reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Buszmenka

PostWysłany: 5 Lip 2011, 14:29    Temat postu: Matki Odpowiedz z cytatem

Mam prosbe do mam ktore maja coreczki,potrzebuje note(fakture) na ubranka,gdybyscie cos kupowaly w sklepie z ubranek w najblizszym czasie to moglybyscie moze wziac,to nic nie kosztuje wystarczy tylko podac mojego kenitala(podam na priwie gdyby ktos chcial nam pomoc)Prosze o kontakt na privie,napisze o co chodzi,moga to byc rozne rzeczy,bluzeczki,spudniczki,spodnie buty,spiochy,body itp.doslownie wszystko interesuje nas kazda wartosc paragonu,potrzebuje nazbierac na 30 tys.Tylko chodzi o to ze musi byc nota z paragonem a tam moj kenital.Pozdrawiam,oczywiscie ja tez moge cos zrobic w zamian . Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ania88_2010

PostWysłany: 5 Lip 2011, 14:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

prosze napiszcie mi czy wiecie coś na temat dodatku na dagmame czy przedszkole kiedy dziecko kończy 9m.kto to płaci gdzie i jak to sie załatwia jestem z kopavogur moge dostać jakieś 30 tyś ale tylko na dagmame która jest z kopavogur ale wiem ze sa tez inne pieniadze dzieki
Powrót do góry
beatka:)

PostWysłany: 8 Lip 2011, 12:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

CZesc Mamuski!
Duzo piszemy o podrozy z dzieckiem w foteliku, a ja mam pytanko jak to wyglada ze spacerowka. Czy ja tez mozna wziasc az do wejscia na samolot?
I gdzie ja sie odbiera?

PostWysłany: 8 Lip 2011, 13:12    Temat postu: Matki Odpowiedz z cytatem

Tak Beatko mozesz ja wziac do konca,zostawiasz zlozona przed wejsciem do samolotu a odbierasz tam gdzie bagarze,przywioza na wozku razem z fotelikami,czasami szybciej jak walizki a czasami w trakcie.Wiec cierpliwie czekaj :-)
Powrót do góry
Monika_87
Gość
PostWysłany: 8 Lip 2011, 19:53    Temat postu: Macierzyński Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie mamy i ich pociechy. Mam pytanie dotyczące macierzyńskiego albo inaczej wychowawczego, które przysługuje po urodzeniu dziecka. Czy ktoś się może orientuje jak to wygląda? Jak długo trzeba pracować w ciąży, potem pod koniec można pójść na urlop i od razu na macierzyński. Chciałabym po porodzie wyjechać na jakiś czas do Polski. Czy któraś z Was tak zrobiła. Pozdrawiam.
Powrót do góry
kobieta77

PostWysłany: 10 Lip 2011, 21:41    Temat postu: biegunka Odpowiedz z cytatem

dziewczyny poradzcie cos moj maly po pierwszej szczepionce wymiotuje i ma biegunke moze wiecie co mozna podac 3-miesiecznemu dziecku na te dolegliwosci?
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 10 Lip 2011, 23:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmm podawaj mu piciu zeby sie nie odwodnil,
a tak to nie wiem co poradzic.mi zawsze mowili ze poszczepionce moze goraczkowac i wtedy czopusie. ja bym pojechala do szpitala-przyjac musza-albo na ten ostry dyzur na smoralindzie kolo rumfy.
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 12 Lip 2011, 14:34    Temat postu: MIGDALKI Odpowiedz z cytatem

WITAM CZY WASZEMU DZIECKU TEZ WYCINANO MIGDALKI JAK TO WYGLADA , CZY DZIECKO WYCHODZI ODRAZU DO DOMU CZY ZA TO SIE PLACI CZY IDZIE Z UBEZPIECZENIA , PYTAM BO MOJA KSIEZNICZKE TO CZEKA JESTEM PRZERAZONA NORMALNIE
Powrót do góry
gwiazdeczka

PostWysłany: 12 Lip 2011, 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie dziewczynki, no my już ponad tydzień w Polsce, nie ma to jak w domu Smile Mały zniósł lot dosyć dobrze, na szczęście szybko usnął przy starcie i właściwie większość przespał, tylko przy lądowaniu popłakał. Najgorsza była jazda autkiem, na początku ok, ale później to już musiałam go trzymać na rękach, bo nie chciał leżeć w foteliku, no nic dziwnego tyle godzin. Teraz też mam problem by gdzieś z nim jechać, bo w ogóle nie chce poleżeć, nawet 5 min, oj chyba ma złe wspomnienia po tej długiej podróży. Mam nadzieję, że się mu odmieni.
Narazie pogoda umiarkowana, w tym roku z resztą nie musi być upałów, bo mały będzie marudny, a ja i tak sobie zbytnio nie poplażuje.
A na lotnisku to nam nawet bagażu podręcznego nie ważyli, a wodę miałam w butelce normalnej, ale w torbie małego, to mi zabrali, ale na bezcłówce kupiłam.
Trzymajcie się cieplutko mamuśki Smile
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 12 Lip 2011, 15:22    Temat postu: Re: MIGDALKI Odpowiedz z cytatem

edzia napisał:
WITAM CZY WASZEMU DZIECKU TEZ WYCINANO MIGDALKI JAK TO WYGLADA , CZY DZIECKO WYCHODZI ODRAZU DO DOMU CZY ZA TO SIE PLACI CZY IDZIE Z UBEZPIECZENIA , PYTAM BO MOJA KSIEZNICZKE TO CZEKA JESTEM PRZERAZONA NORMALNIE

Nie panikuj moj mial to miec ale przeszlo samo. Wychodzi sie tego samego dnia, co do oplat to nie wiem. Mojego szefa blizniaki mieli wycinane migdaly przynosowe po zabiegu poszli do domu na drugi dzien byly w przedszkolu Smile Aha i zabieg jest robiony pod narkoza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Bolti

PostWysłany: 12 Lip 2011, 15:29    Temat postu: Re: MIGDALKI Odpowiedz z cytatem

edzia napisał:
ty placisz ok 6000 dziecko okolo 10 dni nie powinno chodzic do przedszkola my pojechalismy o 9 a w domu spowrotem bylismy o 14 nic strasznego naprawde...
Powrót do góry
mstefa
PostWysłany: 12 Lip 2011, 17:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdeczko super ze maly zniosl dzielnie lot,a co do jazdy samochodem to u nas tez bylo podobnie.pol godziny siedzial spokojnie a pozniej dal nam do wiwatu.no ale wtedy bylo strasznie goraco.

Edzia nie martw sie ,bedzie dobrze. tak jak ktos wyzej napisal malej nie posylaj do przedszkola,niech pobedzie w domku dla wlasnego bezpieczenstwa...aha i z tego co pamietam to chyba bedziesz musiala dawac jej lody.a to chyba dzieci lubia.

PS. czy ktos widzial moze LATO????jak tak niech powie,ze my tu czekamy na nie!!!
Powrót do góry
joanna11
Gość
PostWysłany: 12 Lip 2011, 23:44    Temat postu: WITAM Odpowiedz z cytatem

witam wszystkie mamusie wiecie może jak wygląda ściągniecie wody z uszu niestety czeka to mojego synka na początku miał zapalenie oskrzeli jak go już super wyleczyłam poszedł do niańki to po tygodniu przyplątało się zapalenie ucha środkowego leczyłam go 2 tyg po czym lekarz porobił wyniki były dobre i zagląda dziś do uszka a mi mówi ze ma w nich wodę jestem okropnie przerażona ma sie ten zabieg odbyć dopiero za 2 tyg bo lekarz nie ma miejsca a ja nie wiem co robić synek je normalnie pije tez zachowuje się normalnie jest radosny bawi się a ja się strasznie martwe tą woda pozdrawiam was serdecznie Smile
Powrót do góry
aszkim

PostWysłany: 16 Lip 2011, 15:57    Temat postu: Re: MIGDALKI Odpowiedz z cytatem

edzia napisał:

Nasz syn mial w maju wycinane migdalki. Wszedzie slyszelismy ze dzieci super to przechodza. U nas bylo inaczej. Syn sie ponad tydzien meczyl tzn. goraczkowal caly czas, plakal z bolu ciagle byl na lekach przeciwbolowych. N ie chcial nic jest przez te dni. po zabiegu dostalismy nr tel od lekarza ktory wykonywal ten zabieg. Bardzo fajny i sympatyczny tylko szkoda ze WOGOLE nie odbieral od nas tel. gdy niewiedzielismy czy wszystko z synkiem w porzadku. Trzeba bylo na pogotowie jechac. ogvolnie zle to znosil.Mam nadzieje ze migdalki nie odrosna.
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 16 Lip 2011, 22:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam kochane,pozdrawiam z Polski,gdzie jest cudnie Smile Pogoda co prawda średnia,ale w sumie to wystarczajaca,jednak wiadomo,ze nawet przy deszczu jest cieplutko,no i nie ma islandzkich wiatrów ,których mi nie brakuje nic a nic. Mój Natanielek grzeczniutki jak aniołek,polski klimat mu słuzy bardzo,a podróż do Polski zniósł rewelacyjnie wręcz,zero problemów Smile
Mnie bardzo tutaj dobrze,naprawdę byłam steskniona,teraz to wiem Wink

Mstefa ja mogę troszkę lata przesłać,hmm,może pocztą? Very Happy A Ty już wróciłaś do pracy,prawda? Powiedz jak wrażenia i jak maz z dzieckiem sobie radzi?
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkie mamusie :0
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mstefa
PostWysłany: 16 Lip 2011, 22:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam witam. @ni@ ale Ci fajnie,chociaz musze Ci powiedziec ze i u nas od czwartku ladna pogoda,dzis mielismy isc na basen,ale cos mi sie przywidzial wiatr...hehe...no ale jutro wycieczka na blotka. @ni@ moje chlopaki radza sobie swietnie,tata swietnie sobie radzi,az jestem w szoku.i bardzo dumna.a synus sprawdza wytrzymalosc tatusia i jego kregoslupa...ehh...ale najwazniejesze ze nie chudnie i dom jest na swoim miejscu...aaaaaaa dzis mlody mnie zadziwil..pomyka sobie w chodziku patrze a moj synus bawi sie w silacza....zaczal suszarke do ubran tarmosic..hehe...a zly przy tym bym strasznie,bo na glowe mu skarpetki spadaly..hehe.
Powrót do góry
open84

PostWysłany: 17 Lip 2011, 12:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam, czy to prawda ze dzieci na Islandii maja dentyste bezplatnie do 18 roku zycia?
Powrót do góry
kasiajablonska

PostWysłany: 19 Lip 2011, 9:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

....''Wycięty gardłowy migdałek już nie. Ale zdarza się, że migdałki podniebienne znów za mocno się powiększają. Wówczas należy malca dokładnie zbadać, bo przyczyną kłopotów może być np. alergia. Czasami migdałki podniebienne trzeba podcinać jeszcze raz.''....
moja corka miala wycinany i wszystko przebieglo dobrze.coreczka odrazu po przebudzeniu dostala loda...wiec odrazu zapomniala ze cos wczesniej chcieli jej zrobic Smile(a to maly lasuch na lody) ponad to miala wycinane polipy z noska i wstawiane rurki w uszka.na dzien dzisiejszy nie wyobrazam sobie jak bysmy zyly bez tych zabiegow.....ona ciagle chorowala..angina...angina...angina.....wiecej siedzialam w domu jak w pracy..dobrze ze szef nie zwolnil mnie.
jest oczywiscie stres przed zabiegiem ale wydaje mi sie ze to jest dobre rozwiazanie.
a teraz z innej beczki....mojej coreczce rusza sie pierwszy zabek...a wczoraj zauwalylam ze wyszedl jej nastepny za tym co jeszcze nie wypadl....zadzwonialam do dentysty zeby umowic wizyte(bo moim zdaniem to nie dobrze...trzeba zrobic miejsce na nowy zabek)a pani powiedziala ze jesli nie boli to wsystko jest ok...skontaktuje sie ze mna w sierpniu....cos mi tu nie pasuje.i chyba sama poprostu przejde sie do przychodni zeby zobaczyl to inny dentysta..co wy o tym myslicie?pozdrawiam
kasiajablonska

PostWysłany: 19 Lip 2011, 9:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a co do dentysty..owszem dzieci maja bezpalatnie....oczywiscie jakies wieksze dodatkowe zabiegi sa odpaltne.
@ni@

PostWysłany: 19 Lip 2011, 18:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny ratunku!!!
USC robi mi ogromne problemy od poczatku z aktem urodzenia. Najpierw wymyslili ,że chcą potwierdzenie ,ze islandzki akt urodzenia jest prawdziwy,musiałam dzwonić do konsulatu i tam miła pani przesłała mailem takież potwierdzenie,a teraz pani tutaj wymysliła ,że skoro w tabelce z opisem NAME jest imie pierwsze ,drugie i nazwisko to ona musi to nazwizsko potraktować jako trzecie imie,a potem bedzie to korygować co oczywiście pewnie wymaga czasu,no ale pal to licho. Tylko ,że powiadomiła mnie ,że becikowego nie dostane dopóki mały nie bedzie zarejestrowany w ewidencji ludnosci i zostanie mu nadany pesel i dopóki nie zostanie zameldowany. Powiedzcie kochane czy to prawda. Gdzie mam się udać ,co jeszcze potrzebuję załatwić i czy starczy mi czasu bo bede tu jeszcze miesiąc. Podpowiedzcie bo wariuję normalnie już

Gwiazdeczko a Ty sobie becikowe załatwiasz,masz tez jakies problemy z tym czy lepiej u Ciebie?

Mstefa cieszę się że Twoi faceci daja radę. Hi hi niezły siłacz z Twojego maluszka,a skarpetki niedobre,be Very Happy Very Happy Fajnie nam te dzieci rosna i fajnie obserwować zmiany ,które pojawiaja się z dnia nadzień. Mój maluch gaworzy od tygodnia,super sprawa. Jakos szybko mu poszło bo ma niecałe dwa miesiące
Pozdrawiam i zycze dalszych upałów Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 31 z 82

Skocz do: