reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 178, 179, 180 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
Katrina

Do潮czy: 26 Maj 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 4 Sty 2010, 0:46    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

evelin1984
Serdecznie gratuluj臋 !!!!!!! 呕ycz臋 szybkiego powrotu do formy a maluszkowi duuuuuuuu偶o zdr贸wka Smile Pozdrawiam Was cieplutko Smile)))))))
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
szoduszi tanaka
Go舵
PostWys砤ny: 4 Sty 2010, 11:41    Temat postu: becikowe Odpowiedz z cytatem

cze艣膰 a mo偶e mi kto艣 powiedzie膰 czy b臋de potrzebowa膰 jakie艣 dokumenty z islandii 偶eby otrzyma膰 becikowe w polsce. Dzi臋ki
Powr髏 do g髍y
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 4 Sty 2010, 13:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

evelin1984 napisa:
Witam!!!
Wczoraj do艂膮czy艂am do grona szcz臋艣liwych mam.Synek przyszed艂 na 艣wiat o godz.5:32 Smile
Czujemy si臋 super.Po 8 godz.pobytu w szpitalu,byli艣my ju偶 w domku.
Pozdrawiam!

GRATULUJ臉 SZCZ臉艢LIWEJ MAMUSI Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Powr髏 do g髍y
evelin1984

Do潮czy: 14 Gru 2007
PostWys砤ny: 4 Sty 2010, 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzi臋kujemy za gratulacje Smile
To prawda,ze jestem bardzo szcz臋艣liwa,synek jest uroczy i spokojniutki Smile
Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
AcidBurn

Do潮czy: 09 Pa 2009
PostWys砤ny: 4 Sty 2010, 18:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

evelin1984 napisa:
Witam!!!
Wczoraj do艂膮czy艂am do grona szcz臋艣liwych mam.Synek przyszed艂 na 艣wiat o godz.5:32 Smile
Czujemy si臋 super.Po 8 godz.pobytu w szpitalu,byli艣my ju偶 w domku.
Pozdrawiam!

Najserdeczniejsze gratulacje i duuuuu偶o zdr贸wka dla Was obojga Smile)) I mas臋 rado艣ci Smile)))))
wojek12
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 12 Sie 2008
PostWys砤ny: 5 Sty 2010, 3:52    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

no to gratulacje!! jak wrazenia z porodu i opieki lekarskiej?
evelin1984

Do潮czy: 14 Gru 2007
PostWys砤ny: 5 Sty 2010, 9:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem pod wra偶eniem tutejszej opieki Smile
Wszyscy byli bardzo mili i troskliwi.
1 stycznia o godz.23 pojecha艂am do szpitala i 2 stycznia o 5:32 synek by艂 ju偶 na 艣wiecie Smile
Powr髏 do g髍y
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 5 Sty 2010, 16:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serdecznie pozdrawiam Mamusie i ich pociechy. 呕ycz臋 Wam wiele rado艣ci w 偶yciu.
szoduszi tanaka
Go舵
PostWys砤ny: 5 Sty 2010, 20:31    Temat postu: becikowe Odpowiedz z cytatem

'cze艣膰 a mo偶e mi kto艣 powiedzie膰 czy b臋de potrzebowa膰 jakie艣 dokumenty z islandii 偶eby otrzyma膰 becikowe w polsce. Dzi臋ki'
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 6 Sty 2010, 9:48    Temat postu: Re: becikowe Odpowiedz z cytatem

szoduszi tanaka napisa:
'cze艣膰 a mo偶e mi kto艣 powiedzie膰 czy b臋de potrzebowa膰 jakie艣 dokumenty z islandii 偶eby otrzyma膰 becikowe w polsce. Dzi臋ki'

tak akt ur.dziecka 偶eby na podstawie tego wydali Ci polski i np. karte ci膮偶y skserowan膮 od po艂o偶nej.
Powr髏 do g髍y
lilianka

Do潮czy: 17 Cze 2009
PostWys砤ny: 6 Sty 2010, 22:13    Temat postu: formularz aktu urodzenia Odpowiedz z cytatem

Witam mamu艣ki Smile
Czy kt贸ra艣 z mam lub tatusi贸w ma formularz, kt贸ry wype艂nia si臋 by uzyska膰 akt urodzenia dziecka w thjodskra??
Mo偶e by膰 po islandzku,ale po angielsku by艂o by milej widziane.
Serdecznie pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
agnieszka33

Do潮czy: 15 Wrz 2008
PostWys砤ny: 6 Sty 2010, 22:33    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny za 3 tygodnie bede miala wywo艂any porod no oczywiscie jesli wczesniej sam sie nie zacznie i mam pytanko czy ktoras z was mia艂a wywo艂ywany porod tutaj na islandii i jak to sie odbywa pozdrawiam wszystkie mamu艣ki ...
Powr髏 do g髍y
DarkAngelKate

Do潮czy: 15 Lut 2009
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 6 Sty 2010, 23:38    Temat postu: Re: hej Odpowiedz z cytatem

agnieszka33 napisa:
hej dziewczyny za 3 tygodnie bede miala wywo艂any porod no oczywiscie jesli wczesniej sam sie nie zacznie i mam pytanko czy ktoras z was mia艂a wywo艂ywany porod tutaj na islandii i jak to sie odbywa pozdrawiam wszystkie mamu艣ki ...

Podloncza cie do kroplowki. Tak u mnie wywolali.
DarkAngelKate

Do潮czy: 15 Lut 2009
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 6 Sty 2010, 23:44    Temat postu: Re: formularz aktu urodzenia Odpowiedz z cytatem

lilianka napisa:
Witam mamu艣ki Smile
Czy kt贸ra艣 z mam lub tatusi贸w ma formularz, kt贸ry wype艂nia si臋 by uzyska膰 akt urodzenia dziecka w thjodskra??
Mo偶e by膰 po islandzku,ale po angielsku by艂o by milej widziane.
Serdecznie pozdrawiam

Beiðnir um Fæðingarvottorð eru afgreidd:

*
铆 s铆ma 569 2900, br茅fas铆ma 569 2949
*
með t枚lvup贸sti
*
铆 afgreiðslu Þj贸ðskr谩r, Borgart煤ni 24, 150 Reykjav铆k.

Nikt raczej nie bedzie mial poniewaz jest on za oplata. tutaj masz do wyboru skad mozesz wziasc ten akt. zadzwonic, wyslac e-mail lub osobiscie w Þj贸ðskr谩. Od zlozenia podania czeka sie jakos 3 dni i wysylaja do domu.
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 7 Sty 2010, 9:45    Temat postu: Re: hej Odpowiedz z cytatem

agnieszka33 napisa:

najpierw psikali czyms do nosa zeby wywo艂a膰 skurcze.....i nic......a potem kropl贸wka.na szcz臋艣cie tylko jedna.bola艂o jak diabli Evil or Very Mad ale c贸rcia jest extra Very Happy le偶ysz albo sobie chodzisz(no na pocz膮tku chodzisz)po艂o偶na przychodzi sprawdza ci臋 i dziecko(ja by艂am po 2h od pod艂膮czenia kropl贸wki pod艂膮czona ca艂y czas pod ktg)zwi臋ksza dak臋 na kropl贸wce i jak ju偶 czas idziesz na porod贸wk臋 Very Happy
Powr髏 do g髍y
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 7 Sty 2010, 21:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WITAM,Czy ktoras z Was sie orientuje czy mozna wybrac polozna w przychodni nie w swoim regionie,czy moga mnie nie przyjac w innej przychodni???
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 7 Sty 2010, 22:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszka ja mialam wywolywany i bardzo sie ciesze z tego powodu:) pojechalam do szpitala spokojnie, mialam czas aby przejzec torbe czy wszystko wzielam, jak juz bole chwycily nie bylam sama, chcialabym kiedys zeby drugi porod tez byl wywolywany. Skierowanie dostalam na zwykla porodowke a nie na gniazko, tam dostalam globulke dopochwowa o godz. 20.30, ginekolog powiedziala ze jesli nie bedzie efektow to o 6 rano znowu dostane ale juz po 2 godz mialam regularne skurcze, po kolejnych 2 godz juz bylo ostro:) o godz 6 zaproponowali mi porod na gniazdku i z ostrymi bolami wzielam klamoty pod pache i wrecz tam dobieglam bo bardzo chcialam tam rodzic, meczylam sie bo skurcze byly za krotkie, ok 12 podlaczyli mi kroplowke i niestety z sama woda bo sie zapomnialy, obiecywaly ze dziecko urodzi sie za pol godz, minelo 40min a tu nic i ktoras polozna zorientowala sie ze ja sama wode dostalam, wstrzyknala lekarstwo ( nie wiem co) do tej kroplowki i 13.35 juz bylam rozdwojona:) pisz na priw jesli masz jakies pytania:)
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 8 Sty 2010, 9:51    Temat postu: pierwsza wizyta Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny,czy ktoras z was nalezy do przychodni na 103 ul.Efstaleiti 3.,jak teraz wyglada pierwsza wizyta w ok 12 tyg,czy na miejscu powinny byc wykonane jakies badania?
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 8 Sty 2010, 15:45    Temat postu: minifoam Odpowiedz z cytatem

ten post kieruje do dziewczyn ktore duzo uzywaja minifoam. Mam jedna buteleczke kupilam ja pare miesiecy temu tak na wszelki wypadek moj maly ma juz ponad rok i uzylam pare razy,a wczoraj zobaczylam ze w lutym konczy sie waznosc jak ktos duzo uzywa i potrzebuje to oddam za darmo bo nie chce wyrzucac. Pozdrawiam.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
ania12345

Do潮czy: 16 Lis 2008
PostWys砤ny: 8 Sty 2010, 18:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AcidBurn napisa:
badania na toksyplazmoz臋 wykonuje po艂o偶na, gdy ju偶 jeste艣 w ci膮偶y. Natomiast radzi艂abym i艣膰 do przychodni i poprosi膰 o zrobienie badania. Tak og贸lnie: toksyplazmoza nie jest chorob膮 gro藕n膮 dla Ciebie. Gdyby艣 by艂a chora, mia艂aby艣 ju偶 objawy podobne do grypy czy przezi臋bienia. Je艣li nic Ci nie dolega to faktycznie lekarz mia艂 racj臋, nie jest Ci takie badanie potrzebne. Jak ju偶 zajdziesz w ci膮偶臋, po艂o偶na zrobi Ci badania na wszystko, 艂膮cznie z HIV, syfilisem i r贸偶yczk膮. Pozdrawiam.

Prawda jest taka, ze jak kobieta zajdzie w ci膮ze i sie okaze ze ma toksoplazmoze to moze urodzic dziecko z wadami genetycznymi lub poprostu poroni ( tak jak ktos z mojej rodziny). Mozno sobie przeczytac na roznych stronach tez w internecie o tym, jesli ktos mi nie wierzy. a na leczenie toksoplazmozy w ciazy jest czasem za pozno!
Niestety ja tutaj nie moge sie doprosic o przebadanie. Jeszcze nie jestem w ciazy, no ale jak mam tokso to chcia艂am sie wyleczyc. wiem ze mi nic nie grozi, ale dziecku ktore planuje - tak!
w przychodni mnie chyba wysmiala. moze w jakims szpitalu robia badania krwi??
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 178, 179, 180 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 179 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.