reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karuta
Alpha Team
PostWysłany: 3 Mar 2009, 17:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Vinnumalastpfnun "sprzezyl "swoja baze danych z np z wszystkim Uniwesytetami na Islandii.Wylapuja teraz tcyh ktorzy studiuja i pobieraja zasilek a jest to nielegalne .Ok 400osob musi stawic sie i wytlumaczyc.Teraz w wywiadzie dla Ruv dyrektor mowil ze jest coraz mniej nowych ubiegajacych sie wiec beda mieli wiecej czasu na dokladne sprawdzenie i "odnowienie "informacji...m.i.n maja sygnaly o pracujacych na czarno .Podejrzewam ze dokladnie wiedza kto gdzie jest w danym momencie (kiedys przy innej okazji mowili w tv ze dokladnie wiedza kto opuszca kraj i kiedy)A to ze czasami ktos im "przecieknie przez palce" to tylko brak kompetencji a nie brak bazy danych.Takze chyba lepiej zawiesic zasilek i miec swiety spokoj.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kasiak275

PostWysłany: 3 Mar 2009, 17:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no tak zawiesic,ale czy po powrocie bedzie mozliwosc pobierania go dalej??czy niebedzie jakis problemow?slyszalam ze musialabym podjac prace i przepracowac jakis czas by dostac dalej zasilek..sama niewiem jak to naprawde jest
Powrót do góry
CHRISTCRUSHER
Gość
PostWysłany: 3 Mar 2009, 17:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kurde czyli podobnie jak w "Eagle Eye" ... ONI wiedzą o Tobie wszystko...................
Powrót do góry
zuzula666

PostWysłany: 3 Mar 2009, 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osoby, które po raz pierwszy utracą prawo do zasiłku otrzymują ponownie zasiłek po upływie 40 dni roboczych
Osoby, które po raz drugi utracą prawo do zasiłku, otrzymują ponownie zasiłek po upływie 60 dni roboczych.
Osoby, które utracą prawo do zasiłku po raz trzeci, ponownie nabywają prawo do zasiłku po przepracowaniu co najmniej 8 tygodni na islandzkim rynku pracy.
Kasiu z tego wynika że normalnie mogłabyś dalej pobierać zasiłek
Powrót do góry
martusia

PostWysłany: 3 Mar 2009, 21:19    Temat postu: zawieszenie zasiłku Odpowiedz z cytatem

Jesli zawiesisz zasiłek to po powrocie można go pobierać dalej , zasiłek można zawiesić na 2 lata, ale trzeba podac w urzedzie date wyjazdu, ktora nie moze ulec zmianie. Oczywiście w takiej sytuacji nie pobierasz zasiłku w innym kraju.
A jeśli chcesz pobierać zasiłek w np. w Polsce, to musisz wrócić przed upływem ok. 66 dni (to 3 miesiące -w zależności od ilości dni roboczych) i możesz pobierać go dalej.
Kara, czyli zawieszenie zasiłku jest w tedy, gdy nie zgłosisz wyjazdu, a zostaniesz na tym złapany, bądz np pracujesz na czarno itd.
Powrót do góry
3KO27
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 4 Mar 2009, 12:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hellooo rodacy Very Happy dzis dostałem klucz do rozliczenia z podatku za 2008 rok...czy ktoś wie jak wygląda sprawa rozliczenia na zasiłku ??? miesiąc wcześniej dostałem liścik z byłej pracy z podatkiem,czy urząd pr.także mi wyśle podatek za grudzień???...słyszałem,że gdzieś można się pójśc rozliczyć chyba w budynku kolaportu??? hjalpa Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mkwr45

PostWysłany: 4 Mar 2009, 17:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

3KO27 napisał:
hellooo rodacy Very Happy dzis dostałem klucz do rozliczenia z podatku za 2008 rok...czy ktoś wie jak wygląda sprawa rozliczenia na zasiłku ??? miesiąc wcześniej dostałem liścik z byłej pracy z podatkiem,czy urząd pr.także mi wyśle podatek za grudzień???...słyszałem,że gdzieś można się pójśc rozliczyć chyba w budynku kolaportu??? hjalpa Sad
jesli dostales jakies pobory z vinnumalastofnunu w 2008 to powinienes dostac pisemko do rozliczenia, a na kolaporcie faktycznie mozna zlozyc rozliczenie
3KO27
PostWysłany: 5 Mar 2009, 15:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mkwr45 napisał:
3KO27 napisał:
jesli dostales jakies pobory z vinnumalastofnunu w 2008 to powinienes dostac pisemko do rozliczenia, a na kolaporcie faktycznie mozna zlozyc rozliczenie

...o właśnie dzis dostałem Smile złożyć rozliczenie czy to jakis druk czy wystarczy że wezmę klucz który niedawno dostałem/jestem dopiero rok na wyspie więc nie miałem mozliwośc rozliczania w IS/ Confused
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 5 Mar 2009, 16:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czesc Wink mam pewne pytanko i moĹźe ktos jest zorientowany w temacie, poniewaz na tym forum nie zostalo to zagadnienie jasno wyjasnione Smile mianowicie chodzi mi o to ze jestem na zasilku, jest to zasilek nie pelny naliczony po 9mcach pracy i dostalem propozycji pracy,dorobienia sobie...ile moge sobie dorobic do tego zasilku??czy z tytulu tego ze pracuje zmniejsza mi i tak juz maly zasilek??za info szczerze dziekuje Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green pozdrawiam forumowiczow Wink
mkwr45

PostWysłany: 5 Mar 2009, 16:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

3KO27 napisał:
mkwr45 napisał:
3KO27 napisał:

...o właśnie dzis dostałem Smile złożyć rozliczenie czy to jakis druk czy wystarczy że wezmę klucz który niedawno dostałem/jestem dopiero rok na wyspie więc nie miałem mozliwośc rozliczania w IS/ Confused
czesc mozesz zlozyc druk, a mozesz rozliczyc sie internetowo za pomoca klucza, ktory otrzymales...wlasciwie to w moim przypadku bylo tak ze jak otworzylem stronke w ktorej sie rozlicza to juz wszystkie info bylo wpisane,,,wlasciwie to oni mnie rozliczyli i pozostalo tylko sprawdzic czy wszystko sie zgadza Wink dobre udogodnienia tu maja Wink
wielkopolanka

PostWysłany: 5 Mar 2009, 17:39    Temat postu: zwrot ze zwiazkĂłw Odpowiedz z cytatem

orientuje sie ktos jak rozliczyc sie z dofinansowania, chodzi mi o dofinansowanie ze zwiazkow za szkole? dostalam rozliczenie od nich tylko nie wiem gdzie wpisac ta sume?
czekam na info Wink
pozdrawiam
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 5 Mar 2009, 17:44    Temat postu: Re: zwrot ze zwiazkĂłw Odpowiedz z cytatem

wielkopolanka napisał:
orientuje sie ktos jak rozliczyc sie z dofinansowania, chodzi mi o dofinansowanie ze zwiazkow za szkole? dostalam rozliczenie od nich tylko nie wiem gdzie wpisac ta sume?
czekam na info Wink
pozdrawiam
wydaje mi sie, ze to rubryka 135
wielkopolanka

PostWysłany: 5 Mar 2009, 18:01    Temat postu: Re: zwrot ze zwiazkĂłw Odpowiedz z cytatem

mkwr45 napisał:
wielkopolanka napisał:
czekam na info Wink
pozdrawiam

wielkie dzieki za informacje (mam nadzieje ze dobre;)), a ty tam wpisywales?
pozdrawiam
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 5 Mar 2009, 18:07    Temat postu: Re: zwrot ze zwiazkĂłw Odpowiedz z cytatem

wielkopolanka napisał:
mkwr45 napisał:
wielkopolanka napisał:
czekam na info Wink
pozdrawiam

pozdrawiam
ja wpisywalem w 23na diety Wink sprawdz na rsk.is gdzie oni to wpisali, ale na 99%to ta rubryka.pzdr
mkwr45

PostWysłany: 5 Mar 2009, 18:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mkwr45 napisał:
czesc Wink mam pewne pytanko i moĹźe ktos jest zorientowany w temacie, poniewaz na tym forum nie zostalo to zagadnienie jasno wyjasnione Smile mianowicie chodzi mi o to ze jestem na zasilku, jest to zasilek nie pelny naliczony po 9mcach pracy i dostalem propozycji pracy,dorobienia sobie...ile moge sobie dorobic do tego zasilku??czy z tytulu tego ze pracuje zmniejsza mi i tak juz maly zasilek??za info szczerze dziekuje Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green pozdrawiam forumowiczow Wink
Question Question Question
wielkopolanka

PostWysłany: 5 Mar 2009, 18:23    Temat postu: Re: zwrot ze zwiazkĂłw Odpowiedz z cytatem

mkwr45 napisał:
wielkopolanka napisał:
mkwr45 napisał:
wielkopolanka napisał:
czekam na info Wink
pozdrawiam

pozdrawiam
ja wpisywalem w 23na diety Wink sprawdz na rsk.is gdzie oni to wpisali, ale na 99%to ta rubryka.pzdr

Byłeś blisko Wink zwrot za kursy wpisuje sie w rubryke 131 Wink moze komus jeszcze ta informacja sie przyda Wink
pozdrawiam
Powrót do góry
karuta
Alpha Team
PostWysłany: 6 Mar 2009, 17:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oto dobre wiesci,rzad stworzy nowe miejsca pracy.Czesc to inwestycje budowlane przy hucie Helguvik oraz nowych planowanych elektrowniach ,walach przeciwlawinowych oraz umacnianiu nabrzezy.

Bedzie tez praca przy zalesianiu ,odchwaszczaniu ,tworzeniu sciezek turystycznych itd Udzial w tej akcji bierze Fundusz bezrobotnych takze zatrudniajacym bedzie Urzad pracy.
wiecej tu
http://www.mbl.is/mm/frettir/innlent/2009/03/06/aetla_ad_skapa_4000_arsverk/
Powrót do góry
szczepan

PostWysłany: 6 Mar 2009, 18:41    Temat postu: praca Odpowiedz z cytatem

Bedzie robota?
Powrót do góry
3KO27
PostWysłany: 8 Mar 2009, 1:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karuta napisał:
oto dobre wiesci,rzad stworzy nowe miejsca pracy.Czesc to inwestycje budowlane przy hucie Helguvik oraz nowych planowanych elektrowniach ,walach przeciwlawinowych oraz umacnianiu nabrzezy.

Bedzie tez praca przy zalesianiu ,odchwaszczaniu ,tworzeniu sciezek turystycznych itd Udzial w tej akcji bierze Fundusz bezrobotnych takze zatrudniajacym bedzie Urzad pracy.
wiecej tu
http://www.mbl.is/mm/frettir/innlent/2009/03/06/aetla_ad_skapa_4000_arsverk/

to moze niedługo wezmą nas do odśnieżania lol lol lol
Powrót do góry
dominisia

PostWysłany: 9 Mar 2009, 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

slyszalam ze mozna korzystac z pomocy dla bezrobotnych.czy ktos wie gdzie wydaja jakas zywnosc dla bezrobotnych? Rolling Eyes
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 25 z 95

Skocz do: