Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 4 Lut 2009, 1:16 Temat postu: Re: ... |
|
|
KO napisał: |
Tak naprawdÄ to taka baza jest juĹź daaaaawno(sÄ
tam wszyscy latajÄ
cy, nie tylko polacy, ale jest teĹź obywatelstwo wiÄc wyĹapaÄ konkretnÄ
narodowoĹc to nie problem). Jedyne co by musiaĹo powstaÄ to pozwolenie dla urzÄdu na grzebanie w takiej bazie - i myĹlÄ, Ĺźe wcale nie tak trudno by im byĹo to zaĹatwiÄ.
Pzdr |
potwierdzam, od czasu zamachow w 2001 policja kazdego kraju zadbala o poprawienie systemu kontroli podroznych, i informacje o tym ze masz zamiar leciec samolotem policja juz moze zobaczyc w momencie zakupu biletu. kwestia tylko czy bedzie udostepniac te dane komus innemu niz interpolowi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kacper
| Dołączył: 26 Kwi 2008 | Posty: 49 | Skąd: Warszawa / Reykjavik |
|
Wysłany: 4 Lut 2009, 7:21 Temat postu: tel do ksiÄgowoĹci :))) |
|
|
podajÄ telefon do ksiÄgowoĹci ktĂłry dostaĹem od hmmm.. Natalki )) 582-4900 powodzenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Lut 2009, 11:11 Temat postu: |
|
|
ja rowniez mam numer do ksiegowosci troszke inny ale dziala, najlepiej dzwonic okolo 9 rano albo w porze lunch'u wtedy maja otwarta linie. Przynajmniej mi sie zawsze udawalo...numer to :582 49 05,pozdrawiam i powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lol ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 29 Paź 2008 | Posty: 12 | |
|
Wysłany: 4 Lut 2009, 12:58 Temat postu: |
|
|
Czy jest ktos kto jeszcze nie dostal pieniedzy? :\ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 4 Lut 2009, 14:14 Temat postu: zasilek |
|
|
do jutra powinni wszystko wyplacic:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
| Dołączył: 16 Mar 2008 | Posty: 197 | Skąd: KOPAVOGUR |
|
Wysłany: 4 Lut 2009, 14:17 Temat postu: |
|
|
DmX81 napisał: | widze ze powstal swiezy watek o zasilku... mialem to samo co wyzej, ze na raty dostalem, pierwsza czesc (mniejsza) po godz 13... druga czesc po godz 17... nie logowalem sie nigdzie dodatkowo, poprostu doszlo samo... mam pytanie,
ile powinno sie dostac do reki tego zasilku? bo slyszalem, ze mieli podniesc nieco ( chodzi mi o podstawowy zasilek minus podatek....i co jesli komus 70% wyplaty wychodzi ponizej podstawowego, czy dostanie podstawowy czy te 70%) |
Nie wiem skÄ
d mĂłj szef ma tÄ
informacjÄ ale dzisiaj akurat mĂłwiĹ mi o tym Ĺźe z powodu brakĂłw w kasie paĹstwowej wypĹacajÄ
narazie 70 % zasiĹku. Jak dĹugo to potrwa tego nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kocur ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 10 Paź 2008 | Posty: 236 | |
|
Wysłany: 4 Lut 2009, 14:53 Temat postu: |
|
|
janik napisał: | DmX81 napisał: | widze ze powstal swiezy watek o zasilku... mialem to samo co wyzej, ze na raty dostalem, pierwsza czesc (mniejsza) po godz 13... druga czesc po godz 17... nie logowalem sie nigdzie dodatkowo, poprostu doszlo samo... mam pytanie,
ile powinno sie dostac do reki tego zasilku? bo slyszalem, ze mieli podniesc nieco ( chodzi mi o podstawowy zasilek minus podatek....i co jesli komus 70% wyplaty wychodzi ponizej podstawowego, czy dostanie podstawowy czy te 70%) |
Nie wiem skÄ
d mĂłj szef ma tÄ
informacjÄ ale dzisiaj akurat mĂłwiĹ mi o tym Ĺźe z powodu brakĂłw w kasie paĹstwowej wypĹacajÄ
Co do pytania DmX81 - jeĹli przepracowaĹeĹ min 12 miesiÄcy na peĹnym etacie nie moĹźesz otrzymaÄ mniej niĹź 149.523 ISK brutto - naleĹźy odjÄ
Ä podatek i ewentualnie skĹadke na zwiazki jeĹli siÄ na to zgodziĹeĹ/aĹ (nie wiem ile to jest ale maĹo..)
Janik - coĹ mi siÄ zdaje, Ĺźe twoja informacja jest zwykĹÄ
nieprawdziwÄ
plotkÄ
- po pierwsze pieniÄ
dze na zasiĹki wypĹacane sÄ
nie bezpoĹrednio z kasy paĹstwowej, a z funduszu ktĂłry jest utworzony na zasilki (nie pamietam jego nazwy). Po drugie ten fundusz ma Ĺrodki na wypĹacanie zasiĹkĂłw jeszcze przez nastÄpne kilka miesiÄcy - w prasie podali, Ĺźe do jesieni - dopiero wtedy pieniadze na zasiĹki bÄdÄ
pobierane z budĹźetu paĹstwa. OczywiĹcie prasa moĹźe kĹamaÄ - wiÄc 100% teĹź nie mam.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
| Dołączył: 16 Mar 2008 | Posty: 197 | Skąd: KOPAVOGUR |
|
Wysłany: 4 Lut 2009, 15:52 Temat postu: |
|
|
Nie jestem w stanie Ci powiedzieÄ na ile to jest prawdziwe, prawdopodobnie byĹa mowa o tym w telewizji, co do kasy mozliwe Ĺźe chodziĹo o fundusz urzÄdu pracy, nazwaĹ to po islandzku teraz pamiÄtam Ĺźe to byĹo na literÄ L Ale mozliwe Ĺźe masz racjÄ, poprostu zdawaĹo mi siÄ Ĺźe to wyjaĹnia te 70 %, jeĹli wprowadziĹem zamieszanie to przepraszam.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
 | Dołączył: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Skąd: RKV |
|
Wysłany: 4 Lut 2009, 16:04 Temat postu: |
|
|
a jaka jest kwota zasilku podstawowego, tego wyplacanego po 3 mc?? [/b] _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Lut 2009, 20:43 Temat postu: |
|
|
Kocur napisał: | janik napisał: | DmX81 napisał: | widze ze powstal swiezy watek o zasilku... mialem to samo co wyzej, ze na raty dostalem, pierwsza czesc (mniejsza) po godz 13... druga czesc po godz 17... nie logowalem sie nigdzie dodatkowo, poprostu doszlo samo... mam pytanie,
Nie wiem skÄ
d mĂłj szef ma tÄ
Co do pytania DmX81 - jeĹli przepracowaĹeĹ min 12 miesiÄcy na peĹnym etacie nie moĹźesz otrzymaÄ mniej niĹź 149.523 ISK brutto - naleĹźy odjÄ
Ä podatek i ewentualnie skĹadke na zwiazki jeĹli siÄ na to zgodziĹeĹ/aĹ (nie wiem ile to jest ale maĹo..)
Janik - coĹ mi siÄ zdaje, Ĺźe twoja informacja jest zwykĹÄ
nieprawdziwÄ
plotkÄ
- po pierwsze pieniÄ
dze na zasiĹki wypĹacane sÄ
nie bezpoĹrednio z kasy paĹstwowej, a z funduszu ktĂłry jest utworzony na zasilki (nie pamietam jego nazwy). Po drugie ten fundusz ma Ĺrodki na wypĹacanie zasiĹkĂłw jeszcze przez nastÄpne kilka miesiÄcy - w prasie podali, Ĺźe do jesieni - dopiero wtedy pieniadze na zasiĹki bÄdÄ
pobierane z budĹźetu paĹstwa. OczywiĹcie prasa moĹźe kĹamaÄ - wiÄc 100% teĹź nie mam.. |
Nie chce nikogo denerwowac, wystarczajaco przykre jest to ze zasilki sa wyplacane na raty, ale... " prasa podala ze kasy na zasilki starczy do jesieni" , ale ta sama prasa podala tez ze na " dzien dzisiejszy" w kasie ogolnopanstwowej brakuje ... ok 10 mld euro po obecnym kursie. Jedno jest pewne - kto wierzy ze w ciagu nastepnych miesiecy bedzie " wreszcie lepiej" a nie gorzej , jest naiwny... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Lut 2009, 15:48 Temat postu: |
|
|
czy wszystkim juz powysylano pieniadze? ja nadal czekam i nic, az jutro bede musiala chyba zadz do ksiegowosci:\ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Lut 2009, 16:30 Temat postu: |
|
|
lol napisał: | czy wszystkim juz powysylano pieniadze? ja nadal czekam i nic, az jutro bede musiala chyba zadz do ksiegowosci:\ |
ci co nie zalogowali siÄ miedzy 20 a 25 zalogowali sie do 3 lutego czekajÄ
dĹuĹźej na wypĹatÄ lub druga ratÄ zasiĹku, jeĹli nie zrobili tego do 3 nie dostana w ogĂłle |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Lut 2009, 16:39 Temat postu: |
|
|
tak wiem o tych co nie zalogowali sie do 25 mieli czas do 3 lutego, ale wlasnie sek w tym ze ja zalogowalam sie 20 stycznia. :\ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Lut 2009, 17:23 Temat postu: pytanko |
|
|
czy ktos wie ile jest srednio zasilku islandzkego pobieranego w Polsce? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| olcia87 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 20 Paź 2008 | Posty: 8 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 5 Lut 2009, 18:16 Temat postu: |
|
|
Jesli chodzi o zasilek islandzki w Polsce to zalezy ile ci go przyznaja w Islandi Tylko od razu cie informuje ze przelicznik jest inny w tej chwili jest to 274 kr za 1euro wiec prawde mowiac sie nie opĹaca Ja za trzy miesiace dostane nie cale 4500tys zl przy zasiĹku ktory mi w Islandii przyznali a byĹo to ok 125 tys kr
Tu jest link z przelicznikiem walut. Moze kogoĹ zainteresuje
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2008:282:0020:01:PL:HTML |
|
Powrót do góry |
|
 |
| BASAJEW
 | Dołączył: 12 Lis 2008 | Posty: 74 | |
|
Wysłany: 5 Lut 2009, 18:32 Temat postu: |
|
|
Poczekajcie 2-3 dni, bedzie opublikowany nowy przelicznik obowiazujacy w drugim kwartale 2009, wtedy zdecydujecie czy oplaca sie transferowac czy nie. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
| Dołączył: 20 Mar 2008 | Posty: 159 | |
|
Wysłany: 5 Lut 2009, 19:22 Temat postu: szkolenie w EURES |
|
|
hej! mam pytanko, czy dzwonil moze do kogos jeszcze koles z EURESA i mowil o jakis szkoleniu co zaczyna sie w poniedzialek? zaskoczyl mnie tym i dlatego zapomnialam go spytac co to za szkolenie dokladnie
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| afganskibicz ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 01 Gru 2008 | Posty: 148 | |
|
Wysłany: 5 Lut 2009, 19:30 Temat postu: Re: szkolenie w EURES |
|
|
wielkopolanka napisał: | hej! mam pytanko, czy dzwonil moze do kogos jeszcze koles z EURESA i mowil o jakis szkoleniu co zaczyna sie w poniedzialek? zaskoczyl mnie tym i dlatego zapomnialam go spytac co to za szkolenie dokladnie
pozdrawiam |
to szkolenie sciemka , dla obckrajwcĂłw, jak nie przyjdziesz to zapomnisz o zasiĹku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
| Dołączył: 20 Mar 2008 | Posty: 159 | |
|
Wysłany: 5 Lut 2009, 19:44 Temat postu: Re: szkolenie w EURES |
|
|
afganskibicz napisał: | wielkopolanka napisał: | hej! mam pytanko, czy dzwonil moze do kogos jeszcze koles z EURESA i mowil o jakis szkoleniu co zaczyna sie w poniedzialek? zaskoczyl mnie tym i dlatego zapomnialam go spytac co to za szkolenie dokladnie
pozdrawiam |
to szkolenie sciemka , dla obckrajwcĂłw, jak nie przyjdziesz to zapomnisz o zasiĹku  |
jak to? czyli to jest obowiazkowe dla kazdego?? skad o tym wiesz? a dlaczego mialabym zapomniec o zasilku jak nie przyjde? wiesz dokladnie gdzie jest to szkolenie i jak dlugo bedzie trwalo? jeden dzien czy dluzej??
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
 | Dołączył: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Skąd: RKV |
|
Wysłany: 5 Lut 2009, 20:06 Temat postu: Re: szkolenie w EURES |
|
|
afganskibicz napisał: | wielkopolanka napisał: | hej! mam pytanko, czy dzwonil moze do kogos jeszcze koles z EURESA i mowil o jakis szkoleniu co zaczyna sie w poniedzialek? zaskoczyl mnie tym i dlatego zapomnialam go spytac co to za szkolenie dokladnie
pozdrawiam |
to szkolenie sciemka , dla obckrajwcĂłw, jak nie przyjdziesz to zapomnisz o zasiĹku  | nie przesadzaj kolego...moze bys cos jasniej dozucil pozdro _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|