reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

deportacja
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 15, 16, 17  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Newsy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
turboneta

PostWysłany: 4 Cze 2009, 10:38    Temat postu: Re: Odpowiedz z cytatem

dariuszr napisał:
no ładnie wow nie moge uwierzyć że rubryka z działem deportacji się rozrasta i na dodatek ktoś dobry kit tu sprzedał głupek a plus jest jeden że chociaż turboneta i Sxxxxn ma gdzie się udzielać brawa

Stopnia z bystrości nie chciałabym Ci wystawiać Smile
Raptem kilka postów wcześniej coś napisałeś i na innych stronach w tym temacie również się wypowiadałeś aż tu nagle strasznie mocno się dziwisz, że temat się rozrasta...Smile

Ale się ubawiłam Smile

Wracając do tematu deportacji to myślę, że najprościej tym najbardziej zainteresowanym byłoby skontaktować się z konsulem i zapytać o ilość deportowanych rodaków. O ile może udzielić takich informacji oczywiście.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mkwr45

PostWysłany: 4 Cze 2009, 13:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sxxxxn napisał:
czytalem, czytalem , i nie wytrzymalem Twisted Evil , po pierwsze: turboneta, to Twoje zdiecie na awatarze? Very Happy , po drugie: mkwr45 , nie krytykuj az tak bardzo turbonety za to ze wrzucila wszystkich do jednego wora, pewnie nie bylo to jej zamiarem ale w ferworze dyskusji tak sie zdarza
przeczytaj jeszcze raz i zauważ, że nie przypadkiem udało jej sie wrzucić wszystkich w jeden wór...to jest już wypaczona w pewien sposób psychika, a turboneta w niemal każdym poście bije sie o swoje racje Cool twarda sztuka jest Wink Wink
stalin
Gość
PostWysłany: 4 Cze 2009, 13:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli tez tak ladna jak twarda to no, no ,no Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 4 Cze 2009, 13:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sxxxxn napisał:
eeee, Sxxxxn wylooozuj troche, lol lol lol lol lol bo sie zmeczysz zmęczony zmęczony pzdr
turboneta

PostWysłany: 4 Cze 2009, 13:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sxxxxn napisał:

A to akurat nie ma Ĺźadnego znaczenia.
Powrót do góry
stalin
Gość
PostWysłany: 4 Cze 2009, 23:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oj, nie badz taka skromna Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
sliprok
Gość
PostWysłany: 5 Cze 2009, 14:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sxxxxn napisał:
czytalem, czytalem , i nie wytrzymalem Twisted Evil , po pierwsze: turboneta, to Twoje zdiecie na awatarze? Very Happy , po drugie: mkwr45 , nie krytykuj az tak bardzo turbonety za to ze wrzucila wszystkich do jednego wora, pewnie nie bylo to jej zamiarem ale w ferworze dyskusji tak sie zdarza, po trzecie: dariuszr, oprocz kursu jezyka islandzkiego proponuje jako przedmiot dodatkowy jezyk polski Embarassed , po czwarte: patryk23l, faktycznie, takie sa fakty, po piate: Basajew, wiem ze Czeczeni to narod przestepcow, ale nie nawoluj tu do darzenia szacunkiem zlodzieji, po szoste: 3KO27, jak do tej pory to deportowano jednego polskiego bandyte, chyba rok temu. Ale sie rozpisalem, to pewnie po landi Twisted Evil Very Happy Very Happy Very Happy

a TY Sxxxxn nie badz znowu taki madry...przynajmniej tych co pracuja na czarno stac na wodke ze sklepu i nie pija tego scierwa LANDY ktora mozg wypala...uwazaj bo juz zaczyna widac to po Twoich tekstach...
Blessssss....
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 5 Cze 2009, 14:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z tą landą to faktycznie, wiekrza dawka chamuje rozwuj neuronów podobno Exclamation heh
Julius

PostWysłany: 5 Cze 2009, 16:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Turboneta, jakas trącona jesteś... jak czytam te bezedury, to az dziw bierze, ze mozna tak ograniczonym byc.... ja proponuje wszystkie zarobione pieniadze oddawac na rzecz panstwa, moze szybciej sie podniesie:)

Nie wiem czy zauwazyliscie, ale dzis idealy naszych ojcow, czyli ciezka praca, uczicwosc i tym podobne nijak sie maja do rzeczywistosci... dzis liczy sie ten, kto najmniej robi a najwiecej gada i potrafi wziac co swoje, obojetnie czy zgodnie z prawem czy nie. Gadanie Turbonety pokazuje, ze wyrwala sie z jakiegos xxxx na mazurach i do tej pory nie nauczyla sie zycia... Ktos tu madrze napisal, ze islandczyk zbyt rozgarniety nie jest, ale jesli chodzi o kase, to wie co robic... i zeruja tacy na naiwnych polakach przepelnionych komunistycznyi idealami.

Jesli turbonetce wystarczy mieszkanie z kredytem do 80 i jakies nedzne grosze, to powodzenia... tylko nie mecz reszty tymi xxxxxxx, co to w kazdym poscie na tym forum umieszczasz....
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 5 Cze 2009, 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Julius napisał:
Gadanie Turbonety pokazuje, ze wyrwala sie z jakiegos xxxx na mazurach i do tej pory nie nauczyla sie zycia...
ja jestem z pięknego xxxx na mazurach Cool daje jakos rade, ale chyle czoło przed miszczuniem urodzinym w mieście Wink
turboneta

PostWysłany: 5 Cze 2009, 16:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No niestety nie jestem z xxxx na Mazurach...niestety, bo to przepiękne rejony Smile

Każdy ma swoje priorytety...ci którzy chcą kraść niech kradną i oszukują...ja pozwolę sobie żyć zgodnie ze swoimi zasadami Smile
Powrót do góry
Julius

PostWysłany: 5 Cze 2009, 16:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mkwr45 napisał:
ja jestem z pięknego xxxx na mazurach Cool daje jakos rade, ale chyle czoło przed miszczuniem urodzinym w mieście Wink

Ciezko zalapac metafore niecwiczonemu umyslowi, nie?

---------------------------

Turbonetko, zyj sobie jak chcesz, ale oszczedz tego belkotu w kazdym poscie... dostalas wypowiedzenie, czy w ciazy jestes ze tyle casu masz?
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 5 Cze 2009, 16:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Julius napisał:
mkwr45 napisał:

Ciezko zalapac metafore niecwiczonemu umyslowi, nie?

---------------------------

Turbonetko, zyj sobie jak chcesz, ale oszczedz tego belkotu w kazdym poscie... dostalas wypowiedzenie, czy w ciazy jestes ze tyle casu masz?
bardzo prosto metaforyzować takiemu wielkiemu geniuszowi widze, ciezej jednak robić to ze smakiem w sposób który nie ośmieszałby, a pokazywał wyższość intelektu.....ehhh JULIUS nie przeceniaj sie rozpacz
Julius

PostWysłany: 5 Cze 2009, 17:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mkwr45 napisał:
bardzo prosto metaforyzować takiemu wielkiemu geniuszowi widze, ciezej jednak robić to ze smakiem w sposób który nie ośmieszałby, a pokazywał wyższość intelektu.....ehhh JULIUS nie przeceniaj sie rozpacz

Odnoszac sie do mazurskich dziur, to jest w tym duzo prawdy... powiedz kolego ilu Twoich znajomych z rodzinnej miejscowosci prezentuje jakikolwiek poziom? Nie ma tam amatorow taniego wina? staczy naroĹźnych, wszyscy wyslawiaja sie piekna polszczyzna i maja szeroka wiedze o swiecie... ? Jesli tak wspaniale tam jest, to chyba nie o tych samych mazurach mowimy... ze piekne to piekne, ale realia sa jakie sa... Nie ciagnijmy tego juz wiecej, tez lubie mazury, ale nie robmy "raju na ziemi" z tej krainy.

Zeby nie offtopowac zupelnie, zastanowicie sie tez chwile nad prawem, czy jest rowne dla kazdego?

Ostatni artykul o odszkodowaniach dla ludzi znanych pokazuje to bardzo dobitnie... sady przyznaja im po kilkadziesiat tysiecy odszkodowania za głupie zdjęcie w prasie, gdy normalny czlowiek moze liczyc na? odpowiedzcie sami... Niby te same dla kazdego, a jak bardzo rozne.... wystarczy ze masz na dobrego adwokata, a prawo przechodzi na twoja strone.
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 5 Cze 2009, 17:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Julius napisał:

Odnoszac sie do mazurskich dziur, to jest w tym duzo prawdy... powiedz kolego ilu Twoich znajomych z rodzinnej miejscowosci prezentuje jakikolwiek poziom?
juĹź odpowiadam:wszyscy!
Julius napisał:
Nie ma tam amatorow taniego wina?
pewnie, że są, powiem szczerze, że myślałem że jest ich wielu w całym kraju
Julius napisał:
Nie ciagnijmy tego juz wiecej, tez lubie mazury, ale nie robmy "raju na ziemi" z tej krainy.
niewiem kogo cytujesz ja też rajem bym mazur nie nazwał...aczkolwiek piekne sa
viking
User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
PostWysłany: 5 Cze 2009, 17:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Julius napisał:
Turboneta, jakas trącona jesteś... jak czytam te bezedury, to az dziw bierze, ze mozna tak ograniczonym byc.... ja proponuje wszystkie zarobione pieniadze oddawac na rzecz panstwa, moze szybciej sie podniesie:)

Nie wiem czy zauwazyliscie, ale dzis idealy naszych ojcow, czyli ciezka praca, uczicwosc i tym podobne nijak sie maja do rzeczywistosci... dzis liczy sie ten, kto najmniej robi a najwiecej gada i potrafi wziac co swoje, obojetnie czy zgodnie z prawem czy nie. Gadanie Turbonety pokazuje, ze wyrwala sie z jakiegos xxxx na mazurach i do tej pory nie nauczyla sie zycia... Ktos tu madrze napisal, ze islandczyk zbyt rozgarniety nie jest, ale jesli chodzi o kase, to wie co robic... i zeruja tacy na naiwnych polakach przepelnionych komunistycznyi idealami.

Jesli turbonetce wystarczy mieszkanie z kredytem do 80 i jakies nedzne grosze, to powodzenia... tylko nie mecz reszty tymi xxxxxxx, co to w kazdym poscie na tym forum umieszczasz....

Z jednej strony piszesz o uczciwości i ciężkiej pracy naszych ojców a z drugiej o tym że należy kombinować jak koń pod górę. Nie obraź się ale Twoi rodzice ponieśli porażkę w wyrobieniu u Ciebie tych ideałów.
mkwr45

PostWysłany: 5 Cze 2009, 17:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Julius napisał:

Nie wiem czy zauwazyliscie, ale dzis idealy naszych ojcow, czyli ciezka praca, uczicwosc i tym podobne nijak sie maja do rzeczywistosci...
viking jemu chyba chodziło bardziej, o fakt sprzeczności tych ideałów w zderzeniu z realiami rzeczywistosci... i tu niestety chyba ma racje, może to ewolucja społeczeństwa, może normalna kolej rzeczy...ja sam lubie odnosic sie do tego czego mnie ojciec uczył Wink pozdrawiam
turboneta

PostWysłany: 5 Cze 2009, 19:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szkoda mi takich ludzi jak Julius...

Daje słowo, że gdybym była gorliwą katoliczką to pomodliłabym się za niego...no ale nie jestem...

No ale pozdrowić mogę Smile

Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
stalin
Gość
PostWysłany: 5 Cze 2009, 19:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po pierwsze zacytuje klasyka polskiego kina - " czep sie swojej baby " Julius a nie Mazur Very Happy , ja tez w " Prusiech " rodzony Very Happy , po drugie : sliprok spod jakiego kamienia wypelzles i zabierasz glos tam gdzie nie masz nic madrego do powiedzenia.
Powrót do góry
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 5 Cze 2009, 19:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Juz ktos kiedys wspomnial ze Polacy sa strasznie zawistni.
Wszystko w tym tamacie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Newsy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 15, 16, 17  Następny
Strona 7 z 17

Skocz do: