Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 7 Cze 2009, 18:16 Temat postu: witam |
|
|
ciuszki juz mam teraz tylko w贸zeczka potrzebuje  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mexa
| Do潮czy: 06 Kwi 2008 | Posty: 23 | |
|
Wys砤ny: 8 Cze 2009, 13:50 Temat postu: |
|
|
nie mam czasu na czytanie wszystkich 130stron mam ogromna prozbe ,moze pytanko czy ktos z was umial by mi pomoc wypelnic formularz zwiazany z macierzynskim ten do faedingarorlof
nie mam zadnej milej duszki co by mi pomogla a w pracy pracuje z babkami ok50lat i sie tlumacza ze nie znaja dobrze angielskiego zeby mi to przetlumaczyc o co tam chodzi jestem zalamana zostalo mi7tyg do porodu a nie mam tego zlozonego moja polozna nie wie na jakim swiecie zyje jak sama jej o cos nie spytam nic mi nie powie nic a teraz jej nie ma wyjechala na urlop na 2tyg co robic
pomozcie mi |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 8 Cze 2009, 19:32 Temat postu: Witam wszystkich cieplutko :) |
|
|
Czytaj膮c ten dzia艂, natkn臋艂am si臋 wiele razy o zapytanie odno艣nie ple艣niawek u dzieci. Ot贸偶 przerabiamy obecnie z synkiem ten temat Niestety m贸j synek, kt贸ry obecnie ma 7 tygodni dosta艂 ple艣niawek co daje nam obojgu ogromny dyskomfort. Niestety w aptece nic bez recepty nie mo偶na dostac, odes艂ano nas do lekarza. Po wizycie w przychodni okaza艂o si臋 偶e ten medykament nie nale偶y do tanich i niestety jest tylko na recept臋. Wi臋c je艣li 偶adna z Was nie sprowadzi艂a sobie odpowiedniego leku z Polski, tutaj bez wizyty u lekarza nie ob臋dzie si臋 w takim przypadku. Serdecznie pozdrawiam wszystkie obecne i przysz艂e mamusie   |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zlotowka Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 26 Mar 2009 | Posty: 34 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 8 Cze 2009, 21:02 Temat postu: |
|
|
Mexa w biurze w kt贸rym sk艂ada sie dokumenty zwiazane z urlopem macierzynskim mi艂a pani wype艂ni ci wszytko ty bedziesz tylko odpowiadac na zadawane pytania. Najlepiej tam sie zg艂osic. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mexa
|
Wys砤ny: 8 Cze 2009, 22:09 Temat postu: |
|
|
a gdzie dokladnie jest te bioro czy to jest tam co islandzki zatrudniak na przeciwko Hiltona |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 9 Cze 2009, 8:15 Temat postu: |
|
|
tak tak to dok艂adnie w tym samym miejscu gdzie islandzki urzad pracy a bedac w 艣rodku udajesz sie do stanowiska o nazwie fedingarorlof
powodzenia |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 9 Cze 2009, 13:38 Temat postu: æ |
|
|
mexa papiery skladasz dokladnie tam gdzie mowisz na przeciwko HILTONA a urzau pracy juz tam nie ma bo jest przeniesiony na borgatun! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 9 Cze 2009, 14:04 Temat postu: witam |
|
|
a ja znowu z tym samym ale mo偶e macie panie do sprzedania w贸zeczek potrzebuje na sierpie艅 najlepiej 2 lub 3 funkcyjny w miare rozs膮dnej cenie? czekam na odp na priv |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 9 Cze 2009, 14:30 Temat postu: |
|
|
zelda na borgatun jest polski urzad pracy a islandzki w tym samym miejscu gdzie by艂 nic si臋 nie zmieni艂o naprzeciwko hiltona:D |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 9 Cze 2009, 15:22 Temat postu: |
|
|
ciuszki i wanienka sprzedane:D |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mexa
|
Wys砤ny: 9 Cze 2009, 18:07 Temat postu: Re: witam |
|
|
miska123102 napisa: | a ja znowu z tym samym ale mo偶e macie panie do sprzedania w贸zeczek potrzebuje na sierpie艅 najlepiej 2 lub 3 funkcyjny w miare rozs膮dnej cenie? czekam na odp na priv |
twoje pytanie odbiega z tematu--wejdz na sprzedam i tam zapytaj albo ewentualnie na kupie nie porod na islandi to raczej nie te watki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mexa
|
Wys砤ny: 9 Cze 2009, 18:09 Temat postu: :) |
|
|
dzis bylam w tym biurze i wszystko zalatwilam,dzieki za mile duszki i podpowiedz gdzie isc ) pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 9 Cze 2009, 20:08 Temat postu: |
|
|
nie ma za co:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| evelin1984
| Do潮czy: 14 Gru 2007 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 9 Cze 2009, 22:39 Temat postu: |
|
|
Witam przysz艂e i obecne mamusie
Ja rownie偶 za 7 miesi臋cy do艂膮cze do grona szcz臋艣liwych mam,a dok艂adnie 13 stycznia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Buszmenka
| Do潮czy: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wys砤ny: 10 Cze 2009, 8:27 Temat postu: porod na islandii |
|
|
Witam ,mam pytanie czy jest ktos kto niedawno rodzil???Co konkretnie trzeba teraz wziac do szpitala dla siebie i maluszka,bede bardzo wdzieczna jak ktos cos napisze bo moj czas sie skraca zostalo niby jeszcze 13 dni.Pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 10 Cze 2009, 9:22 Temat postu: |
|
|
szcz臋艣liwego rozwi膮zania:D
ja rodzi艂am w marcu tak偶e nie b臋d臋 si臋wypowiada膰 poczekajmy na te z mam kt贸re posiadaj膮 艣wie偶sze info:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 10 Cze 2009, 11:04 Temat postu: |
|
|
witam!ja rodzi艂am pod koniec kwietnia i do szpitala dla siebie mia艂am tylko klapeczki pod prycha i ciuchy na wyj艣cie dla siebie i ma艂ej no i kremik do xxxx i chusteczki a reszt臋 dosta艂am w szpitalu-podpaski ,r臋czniki ,szlafrok, myde艂ko.Powodzenia i szcz臋艣liwego i szybkiego porodu! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 10 Cze 2009, 11:17 Temat postu: |
|
|
no to iwdze ze od mojego porodu nic sie nie zmieni艂o
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 10 Cze 2009, 11:22 Temat postu: Re: Witam wszystkich cieplutko :) |
|
|
Katrina napisa: | Czytaj膮c ten dzia艂, natkn臋艂am si臋 wiele razy o zapytanie odno艣nie ple艣niawek u dzieci. Ot贸偶 przerabiamy obecnie z synkiem ten temat Niestety m贸j synek, kt贸ry obecnie ma 7 tygodni dosta艂 ple艣niawek co daje nam obojgu ogromny dyskomfort. Niestety w aptece nic bez recepty nie mo偶na dostac, odes艂ano nas do lekarza. Po wizycie w przychodni okaza艂o si臋 偶e ten medykament nie nale偶y do tanich i niestety jest tylko na recept臋. Wi臋c je艣li 偶adna z Was nie sprowadzi艂a sobie odpowiedniego leku z Polski, tutaj bez wizyty u lekarza nie ob臋dzie si臋 w takim przypadku. Serdecznie pozdrawiam wszystkie obecne i przysz艂e mamusie   |
Bez recepty jest w aptece masc na plesniawki o nazwie Maxil, jest na bazie szalwi i jest nieszkodliwa i pomaga. a antybiotyk na plesniawki przepisywany przez lekarzy kosztuje 4tys. w porownaniu z innymi lekami nie jest to jeszcze az tak drogo. _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ASIA81 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 30 Pa 2007 | Posty: 46 | Sk眃: GRENSASVEGUR |
|
Wys砤ny: 10 Cze 2009, 12:28 Temat postu: |
|
|
Ja rodzi艂am 27 maja i dosta艂am wszystko czego potrzebowa艂am. Ze swoich rzeczy u偶y艂am tylko szlafrok, kapcie..no i dla maluszka chusteczki i krem do pupci (ale mo偶e to te偶 daj膮- ja nie pyta艂am , bo mia艂am swoje). Pozdrawiam i 偶ycz臋 szybkiego porodu ja niestety rodzi艂am prawie 18 godz, dok艂adnie 2 tyg temu) ale ju偶 prawie zapomnia艂am  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|