| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
| 79 ehf
| | Do³±czy³: 08 Maj 2009 | | Posty: 153 | |
|
Wys³any: 17 Cze 2009, 13:14 Temat postu: |
|
|
Momencik - płaci i to ogromne kwoty razem z podatkiem VAT.
Nie da rady uniknąc opłat. Niestety. Stado niepotrzebnych biurokratów , urzedników państwo zatrudnia za nasze pieniądze.
Jak ktoś jest zainteresowany to może zrobimy zrzutkę i kupimy bezludną wyspę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 Ogłoszeniodawca zweryfikowany
| | Do³±czy³: 29 Maj 2005 | | Posty: 814 | | Sk±d: pUstka |
|
Wys³any: 17 Cze 2009, 13:23 Temat postu: |
|
|
| turboneta napisa³: |
Nie odprowadza podatków czyli jest nieuczciwa. Inni pracują i płacą podatek, a ona pakuje zarobione pieniądze do kieszeni mając w nosie obowiązujące przepisy.
Jak to nazwiesz? |
Fryzjerka anarchistka??? Może będzie jakaś abolicja dla szarej strefy? I dziwić się że VALITOR odnotowuje coraz mniejsze obroty na kartach kredytowych, jak większość ludzi gotówka obraca, btw mi np. zdarzyło się zdjąć simlocka za rybke , hmm ciekawe co w nastepnym roku mam wpisać w zeznaniu podatkowym 
Ostatnio zmieniony przez siewa26 dnia 17 Cze 2009, 14:08, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| podglądacz ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
| | Do³±czy³: 10 Cze 2009 | | Posty: 50 | | Sk±d: las |
|
Wys³any: 17 Cze 2009, 14:08 Temat postu: |
|
|
Wizyty w sluzbie zdrowia ograniczam do dentysty i oczywiscie place pelna kwote. A ze ide cos kupic do sklepu a podatek mam wliczony w cene na to juz nic nie poradze. Nie bede przeciez palil marketow albo wyklocal sie z kasjerka o znizke  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| rob4l69
 | | Do³±czy³: 14 Cze 2009 | | Posty: 41 | | Sk±d: StÄ…d! Fra Pollandi |
|
Wys³any: 17 Cze 2009, 14:13 Temat postu: |
|
|
| podglÄ…dacz napisa³: | Wizyty w sluzbie zdrowia ograniczam do dentysty i oczywiscie place pelna kwote. A ze ide cos kupic do sklepu a podatek mam wliczony w cene na to juz nic nie poradze. Nie bede przeciez palil marketow albo wyklocal sie z kasjerka o znizke  |
A co zrobisz gdy Cię ktoś napadnie, pobije, coś Ci ukradnie lub zasłabniesz na ulicy? _________________ United We Stand, Divided We Fall!
Agnostic Front, Oi! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wys³any: 17 Cze 2009, 14:15 Temat postu: |
|
|
| 79 ehf napisa³: | | Momencik - pÅ‚aci i to ogromne kwoty razem z podatkiem VAT. |
Dokładnie, możliwe że zbiera kaskę by otworzyc swój wlasny salon i działać w pełni legalnie, a zarobione pieniądze i tak gdzieś musi wydać płacąc przy okazji podatek. Jedyni co traca w tym wypadku to działające salony fryzjerskie które straciły klienta (zapewne na tyle oszczędnego że i tak pożałowałby kasy na strzyżenie w salonie) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wys³any: 17 Cze 2009, 14:19 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | A co zrobisz gdy Cię ktoś napadnie, pobije, coś Ci ukradnie lub zasłabniesz na ulicy? |
Jak na razie mnie to omija Wstane i sie otrzepie w razie czego  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| | Do³±czy³: 16 Sty 2008 | | Posty: 670 | | Sk±d: Keflavik |
|
Wys³any: 17 Cze 2009, 15:26 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Jak na razie mnie to omija Smile Wstane i sie otrzepie w razie czego |
A po drogach to swoich jezdzisz??
A dzieci do szkoly posylasz?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wys³any: 17 Cze 2009, 15:48 Temat postu: |
|
|
| patryk23l napisa³: | | Cytat: | | Jak na razie mnie to omija Smile Wstane i sie otrzepie w razie czego |
Drogi to akurat nie jest najlepszy przykład, jak masz auto to płacisz podatek drogowy + cała akcyza w benzynie, ze szkołami się zgodzę (chociaż też jest róznie ja np. płacę za szkołę) - ale co my tutaj debatujemy nad jakimis fryzjerkami jak prawdziwi kosiarze czy też korporacje pozakładali spółki offshore-ow na Kajmanach, Azorach czy Cyprze olewając swoje państwo. Szkoda klawiatury pozdrawiam tych za, tych przeciw i tych pośrodku peace |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| rob4l69
|
Wys³any: 17 Cze 2009, 18:19 Temat postu: |
|
|
| siewa26 napisa³: | | patryk23l napisa³: | | Cytat: | | Jak na razie mnie to omija Smile Wstane i sie otrzepie w razie czego |
Drogi to akurat nie jest najlepszy przykład, jak masz auto to płacisz podatek drogowy + cała akcyza w benzynie, ze szkołami się zgodzę (chociaż też jest róznie ja np. płacę za szkołę) - ale co my tutaj debatujemy nad jakimis fryzjerkami jak prawdziwi kosiarze czy też korporacje pozakładali spółki offshore-ow na Kajmanach, Azorach czy Cyprze olewając swoje państwo. Szkoda klawiatury pozdrawiam tych za, tych przeciw i tych pośrodku peace |
Ja jestem za, a nawet przeciw płaceniu podatków ;] _________________ United We Stand, Divided We Fall!
Agnostic Front, Oi! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wys³any: 17 Cze 2009, 18:42 Temat postu: |
|
|
| Jezdze rowerem nawet zima i w niepogode. Rodziny jako takiej nie posiadam a jak bede posiadal to sie nagne w mysl stwierdzenia, ze czlowiek to gatunek niezwykle gumowy. A poza tym nie wszystko da sie przeskoczyc zyjac w systemie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| rob4l69
|
Wys³any: 17 Cze 2009, 19:44 Temat postu: |
|
|
| podglÄ…dacz napisa³: | | Jezdze rowerem nawet zima i w niepogode. Rodziny jako takiej nie posiadam a jak bede posiadal to sie nagne w mysl stwierdzenia, ze czlowiek to gatunek niezwykle gumowy. A poza tym nie wszystko da sie przeskoczyc zyjac w systemie. |
A zwą Cie może Gacek? _________________ United We Stand, Divided We Fall!
Agnostic Front, Oi! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wys³any: 18 Cze 2009, 8:09 Temat postu: |
|
|
Pudło. Pomyłka  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| KrajeS666
 | | Do³±czy³: 17 Mar 2009 | | Posty: 5 | | Sk±d: powiat Å�omża |
|
Wys³any: 7 Lut 2010, 21:03 Temat postu: Re: deportacja |
|
|
| viking napisa³: | | halle berry napisa³: | | Czy slyszal ktos ze deportuja Polakow tych ktorzy biora zasilek i pracuja na czarno-ponoc juz kilku deportowali |
Mam nadzieję że tak się dzieje. |
Bravo! kolejny nawrócony zagranicznik- najlepiej od razu poinformować urząd o wszystkim, ludzi którzy daja sobie radę mniej lub bardziej na czarno wyrzucić do polskiego śmietnika ,raczej nie skłamałem--- chyba tak uważasz ???Czyż nie?
Ale za pewne jesteś juz w tym raju obiecanym ,(zabranym Tobie i Tobie podobnym , przez falę masowo napływajacych rodaków po 2007 r. ) już tak długo że przyległy do ciebie cechy tego laickiego narodu...chociaż MOŻE tutaj po prostu nie musisz się kamuflować i żyć sobie pełnią społecznikowego bytu i na każdym kroku czerpać satysfakcję z kolejnego negatywnego akcentu pokazującego stosunki między Polakami za granicą.
nikt normalny nie lubi konfidenctwa ,A CA�E SZCZĘŚCIE SĄ TUTAJ TEŻ TACY LUDZIE ,którzy potrafia się wspierać na emigracji zamiast przyklaskiwać antypolskim postawom
Nie łudź się nadzieją ,że Islandczycy są nieskazitelnie czyści i szlachetni ..Legalni itd. Pozdrawiam wszystkich islandofilów ,ale i tak na leczenie już dla was za późno..../...8)
mam nadzieję,że nie jestem osamotniony na tym forum i że ktoś uważa podobnie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| | Do³±czy³: 06 Gru 2005 | | Posty: 1093 | | Sk±d: Islandia |
|
Wys³any: 8 Lut 2010, 9:09 Temat postu: |
|
|
Ktoś tu popada z skrajności w skrajność!!!! Życie nie jest czarno- białe przypominam jesli o tym zapomnieliście. _________________ Brunetka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| AcidBurn
 | | Do³±czy³: 09 Pa¼ 2009 | | Posty: 426 | | Sk±d: Reykjavik |
|
Wys³any: 8 Lut 2010, 14:17 Temat postu: Re: deportacja |
|
|
| KrajeS666 napisa³: | | viking napisa³: | | halle berry napisa³: | | Czy slyszal ktos ze deportuja Polakow tych ktorzy biora zasilek i pracuja na czarno-ponoc juz kilku deportowali |
Mam nadzieję że tak się dzieje. |
Bravo! kolejny nawrócony zagranicznik- najlepiej od razu poinformować urząd o wszystkim, ludzi którzy daja sobie radę mniej lub bardziej na czarno wyrzucić do polskiego śmietnika ,raczej nie skłamałem--- chyba tak uważasz ???Czyż nie?
Ale za pewne jesteś juz w tym raju obiecanym ,(zabranym Tobie i Tobie podobnym , przez falę masowo napływajacych rodaków po 2007 r. ) już tak długo że przyległy do ciebie cechy tego laickiego narodu...chociaż MOŻE tutaj po prostu nie musisz się kamuflować i żyć sobie pełnią społecznikowego bytu i na każdym kroku czerpać satysfakcję z kolejnego negatywnego akcentu pokazującego stosunki między Polakami za granicą.
nikt normalny nie lubi konfidenctwa ,A CA�E SZCZĘŚCIE SĄ TUTAJ TEŻ TACY LUDZIE ,którzy potrafia się wspierać na emigracji zamiast przyklaskiwać antypolskim postawom
Nie łudź się nadzieją ,że Islandczycy są nieskazitelnie czyści i szlachetni ..Legalni itd. Pozdrawiam wszystkich islandofilów ,ale i tak na leczenie już dla was za późno..../...8)
mam nadzieję,że nie jestem osamotniony na tym forum i że ktoś uważa podobnie |
piszesz jak wycwaniony zarobkiewicz. Jeżeli Twoim zdaniem "dawanie sobie rady" to okradanie obcych państw z bezczelnym przebywaniem na ich terenie, to życzę powodzenia w szerzeniu pozytywnej opinii dla rodaków. Zwłaszcza tych, którzy przyjechali tu w innym celu, niż kradzież, panie klasyczny przykładzie antypolskiej postawy. Nie pozdrawiam! _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczęśliwszy dzień mojego życia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| Mariusz_Pabianice
| | Do³±czy³: 21 Lut 2006 | | Posty: 472 | | Sk±d: Reykjanesbaer |
|
Wys³any: 8 Lut 2010, 14:52 Temat postu: Re: deportacja |
|
|
| AcidBurn napisa³: | | Jeżeli Twoim zdaniem "dawanie sobie rady" to okradanie obcych paÅ„stw z bezczelnym przebywaniem na ich terenie, to życzÄ™ powodzenia w szerzeniu pozytywnej opinii dla rodaków. |
Zaraz, zaraz. Złodziej, to ten co pod przymusem zabiera ludziom pieniądze, tak? To jak państwo chce koledze pod przymusem zabrać jego pieniądze (podatki), a kolega stara się do tego nie dopuścić, to kto tu jest złodziejem?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
|
Wys³any: 8 Lut 2010, 17:42 Temat postu: |
|
|
Czasami prawo działa antylogicznie i samo prowokuje takie postawy. Każdy orze jak może. A syty głodnego nie zrozumie.Ja nie popieram cwaniakowania oczywiście, ale czasami to co kombinaju w rządzie woła o pomstę do nieba, to co się dziwić szaraczkom. To nie szaracy doprowadzili Islandię do tej sytuacji tylko panowie w krawatach. _________________ Brunetka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | | Do³±czy³: 08 Cze 2008 | | Posty: 1422 | | Sk±d: Reykjavik |
|
Wys³any: 8 Lut 2010, 17:43 Temat postu: |
|
|
ja mysle, ze płacenie podatków jest niesprawiedliwe! To zwykła kradziez! Apeluje do rodaków aby zaprzestali płacenia podatków, poczekajmy na sponsorów, dobroczyncow, wolontariuszy, wierze, ze sie uda! W przypadku trudnosci zobowiazuje sie np. naprawic jedna z dziur w nawierzchni, co prawda na dzien dzisiejszy nie dysponuje asfaltem w domu, ale wyniose troche z pracy, żaden z islandorów tego nie zauwazy, tego tyle maja! _________________ "Najczęściej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet mają ćwokowate oblechy. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
|
Wys³any: 8 Lut 2010, 18:31 Temat postu: |
|
|
Podatki ludzie płacili nawet za komuny tylko nie mieli o tym zielonego pojęcia. A podatki to stary wymysł i im są wyższe tym zazwyczaj bliżej do wielkiego buuuuum. Dawno temu łatając dziurę w kasie państwowej starożytnego państewka wymyślano coraz to dziwniejsze podatki w końcu wprowadzono podatek od ...powietrza ( nie mylić z taksą klimatyczną). _________________ Brunetka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| Mariusz_Pabianice
| | Do³±czy³: 21 Lut 2006 | | Posty: 472 | | Sk±d: Reykjanesbaer |
|
Wys³any: 8 Lut 2010, 18:31 Temat postu: |
|
|
| WielkiBialyKrolik napisa³: | | ja mysle, ze pÅ‚acenie podatków jest niesprawiedliwe! To zwykÅ‚a kradziez! Apeluje do rodaków aby zaprzestali pÅ‚acenia podatków, poczekajmy na sponsorów, dobroczyncow, wolontariuszy, wierze, ze sie uda! |
Podatki są potrzebne do funkcjonowania państwa - wymiar sprawiedliwości, policja, wojsko. W Islandii, która nie ma armii, wystarczyłoby np. 5-10tys koron od każdej dorosłej osoby rocznie.
| WielkiBialyKrolik napisa³: | | W przypadku trudnosci zobowiazuje sie np. naprawic jedna z dziur w nawierzchni, co prawda na dzien dzisiejszy nie dysponuje asfaltem w domu, ale wyniose troche z pracy, żaden z islandorów tego nie zauwazy, tego tyle maja! |
Nie musisz. Podatki drogowe i akcyza w paliwie spokojnie starcza na łatanie dziur w nawierzchni. Podatek dochodowy nie ma tu nic do rzeczy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|