Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 4 Sty 2010, 0:46 Temat postu: :) |
|
|
evelin1984
Serdecznie gratuluj臋 !!!!!!! 呕ycz臋 szybkiego powrotu do formy a maluszkowi duuuuuuuu偶o zdr贸wka Pozdrawiam Was cieplutko ))))))) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 4 Sty 2010, 11:41 Temat postu: becikowe |
|
|
cze艣膰 a mo偶e mi kto艣 powiedzie膰 czy b臋de potrzebowa膰 jakie艣 dokumenty z islandii 偶eby otrzyma膰 becikowe w polsce. Dzi臋ki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 4 Sty 2010, 13:02 Temat postu: |
|
|
evelin1984 napisa: | Witam!!!
Wczoraj do艂膮czy艂am do grona szcz臋艣liwych mam.Synek przyszed艂 na 艣wiat o godz.5:32
Czujemy si臋 super.Po 8 godz.pobytu w szpitalu,byli艣my ju偶 w domku.
Pozdrawiam! |
GRATULUJ臉 SZCZ臉艢LIWEJ MAMUSI  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| evelin1984
| Do潮czy: 14 Gru 2007 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 4 Sty 2010, 13:25 Temat postu: |
|
|
Dzi臋kujemy za gratulacje
To prawda,ze jestem bardzo szcz臋艣liwa,synek jest uroczy i spokojniutki
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AcidBurn
 | Do潮czy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 4 Sty 2010, 18:58 Temat postu: |
|
|
evelin1984 napisa: | Witam!!!
Wczoraj do艂膮czy艂am do grona szcz臋艣liwych mam.Synek przyszed艂 na 艣wiat o godz.5:32
Czujemy si臋 super.Po 8 godz.pobytu w szpitalu,byli艣my ju偶 w domku.
Pozdrawiam! |
Najserdeczniejsze gratulacje i duuuuu偶o zdr贸wka dla Was obojga )) I mas臋 rado艣ci ))))) _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszcz臋艣liwszy dzie艅 mojego 偶ycia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wojek12 Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 12 Sie 2008 | Posty: 26 | |
|
Wys砤ny: 5 Sty 2010, 3:52 Temat postu: hej |
|
|
no to gratulacje!! jak wrazenia z porodu i opieki lekarskiej? _________________ Lukasz |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| evelin1984
| Do潮czy: 14 Gru 2007 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 5 Sty 2010, 9:59 Temat postu: |
|
|
Jestem pod wra偶eniem tutejszej opieki
Wszyscy byli bardzo mili i troskliwi.
1 stycznia o godz.23 pojecha艂am do szpitala i 2 stycznia o 5:32 synek by艂 ju偶 na 艣wiecie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 5 Sty 2010, 16:22 Temat postu: |
|
|
Serdecznie pozdrawiam Mamusie i ich pociechy. 呕ycz臋 Wam wiele rado艣ci w 偶yciu. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 5 Sty 2010, 20:31 Temat postu: becikowe |
|
|
'cze艣膰 a mo偶e mi kto艣 powiedzie膰 czy b臋de potrzebowa膰 jakie艣 dokumenty z islandii 偶eby otrzyma膰 becikowe w polsce. Dzi臋ki' |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 6 Sty 2010, 9:48 Temat postu: Re: becikowe |
|
|
szoduszi tanaka napisa: | 'cze艣膰 a mo偶e mi kto艣 powiedzie膰 czy b臋de potrzebowa膰 jakie艣 dokumenty z islandii 偶eby otrzyma膰 becikowe w polsce. Dzi臋ki' |
tak akt ur.dziecka 偶eby na podstawie tego wydali Ci polski i np. karte ci膮偶y skserowan膮 od po艂o偶nej. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lilianka
| Do潮czy: 17 Cze 2009 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 6 Sty 2010, 22:13 Temat postu: formularz aktu urodzenia |
|
|
Witam mamu艣ki
Czy kt贸ra艣 z mam lub tatusi贸w ma formularz, kt贸ry wype艂nia si臋 by uzyska膰 akt urodzenia dziecka w thjodskra??
Mo偶e by膰 po islandzku,ale po angielsku by艂o by milej widziane.
Serdecznie pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| agnieszka33
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 16 | |
|
Wys砤ny: 6 Sty 2010, 22:33 Temat postu: hej |
|
|
hej dziewczyny za 3 tygodnie bede miala wywo艂any porod no oczywiscie jesli wczesniej sam sie nie zacznie i mam pytanko czy ktoras z was mia艂a wywo艂ywany porod tutaj na islandii i jak to sie odbywa pozdrawiam wszystkie mamu艣ki ... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 6 Sty 2010, 23:38 Temat postu: Re: hej |
|
|
agnieszka33 napisa: | hej dziewczyny za 3 tygodnie bede miala wywo艂any porod no oczywiscie jesli wczesniej sam sie nie zacznie i mam pytanko czy ktoras z was mia艂a wywo艂ywany porod tutaj na islandii i jak to sie odbywa pozdrawiam wszystkie mamu艣ki ... |
Podloncza cie do kroplowki. Tak u mnie wywolali. _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 6 Sty 2010, 23:44 Temat postu: Re: formularz aktu urodzenia |
|
|
lilianka napisa: | Witam mamu艣ki
Czy kt贸ra艣 z mam lub tatusi贸w ma formularz, kt贸ry wype艂nia si臋 by uzyska膰 akt urodzenia dziecka w thjodskra??
Mo偶e by膰 po islandzku,ale po angielsku by艂o by milej widziane.
Serdecznie pozdrawiam |
Beiðnir um Fæðingarvottorð eru afgreidd:
*
铆 s铆ma 569 2900, br茅fas铆ma 569 2949
*
með t枚lvup贸sti
*
铆 afgreiðslu Þj贸ðskr谩r, Borgart煤ni 24, 150 Reykjav铆k.
Nikt raczej nie bedzie mial poniewaz jest on za oplata. tutaj masz do wyboru skad mozesz wziasc ten akt. zadzwonic, wyslac e-mail lub osobiscie w Þj贸ðskr谩. Od zlozenia podania czeka sie jakos 3 dni i wysylaja do domu. _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 7 Sty 2010, 9:45 Temat postu: Re: hej |
|
|
agnieszka33 napisa: | hej dziewczyny za 3 tygodnie bede miala wywo艂any porod no oczywiscie jesli wczesniej sam sie nie zacznie i mam pytanko czy ktoras z was mia艂a wywo艂ywany porod tutaj na islandii i jak to sie odbywa pozdrawiam wszystkie mamu艣ki ... |
najpierw psikali czyms do nosa zeby wywo艂a膰 skurcze.....i nic......a potem kropl贸wka.na szcz臋艣cie tylko jedna.bola艂o jak diabli ale c贸rcia jest extra le偶ysz albo sobie chodzisz(no na pocz膮tku chodzisz)po艂o偶na przychodzi sprawdza ci臋 i dziecko(ja by艂am po 2h od pod艂膮czenia kropl贸wki pod艂膮czona ca艂y czas pod ktg)zwi臋ksza dak臋 na kropl贸wce i jak ju偶 czas idziesz na porod贸wk臋  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 7 Sty 2010, 21:24 Temat postu: |
|
|
WITAM,Czy ktoras z Was sie orientuje czy mozna wybrac polozna w przychodni nie w swoim regionie,czy moga mnie nie przyjac w innej przychodni??? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 7 Sty 2010, 22:56 Temat postu: |
|
|
Agnieszka ja mialam wywolywany i bardzo sie ciesze z tego powodu:) pojechalam do szpitala spokojnie, mialam czas aby przejzec torbe czy wszystko wzielam, jak juz bole chwycily nie bylam sama, chcialabym kiedys zeby drugi porod tez byl wywolywany. Skierowanie dostalam na zwykla porodowke a nie na gniazko, tam dostalam globulke dopochwowa o godz. 20.30, ginekolog powiedziala ze jesli nie bedzie efektow to o 6 rano znowu dostane ale juz po 2 godz mialam regularne skurcze, po kolejnych 2 godz juz bylo ostro:) o godz 6 zaproponowali mi porod na gniazdku i z ostrymi bolami wzielam klamoty pod pache i wrecz tam dobieglam bo bardzo chcialam tam rodzic, meczylam sie bo skurcze byly za krotkie, ok 12 podlaczyli mi kroplowke i niestety z sama woda bo sie zapomnialy, obiecywaly ze dziecko urodzi sie za pol godz, minelo 40min a tu nic i ktoras polozna zorientowala sie ze ja sama wode dostalam, wstrzyknala lekarstwo ( nie wiem co) do tej kroplowki i 13.35 juz bylam rozdwojona:) pisz na priw jesli masz jakies pytania:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 8 Sty 2010, 9:51 Temat postu: pierwsza wizyta |
|
|
Dziewczyny,czy ktoras z was nalezy do przychodni na 103 ul.Efstaleiti 3.,jak teraz wyglada pierwsza wizyta w ok 12 tyg,czy na miejscu powinny byc wykonane jakies badania? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 8 Sty 2010, 15:45 Temat postu: minifoam |
|
|
ten post kieruje do dziewczyn ktore duzo uzywaja minifoam. Mam jedna buteleczke kupilam ja pare miesiecy temu tak na wszelki wypadek moj maly ma juz ponad rok i uzylam pare razy,a wczoraj zobaczylam ze w lutym konczy sie waznosc jak ktos duzo uzywa i potrzebuje to oddam za darmo bo nie chce wyrzucac. Pozdrawiam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ania12345
| Do潮czy: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 8 Sty 2010, 18:39 Temat postu: |
|
|
AcidBurn napisa: | badania na toksyplazmoz臋 wykonuje po艂o偶na, gdy ju偶 jeste艣 w ci膮偶y. Natomiast radzi艂abym i艣膰 do przychodni i poprosi膰 o zrobienie badania. Tak og贸lnie: toksyplazmoza nie jest chorob膮 gro藕n膮 dla Ciebie. Gdyby艣 by艂a chora, mia艂aby艣 ju偶 objawy podobne do grypy czy przezi臋bienia. Je艣li nic Ci nie dolega to faktycznie lekarz mia艂 racj臋, nie jest Ci takie badanie potrzebne. Jak ju偶 zajdziesz w ci膮偶臋, po艂o偶na zrobi Ci badania na wszystko, 艂膮cznie z HIV, syfilisem i r贸偶yczk膮. Pozdrawiam. |
Prawda jest taka, ze jak kobieta zajdzie w ci膮ze i sie okaze ze ma toksoplazmoze to moze urodzic dziecko z wadami genetycznymi lub poprostu poroni ( tak jak ktos z mojej rodziny). Mozno sobie przeczytac na roznych stronach tez w internecie o tym, jesli ktos mi nie wierzy. a na leczenie toksoplazmozy w ciazy jest czasem za pozno!
Niestety ja tutaj nie moge sie doprosic o przebadanie. Jeszcze nie jestem w ciazy, no ale jak mam tokso to chcia艂am sie wyleczyc. wiem ze mi nic nie grozi, ale dziecku ktore planuje - tak!
w przychodni mnie chyba wysmiala. moze w jakims szpitalu robia badania krwi?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|