powrót do góry
sliprok
Gość
PostWysłany: 5 Lut 2009, 17:23    Temat postu: pytanko Odpowiedz z cytatem

czy ktos wie ile jest srednio zasilku islandzkego pobieranego w Polsce?
Powrót do góry
olcia87
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 5 Lut 2009, 18:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli chodzi o zasilek islandzki w Polsce to zalezy ile ci go przyznaja w Islandi Tylko od razu cie informuje ze przelicznik jest inny w tej chwili jest to 274 kr za 1euro wiec prawde mowiac sie nie opłaca Ja za trzy miesiace dostane nie cale 4500tys zl przy zasiłku ktory mi w Islandii przyznali a było to ok 125 tys kr
Tu jest link z przelicznikiem walut. Moze kogoś zainteresuje
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2008:282:0020:01:PL:HTML
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
BASAJEW

PostWysłany: 5 Lut 2009, 18:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poczekajcie 2-3 dni, bedzie opublikowany nowy przelicznik obowiazujacy w drugim kwartale 2009, wtedy zdecydujecie czy oplaca sie transferowac czy nie. Pozdrawiam.
Powrót do góry
wielkopolanka

PostWysłany: 5 Lut 2009, 19:22    Temat postu: szkolenie w EURES Odpowiedz z cytatem

hej! mam pytanko, czy dzwonil moze do kogos jeszcze koles z EURESA i mowil o jakis szkoleniu co zaczyna sie w poniedzialek? zaskoczyl mnie tym i dlatego zapomnialam go spytac co to za szkolenie dokladnie Wink
pozdrawiam
Powrót do góry
afganskibicz
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 5 Lut 2009, 19:30    Temat postu: Re: szkolenie w EURES Odpowiedz z cytatem

wielkopolanka napisał:
hej! mam pytanko, czy dzwonil moze do kogos jeszcze koles z EURESA i mowil o jakis szkoleniu co zaczyna sie w poniedzialek? zaskoczyl mnie tym i dlatego zapomnialam go spytac co to za szkolenie dokladnie Wink
pozdrawiam

to szkolenie sciemka , dla obckrajwców, jak nie przyjdziesz to zapomnisz o zasiłku Wink
Powrót do góry
wielkopolanka

PostWysłany: 5 Lut 2009, 19:44    Temat postu: Re: szkolenie w EURES Odpowiedz z cytatem

afganskibicz napisał:
wielkopolanka napisał:
pozdrawiam

to szkolenie sciemka , dla obckrajwców, jak nie przyjdziesz to zapomnisz o zasiłku Wink

jak to? czyli to jest obowiazkowe dla kazdego?? skad o tym wiesz? a dlaczego mialabym zapomniec o zasilku jak nie przyjde? wiesz dokladnie gdzie jest to szkolenie i jak dlugo bedzie trwalo? jeden dzien czy dluzej??
pozdrawiam
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 5 Lut 2009, 20:06    Temat postu: Re: szkolenie w EURES Odpowiedz z cytatem

afganskibicz napisał:
wielkopolanka napisał:
pozdrawiam

nie przesadzaj kolego...moze bys cos jasniej dozucil Question Arrow pozdro
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 20, 21, 22  Następny
Strona 6 z 22

Skocz do: