Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Buszmenka
| Dołączył: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wysłany: 5 Lip 2011, 14:29 Temat postu: Matki |
|
|
Mam prosbe do mam ktore maja coreczki,potrzebuje note(fakture) na ubranka,gdybyscie cos kupowaly w sklepie z ubranek w najblizszym czasie to moglybyscie moze wziac,to nic nie kosztuje wystarczy tylko podac mojego kenitala(podam na priwie gdyby ktos chcial nam pomoc)Prosze o kontakt na privie,napisze o co chodzi,moga to byc rozne rzeczy,bluzeczki,spudniczki,spodnie buty,spiochy,body itp.doslownie wszystko interesuje nas kazda wartosc paragonu,potrzebuje nazbierac na 30 tys.Tylko chodzi o to ze musi byc nota z paragonem a tam moj kenital.Pozdrawiam,oczywiscie ja tez moge cos zrobic w zamian .  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
| Dołączył: 17 Kwi 2010 | Posty: 57 | |
|
Wysłany: 5 Lip 2011, 14:59 Temat postu: |
|
|
prosze napiszcie mi czy wiecie coĹ na temat dodatku na dagmame czy przedszkole kiedy dziecko koĹczy 9m.kto to pĹaci gdzie i jak to sie zaĹatwia jestem z kopavogur moge dostaÄ jakieĹ 30 tyĹ ale tylko na dagmame ktĂłra jest z kopavogur ale wiem ze sa tez inne pieniadze dzieki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| beatka:)
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 8 Lip 2011, 12:25 Temat postu: |
|
|
CZesc Mamuski!
Duzo piszemy o podrozy z dzieckiem w foteliku, a ja mam pytanko jak to wyglada ze spacerowka. Czy ja tez mozna wziasc az do wejscia na samolot?
I gdzie ja sie odbiera? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Buszmenka
| Dołączył: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wysłany: 8 Lip 2011, 13:12 Temat postu: Matki |
|
|
Tak Beatko mozesz ja wziac do konca,zostawiasz zlozona przed wejsciem do samolotu a odbierasz tam gdzie bagarze,przywioza na wozku razem z fotelikami,czasami szybciej jak walizki a czasami w trakcie.Wiec cierpliwie czekaj :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Lip 2011, 19:53 Temat postu: MacierzyĹski |
|
|
Witam wszystkie mamy i ich pociechy. Mam pytanie dotyczÄ
ce macierzyĹskiego albo inaczej wychowawczego, ktĂłre przysĹuguje po urodzeniu dziecka. Czy ktoĹ siÄ moĹźe orientuje jak to wyglÄ
da? Jak dĹugo trzeba pracowaÄ w ciÄ
Ĺźy, potem pod koniec moĹźna pĂłjĹÄ na urlop i od razu na macierzyĹski. ChciaĹabym po porodzie wyjechaÄ na jakiĹ czas do Polski. Czy ktĂłraĹ z Was tak zrobiĹa. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kobieta77
| Dołączył: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wysłany: 10 Lip 2011, 21:41 Temat postu: biegunka |
|
|
dziewczyny poradzcie cos moj maly po pierwszej szczepionce wymiotuje i ma biegunke moze wiecie co mozna podac 3-miesiecznemu dziecku na te dolegliwosci? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 10 Lip 2011, 23:44 Temat postu: |
|
|
hmmm podawaj mu piciu zeby sie nie odwodnil,
a tak to nie wiem co poradzic.mi zawsze mowili ze poszczepionce moze goraczkowac i wtedy czopusie. ja bym pojechala do szpitala-przyjac musza-albo na ten ostry dyzur na smoralindzie kolo rumfy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Lip 2011, 14:34 Temat postu: MIGDALKI |
|
|
WITAM CZY WASZEMU DZIECKU TEZ WYCINANO MIGDALKI JAK TO WYGLADA , CZY DZIECKO WYCHODZI ODRAZU DO DOMU CZY ZA TO SIE PLACI CZY IDZIE Z UBEZPIECZENIA , PYTAM BO MOJA KSIEZNICZKE TO CZEKA JESTEM PRZERAZONA NORMALNIE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gwiazdeczka
| Dołączył: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wysłany: 12 Lip 2011, 15:21 Temat postu: |
|
|
Witajcie dziewczynki, no my juĹź ponad tydzieĹ w Polsce, nie ma to jak w domu MaĹy zniĂłsĹ lot dosyÄ dobrze, na szczÄĹcie szybko usnÄ
Ĺ przy starcie i wĹaĹciwie wiÄkszoĹÄ przespaĹ, tylko przy lÄ
dowaniu popĹakaĹ. Najgorsza byĹa jazda autkiem, na poczÄ
tku ok, ale później to juĹź musiaĹam go trzymaÄ na rÄkach, bo nie chciaĹ leĹźeÄ w foteliku, no nic dziwnego tyle godzin. Teraz teĹź mam problem by gdzieĹ z nim jechaÄ, bo w ogĂłle nie chce poleĹźeÄ, nawet 5 min, oj chyba ma zĹe wspomnienia po tej dĹugiej podróşy. Mam nadziejÄ, Ĺźe siÄ mu odmieni.
Narazie pogoda umiarkowana, w tym roku z resztÄ
nie musi byÄ upaĹĂłw, bo maĹy bÄdzie marudny, a ja i tak sobie zbytnio nie poplaĹźuje.
A na lotnisku to nam nawet bagaĹźu podrÄcznego nie waĹźyli, a wodÄ miaĹam w butelce normalnej, ale w torbie maĹego, to mi zabrali, ale na bezcĹĂłwce kupiĹam.
Trzymajcie siÄ cieplutko mamuĹki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 12 Lip 2011, 15:22 Temat postu: Re: MIGDALKI |
|
|
edzia napisał: | WITAM CZY WASZEMU DZIECKU TEZ WYCINANO MIGDALKI JAK TO WYGLADA , CZY DZIECKO WYCHODZI ODRAZU DO DOMU CZY ZA TO SIE PLACI CZY IDZIE Z UBEZPIECZENIA , PYTAM BO MOJA KSIEZNICZKE TO CZEKA JESTEM PRZERAZONA NORMALNIE |
Nie panikuj moj mial to miec ale przeszlo samo. Wychodzi sie tego samego dnia, co do oplat to nie wiem. Mojego szefa blizniaki mieli wycinane migdaly przynosowe po zabiegu poszli do domu na drugi dzien byly w przedszkolu Aha i zabieg jest robiony pod narkoza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Bolti
| Dołączył: 12 Sty 2010 | Posty: 12 | |
|
Wysłany: 12 Lip 2011, 15:29 Temat postu: Re: MIGDALKI |
|
|
edzia napisał: | WITAM CZY WASZEMU DZIECKU TEZ WYCINANO MIGDALKI JAK TO WYGLADA , CZY DZIECKO WYCHODZI ODRAZU DO DOMU CZY ZA TO SIE PLACI CZY IDZIE Z UBEZPIECZENIA , PYTAM BO MOJA KSIEZNICZKE TO CZEKA JESTEM PRZERAZONA NORMALNIE | ty placisz ok 6000 dziecko okolo 10 dni nie powinno chodzic do przedszkola my pojechalismy o 9 a w domu spowrotem bylismy o 14 nic strasznego naprawde... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Lip 2011, 17:48 Temat postu: |
|
|
Gwiazdeczko super ze maly zniosl dzielnie lot,a co do jazdy samochodem to u nas tez bylo podobnie.pol godziny siedzial spokojnie a pozniej dal nam do wiwatu.no ale wtedy bylo strasznie goraco.
Edzia nie martw sie ,bedzie dobrze. tak jak ktos wyzej napisal malej nie posylaj do przedszkola,niech pobedzie w domku dla wlasnego bezpieczenstwa...aha i z tego co pamietam to chyba bedziesz musiala dawac jej lody.a to chyba dzieci lubia.
PS. czy ktos widzial moze LATO????jak tak niech powie,ze my tu czekamy na nie!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Lip 2011, 23:44 Temat postu: WITAM |
|
|
witam wszystkie mamusie wiecie moĹźe jak wyglÄ
da ĹciÄ
gniecie wody z uszu niestety czeka to mojego synka na poczÄ
tku miaĹ zapalenie oskrzeli jak go juĹź super wyleczyĹam poszedĹ do niaĹki to po tygodniu przyplÄ
taĹo siÄ zapalenie ucha Ĺrodkowego leczyĹam go 2 tyg po czym lekarz porobiĹ wyniki byĹy dobre i zaglÄ
da dziĹ do uszka a mi mĂłwi ze ma w nich wodÄ jestem okropnie przeraĹźona ma sie ten zabieg odbyÄ dopiero za 2 tyg bo lekarz nie ma miejsca a ja nie wiem co robiÄ synek je normalnie pije tez zachowuje siÄ normalnie jest radosny bawi siÄ a ja siÄ strasznie martwe tÄ
woda pozdrawiam was serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aszkim
| Dołączył: 07 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 16 Lip 2011, 15:57 Temat postu: Re: MIGDALKI |
|
|
edzia napisał: | WITAM CZY WASZEMU DZIECKU TEZ WYCINANO MIGDALKI JAK TO WYGLADA , CZY DZIECKO WYCHODZI ODRAZU DO DOMU CZY ZA TO SIE PLACI CZY IDZIE Z UBEZPIECZENIA , PYTAM BO MOJA KSIEZNICZKE TO CZEKA JESTEM PRZERAZONA NORMALNIE |
Nasz syn mial w maju wycinane migdalki. Wszedzie slyszelismy ze dzieci super to przechodza. U nas bylo inaczej. Syn sie ponad tydzien meczyl tzn. goraczkowal caly czas, plakal z bolu ciagle byl na lekach przeciwbolowych. N ie chcial nic jest przez te dni. po zabiegu dostalismy nr tel od lekarza ktory wykonywal ten zabieg. Bardzo fajny i sympatyczny tylko szkoda ze WOGOLE nie odbieral od nas tel. gdy niewiedzielismy czy wszystko z synkiem w porzadku. Trzeba bylo na pogotowie jechac. ogvolnie zle to znosil.Mam nadzieje ze migdalki nie odrosna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 16 Lip 2011, 22:19 Temat postu: |
|
|
Witam kochane,pozdrawiam z Polski,gdzie jest cudnie Pogoda co prawda Ĺrednia,ale w sumie to wystarczajaca,jednak wiadomo,ze nawet przy deszczu jest cieplutko,no i nie ma islandzkich wiatrĂłw ,ktĂłrych mi nie brakuje nic a nic. MĂłj Natanielek grzeczniutki jak anioĹek,polski klimat mu sĹuzy bardzo,a podróş do Polski zniĂłsĹ rewelacyjnie wrÄcz,zero problemĂłw
Mnie bardzo tutaj dobrze,naprawdÄ byĹam steskniona,teraz to wiem
Mstefa ja mogÄ troszkÄ lata przesĹaÄ,hmm,moĹźe pocztÄ
? A Ty juĹź wrĂłciĹaĹ do pracy,prawda? Powiedz jak wraĹźenia i jak maz z dzieckiem sobie radzi?
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkie mamusie :0 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 16 Lip 2011, 22:41 Temat postu: |
|
|
Witam witam. @ni@ ale Ci fajnie,chociaz musze Ci powiedziec ze i u nas od czwartku ladna pogoda,dzis mielismy isc na basen,ale cos mi sie przywidzial wiatr...hehe...no ale jutro wycieczka na blotka. @ni@ moje chlopaki radza sobie swietnie,tata swietnie sobie radzi,az jestem w szoku.i bardzo dumna.a synus sprawdza wytrzymalosc tatusia i jego kregoslupa...ehh...ale najwazniejesze ze nie chudnie i dom jest na swoim miejscu...aaaaaaa dzis mlody mnie zadziwil..pomyka sobie w chodziku patrze a moj synus bawi sie w silacza....zaczal suszarke do ubran tarmosic..hehe...a zly przy tym bym strasznie,bo na glowe mu skarpetki spadaly..hehe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| open84
| Dołączył: 24 Cze 2010 | Posty: 31 | Skąd: REYKJAVIK |
|
Wysłany: 17 Lip 2011, 12:53 Temat postu: |
|
|
witam, czy to prawda ze dzieci na Islandii maja dentyste bezplatnie do 18 roku zycia? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 19 Lip 2011, 9:45 Temat postu: |
|
|
....''WyciÄty gardĹowy migdaĹek juĹź nie. Ale zdarza siÄ, Ĺźe migdaĹki podniebienne znĂłw za mocno siÄ powiÄkszajÄ
. WĂłwczas naleĹźy malca dokĹadnie zbadaÄ, bo przyczynÄ
kĹopotĂłw moĹźe byÄ np. alergia. Czasami migdaĹki podniebienne trzeba podcinaÄ jeszcze raz.''....
moja corka miala wycinany i wszystko przebieglo dobrze.coreczka odrazu po przebudzeniu dostala loda...wiec odrazu zapomniala ze cos wczesniej chcieli jej zrobic (a to maly lasuch na lody) ponad to miala wycinane polipy z noska i wstawiane rurki w uszka.na dzien dzisiejszy nie wyobrazam sobie jak bysmy zyly bez tych zabiegow.....ona ciagle chorowala..angina...angina...angina.....wiecej siedzialam w domu jak w pracy..dobrze ze szef nie zwolnil mnie.
jest oczywiscie stres przed zabiegiem ale wydaje mi sie ze to jest dobre rozwiazanie.
a teraz z innej beczki....mojej coreczce rusza sie pierwszy zabek...a wczoraj zauwalylam ze wyszedl jej nastepny za tym co jeszcze nie wypadl....zadzwonialam do dentysty zeby umowic wizyte(bo moim zdaniem to nie dobrze...trzeba zrobic miejsce na nowy zabek)a pani powiedziala ze jesli nie boli to wsystko jest ok...skontaktuje sie ze mna w sierpniu....cos mi tu nie pasuje.i chyba sama poprostu przejde sie do przychodni zeby zobaczyl to inny dentysta..co wy o tym myslicie?pozdrawiam _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 19 Lip 2011, 9:46 Temat postu: |
|
|
a co do dentysty..owszem dzieci maja bezpalatnie....oczywiscie jakies wieksze dodatkowe zabiegi sa odpaltne. _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 19 Lip 2011, 18:41 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny ratunku!!!
USC robi mi ogromne problemy od poczatku z aktem urodzenia. Najpierw wymyslili ,Ĺźe chcÄ
potwierdzenie ,ze islandzki akt urodzenia jest prawdziwy,musiaĹam dzwoniÄ do konsulatu i tam miĹa pani przesĹaĹa mailem takieĹź potwierdzenie,a teraz pani tutaj wymysliĹa ,Ĺźe skoro w tabelce z opisem NAME jest imie pierwsze ,drugie i nazwisko to ona musi to nazwizsko potraktowaÄ jako trzecie imie,a potem bedzie to korygowaÄ co oczywiĹcie pewnie wymaga czasu,no ale pal to licho. Tylko ,Ĺźe powiadomiĹa mnie ,Ĺźe becikowego nie dostane dopĂłki maĹy nie bedzie zarejestrowany w ewidencji ludnosci i zostanie mu nadany pesel i dopĂłki nie zostanie zameldowany. Powiedzcie kochane czy to prawda. Gdzie mam siÄ udaÄ ,co jeszcze potrzebujÄ zaĹatwiÄ i czy starczy mi czasu bo bede tu jeszcze miesiÄ
c. Podpowiedzcie bo wariujÄ normalnie juĹź
Gwiazdeczko a Ty sobie becikowe zaĹatwiasz,masz tez jakies problemy z tym czy lepiej u Ciebie?
Mstefa cieszÄ siÄ Ĺźe Twoi faceci daja radÄ. Hi hi niezĹy siĹacz z Twojego maluszka,a skarpetki niedobre,be Fajnie nam te dzieci rosna i fajnie obserwowaÄ zmiany ,ktĂłre pojawiaja siÄ z dnia nadzieĹ. MĂłj maluch gaworzy od tygodnia,super sprawa. Jakos szybko mu poszĹo bo ma niecaĹe dwa miesiÄ
ce
Pozdrawiam i zycze dalszych upaĹĂłw  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|