reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 19:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Natalia nr do Patrycji to 8479273 Wink
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
DarkAngelKate

Do潮czy: 15 Lut 2009
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 20:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moj synek juz od 4 miesiecy meczy sie w nocy, nie spi, placze. nie wiem co mu jest, bylam najpierw u dwuch lekarzy ktorzy narobili mi stracha ze cos ma z uszami wiec polecialam szybko do specjalisty laryngologa ktory stwierdzil ze wszystko w porzadku, oczywiscie kazdy lekarz sprawdzil gardlo, osluchal i zajrzal w uszy, na tym sie skonczyly badania. niby to zeby mu szly i tak plakal, ale minely 3 miesiace, zeby wyszly a zmian zadnych nie bylo. nieprzespane noce i wogole. dowiedzialam sie ze przyjmuje polski lekarz wiec pojechalam specjalnie do keflaviku do lekarza od ktorego sie dowiedzialam tyle co w sumie nic. jestem po prostu bezradna bo nie wiem co robic a dziecko sie meczy juz 4 miesiac. teraz w poniedzialek znowu jestem zapisana do kolejnego lekarza...
Powr髏 do g髍y
DarkAngelKate

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 20:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a o zadne badanie oczywiscie nie moge sie doprosic bo wszystko jest w porzadku, niby dziecko musi przejsc taki okres. g..w..o prawda.
Powr髏 do g髍y
elza74

Do潮czy: 22 Sty 2006
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 21:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkAngelKatea moze to kolki?nie problemow z wyproznianiem sie?
Powr髏 do g髍y
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 21:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

napisz dok艂adnie czym si臋 dok艂adnie objawia, jak si臋 zachowuje, kiedy ma b贸le jak d艂ugo idt. idt. M贸j Maksio tez tak mia艂 par臋 miesi臋cy. Ja nosi艂am go na jednym r臋ku, k艂ad膮c go sobie na brzuszku na lewej d艂oni, a偶 do zgi臋cia w 艂okciu, drug膮 r臋k膮 go oczywi艣cie na zewn膮trz przytrzymywa艂am. w takispos贸b ,偶e g艂owka dziecka by艂a blisko 艂okcia. I maszerowa艂am po korytarzu w te i wewte. Male艅stwo szybko si臋 uspokaja艂o zawsze. ten spos贸b pomocy znam z Polski, ale i tutaj jest dobrze znany przez moje kole偶anki. Przepraszam,偶e pisze haotycznie, ale jestem zm臋czona bardzo.
DarkAngelKate

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 21:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moj synek ma juz ponad rok, sam biega i wogole. byl juz taki okres ze przesypial cale noce ale nagle zaczal sie budzic, objawy sa takie ze strasznie sie kreci jakby go brzuszek bolal, do tamtej pory spal w luzeczku ale odkad to sie zaczelo klinuje sie miedzy szczebelkami wlasnie przez to krecenie sie i placz sie wzmaga. wiec musi spac z nami. teraz bedziemy kupowac mu normalne luzeczko, moze bedzie inaczej. tak jak pisalam myslalam ze to brzuszek, ale wystarczy ze dam mu pic to zaraz zasypia. dzieje sie tak noc w noc od 4 miesiecy co najmniej po 10 razy w ciagu nocy. czasami sa takie noce ze tak placze ze po prostu musze z nim chodzic po pokoju az sie nie uspokoi.
Powr髏 do g髍y
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 20 Lut 2009, 10:15    Temat postu: WITAM Odpowiedz z cytatem

moj maly plakal podobnie jak twoj. po urodzeniu okozalo sie ze ma zoltaczke jest to normale po urodzeniu wrocilam po 3 dniach do szpitala zeb naswietlili malego. mial silna zoltaczke w szpitalu spedzilam tydzien na naswietlaniu samym. dzien przed planowanym wyjsciem po pobraniu moczu i zrobieniu badania na posiew moczu okazalo sie ze malemu rozwija sie bakteria i ze ma infekcje drog moczowych co lekarze tlumaczyli ze po silnych zoltaczkach moze to wyniknac. maly plakam mi w nocy myslalam ze to kolki lekarze powiedzieli ze przy oddawniu moczu moze odczowc delikatne szczypanie. uspokoilam sie troche polezalam kolejny tydzien gdyz maly byl na antybiotykach po kuracji antybiotykowej wyniki na posiew bylo w porzadku wiec zrobili usg nerek dzieku okazalo sie ze jedna nerka powiekrzona jest o 7 milimetrow u tak malego dziecka niemogli zrobic nic kazali mi czekac po 2 miesiacach skierowali mnie na badania usg nerek okazalo sie ze nastepna tez sie powiekrzyla o 5mil wiec lekarz rodzinna skierowala mnie do olsztyna do szpitala tam maly byl pod opieka specjalisty nefrologa lezelismy tydzien. lekarz stwierdzil ze maly moglb miec refleks pecherza moczowego polega to natym ze czesc moczu cofa sie spowrotem do nerek i to moglo byc przyczyna powiekrzenia i tego ze maly spi nie spokojnie poniewarzmoglo to sprawiac bol dziecku bo badaniach na refleks okazalo \ polegaja one na tym ze dziecku przez siuraczka wpuszczaja plyn ktory przy robieniu przeswietlenia jest widoczny na zdjeciach\ okazalo sie ze je wporzadku wszystko . wyslali mnie do domu kazac robic badania na posiew co miesiac. po pierwszych badaniach okazalo sie ze bakteria dale jest.wyslano mnie na usg wyszlo ze nerka jedna jest powiekrzona o 14 mil a droga wrocila do normalnych rozmiarow . maly dostal serie antybiotyku zeby usunac bakterie gdyz do olsztyna na nastepne badania moglam wrocic tylko wtedy jak wyniki beda dobre, niestety po antybiotyku trzeba czekac tyle czasu ile bralo sie antybiotyk zeby zrobic kolejne badania na posiew w tym czasie bakteria zawsze wracala robilam badanie 3 razy az w koncu dalam se na spokoj gdyz malego faszerowali antybiotykami chcialam zeby odpocza jego organizm poczekala 5 miesiecy i zrobilam kolejne niestety wyszly zel badania dalem se na spokuj maly nienawidzil brac antybitykow bylo to meczarnia dle niego i dla mnie chodzil na zastrzyki gdyz syropkow nie mogl pic zrywal sie w nocy ze strachu mial gorsze problemy ze snem nie chcem wszystkiego pisac bo i tak troche juz sie rospisalam maly oslabil se organizm 2 razy lezalam z nim w miedzy czsie w szpitalu na zapalenie oskrzeli kazy katar tak sie konczyl wiec dalam se na spokuj stwierdzilam ze maly troche podrosnie znowu zacze robic mu badania mial wtedy roczek teraz ma trzy i przez te dwa lata w ktorych nie byl faszerowany antybio zachorowal mi moze 2 czy 3 razy w tym raz na islandi teraz jest pogodnym dzieckim i sypia normalnie pisze to iz chciala bym zebys wiedziala ze zwykle badanie moczu nie wykryje bakteri musi byc to badanie na posiew bo bakteria sie rozwija w ciagu trzech dni dostajesz wyniki nie wiem czy tu to robia ale moze mogla bys malemu zrobic takie badanie pozdrawiam mam nadzieje ze twoj maly szybko dojdzie do siebie i zcznie spokojnie przesypiac noce,zycze twojemu malemu duzo zdrowka. i pozdrawiam ja jak wroce do polski dokoncz badania mojemu malemu narazie jest w porzadku Bogu dzieki maly moj mial podobne objawy ale teraz jest juz dobrze
Powr髏 do g髍y
DarkAngelKate

PostWys砤ny: 20 Lut 2009, 10:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziekuje bardzo za odpowiedz. dla mnie jest to nie do pomyslenia ze lekarze nic nie potrafia zdrobic. na islandii to nawet badan nie chca zrobic bo twierdza ze wszystko jest w porzadku. tragedia po prostu, ale bede dotad chodzila do lekarzy az w koncu cos zrobia.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 20 Lut 2009, 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

faket napisa:
Dorcia a ty bedziesz rodzic w Polsce czy urodzisz tu.Wiecie moja corka byla na poczatku stycznia chora mala kaszel i katar ale lekarze nic nie dali zadnego syropu nic nic nic,powiedzial ze to przeziebienie i ze samo minie do 4,5 dni,tylko moja corka musiala sie meczyc z kaszlem i tym katarem chociaz on byl wodnisy i mogla oddychac przez nosek ale kaszel byl okropny wymiotowala mi i wieczorami zawsze musialam zmieniac jej posciel,kaszel minol po tyg a katar miala tak do dwoch tyg,sama zrobila syrop z czosnku i daje jej teraz tez aby nie zlapala niczego,czosnek jest bardzo dobry.Jesli macie juz dzieci ktore nie karmicie piersia ale nawet jesli karmicie to sobie kupicie syrop w polsce. Smile))

Ja jestem w艂a艣nie w Polsce z trzymiesi臋cznym synkiem te偶 z艂apa艂 wirusa posz艂am do pediatry kaza艂a robi膰 inchalacje zakrapala膰 kropelki i przyj艣膰 do kontroli za 3 dni posz艂am po dw贸ch dniach bo kaszel by艂 coraz gorszy i okaza艂o si臋 偶e ma艂y ma poczatek zapalenia oskrzeli. dosta艂 zastrzyki. Przy oazji dowiedzia艂am si臋 偶e tak malemu dziecku nie podaje sie 偶adnych lek贸w doustnie bo niszczy flore bakteryjna przewodu pokarmowego czeka sie 偶eby dzieci膮tko samo zwalczy艂o infekcje, jak nie da rady to dopiero si臋 mu pomaga.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 20 Lut 2009, 22:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkAngelKate napisa:
moj synek juz od 4 miesiecy meczy sie w nocy, nie spi, placze. nie wiem co mu jest, bylam najpierw u dwuch lekarzy ktorzy narobili mi stracha ze cos ma z uszami wiec polecialam szybko do specjalisty laryngologa ktory stwierdzil ze wszystko w porzadku, oczywiscie kazdy lekarz sprawdzil gardlo, osluchal i zajrzal w uszy, na tym sie skonczyly badania. niby to zeby mu szly i tak plakal, ale minely 3 miesiace, zeby wyszly a zmian zadnych nie bylo. nieprzespane noce i wogole. dowiedzialam sie ze przyjmuje polski lekarz wiec pojechalam specjalnie do keflaviku do lekarza od ktorego sie dowiedzialam tyle co w sumie nic. jestem po prostu bezradna bo nie wiem co robic a dziecko sie meczy juz 4 miesiac. teraz w poniedzialek znowu jestem zapisana do kolejnego lekarza...

eksperckie forum zdrowie dziecka
zaloguj sie na tej stronie i zapytaj pani doktor mo偶e ona by ci co艣 doradzila. Mi ju偶 pomog艂a w kilku sprawach. Bo tutaj zeczywi scie wszystko jest normalne.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
esmerka31

Do潮czy: 19 Lut 2007
PostWys砤ny: 20 Lut 2009, 22:55    Temat postu: dziecko Odpowiedz z cytatem

jesli juz tak szczerze rozmawiamy to powiem ze porod cudowny inny bardzo inny niz w polsce/tam byly problemy ogromne) a tu.... lepeiej nie moglo by byc, kolacja zachwyt polozna super ale.... po porodzie dowiedzialam sie ze to jej pierwszy porod
to szczegol:) chcialam porozmawiac z lekarzem(ale ponoc mial ciezszy porod niz moj) okazalo sie ze wcale go nie bylo, i najwazniejsze, w czasie ciazy mialam krwawienie i lekarz powiedzial ze poronilam i tak myslalam prawie 1.5 tygodnia do poki nie poszlam na zabieg czyszczenia...i znalazl cudem dziecko.....to dopiero lekarz Kondrad w keflaviku:)
Powr髏 do g髍y
DarkAngelKate

PostWys砤ny: 20 Lut 2009, 23:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jestem w szoku, jesli ktoras z was doglada caly czas tego tematu to pewnie jest tak samo zszokowana jak ja, to po prostu nie pojetne zeby lekarze byli tak niekompetentni. jak mozna odprawiac tyle ludzi z kwitkiem i za kazdym razem twierdzic ze wszystko jest w porzadku. naprawde przerazajace
Powr髏 do g髍y
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 21 Lut 2009, 23:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny nie stresujcie si臋 na wzajem!! Ja tak pomysla艂am ,偶e jutro m贸j Maksio ko艅czy ju偶 5 miesi臋cy. Tak z perspektywy czasu chcia艂am po贸c przysz艂ym mamusiom w wyborze np, wanieki czy przewijaka. Nie kupujcie tanich wanienek, kt贸re ju偶 po 3 miesi膮cach b臋d膮 zama艂e dla waszych pociec. Ja kupi艂am w rozs膮dnej cenie wanienk臋 wraz z wk艂adk膮 , na kt贸rej mo偶na u艂o偶y膰 male艅stwo. M贸j ma艂y nadal z niej korzysta i coraz bardziej jestem z niej zadowolona. Podobnie z przewijakiem, ten tani z dmuchanymi bokami nawet razem ze stelarzem to niezbyt rozs膮dne rozwi膮zanie po wd贸ch miesi膮cach mo偶e si臋 okaza膰 ,偶e jest zakr贸tki i raczej ma艂o komfortowy zar贸wno dla dziecka jak i dla mamy, Ja kupi艂am z g膮bki obci膮gni臋tej cerat膮 i jestem bardzo zadowolona. Oczywi艣cie nie wszystkie zakupy moje by艂y rewelacyjne, A jeszcze jedno: p艂yn do k膮pieli wraz z olejkiem z Polski jest rewelacyjny, doskonale 艂agodzi wszelkie podra偶nienia, ask贸ra dziecka jest dobrze pi臋legnowana ju偶 przy k膮pieli. [[/img][/url]
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 22 Lut 2009, 14:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cze艣膰 dziewczyny! Mam pytanie kt贸rej艣 z was przed porodem robili badania na posiew??dzi臋ki za odpowiedz pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
DarkAngelKate

PostWys砤ny: 22 Lut 2009, 18:30    Temat postu: Akupunktura Odpowiedz z cytatem

Doswiadczylyscie moze tego okropnego bolu ktorym jest akupunktura? Na Islandii jest ona czesto zastosowywana podczas porodow. Tak wlasnie bylo w moim przypadku. Mialam tak straszne bole krzyzowe kiedy zaczal sie porod, ze nie bylam w stanie utrzymac sie sama na nogach ani ruszac. W szpitalu zaproponowali mi akupunkture, wiec sie zgodzilam ale nie spodziewalam sie ze to bedzie tak strasznie bolesne, az poplakalam sie z tego bolu. Ale pozniej to wrecz dziekowalam pielegniarkom za to. W ciagu 2 minut nie czulam juz nic, jakby ktos pstryknal palcem i wszystko odeszlo. Sam porod nie byl tak bolesny jak akupunktura. Lecz naprawde bardzo polecam ta forme znieczulenia dla kobiet z takimi wlasnie bolami, bo jest fantastyczna.
Powr髏 do g髍y
dorcia_4

Do潮czy: 24 Cze 2007
Sk眃: ...
PostWys砤ny: 22 Lut 2009, 21:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mia艂am zastosowan膮 akupunkture gdy m臋czy艂y mnie straszne wymioty i nudno艣ci. Podobno to pomaga ale w nielicznych przypadkach. B贸l by艂 straszny, przez 2 dni nie mog艂am chodzi膰 i na nogach mia艂am siniaki i niestety nie pomog艂o Sad
Poza tym ja 艣ledze regularnie ten w膮tek i czasami jestem w wielkim szoku Sad
Powr髏 do g髍y
Arina

Do潮czy: 16 Sty 2007
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 23 Lut 2009, 1:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gdy rodzilam pierwszys raz , nie bralam zadnego znieczulenia , nie bylo potrzebne . Drugi porod , podano mi gaz , fajna sprawa Smile czulam jak mi cialo wymieka i rozluznia . Niestety nie znieczuli na tyle by niczego nie czuc ale uspokoi i pozwoli nabrac sil .
zuzula666

PostWys砤ny: 23 Lut 2009, 10:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja te偶 ko偶ysta艂am z tego gazu, tyle 偶e tak si臋 rozlu藕ni艂am 偶e nie da艂am rady si膮艣膰 a p贸藕niej to juz r臋ki podnie艣膰, tak偶e gdyby nie podali mi znieczulenia nie wiem jak by si臋 to skonczy艂o. Par臋 minut po podaniu znieczulenia by艂am jak nowo narodzona Wink
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 23 Lut 2009, 11:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zapytam jeszcze raz! czy kt贸rej艣 z was tutaj robili badania na posiew przed porodem????????????????????
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 23 Lut 2009, 12:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi nic nie robili. W sumie to w trakcie ci膮偶y raz krew mi pobrali. Tyle z moich bada艅.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 112 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.