reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COÅš NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JE¦LI KTO¦ CIÊ OBRA¯A LUB £AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIÊ SPROWOKOWAÆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   

deportacja
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 15, 16, 17  Nastêpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> Newsy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
79 ehf

Do³±czy³: 08 Maj 2009
PostWys³any: 17 Cze 2009, 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Momencik - płaci i to ogromne kwoty razem z podatkiem VAT.

Nie da rady uniknąc opłat. Niestety. Stado niepotrzebnych biurokratów , urzedników państwo zatrudnia za nasze pieniądze.

Jak ktoś jest zainteresowany to może zrobimy zrzutkę i kupimy bezludną wyspę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
siewa26
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
Do³±czy³: 29 Maj 2005
Sk±d: pUstka
PostWys³any: 17 Cze 2009, 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turboneta napisa³:

Nie odprowadza podatków czyli jest nieuczciwa. Inni pracują i płacą podatek, a ona pakuje zarobione pieniądze do kieszeni mając w nosie obowiązujące przepisy.

Jak to nazwiesz?

Fryzjerka anarchistka??? Może będzie jakaś abolicja dla szarej strefy? I dziwić się że VALITOR odnotowuje coraz mniejsze obroty na kartach kredytowych, jak większość ludzi gotówka obraca, btw mi np. zdarzyło się zdjąć simlocka za rybke , hmm ciekawe co w nastepnym roku mam wpisać w zeznaniu podatkowym Wink

Ostatnio zmieniony przez siewa26 dnia 17 Cze 2009, 14:08, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Numer GG Tlen
podglÄ…dacz
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
Do³±czy³: 10 Cze 2009
Sk±d: las
PostWys³any: 17 Cze 2009, 14:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wizyty w sluzbie zdrowia ograniczam do dentysty i oczywiscie place pelna kwote. Smile A ze ide cos kupic do sklepu a podatek mam wliczony w cene na to juz nic nie poradze. Nie bede przeciez palil marketow albo wyklocal sie z kasjerka o znizke Wink
Powrót do góry
rob4l69

Do³±czy³: 14 Cze 2009
Sk±d: StÄ…d! Fra Pollandi
PostWys³any: 17 Cze 2009, 14:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podglÄ…dacz napisa³:
Wizyty w sluzbie zdrowia ograniczam do dentysty i oczywiscie place pelna kwote. Smile A ze ide cos kupic do sklepu a podatek mam wliczony w cene na to juz nic nie poradze. Nie bede przeciez palil marketow albo wyklocal sie z kasjerka o znizke Wink

A co zrobisz gdy Cię ktoś napadnie, pobije, coś Ci ukradnie lub zasłabniesz na ulicy?Very Happy
siewa26
PostWys³any: 17 Cze 2009, 14:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

79 ehf napisa³:
Momencik - płaci i to ogromne kwoty razem z podatkiem VAT.

Dokładnie, możliwe że zbiera kaskę by otworzyc swój wlasny salon i działać w pełni legalnie, a zarobione pieniądze i tak gdzieś musi wydać płacąc przy okazji podatek. Jedyni co traca w tym wypadku to działające salony fryzjerskie które straciły klienta (zapewne na tyle oszczędnego że i tak pożałowałby kasy na strzyżenie w salonie)
Powrót do góry
podglÄ…dacz
PostWys³any: 17 Cze 2009, 14:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
A co zrobisz gdy Cię ktoś napadnie, pobije, coś Ci ukradnie lub zasłabniesz na ulicy?

Jak na razie mnie to omija Smile Wstane i sie otrzepie w razie czego Smile
Powrót do góry
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
Do³±czy³: 16 Sty 2008
Sk±d: Keflavik
PostWys³any: 17 Cze 2009, 15:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jak na razie mnie to omija Smile Wstane i sie otrzepie w razie czego

A po drogach to swoich jezdzisz??
A dzieci do szkoly posylasz??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email Numer GG
siewa26
PostWys³any: 17 Cze 2009, 15:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

patryk23l napisa³:
Cytat:

Drogi to akurat nie jest najlepszy przykład, jak masz auto to płacisz podatek drogowy + cała akcyza w benzynie, ze szkołami się zgodzę (chociaż też jest róznie ja np. płacę za szkołę) - ale co my tutaj debatujemy nad jakimis fryzjerkami jak prawdziwi kosiarze czy też korporacje pozakładali spółki offshore-ow na Kajmanach, Azorach czy Cyprze olewając swoje państwo. Szkoda klawiatury pozdrawiam tych za, tych przeciw i tych pośrodku Wink peace
Powrót do góry
rob4l69

PostWys³any: 17 Cze 2009, 18:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

siewa26 napisa³:
patryk23l napisa³:
Cytat:

Drogi to akurat nie jest najlepszy przykład, jak masz auto to płacisz podatek drogowy + cała akcyza w benzynie, ze szkołami się zgodzę (chociaż też jest róznie ja np. płacę za szkołę) - ale co my tutaj debatujemy nad jakimis fryzjerkami jak prawdziwi kosiarze czy też korporacje pozakładali spółki offshore-ow na Kajmanach, Azorach czy Cyprze olewając swoje państwo. Szkoda klawiatury pozdrawiam tych za, tych przeciw i tych pośrodku Wink peace

Ja jestem za, a nawet przeciw płaceniu podatków ;]
podglÄ…dacz
PostWys³any: 17 Cze 2009, 18:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jezdze rowerem nawet zima i w niepogode. Rodziny jako takiej nie posiadam a jak bede posiadal to sie nagne w mysl stwierdzenia, ze czlowiek to gatunek niezwykle gumowy. A poza tym nie wszystko da sie przeskoczyc zyjac w systemie.
Powrót do góry
rob4l69

PostWys³any: 17 Cze 2009, 19:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podglÄ…dacz napisa³:
Jezdze rowerem nawet zima i w niepogode. Rodziny jako takiej nie posiadam a jak bede posiadal to sie nagne w mysl stwierdzenia, ze czlowiek to gatunek niezwykle gumowy. A poza tym nie wszystko da sie przeskoczyc zyjac w systemie.

A zwą Cie może Gacek?
podglÄ…dacz
PostWys³any: 18 Cze 2009, 8:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pudło. Pomyłka Cool
Powrót do góry
KrajeS666

Do³±czy³: 17 Mar 2009
Sk±d: powiat Å�omża
PostWys³any: 7 Lut 2010, 21:03    Temat postu: Re: deportacja Odpowiedz z cytatem

viking napisa³:
halle berry napisa³:
Czy slyszal ktos ze deportuja Polakow tych ktorzy biora zasilek i pracuja na czarno-ponoc juz kilku deportowali

Mam nadzieję że tak się dzieje.

Bravo! kolejny nawrócony zagranicznik- najlepiej od razu poinformować urząd o wszystkim, ludzi którzy daja sobie radę mniej lub bardziej na czarno wyrzucić do polskiego śmietnika ,raczej nie skłamałem--- chyba tak uważasz ???Czyż nie?
Ale za pewne jesteś juz w tym raju obiecanym ,(zabranym Tobie i Tobie podobnym , przez falę masowo napływajacych rodaków po 2007 r. ) już tak długo że przyległy do ciebie cechy tego laickiego narodu...chociaż MOŻE tutaj po prostu nie musisz się kamuflować i żyć sobie pełnią społecznikowego bytu i na każdym kroku czerpać satysfakcję z kolejnego negatywnego akcentu pokazującego stosunki między Polakami za granicą.
nikt normalny nie lubi konfidenctwa ,A CA�E SZCZĘŚCIE SĄ TUTAJ TEŻ TACY LUDZIE ,którzy potrafia się wspierać na emigracji zamiast przyklaskiwać antypolskim postawom

Nie łudź się nadzieją ,że Islandczycy są nieskazitelnie czyści i szlachetni ..Legalni itd. Pozdrawiam wszystkich islandofilów ,ale i tak na leczenie już dla was za późno..../...8)
mam nadzieję,że nie jestem osamotniony na tym forum i że ktoś uważa podobnie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email
Grazyna

Do³±czy³: 06 Gru 2005
Sk±d: Islandia
PostWys³any: 8 Lut 2010, 9:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ktoś tu popada z skrajności w skrajność!!!! Życie nie jest czarno- białe przypominam jesli o tym zapomnieliście.
AcidBurn

Do³±czy³: 09 Pa¼ 2009
Sk±d: Reykjavik
PostWys³any: 8 Lut 2010, 14:17    Temat postu: Re: deportacja Odpowiedz z cytatem

KrajeS666 napisa³:
viking napisa³:
halle berry napisa³:
Czy slyszal ktos ze deportuja Polakow tych ktorzy biora zasilek i pracuja na czarno-ponoc juz kilku deportowali

Mam nadzieję że tak się dzieje.

Bravo! kolejny nawrócony zagranicznik- najlepiej od razu poinformować urząd o wszystkim, ludzi którzy daja sobie radę mniej lub bardziej na czarno wyrzucić do polskiego śmietnika ,raczej nie skłamałem--- chyba tak uważasz ???Czyż nie?
Ale za pewne jesteś juz w tym raju obiecanym ,(zabranym Tobie i Tobie podobnym , przez falę masowo napływajacych rodaków po 2007 r. ) już tak długo że przyległy do ciebie cechy tego laickiego narodu...chociaż MOŻE tutaj po prostu nie musisz się kamuflować i żyć sobie pełnią społecznikowego bytu i na każdym kroku czerpać satysfakcję z kolejnego negatywnego akcentu pokazującego stosunki między Polakami za granicą.
nikt normalny nie lubi konfidenctwa ,A CA�E SZCZĘŚCIE SĄ TUTAJ TEŻ TACY LUDZIE ,którzy potrafia się wspierać na emigracji zamiast przyklaskiwać antypolskim postawom

Nie łudź się nadzieją ,że Islandczycy są nieskazitelnie czyści i szlachetni ..Legalni itd. Pozdrawiam wszystkich islandofilów ,ale i tak na leczenie już dla was za późno..../...8)
mam nadzieję,że nie jestem osamotniony na tym forum i że ktoś uważa podobnie

piszesz jak wycwaniony zarobkiewicz. Jeżeli Twoim zdaniem "dawanie sobie rady" to okradanie obcych państw z bezczelnym przebywaniem na ich terenie, to życzę powodzenia w szerzeniu pozytywnej opinii dla rodaków. Zwłaszcza tych, którzy przyjechali tu w innym celu, niż kradzież, panie klasyczny przykładzie antypolskiej postawy. Nie pozdrawiam!
Mariusz_Pabianice

Do³±czy³: 21 Lut 2006
Sk±d: Reykjanesbaer
PostWys³any: 8 Lut 2010, 14:52    Temat postu: Re: deportacja Odpowiedz z cytatem

AcidBurn napisa³:
Jeżeli Twoim zdaniem "dawanie sobie rady" to okradanie obcych państw z bezczelnym przebywaniem na ich terenie, to życzę powodzenia w szerzeniu pozytywnej opinii dla rodaków.

Zaraz, zaraz. Złodziej, to ten co pod przymusem zabiera ludziom pieniądze, tak? To jak państwo chce koledze pod przymusem zabrać jego pieniądze (podatki), a kolega stara się do tego nie dopuścić, to kto tu jest złodziejem? Evil or Very Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Numer GG
Grazyna

PostWys³any: 8 Lut 2010, 17:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czasami prawo działa antylogicznie i samo prowokuje takie postawy. Każdy orze jak może. A syty głodnego nie zrozumie.Ja nie popieram cwaniakowania oczywiście, ale czasami to co kombinaju w rządzie woła o pomstę do nieba, to co się dziwić szaraczkom. To nie szaracy doprowadzili Islandię do tej sytuacji tylko panowie w krawatach.
WielkiBialyKrolik

Do³±czy³: 08 Cze 2008
Sk±d: Reykjavik
PostWys³any: 8 Lut 2010, 17:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mysle, ze płacenie podatków jest niesprawiedliwe! To zwykła kradziez! Apeluje do rodaków aby zaprzestali płacenia podatków, poczekajmy na sponsorów, dobroczyncow, wolontariuszy, wierze, ze sie uda! W przypadku trudnosci zobowiazuje sie np. naprawic jedna z dziur w nawierzchni, co prawda na dzien dzisiejszy nie dysponuje asfaltem w domu, ale wyniose troche z pracy, żaden z islandorów tego nie zauwazy, tego tyle maja!
Grazyna

PostWys³any: 8 Lut 2010, 18:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podatki ludzie płacili nawet za komuny tylko nie mieli o tym zielonego pojęcia. A podatki to stary wymysł i im są wyższe tym zazwyczaj bliżej do wielkiego buuuuum. Dawno temu łatając dziurę w kasie państwowej starożytnego państewka wymyślano coraz to dziwniejsze podatki w końcu wprowadzono podatek od ...powietrza ( nie mylić z taksą klimatyczną).
Mariusz_Pabianice

Do³±czy³: 21 Lut 2006
Sk±d: Reykjanesbaer
PostWys³any: 8 Lut 2010, 18:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WielkiBialyKrolik napisa³:
ja mysle, ze płacenie podatków jest niesprawiedliwe! To zwykła kradziez! Apeluje do rodaków aby zaprzestali płacenia podatków, poczekajmy na sponsorów, dobroczyncow, wolontariuszy, wierze, ze sie uda!

Podatki są potrzebne do funkcjonowania państwa - wymiar sprawiedliwości, policja, wojsko. W Islandii, która nie ma armii, wystarczyłoby np. 5-10tys koron od każdej dorosłej osoby rocznie.
WielkiBialyKrolik napisa³:
W przypadku trudnosci zobowiazuje sie np. naprawic jedna z dziur w nawierzchni, co prawda na dzien dzisiejszy nie dysponuje asfaltem w domu, ale wyniose troche z pracy, żaden z islandorów tego nie zauwazy, tego tyle maja!

Nie musisz. Podatki drogowe i akcyza w paliwie spokojnie starcza na łatanie dziur w nawierzchni. Podatek dochodowy nie ma tu nic do rzeczy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Numer GG
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G³ówna -> Newsy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id¼ do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 15, 16, 17  Nastêpny
Strona 12 z 17

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiñska, tajska, indyjska, japoñska, wietnamska itd.