reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek rodzinny na dziecko
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 24, 25, 26  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojek12
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 7 Paź 2009, 22:25    Temat postu: rodzinne Odpowiedz z cytatem

witam, bylam wczoraj sie dowiadywac i w Midgardur, 112 Rvk i tu przyznaja 35 tys, po ukonczeniu przez dziecko 9 miesiecy ( czyli po zakonczeniu urlopu macierzynskiego matki i ojca - niewazne czy wykorzystanego czy nie). warunkiem przyznania jest zapisanie dziecka do przedszkola. pieniazki dostaje sie do momentu dostania przez dziecko miejsca w przedszkolu. jest to pomoc dla osob opiekujacych sie dzieckiem. a co do rodzinnego to bardzo dziwnym jest to ze moja corka ma 2,5 roku, i mam okolo 5 znajomych z dzieckiem w tym mniej wiecej wieku i wszyscy ( jedni zarabiaja 100 tys inni 700 tys), wszyscy dostajemy takie same kwoty rodzinnego. wiec chyba tak do konca nie jest to zalezne od zarobkow). sama niewiem. najgorzej ze oni - urzednicy, tez niewiedza w tym przypadku co i ile sie komu nalezy.
esmerka31

PostWysłany: 7 Paź 2009, 22:27    Temat postu: rodzinne Odpowiedz z cytatem

http://www.rikisskattstjori.is/reiknivelar/reiknivel_barnabota_1.asp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anika

PostWysłany: 7 Paź 2009, 23:18    Temat postu: rodzinne Odpowiedz z cytatem

Witam
Czy ktos sie moze orientuje co w przypadku gdy dziecko przychodzi na swiat w grudniu 2009 to czy pierwszy zasilek rodzinny otrzymam w lutym 2010?
Serdecznie pozdrawiam!
Powrót do góry
zuzula666

PostWysłany: 8 Paź 2009, 13:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

własnie tak
Powrót do góry
szoduszi tanaka
Gość
PostWysłany: 10 Paź 2009, 10:33    Temat postu: dodatek na dzidzie Odpowiedz z cytatem

hej a nie orientujecie się może jak sie sprawa tyczy w Hafnafiordur odnośnie tego dodatku na dzidzie??i gdzie sie można w tej sprawie udać do jakiego urzędu??bede wdzieczna za info
Powrót do góry
lenka087

PostWysłany: 16 Paź 2009, 20:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dzieki wszystkim za informacje , i jeszcze jedno jak długo sie dostaje te 25 tys po macierzynskim, jesli bym np dalej nie poszła do pracy, czy warunkiem jest powrót do pracy zeby dostac te pieniazki???
Powrót do góry
wojek12
PostWysłany: 16 Paź 2009, 21:47    Temat postu: zasilek Odpowiedz z cytatem

warunkiem jest zapisanie dziecka do przedszkola i dostaje sie to do momentu az dziecku zostanie przydzielone miejsce w przedszkolu lecz nie dluzej niz do momentu skonczenia przez dziecko 24 miesiecy, czyli do 2 roku zycia. Twoja praca nic do tego nie ma.
edzia
Gość
PostWysłany: 23 Paź 2009, 23:00    Temat postu: ZAPIS Odpowiedz z cytatem

GDZIE TRZEBA SIE ZGLASIC ZEBY OTRZYMAC TE 35 TYS ,, NAZWA TEJ PLACÓWKI ... GDZIE OTRZYMAM APLIKACJIE DO ZAPISANIA DZIECKA DO PRZEDSZKOLA
Powrót do góry
wojek12
PostWysłany: 24 Paź 2009, 17:29    Temat postu: .... Odpowiedz z cytatem

w tym watku opisane to bylo dokladnie juz chyba z 10 razy. przeczytaj te pare stron to sie dowiesz.
mikolaj

PostWysłany: 3 Lis 2009, 14:01    Temat postu: dodatek na dziecko Odpowiedz z cytatem

Male sprostowanie do powyzszego tematu. Mam tu na mysli te 35tys. Naleza sie one rodzicom dzieci od 9m-cy do ukonczenie przez nie 2lat i tutak wlasnie zawiajasek jest lub jesli dziecko oddaje sie pod opieke niani dagmamy lub od momentu kiedy male idzie do przedszkola.
Ja prowadzam malego do dagmamy i juz nie dostaje tych pieniazkow. Tak jest w R-viku nie wiem jak w innych miejscowosciach. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mikolaj

PostWysłany: 3 Lis 2009, 14:03    Temat postu: Re: dodatek na dziecko Odpowiedz z cytatem

taka wiadomosc otrzymalam od reykjavikuborg
Barnid er ĂĄ leikskĂłla, hjĂĄ dagforeldri eda faer nidurgreidda thjĂłnustu vegna daggaeslu og faer thvĂ­ ekki thjĂłnustutryggingu. Sad
Powrót do góry
wojek12
PostWysłany: 3 Lis 2009, 18:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to jasne ze nie dostajesz tych pieniedzy do reki, bo dostaje je dagmama. to przeciez oczywiste. skoro to nie Ty opiekujesz sie dzieckiem to nie dostajesz zadnych pieniedzy!
mikolaj

PostWysłany: 3 Lis 2009, 23:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wojek12 napisał:
to jasne ze nie dostajesz tych pieniedzy do reki, bo dostaje je dagmama. to przeciez oczywiste. skoro to nie Ty opiekujesz sie dzieckiem to nie dostajesz zadnych pieniedzy!

To wiem nie musisz mi tlumaczyc tylko zostalam zapytana o to na priv. i uznalam ze moze ktos inny tez tak ma lub zastanawia sie nad oddaniem dziecka pod czyjas opieke i napisalam. pozdr.
Powrót do góry
md78

PostWysłany: 4 Lis 2009, 10:21    Temat postu: ws dodatku Odpowiedz z cytatem

hej a nie orientujecie się może jak się sprawa tyczy w Hella odnośnie tego dodatku na dzidzie??i gdzie się można w tej sprawie udać do jakiego urzędu?
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 5 Lis 2009, 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam!
ja urodziłam w kwietniu 2009 więc kiedy mi dadzą jakieś pieniążki na mała???jedni mówią że automatycznie to przyznają a drudzy że trzeba się o to postarać.jakie pieniążki oprócz macierzyńskiego i tych 35.000kr do momentu pójścia dziecka do przedszkola mogę dostać???z góry dziękuję za informacje.pozdrawiam
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 5 Lis 2009, 13:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisał:
witam!
ja urodziłam w kwietniu 2009 więc kiedy mi dadzą jakieś pieniążki na mała???jedni mówią że automatycznie to przyznają a drudzy że trzeba się o to postarać.jakie pieniążki oprócz macierzyńskiego i tych 35.000kr do momentu pójścia dziecka do przedszkola mogę dostać???z góry dziękuję za informacje.pozdrawiam

Barna baetur przyznaja automatycznie z tego co ja wiem -moze sie myle- to dostaje sie je w lutym nastepnego roku po urodzeniu dziecka. Te 35tys. to trzeba zapisac dziecko do przedszkola i...... patrz kilka stron wczesniej o to trzeba sie postarac. No i macierzynski.
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 5 Lis 2009, 14:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisał:
lampeczka napisał:
witam!

Barna baetur przyznaja automatycznie z tego co ja wiem -moze sie myle- to dostaje sie je w lutym nastepnego roku po urodzeniu dziecka. Te 35tys. to trzeba zapisac dziecko do przedszkola i...... patrz kilka stron wczesniej o to trzeba sie postarac. No i macierzynski.

te 35.000 a raczej 25.000bo u nas tyle jest juz mam załatwione Very Happy chodziło mi czy coś jeszcze można dostać Very Happy
Powrót do góry
AcidBurn

PostWysłany: 5 Lis 2009, 21:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisał:
lampeczka napisał:
witam!

Barna baetur przyznaja automatycznie z tego co ja wiem -moze sie myle- to dostaje sie je w lutym nastepnego roku po urodzeniu dziecka.

czyli, jak ktoś urodzi wmarcu, toprzez cały rok zęby w ścianę? Czy może w lutym wypłacają za ubiegły rok również?? Wie ktoś może???
zuzula666

PostWysłany: 6 Lis 2009, 18:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli, jak ktoś urodzi wmarcu, toprzez cały rok zęby w ścianę? Czy może w lutym wypłacają za ubiegły rok również?? Wie ktoś może???[/quote]

No może nie zęby w ścianę, bo przecież bedziesz brac macierzynski przez 9 miesiecy razem z mężem. W lutym dostaniecie pierszy zasiłek rodzinny. Kiedy dziecko skonczy 9 miesiecy także mozesz brac dofinansowanie do opiekunki 35 tysi;) nie jest tak zle, jak dobrze sie poszuka opiekunki to i na paliwo zostanie Wink
Powrót do góry
AcidBurn

PostWysłany: 6 Lis 2009, 21:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kurcze lipnie topomyślane, bo jedni dostają ten zasiłek od razu inni po prawie roku czasu??? alboktoś czegoś nie wie... trochę to by było niesprawiedliwe :/
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 24, 25, 26  Następny
Strona 12 z 26

Skocz do: